Krizi tüm yanları ile burada incelemek mümkün değil. Nakit paranın krallığı konusunda haklısınız.
Konuyu ilgilendiren kısmına gelecek olursak mark bazında ucuzlayan sıfır liste fiyatları mı dersiniz, yaprak kıpırdamayan bayiler mi .... Kabaca %70 satış kaybetmiş bir otomobil pazarı vardı. Yangının boyutunu buradan hayal edebiliriz.
![]()
2001 yilinda demakstan zar zor bulup sifir 206 gti almistim, sonrasinda rakamlar bir anda dondugunde tek nakit para kazandiran aracim olmustu sanirim, satildiginda ticari minibus alip ustune para kalmisti.
Suan araba %50 fazlasina satiliyor, geriye bisey almak istemdiginde yarim araba parasi ediyor
Net hatirliyorum e46 ci, cabrio alacak haldeyken bir anda 3 kat firmalmisti, o donemde senet sepet anca alinabiliyordu.
Normal getz, megane’de durum neydi hatirlamiyorum pek.
Şu son zamanlarda ilginç olan şey bazı araçların liste fiyatına bakınca aslında aracın o kadar pahalı olmadığını görüyorsunuz
İlanlara bakınca aracın ortalaması 2 milyon , liste fiyatına bakınca araç 1.5 milyon normal şartlar altında ilanlarda aracın 1 milyon başlarında olması gerekirken 2 katı değerle satılıyor
piyasa oturması yavaş yavaş gerçekleşir veya gerçekleşmeli artık diyelim.
MG Bayilerinde benzinli ZS bulunuyor mu bilgisi olan var mı acaba?![]()
V40 Cross Country T4
Megane GT-Line
Range Sport SDV6
A8 4.2 TDI Quattro
VW Passat Variant TSI
satış temsilcisi arkadasım var o söyledi. Ayrıca başka bayi ile görüştüm zam var dediler haftaya. Renault sımdıden basladı zam yapmaya. Opelde ay basında yapacak. Onu kastetmiş olabilirler.
doğuştan araba manyağı
Bugün 3008 1.2 puretech active prime donıma sahip 1.620.000tl bayiden aldım. Hiç bir ekstra talepleri olmadı hiç birşey itelemediler. Daha araç var bayide bilginize.
Mayıs ayında aynı paketli araba için benden 1.800 TL istendi, aradan 3 aydan neredeyse daha fazla geçmiş. Demek ki benden +400 istemişler. Bir de fırsat gibi, müjde gibi söylemişlerdi. Araç boşa çıktı hemen karar verin diye. İyi ki gaza gelip almadım. İnsanın morali bozuluyor.
.CeM. Nickli Üyeden Alıntı
bayiilerde artık birçok araç bulunuyor ama Amarok V6 gibi niş araçlarda hala elden 500.000 tl istiyorlar.
gerçi bu rakam bir ara 1.000.000 liraydı...
Günaydın arkadaşlar
bugün bende 1/2 bayi arayacağım aracı ile ama kesin bildiğiniz burada var dediğiniz bir bayi varmı i20n için
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)