Bugün itibariyle işe tam zamanlı gidiş gelişe başladık.
Sabah arkadaşla erken çıkıp metro-motor yaptık. Metro ve motor çok iyiydi. Maskesiz %1 falandı herhalde, binen herkesin uyduğunu görmek güzel oldu.
Sonra motora gittik, maskesiz alınmıyordu kimse. O da iyiydi. Ama mesela insanların kimisi iner inmez maskeyi çeneye indirdi öyle yürümeye devam etti.
Bizim millete telkin işe yaramıyor kesinlikle, ağır yaptırım ve denetim lazım, ki İstanbul Valiliği bu yönde bi karar almış galiba bugün, sağda solda denetimler başlayacak, sıklaştırılacak, ağırlaştırılacak diye...
Devlet saldı mı tam salıyor, denetimi niye salıyorsun arkadaş, "açılım" muhabbetinde de bu hatayı yaptılar. Sen önlemini al, denetimini yap, öyle bekle...
Dönüşte Marmaray yapalım dedik, kalabalık sayılırdı ama onda da daha önce yer kapmak için üst üste çıkan millet, bu sefer güzel mesafe bırakıp, sağa sola değmeden ayakta durmaya çalışıyordu. Yine maske oranı çok iyiydi. Görünce sevindik, metro ve Marmaray'dan baya korkuyordum çünkü.
Oturanlar da birer boşluk bırakmış oturuyordu, bir teyze ara duraktan binip ortada oturan arkadaşımla diğer tarafta oturanın arasına girmek istedi. Arkadaşım uyardı, gelin siz böyle oturun, araya oturmayın mesafe bırakmamız gerekiyor deyip yerinden kalktı. Kadın üzüldü bu sefer, sizi yerinizden ettim, fark etmedim kusura bakmayın boş sandım diye

Yok dedik sıkıntı yok, yandaki kız da "yanımda oturabilirsiniz benim için sıkıntı yok" dedi. Biz de "bizim için de sıkıntı yok, olsun böyle daha iyi" dedik... Hiç kimsede sıkıntı yok, çok sıkıntısız bi ortam oldu
Çalıştığım yerde de etrafımızda hiç vaka olmamış, yakınlarına da bulaşan eden yok, o da çok sevindirici oldu, inşallah bundan sonra da olmaz, bakalım nasıl gideceğiz.