Dostlar insanlar elektrikli aracı enerji birim fiyatı ucuz araç diye alıyor ana konudan çok sapıyoruz yani bugün benzin 3tl olsa kim elektrik araç alır .. yada şarj istasyonunda elektrik kWh ücreti 50tl olsa hanginiz alır ..
insanlar elektrikli aracı yeni bir teknoloji diye değil ucuz yakıt la yada enerji ile giden araç niyetiyle alıyor en azından %90 bundan alıyor yada o niyetle alıyor bence..
Burda uçan arabalardan bahsetmiyoruz 150 yıllık bir teknolojinin günümüz standartlarında en gelişmiş halinden bahsediyoruz .. Benzinli dizel araçları elektriğe dönüştürmek atla deve de değil Türkiye de sanırım bu dönüşüm tesislerinin izni yok ilerde oda olur .. elektri aracı sıfır almaktan dönüştürmek daha ekonomik ucuza gelir tahmince ..
gelecek ne gösterecek görücez bugün yarın Shell derse misal ben yapay yakıt yapıyorum artık petrol arama yer altından petrol çıkartmama gerek yok üstelik emisyonuda çok düşük yada yok ve birim fiyatıda çok ekonomik ki bunu neden diyorum Shell yosunlarla yapay yakıt üretiyor zaten üstüne hidrojen üstüne çalışmaları var basit kitlerle hidrojen hücreli yakıtlar benzinli araçlara uydurulabilinir zaten Toyota bunu yaptı direk içten yanmalı motoru hidrojen hücreli yakıtla çalıştıran model üretti .. yani olan mevcut bir teknoloji var zaten.. neyse gelecek ne gösterecek görücez benim elektrikten teknik olarak alt yapı olarak baktığımda çok ümidim yok sadece araçlarla ilgili değil ben şahsen Türkiye de böyle bir enerji altyapısı olduğunu düşünmüyorum yazın bile barajlarda sular biraz azalsın haberlerde elektrik kesintisi olabilir barajlarda seviyeler düştü diye haberler yapılıyor ..
Bakın Buda webtekno daki hesaplama yazı alıntıdır benle ilgisi alakası yok ama hesaplama yapmışlar ..
Türkiye'de bugün trafiğe kayıtlı toplam 14 milyon 269 bin 352 otomobil bulunuyor. Bu araçların tümünün elektrikli araçlara dönüştüğünü, örneğin hepsinin Togg T10X modeli olduğunu varsayalım.
Her bir aracın bataryasını doldurmak için 88.5 kW enerji gerekecek, 14 milyon 269 bin 352 araç için gereken enerji miktarı 1.262.837,652 megawatt demek.
Türkiye'nin yenilenebilir ve fosil tüm enerji kaynakları ve enerji santrallerinin birlikte tek seferde üretebileceği enerji miktarı 2021-2025 yılları arası dönem için 115.722 megawatt olarak belirtiliyor.
Evlerimizde ve iş yerlerimizde her türlü günlük ihtiyacımız için kullandığımız elektriğin de buna dahil olduğunu düşünürsek, üretilen tüm elektriği yalnızca elektrikli araçlara seferber ettiğimiz bir senaryoda bile ihtiyacın yalnızca 10'da 1'i kadar bir enerji miktarına ulaşıyoruz.
Alıntı :
Turkiye'deki Arabaların Hepsi "Togg" Olsa Elektrik Yeter mi?