User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Eski Mülk Sahibinin Evi Henüz Teslim Etmemesi

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Neden abonelikleri hemen kapatmayı denemiyorsun ? Ev senin başkası da üzerine abonelik açamaz. Hatta elektrik saati ve su sayacını sökersen eğer oldukça zorlamış olursun.

Mum yakıp oturacak değil neticede. Bu işlerde iyi niyet her zaman hak sahibinin aleyhine netice doğuruyor.

Bu arada yazdıklarınızdan anladığım size gol atan aslında emlakçı. Mülk sahibi 1-2 ay süre için emlakçıya bahsetmiş, o da bakmış hazır alıcı var komisyonu alalım kendi aralarında çözerler işine diye düşünmüş.

Diğer taraftan 1 - 1.5 yıl kiraya verir geçerim kısmını tam anlamadım kimse 1-. 1.5 yıl oturacağım diye güncel şartlarlda taşınma + abonelik + diğer masraflara katlanmak istemez.

driver_can - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Karşıdaki okuma yazması olmayan bir kadın emlakçı bize golü attı evet ama en azından ay sonuna kadar izin vermek istedim.Ay sonu çıkacağını söyledi bende bekliyorum.20 sinden sonra hala bir taşınma hareketi görmediysem ihtarname çekip abonelikleri kapatacağım. 1/1.5 yıl meselesi de ufaklık şuan oturduğumuz yerde kreşe gidiyor seneye de gidecek burada büyük ihtimal.İlkokula başlayana kadar bekar evi boşaltmasında sakınca olmayan birine piyasanın 3/5 altına kiraya vererek baştan da durumu anlatarak tahliye tahattütname alacağım.Yada evi
    Boş tutacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle hayırlı olsun,
    1 yıl kiraya vermektense ufak bir eşya düzeniyle Airbnb'de yapılabilir evin semtine bağlı olarak,
    Şu zamanda kiracı olayı tamamen risk, uygun ev buldum diye çamura yatarsa durduk yere 1 sene daha kaybedersiniz,

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı driver_can Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Karşıdaki okuma yazması olmayan bir kadın emlakçı bize golü attı evet ama en azından ay sonuna kadar izin vermek istedim.Ay sonu çıkacağını söyledi bende bekliyorum.20 sinden sonra hala bir taşınma hareketi görmediysem ihtarname çekip abonelikleri kapatacağım. 1/1.5 yıl meselesi de ufaklık şuan oturduğumuz yerde kreşe gidiyor seneye de gidecek burada büyük ihtimal.İlkokula başlayana kadar bekar evi boşaltmasında sakınca olmayan birine piyasanın 3/5 altına kiraya vererek baştan da durumu anlatarak tahliye tahattütname alacağım.Yada evi
    Boş tutacağım.
    Bence evi 1 ay içinde alırsan hiç o 1 yıl kiraya vereyim derdine düşme. Boş tut daha iyi. Tahliye taahhütnamesi de alsan zırto nun birine denk gelirsin uğraşırı durursun. Tahliye taahhüdü de alsan mevcut hukuki düzende dava süreleri *****. Seninle benzer şekilde bir ev almıştım, evi aldığım arkadaş o dönem kendi çıkacağı evi tadilat yaptırıyordu.

Ocak sonu çıkacağım dedi ben eve mart ayında girebildim. Abi mutfakçı gelmedi, abi fayansçı gelmedi abi o gelmedi.

Banane kardeşim benim sorunum mu dediğinde de taşınamıyorum adam şuan diyor, bir şey de yapamıyorsun. Adamı darp etsen bir sürü hukuki tantana, huzursuzluk vs çıkacak.

İçimize sinmese de bekledik o 3 ayı. Şimdi böyle bir alışveriş yapacak olsam evi boşaltsın anahtarı getirsin tapuya gidelim işi bitirelim derim.

Bu tür işler adamı parasıyla rezil eden işler malesef.

İş bitmeden önce verilen o sözler atılan imzalar hep yalan oluyor konu ciddiye binince. Çevremde de bu şekilde zor durumda kalan çok insan gördüm en temizi anahtar bir yana para bir yana.

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Boş tutacağım.
    Can selam geçmiş olsun Allah gönlüne göre versin az çok biliyorsun biz de bir süreç yaşadık buna benzer avukat ve emlakçı derki noter huzurunda yapılmayan tahliye tahattünamesinin bir geçerliliği yokmuş. aklında bulunsun. insanlara iyi niyetli yaklaşmak bu devirde hep bünyeye zarar olarak dönüyor üzücü de olsa. bence arkadaşın dediği gibi saatleri sök. sen düşüneceğine onlar düşünsün. kendi paranla malınla rezil oluyorsun.

tez zamanda işlerin düzelmesi dileğiyle
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

Agent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İcra takipli tahliye davası açacağınızı, evden çıkmadıkları her gün için sizin gider masraf ve mağduriyetinizi kendilerine rücu edeceğinizi bildirin ve acilen noterden yazı gönderin ( yazının alındığına emin olun )

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Agent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İcra takipli tahliye davası açacağınızı, evden çıkmadıkları her gün için sizin gider masraf ve mağduriyetinizi kendilerine rücu edeceğinizi bildirin ve acilen noterden yazı gönderin ( yazının alındığına emin olun )
    Kendileriyle konuştuğumda en son ay sonu evden çıkacaklarını belirttiler.Kendileri de bir ev aldı oraya eşyaları geçireceğiz dediler.Emlakçı da kayınpederimin tanıdığıydı ay başı anahtarı teslim edeceğiz bekleyelim demiş.Bende bu sebeple şuan noterden bir yazı göndermedim.Bildiğim ve araştırdığım kadarıyla da içinde kiracı oturan daireler gibi ilk 1 ay ihtarname gönderme şartı aranmıyormuş içinde eski mülk sahibi oturan daireler için.Çok fazla tersleşmeden ay sonuna kadar beklemeyi uygun görüyorum şuan için.Çünkü karşıdaki de emlakçıya 1 aydan önce evi boşaltamam diye başta konuşmuş.Ama tabi emlakçı biran önce satayım diye bize bunu söylemedi hemen teslim edilecek dedi.Bende bunu öğrenince yaklaşık 2 aylık kiraya denk gelen bedeli emlakçının komisyonundan kestim.Ev hemen teslim edilirse alırsın bunu dedim.Eğer ay sonuna doğru bir hareket hala görmediysem ozaman üstüme olan abonelikleri kapattırıp gerekli ihtarları yollacağım.Tapuyu ayın 27sinde almıştım üzerime.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet konuyu güncelleyeyim.27 Aralıkta almıştım tapuyu,yoğun baskılarım ve tehtitlerim sonucunda 27 Ocak’ta daireyi boşalttılar.Boş olarak teslim aldım anahtarı.Çıkarken mütahitin taktığı mutfaktaki katlanır masayı dahi sökmüşlerBoya badana zaten hak getire.Bu arada 2+1 daire boya fiyatları ne civarda güncel?Tavanlar dahil. 18/20 liralar havada uçuyor malzeme dahil bu mu düzgün işçilikle çıkan bedeller?

burcinkarabacak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlı olsun Can. Tez zamanda evinde oturmayı nasip etsin inşallah. çok sevindim.

saygılar
    Punto Evo Mjet - ANKARA (Sold)
    Bravo 1.6 120Hp Sport Style Dua.(Sold)
    Passat Variant 16 1.6 TDI DSG Highline(Sold)
    Passat Variant 2024 1.5 eTsi Elegance

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burcinkarabacak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hayırlı olsun Can. Tez zamanda evinde oturmayı nasip etsin inşallah. çok sevindim.

saygılar
    Teşekkürler Burçin çok sağol.

Ormanci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlı olsun, süreç çabuk sayılabilecek şekilde işlemiş neyse ki. Ama baskı ve tehdit olmadan da olmuyor işte, ülkenin haline bak, nereden tutsan elinde kalıyor, bir tane "düzgün" denen uygulama yok.

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet konuyu güncelleyeyim.27 Aralıkta almıştım tapuyu,yoğun baskılarım ve tehtitlerim sonucunda 27 Ocak’ta daireyi boşalttılar.Boş olarak teslim aldım anahtarı.Çıkarken mütahitin taktığı mutfaktaki katlanır masayı dahi sökmüşlerBoya badana zaten hak getire.Bu arada 2+1 daire boya fiyatları ne civarda güncel?Tavanlar dahil. 18/20 liralar havada uçuyor malzeme dahil bu mu düzgün işçilikle çıkan bedeller?
    boya işinde benim tavsiyem malzemeyi kendin alarak yaptırmandan yana olur direk boyacı ile işçilik anlaşırsın ben bu zamana kadar hep bu şekilde yaptım düzgün boyacı bulmakta mesele zaten şu dönemde

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

S-works - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Geçmiş olsun. Bir dönem bende ev bakarken bu konuları görmüş, boş olmayan ev alınmaz kanısına varmıştım. İyi zamanda kurtulmussun .

Boya kısmında malzemeyi kendin alman iyi olur. Karlılığı arttırmak için bilinmedik,sahte, ambalajı değişmiş ürün kullanılabilir.

Fiyat olarak maalesef bilgim yok. Ancak gelen müşterilerimden duyduğum aşağı yukarı 20 bandı. Ben kendim yapıyorum. 3 ay falan oldu evi boyayalı. Elinden iş geliyorsa yapabilirsin.
    Special Works Detaylı Araç Bakım Merkezi

https://www.instagram.com/specialworkstr/

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet, bu konularda baya okuyup gördükten sonra, ben de bu işlere giriyorum sanırım ufaktan.

Yakın zamanda bir ev alma planımız-hayalimiz var.

Geçenlerde hanımla evin yakınlarında, sevdiği-bildiği de bir apartmanda bir daire bulduk.
    Ancak içinde kiracı var.
    Üçkağıtçı tipli emlakçı ise havada 1000 tane yalan söylüyor o yüzden lafına hiç güvenmedim. Diyor ki ev satıldıktan sonra 2 ay içerisinde kiracı çıkacak.
    Yani 2 ay içinde çıkacak demiyor, "satıldıktan sonra" çıkacak.

Niye???

Efendim tahliye taahhütnamesi alırız onu yaparız bunu yaparız.
    Hiç inanmadım, avukat arkadaş vardı onunla konuştuk, öyle yaparsınız böyle yaparsınız, ama döndü dolaştı iş "içinde kiracı olmasın"a geldi gün sonunda tabi

Çünkü atıyorum hadi herkes çok iyi niyetli, kiracı da çıkmayı kabul etti ama yer bulamadı gerçekten diyelim. Ne yapacağım insanları sokağa mı atacağım?
    Başka bir yöntem biliyor musunuz, bu evi kafaya koyup illa alalım desek kiracıyla ilgili ne yapılabilir, fikir almak isterim.

cnzdmr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ormanci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet, bu konularda baya okuyup gördükten sonra, ben de bu işlere giriyorum sanırım ufaktan.

Yakın zamanda bir ev alma planımız-hayalimiz var.

Geçenlerde hanımla evin yakınlarında, sevdiği-bildiği de bir apartmanda bir daire bulduk.
    Ancak içinde kiracı var.
    Üçkağıtçı tipli emlakçı ise havada 1000 tane yalan söylüyor o yüzden lafına hiç güvenmedim. Diyor ki ev satıldıktan sonra 2 ay içerisinde kiracı çıkacak.
    Yani 2 ay içinde çıkacak demiyor, "satıldıktan sonra" çıkacak.

Niye???

Efendim tahliye taahhütnamesi alırız onu yaparız bunu yaparız.
    Hiç inanmadım, avukat arkadaş vardı onunla konuştuk, öyle yaparsınız böyle yaparsınız, ama döndü dolaştı iş "içinde kiracı olmasın"a geldi gün sonunda tabi

Çünkü atıyorum hadi herkes çok iyi niyetli, kiracı da çıkmayı kabul etti ama yer bulamadı gerçekten diyelim. Ne yapacağım insanları sokağa mı atacağım?
    Başka bir yöntem biliyor musunuz, bu evi kafaya koyup illa alalım desek kiracıyla ilgili ne yapılabilir, fikir almak isterim.
    Daire içindeki kiracıyla konuşun bence, en temizi o. Dürüst bir şekilde anlatın durumu karşı tarafta niyetini belli eder zaten.
    yakın zamanda duyduğum satılan evden çıkmak için belirli bir ücret talep ediyor kiracılar. Taşınma masrafları, yeni kira depozitosu fln derken ucu açık bir konu.

Çıkmaya niyeti olan kiraci bu tarz taleplerle de gelebilir her şeye hazırlıklı olmakta fayda var. Onun için direkt iletişim kurmanız lazım sonradan süpriz olmaması için

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Emlakçıların bir çoğu zaten aman abim canım abim sepet abim dediği için çoğu sevilmez. Kiracı ile konuşmak karşılıklı anlaşmak çok önemli, diğer bir konu Emlakçıya senin komisyonunu Kiracı çıkınca veririm demek, nihayetinde ev satılması konusunda arada ücretini alıyor her türlü aldığı ücret sadece ev göstermek tapu randevusu almak olmamalı bu konuda da destek vermeli. Bu şahsi fikrimdir.
    Alıntı Kadyr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    olum erken ödersen tabiki notun düşer adamın alacağı faize kesik atıyorsun adam seni ...kecekti ne güzel

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek tavsiye, kiracı olmayan ev al.

Ben taşınmayayım diye evlenmeden önce evi aldım, evde de oturan evin sahibiydi, ocak 15 de çıkacak olarak anlaşmıştık mart 15 de ancak çıktı.

Haftada 3 gün darlamama rağmen. Ne yasal yol ne yasal olmayan yol süreci değiştirmeyecekti sevmeye sevmeye bekledik.

Kardeşimin oturduğu evi sattılar, alan kendince bitirim bi model, ileri geri yaptı. Sonra ya abi biz seni tanımıyorduk diyip R yaptı ama iş işten geçmişti.

Yasal neyse onu yap abisi dedik geçtik. İhtar çekti, kirayı yatırmaya devam ettik. Biz istemesek hukuki süreç min 1 1.5 sene sürüyordu daha erken boşalttık.

Tekrarda fayda var "içinde kiracı olmayan ev al"

Emlakçının söylediği hiçbir şeye itibar etme, o komisyon peşinde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @cnzdmr,

O evi satan emlakçı zaten çok kıçı başı oynayan bi tip, hiçbir sözü güven vermiyor, her şeyi yalan dolan.
    Kendi çalıştığım emlakçı ile iş yapmış olsak güvenirdim bi şekilde belki de ama bunda imkansız.
    Evdekilerle konuşmaya çalıştık, bana sorun falan diye diyaloğu engelliyor, içeride de zaten küçük bi kızcağız, annem-babamla konuşmanız lazım diyor. Onlar ortada yok. Ne yapar ederler belli değil.
    O yüzden bu senaryo zaten moka sarıyor bu şekilde.

Ben hanım evi çok beğeniyordu istiyordu diye kastırabilir miyiz diye düşündüm ama yok yani. Bu ülkede bu ortamda olmaz.
    @KÖROĞLU,

Aynen hocam zaten öyle bakıyorum da işte bu ev bildiğimiz bi apartmandı, ne yapabiliriz ederiz diye düşündük ama yok... Girmeyeceğim o işe kesinlikle.
    Hatta parayı babam verecek, bi formül bulur muyuz bilmemne yapar mıyız diye baya heves etti.
    Benim ona söylediklerime itiraz ediyordu kiracı çıkarmayla ilgili, sonra gelmiş "ben bilmemkimle konuştum, tahliye taahhütnamesi alırsak oluyormuş" diyor bana. Ya dedim bi git işine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Mutlak bir mağduriyet söz konusu olabilir, bu art niyetli bir şekilde gerçekleşmeyebilirde ama yinede imkan varsa içi boş bir ev tercih ederim.

Bizde ssizin gibi bütçemize göre bizi en mutlu edecek ev buydu diyerek biraz da yaşanacak durumu kabullenerek girdik o zaman ev işine.

Ben 1 ay gecikmeyi göze almıştım ama 2+ olunca can sıkıcı oldu. Ama değdi mi ? bence değdi. Hani siz de ileride ya iyiki diyecekseniz beklemeyi göze alabilirsiniz en kötü senaryo da.

Tabi içerideki insan evladı birisi olup durumu anlayıp çözüm de üretebilir. Ya da taşınma masrafına destek olalım diyip süreci hızlandırabilirsiniz, bir sürü ihtimal var.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler