14. Forklift / İş Makinası nasıl olacak?
Akıllı Anahtarlık cihazı ile yakıt alan jeneratör iş makinesi gibi araçlar bidona yakıt alıyor, nasıl bir yol izlenecek? Tebliğde forklift ve iş makinaları için detay bir bilgilendirme olmamakla birlikte, yeni bir bilgi gelene kadar mevcut düzende olduğu gibi bu araçlar Akıllı Anahtarlık seçeneği ile yakıt ikmaline devam edeceklerdir. Bidona yakıt alımı da yeni bir bilgi gelene kadar mevcut düzende olduğu gibi emniyetten alınan belge ile devam edecektir.
Simdi buldum bunu. Is makineleri icin UTTS yok diye anlıyorum, eski duzen devam edecek.
Yakıtını gider olarak göstermeyeceksek mesela kullanılmayan bir araç, ama yine de araca bu sistemi taktırmamız zorunlu mu acaba şirket adına kayıtlı olduğu için? Bilgisi olan var mı?
Siteye kayıt olup şirket aracını ekledim, siparişi de oluşturdum ödeme kısmına geldiğimde ise ilk ekranda "Türkiye Emlak Katılım Bankası"nın iban bilgileri çıkıyor, sipariş formunu indirdiğimde ise "Ziraat Katılım Bankası"nın iban bilgileri çıkıyor.
Hangisine ödenmesi gerektiğini öğrenebilmek için dünden beri 3 kere aradım, ulaşamadım. Geri dönüş talep ettim, dönüş olmadı. Mail attım, cevap yok.
Noterlerdeki yeni satış sistemi gibi bi b*k. Herhangi bir yeni kural vs birşey getiriyolar ama çalışıp çalışmamasıyla asla ilgilenmiyolar![]()
Umut Kukul - A3 8V 1.6 Tdi / R56 Cooper S
Ben ödemeyi Türkiye Emlak Katılım Bankasına yaptım, 10 dk geçmeden onay mesajı geldi.
Bizimde dükkanda kullandığımız kamyonetin markası listede yoktu, kaydını gerçekleştiremedim, Geçen hafta cumartesi aradım şikayet kayıt oluşturdular. Bugün onlar tarafından arandım, en kısa zamanda ekleyeceklermiş.
2012 Seat Leon 1.6 TDI DSG Style/2013 Acura ILX 2.0 Premium Pack /2022 VW Golf 1.0 TSI Impression / 2013 Seadoo RXP 260 X
2023 Nissan Qashqai e-power / 2022 Honda PCX
Abi pompacilarin icinde naylon faturacilik yapanlar var. Onlari bitirmek amaçla yapilmis bir sey. Olay soyle oluyor. Ornek veriyorum bir lojistik firması olan abimiz gibip o yozlasmis pompaci arkadasa diyor ki bana bu aylik 500k₺ fatura kes 20ksi senin. Bu yozlasmıs pompacımız da yakıt vermeden önce soruyor. “Abi fis istiyon mu?” Diye yok istemiyorum diyene tak o lojistik firmasinin arabasinin plakayi giriyor. Bunu gunde 30 kereden fazla yapabiliyorlar. Evine o istasyondaki fis kesme makinesini ve yazilimini alip sakir sakir fatura kesenler bile varmis. Yani cok da mantiksiz degil aslinda
bugün çalıştığım yakıt istasyonu için fiyat teklifi aldım iki ada dört tabanca için yazar kasaları başka firma olduğu için onlara fiyat vermedi ama heybeye bize durduk yere 700 bin lira gibi bi maliyet çıkıyor. ticari araçlarım olsa yaptığım harcamayı kiralayacağım araca yansıtırım yada ona göre fiyat güncellerim fakat maalesef yakıt fiyatına yaptığımız bu harcamayı yansıtamıyoruz. birde pompada yoğunluk olacak ticari araç yanaşacak bakıcaz yeni sisteme tabii araç mı değil mi? sahada bi ton kargaşa bizi bekliyor. olan istasyon sahiplerine olacak gibi..
petrol ofisi başlarda her istasyona 1 adaya koyacağım diyor.
levent (1-2-3-4) maslak gibi plazalar bölgesi olan yerlerin doğal bitki örtüsü "şirket aracı".
nasıl kuyruklar uzayacak düşünemiyorum...
mk ne memlekette ne düzgünki bu iş düzgün olsun...
ben acayip sıkıldım ya herşeyden.
médiocrité partout
evet , PO ile toplantımızı bitirdim , sizleride update edeyim ;
- 31 aralığa kadar şirket aracının (özmal/kira farketmez) yakıtını masraf yazan herkes bu dalgametreyi takacak.
- hali hazırda aracınızda akıllı halka var ise utts takınca bu halkta çöp oluyor.
- istasyonlarda henüz hiçbir hazırlık yok. gittiniz utts aldınız , halka iptal oldu diyelim istasyonda henüz bir hazırlık olmadığı için *** gibi kalıyorsunuz.
yakıt alabiliyorsunuz ama masraflandırılamıyor. böyle kalmamak için (petrol ofisi için konuşuyorum) ya appden araçları tanımlayıp telefon ile alın yada yakıt kartı talep edin.
- po & bp birleşmesi %99 yarın tam anlamıyla bitiyormuş. alımlarda da birleşekcekmiş , po filoya kayıtlı bpden , bp filosuda po'dan alabilecek.
- utts ile tek bir firmaya bağlı kalmayacaksınız. atıyorum , shell opet ve po ile aynı anda sözleşme yapabilirsiniz.
Böylece filonuz nerydese 5000bin istasyondan yararlanabilir olur. yani po taşıt tanımanız var diye sadece artık po'dan almak zorunda değilsiniz.
bütün firmalar ile anlaşma yapın , bütün istasyonlar sizin olsun gibi..
aklıma geldikçe eklerim.
médiocrité partout
🚗 Daily Car 01" Corsa 1.4 - CarBusters 📷
bu arada ufak bir tavsiye ; özellike şirkette çok aracınız varsa...
bu dalgametreye yılbaşında en az %40 zam bekleniyor.
başvurunuzu ve montajı 31 aralıktan önce yaptırın.
médiocrité partout
Şu an 2 kullanıcı var. (1 üye ve 1 konuk)