User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
43 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Trafik sorunları, kurallara nasıl uyacağız???

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de diyorum kırmızılarda niye şeytan dürtüyor devamlı

E bu dediğin Angara ve İstanbul'da da geçerli değil mi yav Şeref yoksunu mavi minibüsler hiç bir ışığı sallamaz basar geçerler. Yeşilde de durur hıyarağaları.

Otobüsler de kesinlikle sarı-kırmızıya döndüğünde durmaz, aradan 5sn bile geçmiş olsa, yola bakar devam etmeye çalışır gelen falan yoksa.

Angara'da zaten ışık kavramı yok. Kafaya göre işleyen bi sistem söz konusu
    Ankara'yı çok bilemem ama İstanbul'da kırmızı ışıkta frensiz geçmeye kalkışan minibüs, otobüs...vs oldukça az. İStanbul'dakiler daha çok elinde bauhaus poşeti ile götün götün ışıktan geçer gider, çaktırmadan yandan kaynak yapanlar gibi.
    Bir sefer Malatya'ya gittim bir seferde Elazığ'a (geçen hafta) gittim. İkisinde de gözlemlediğim kadarıyla şöyle davranıyorlar; eğer yol Arizona çölü gibi uçsuz bucaksız ve kimse yokmuş hissiyatı veriyor ise hiçbir minibüs ve otobüs şoförü kırmızıda durmuyor, hangi hızda ilerliyorlarsa aynen devam ediyorlar hatta sen önlerinde durursan ve şanslıysan yanından geçip gidiyorlar. Bizdeki gibi kamera tarlalarıda olmadığından oldukça geniş ve rahatlar.

Ama bir dip not: Acı ama gerçek, Elazığ'da şehir içine de girdim biraz dolaştım, ne hız tümseği, ne yol çalışması, ne bozuk yol, ne çukur...vs denk gelmedim. İstanbul'da Kozyatağı'ndan Kadıköy'e gidebilmek için bigfoot lazım.

O nedenle bu seferki yerel seçimlerde benim oyum Elazığ Belediyesi'ne

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne zaman cezalar arttı , tv lerde bas bas açıklama yaptılar affetmeyeceğiz cezalar çatır çatır kesilecek diye , bakıyorum herkes hız sınırlarına uyuyor ,

lakin ,

otobanda gidiyorsun , yol aslında bom boş , ama herkes ceza yeme korkusuyla sabit hız takıldığı için en sol şerit 100-120 km aralığında takılan sığırlarla doldu taştı yine. adamdan yol istiyorum , aynadan görüyor , görmemesi mümkün değil , hiç oralı olmuyor , tepki gösterince ben 120 ile gidiyorum.

kardeşim şunu anlayın artık , sol şerit sollama şerididir , maksimum hak tanınan hızla gitme şeridi değildir. ister 150 ile sollarım ister 200 ile , ama ilerlemek zorundayım. hızım sınırları aşıyorsa o trafik polislerini ilgilendirir , sizi değil.

bu millet bişeyleri yapmaya çalışıyor ama hep yanlış yapıyor, eğitilmiyoruz , kulaktan dolma bilgi , haber bültenleriyle bilinçlenip , iyi veya kötü bir şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Trafiğin düzelmesinin tek yolu eğitimden geçer, çocukların kafalarına bir dünya zırva dolduracaklarına trafik etiği ahlakı gibi dersler koymaları lazım bence.
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    İstanbulda günde 300 km araç kullanıyorum

100 sürücüden sadece 10 sürücü araba kullanmasını biliyor.

Bir an önce gitmek istiyor.

Geriye kalan 90 sürünün yedi sülalesine hergün küfür ediyorum

Yazacak çok şey varda

Ben istanbulda tek kurala inanırım

Yol verilmez yol alınır.

Adam diyor ki neden yol vermiyorsun

Dedim sen allahmısın peygambermisin kimsin ki sana yol vereceğim diyorum

Ben tamamiyle oyunu İstanbul raconuna göre oynuyorum

Çok eğleniyorum polisle beraber bugün sinyalli hızlı şerit değiştirme yaptık 3 km

Polis bana çok çakalsın dedi iyisin dedi mesela

Ben işi gırgıra vurdum artık

Yoksa en solda giden ducato transitlere mi söversin

Önüme kıran taksiciler mi dersin

Benim önüme kırana bende önüne kırıyorum

Niye kırdın el kol sen ilk önce kırdınya tabak boş kalmasın diye bende kırdım dedim

İstanbulla savaşma kazanamazsın

Kör sağır ama dilli hayvanlardan biraz akıllı insan türü var trafikte

O yan ayna dikiz aynasına kim bakmıyorsa topunun
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

SK10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece sinyal verip ve aynalarına baksalar herşey daha güzel olucak
    20’WW PASSAT 2.0TDI 240HP 4MOTİON ELEGANCE

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Beni linç edecekler ama çözümü söylüyorum. İstanbul çok kalabalık. Büyük İstanbul Depremi senaryosu paklar bizi .Bu kadar kalabalık olmamız sorun.
    İnsanlar 9 da işe gitmek için 5 de kalkıyor. Adamın vakti yok. Sabrı yok. Parası yok. Yok oğlu yok.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Aranel Ciryatan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maalesef sıfır bir sitede oturuyor olmam nedeniyle ve kiralarının uygun olması nedeniyle biraz yeni bir yerleşim yerinde oturuyoruz. Oturduğum yerin site dışındaki okur yazar oranı %80 ilkokul. Bostancı'dan buraya geldim. İlk geldiğimde cidden kafayı yemek üzereydim. Aracımda 45 yanak lastik var ve her yer kasis çukur. Ben yavaş gitmeye çalıştıkça insanlar ralli yapıyordu. Kırmızı ışık ihlali, ters yönde gitme, daracık sokakta sıkıştırma sollama.

2. yılımızdayız artık saldım tamamen. Umrumda değil arkadan gelen ben yoluma bakıyorum o arkada deliriyor Boşluk bulunca geçip gidiyor. Sizde böyle yapın. Siz kuralınıza uyun canınızı koruyun. Bırakın onlar varsın gitsinler.
    SimRacersTR.Net
    Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nerde çokluk orda bokluk. Bizim insanımız cahil ve adam olmazlar.keske biraz avrupayı örnek alsak

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı osmanaydo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben artık kimseyle münakaşa etmiyorum.
    80'le giderken selektör mü yaptı? yol veriyorum gitsin.
    Ben kırmızıda beklerken korna mı çaldı? yol müsaitse yanaşıyorum o geçsin.
    Hiç kimseye ne kural ne de sürücülük dersi verecek değilim.

Yaptıklarımı taklit eden iki oğlum var. Onlar ve kendim için kurallara uyuyorum.
    Geriye kalanların da ne hali varsa görsünler.
    bu kafaya kendi adıma biraz geç ulaştım ama netice de ulaştım. Özellikle kızımla ayda zorunlu 800+ km yol yapıyorum. O hayatıma girdikten sonra çok değiştim ve rahat ettim. Geçiyorum sağa git ne halin varsa gör.

Daha dün e5 üzerinde kartepe deki üst geçit çalışmasından e5 e yani geniş yola bağlandık, arkamdan bir toyota yardırarak geliyor, çalışmadan ötürü yolun ortasındaki kaldırım gibi bir yükseldi var görünmüyor. Neyse ben kendimi sağa atmak için fırsat kolluyorken aynadan bi baktım bu sola açıldı açıldı ve güm kaldırım gibi olan kısma vurdu lastiği hız 80 civarı. Camlarım kapalı olmasına rağmen vurma sesini duydum. Ne oldu en fazla 5 dk erken gidecektin. Şimdi otur çekici bekle saatlerce.

İyi oldu demek istemiyorum ama biraz daha sakin olsak keşke trafikte. Daha saygılı olsak ne güzel olur.

mhatch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesinlikle katılıyorum. Bizim ülkede eğitim seviyesi yükselmedikçe bir halt olmaz Otobüs,Dolmuş,Taksi bu üçlüden aşırı nefret ederim. Kırmızı ışıkta durup sarı yanar yanmaz kornaya basan embesil mi dersin, trafik 80le akarken 50yle gidenler mi dersin. Sol şeritten harfiyat kamyonu geçiren mi dersin. Evet bu oldu Ankara Sincan istikametine giderken bildiğiniz kocaman harfiyat kamyonu 4 şeritli yolda ortadan gidip solladı ve sol şeritten hızlıca gitti. Trafik polisi gördü yazdımı ceza bilmiyorum. Ama gerçekten böyle insanlar varken trafikte araç kullanmak zor.

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı S-works Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Beni linç edecekler ama çözümü söylüyorum. İstanbul çok kalabalık. Büyük İstanbul Depremi senaryosu paklar bizi .Bu kadar kalabalık olmamız sorun.
    İnsanlar 9 da işe gitmek için 5 de kalkıyor. Adamın vakti yok. Sabrı yok. Parası yok. Yok oğlu yok.
    Esenyurt, Beylikdüzü X2 Bayram İstanbul un tüm trafiği burada artık

mirafiori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mhatch Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesinlikle katılıyorum. Bizim ülkede eğitim seviyesi yükselmedikçe bir halt olmaz Otobüs,Dolmuş,Taksi bu üçlüden aşırı nefret ederim. Kırmızı ışıkta durup sarı yanar yanmaz kornaya basan embesil mi dersin, trafik 80le akarken 50yle gidenler mi dersin. Sol şeritten harfiyat kamyonu geçiren mi dersin. Evet bu oldu Ankara Sincan istikametine giderken bildiğiniz kocaman harfiyat kamyonu 4 şeritli yolda ortadan gidip solladı ve sol şeritten hızlıca gitti. Trafik polisi gördü yazdımı ceza bilmiyorum. Ama gerçekten böyle insanlar varken trafikte araç kullanmak zor.
    İstanbul da sarı ışık yok artık direkt yeşil bizde yeşille birlikte korna senfonisi var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    büyük bir abim derdiki, trafikte sıçılması gereken her ağza sıçmaya *** dayanmaz.
    bizim milletimize araba, cep telefonu, atm, avm, herşey haram hiçbir şeyi insan gibi kullanmıyoruz.
    Romeo <3 Giulietta

mhatch - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mirafiori Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İstanbul da sarı ışık yok artık direkt yeşil bizde yeşille birlikte korna senfonisi var
    Berbat birşey ya normal yayayken bile gördüğümde diyorum 2 saniye duramadın diye. Bide trafik tıkanınca kornaya basma olayı var tıkanıklık kornayla açılacak

300E - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Nisan ayında, kendi halimizde sağ şeritten giderken sırf plakamız 06 diye üstümüze kıran taksici sayesinde anlamıştım İstanbulun nasıl psikopat bir memleket olduğunu, aynı hareketi de biz ona yaptık, 4 kişi olduğumuzu görünce kaçışı takdire şayandı. Altımızdaki arabayı coupe görünce tek kişi gezeceğimizi zannetti sanırım.
    2004 Mercedes-Benz W203 C230K
    1994 Opel Astra F GSi

Octane - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eskiden kimseye bulasmadan, kimseyi yolundan etmeden sakin sakin aralardan akip giderdim. Simdi tehlikeli serit degistirme diye 1000lerce lira ceza falan geldi. Artik solda yavas gidenlerin kicina yapisip arada 5cm birakip uzunlari yakip kornaya basiyorum. Bendeki degisim budur. Oyle ise boyle is, napalim.
    Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var )

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Octane Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eskiden kimseye bulasmadan, kimseyi yolundan etmeden sakin sakin aralardan akip giderdim. Simdi tehlikeli serit degistirme diye 1000lerce lira ceza falan geldi. Artik solda yavas gidenlerin kicina yapisip arada 5cm birakip uzunlari yakip kornaya basiyorum. Bendeki degisim budur. Oyle ise boyle is, napalim.
    Hep sakin giderdim ben de bu hafta yağmurda otobandaki ekstra yavaşlıktan bıkıp rain manlik yaptım bikaç gün ama bakalım acısı sonra çıkacak galiba.. 18 kasım gece yarısı taksim meydanda telefonu elimde tutarak hoparlörden konuşurken yetkili bi abimiz plakaya cezayı göndermiş, bugün geldi. durdurup yazmıyor da gevşekler

Yayalara, kavşak içine yol verme vs ultra medeni davranıyorum ama TEM'e çıkarken şeytan diyor plakayı boya ak. Hele yoğun saatlerde tam kafaya sıkmalık.Ben her gün trafik çekmediğimden yola konsantre oluyorum ama her gün o trafiğe giren "kendini sevmezler" salmış artık, araba yerine telefon kullanmaktan trafik ilerlemiyor, haberleri yok

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ne zaman cezalar arttı , tv lerde bas bas açıklama yaptılar affetmeyeceğiz cezalar çatır çatır kesilecek diye , bakıyorum herkes hız sınırlarına uyuyor ,

lakin ,

otobanda gidiyorsun , yol aslında bom boş , ama herkes ceza yeme korkusuyla sabit hız takıldığı için en sol şerit 100-120 km aralığında takılan sığırlarla doldu taştı yine. adamdan yol istiyorum , aynadan görüyor , görmemesi mümkün değil , hiç oralı olmuyor , tepki gösterince ben 120 ile gidiyorum.

kardeşim şunu anlayın artık , sol şerit sollama şerididir , maksimum hak tanınan hızla gitme şeridi değildir. ister 150 ile sollarım ister 200 ile , ama ilerlemek zorundayım. hızım sınırları aşıyorsa o trafik polislerini ilgilendirir , sizi değil.

bu millet bişeyleri yapmaya çalışıyor ama hep yanlış yapıyor, eğitilmiyoruz , kulaktan dolma bilgi , haber bültenleriyle bilinçlenip , iyi veya kötü bir şeyleri yapmaya çalışıyoruz. Trafiğin düzelmesinin tek yolu eğitimden geçer, çocukların kafalarına bir dünya zırva dolduracaklarına trafik etiği ahlakı gibi dersler koymaları lazım bence.
    Bir arkadaşım da aynı şeyi söylemişti, kaç seferdir Avrasya'dan geçiyorum diyor, bazen acelesi oluyormuş, 70 sınır ya, adam sola yapışmış 70'le gidiyor, ben arkadan selektör yapıyorum, aynadan görüp el kol yapıyor, bi de limit tabelasını gösteriyor bana diyor.

"Yahu arkadaş ben belki doğuruyorum, belki birisinden kaçıyorum, birisini kovalıyorum, bi şekilde acelem var, sanane, sen çekil, ben ceza yiyeceksem yerim" her seferinde bu salaklarla uğraşmaktan bıktım diyor. Sen çekil diyor sağa, ben ...tirip gideyim sanane...

SULTANOGLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla mayıs ayında Altunizade tarafında EDS den ceza yemişim fotoğrafları ile göndermişler. Mayısta bunu yediysek ciddi ciddi bu zamana kadar daha ne kadar gelicek Allah bilir. Hız limiti 80 Benim ceza yediğim hız 90. demekki böyle böyle 2 km nin hesabını yapar olacağız
    74 model sehpa...

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı SULTANOGLU Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    valla mayıs ayında Altunizade tarafında EDS den ceza yemişim fotoğrafları ile göndermişler. Mayısta bunu yediysek ciddi ciddi bu zamana kadar daha ne kadar gelicek Allah bilir. Hız limiti 80 Benim ceza yediğim hız 90. demekki böyle böyle 2 km nin hesabını yapar olacağız
    Siktiret gurbetçisin artık EDS/OGS/HGS hak getire

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler