User Tag List

Sayfa 4/8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
139 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Yeni Haracınız hayırlı olsun. UTTS

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Az önce şirket üstüne kayıtlı olan aracımı kaydettim, Emlak Katılım bankasına 2172TL yi bana verilen UTTS numarsını açıklamaya yazarak ödedim. Odeme 5dkde onaylandı. Şimdi ne yapcam diye internette bakıyordum, 2 üstteki postaki videoyu gördüm. Telefonuma QR kodu gelmesi lazımmış. Bakalım QR ne zaman gelicek.

CloudGrey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Az önce şirket üstüne kayıtlı olan aracımı kaydettim, Emlak Katılım bankasına 2172TL yi bana verilen UTTS numarsını açıklamaya yazarak ödedim. Odeme 5dkde onaylandı. Şimdi ne yapcam diye internette bakıyordum, 2 üstteki postaki videoyu gördüm. Telefonuma QR kodu gelmesi lazımmış. Bakalım QR ne zaman gelicek.
    1800 küsürdür 2172 nedir ?

kamyonet falanmı
    médiocrité partout

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dün bizim şirket araçlarına yaptılar işlemi,araö kullanıcınınn telefonlarını vermişler bana bir mesaj geldi bu mesajda link var ona tıklayıp QR oluşturuluyor Bilginiz olsun.

Benimde kafama takılan bir durum var mesela esnaf kuryeler dahi şahıs şirketi olmalarından benzinlerini gider olarak gösterdiklerinden bu sisteme kayıt olmak zorunda ama yanlış bilmiyorsam taksi,dolmuş sahipleri basit usul vergiye tabii olmalarından dolayı benzini gider olarak yazıyorlar mı?,UTTS kaydı yapıyorlar mı?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okumadan imzalamam.....

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ücrete genede yılbaşında zam gelecektir.
    çok arabası olan 2024 te halletsin işini..

bize maliyeti 500 arabada 1 milyon..
    %40 koysalar 1.4 yapar , hiç gerek yok
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aha fiyatlar ilgilide bu başlık var

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/ulu...atildi/3416814
    médiocrité partout

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Tahmin edilidiği gibi burda 31 Ocak 25 e ertelendi
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PO Filo app'i kullananlar da taktırmak zorunda mı @CloudGrey ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı efe-E Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PO Filo app'i kullananlar da taktırmak zorunda mı @CloudGrey ?
    şuan için 31 ocağa kadar şirket araçları,
    7. aya kadarda TÜM ARAÇLAR taktırmak zorunda.
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ahahha devletimize para lazım :

buda yeni derdiniz ; GPS

Değerli Müşterimiz;
    30.11.2024 tarih ve 32738 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren 7533 sayılı Dahiliye Memurları Kanunu Ve Bazı Kanunlar İle 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un 16.maddesi ile 1774 sayılı Kimlik Bildirme Kanununda değişiklik yapılmış ve kanun yürürlüğe girmiştir.

Hali hazırda 1774 sayılı kanun hükümleri gereğince araç kiralama faaliyeti yürüten kişilerin, aracı kiraladıkları gerçek ya da tüzel kişi bilgisini genel kolluk kuvvetlerine bildirme yükümlülüğü mevcut iken bu yükümlülüğe ek olarak kiralanan araçlarda Küresel Uydu Navigasyon Sistemi olarak adlandırılan GPS cihazı bulundurulması ve araçlara ait konum bilgisine ilişkin kayıtların üç yıl saklaması zorunlu hale getirilmiştir.

Yapılan bu kanuni düzenlemeye ilişkin olarak Şirketimiz çalışmalarına başlamış olup kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araca/araçlara GPS cihazı takılacaktır. GPS cihazı takılması konusunda çalışılacak olan firmanın belirlenmesi ve sürecin netleşmesi akabinde firma bilgileri ile kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araca/araçlara nerede, hangi sürede GPS cihazı takılacağı ve planlaması konusunda detaylı bilgi verilecektir.

Kanun gereğince zorunluluk haline gelen bu durum nedeni ile gerekli hassasiyetin tarafınızca da gösterileceğine düşünüyoruz. Kanunun öngördüğü yaptırımlar göz önünde bulundurulduğunda kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araca/araçlara nerede, hangi sürede GPS cihazı takılacağı ve planlaması konusunda detaylı bilgi verilmesi sonrasında GPS cihazı takılmaması, aracın/araçların cihazların takılması konusunda yapılacak yönlendirme ve planlamalara rağmen cihazın takılacağı yere götürülmemesi, cihazlarda meydana gelecek arızaların bildirilmemesi, arızanın giderilmesi konusunda gerekli desteğin sağlanmaması ya da cihazın/cihazların araçtan/araçlardan sökülmesi hallerinde Şirketimizin yasal yükümlülüklerine uymama riski ortaya çıkacağından, bu kanuni zorunluluğa uyum sağlanmadığı ya da kanuna aykırılık teşkil eden durum ortaya çıktığı durumda uzun dönemli araç kiralama sözleşmesinin haklı nedenle feshi de dahil kanundan ve sözleşmeden kaynaklanan haklarımızın kullanılmasının gerekli hale geleceğini bildiririz.

Diğer yandan hali hazırda kiracı sıfatı ile kullanmakta olduğunuz araç/araçlarda tarafınızca takılmış olan GPS cihazı mevcut ise GPS cihazı takılı olan araçların plakaları ile cihazın niteliklerini ve hizmet aldığınız tedarikçi firma bilgilerini info@garantibbvafilo.com.tr e-posta adresine aşağıdaki formatta iletmenizi rica ederiz. Yapılacak olan değerlendirmeler neticesinde araç/araçlar üzerinde tarafınızca takılmış bir GPS cihazı mevcut ise sökülmesi ve Şirketimizce sağlanan GPS cihazının takılması gerekebilecektir.
    Yapılan yasal düzenleme gereğince takılması zorunlu olan GPS cihazlarının montajına ilişkin sürecin belirlenmesi sonrasında bilgi verilecektir.

buda filo firmalarının yeni külfeti.
    garanti filoda 50 bine yakın araç var.
    araç başı 2bin tl olsa ohhhhhhhhhhhh
    médiocrité partout

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    oo saygılar gpslerin çlerinede birer data hattı lazım konum alıp vermesi için.

yakaladılarmı ucunda bırakmıyorlar valla icinede kanırtıyolar bide
    1881 - 193

serkanOC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Elektrikli araçlar da bu düzenlemeye dahil mi
    şirket adına alınan elektrikli aracın teslimatı 2 hafta sonra. benimde merak ettiğim soru. baktım internetten bi sonuca ulaşamadım ama şahsi fikrim dahil olmaması yönünde..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    1810TL + KDV 2172TL

Ben yukarıdaki mesajımı attıktan 10dk sonra onay kodu vs. geldi. Bir sonraki gün (Cuma günü) iş yerimin yakınındaki bir montaj istasyonuna gittim, taktırdım.

Takan yer P.O istasyonuydu. Bizde hiç bir pompada bunun hazırlığı yok dedi

Ben bu aleti taktırdım ama iyimi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Herkesden para toplansa sonra sistem hayata geçemeden iptal olsa şaşmam.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı fatihob Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1810TL + KDV 2172TL

Ben yukarıdaki mesajımı attıktan 10dk sonra onay kodu vs. geldi. Bir sonraki gün (Cuma günü) iş yerimin yakınındaki bir montaj istasyonuna gittim, taktırdım.

Takan yer P.O istasyonuydu. Bizde hiç bir pompada bunun hazırlığı yok dedi

Ben bu aleti taktırdım ama iyimi yaptım kötü mü yaptım bilmiyorum. Herkesden para toplansa sonra sistem hayata geçemeden iptal olsa şaşmam.
    ajahjahhaha resmen adam tokatlama bu.

ama 1 ocaktan sonra utts yoksa (şirket aracı) benzini masraf yazamayacaksın.
    utts'yi takıncada eski akıllı halkayı söküp atıyorlar.

ben bu geçiş döneminde sorun çıkmasın diye filoda tüm araçlara PO yakıt kartı talep ettim.
    utts olmasada (halka zaten iptal) kartı okutup benzin alıp faturalandırabileceğim.
    médiocrité partout

Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı CloudGrey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ajahjahhaha resmen adam tokatlama bu.

ama 1 ocaktan sonra utts yoksa (şirket aracı) benzini masraf yazamayacaksın.
    utts'yi takıncada eski akıllı halkayı söküp atıyorlar.

ben bu geçiş döneminde sorun çıkmasın diye filoda tüm araçlara PO yakıt kartı talep ettim.
    utts olmasada (halka zaten iptal) kartı okutup benzin alıp faturalandırabileceğim.
    Biz P.O'nun yakıt kartı ile alıyorduk yakıtları. Araçlara halka takmamıştık. Araç satıldıktan sonra falan söktürmekle uğraşmamak veya yeni araca taktırmaya uğraşmamak için. Yakıt kartına devam edicez. Ayrıca evet dediğiniz gibi araçta herhangi bir firmanın halkası varsa onu söküyorlar.

Şuraya UTTS cihazımın yakışıklı bir fotosunu koyayım

by Fatih Obuz, on Flickr

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi çok çirkin ya, benim arabamda misal depo içi plastik parça yok direkt saça vida atacaklar. Acaba önceden 3d parça mi yazdırıp, altına pff koyup silikonlasam.

Ayrıca bu gps muhabbetinde ben birazcık devletimi tanıyorsam o gps verileri, kimin, ne zaman, ne kada süre , nereden nereye kiraladığı bilgileri ve hatta gerçek zamanlı konum şifreleri çalınır. Ondan sonra çok yuvalar dağılır, çok kişi kamu mülakatlarından elenir bungolavlara gidildi diye
    "Korkmadık, savaştık"

MCN21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    22 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bizde dün şirket araçlarının bir kısmına taktırdık. Daha doğrusu hepsine takamadılar, sistemde bir problem olmuş. Tekrar tanımlama yapılacakmış vs vs...

Taşıt tanıma halkası olan araçlar için anlaşmış olduğunuz akaryakıt firmasın önceden anahtarlık şeklinde olan tts çiplerini gönderdi. Depo halkasıyla aynı anda UTTS'nin kullanımı olmuyormuş. Halkaları iptal ettiler.

31 Ocağa kadar uzatınlan UTTS takılması değil tanımlama yapılması. Yanlış bilgi gelmediyse tanımlama yapıldıktan sonra montaj için 30 Nisan a kadar zamanınız var. Bu tarihe kadar Taşıt Tanıma Sistemi aktif olarak kullanılabiliyor ve yakıt gider olarak kullanılabiliyor.

Montaj şekli felaket daha basit birşey yapılabilirdi.

ByKazim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Darphane ve PÜİS görüşmesi sonrasında akaryakıt istasyonlarının Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'ne ait 50 bin TL hizmet bedelini yılda bir kez yerine, 5 yılda bir kez ödemeleri kararlaştırıldı.

Kaynak: Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi'nde akaryakıt sektorune kolaylık sağlandı

Yıl bitmeden bizde başvurularımızı yapacağız bakalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    62 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu düşük iq'lular sistem yapmışlar toplu araç eklemek için.
    asla eklenmiyor ama .

arıyon sorun var sistemde diyorlar.
    kesin vardır mk , ocağa kadarda sorunu çözmeyip % 40 daha fazla para alma derdinde değilsinizdir eminim...

médiocrité partout

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler