golden yanında adam kessen gıkı çıkmaz öyle köpeğide beslemem süs köpeği gibi
Benim asıl derdim içeri yabancı almasın sonuçta ev şehir içinde değil sıkıntım o
golden yanında adam kessen gıkı çıkmaz öyle köpeğide beslemem süs köpeği gibi
Benim asıl derdim içeri yabancı almasın sonuçta ev şehir içinde değil sıkıntım o
Biz daha iyisini alana kadar en iyisi bu
bizde kangal var 2 yıldır.bebekken aldık.Çoluk çocuk torun torba salıyoruz bahçeye beraber takılıyorlar.Biraz iriler o gerçeközelliklede cinsi safsa dev gibi göğüsleri ve kafaları oluyor..
Geçen yaz denemedik alman kurdu aldık saf.Sahibine daha cana yakın geldi ilk önceleri..Sonra bi baktık olmadık yere pisliyor.Gece oluyor bizle beraber yatıyor.3 tanede civcivi yediyolladık onu direk..
Kangal öyle çok içli dışlı olmayı sevmez ama çok duygusal ve sadık bir hayvandır..Agresif olduğunuda 1 kere gördüm oda yan komşunun köpeğiyle aralarında bi mevzu varmış onu yerden alıp yola yoldan alıp yere atarkendisora çektim boynundan geldi zaten..
Gece boyunca savunduğu alanda kol gezer öyle bi yere yatıp uyumaz.gündüzleri dinlenir geceleri bekçilik yapar..En azından bizde öyleydi...
rott çocuklarla geçinemez diyenlerin tezini anında çürütebilirim
bebekliğinden itibarek aklıbaşında çocuklarla oynarsa büyüyünce sizi bunaltacak kadar çocuk düşkünü oluyorlar.
alman kurtlarıda çocuklarla iyidir diyenlerin tezinide anında çürütebilirim.
önemli olan yetiştirmektir.nasıl büyürse o şekilde gidiyor.
ben o kadar laçka büyüttümki insanlarla oynadı zıpladı çocuklarla tepişti ama şu an yeri geldiğinde duruşunu değiştiriyor yabancıya karşı.
karşıdaki yabancı çocuk olunca iş değişik tabi.onun için karşıdaki çocuk oyun arkadaşı![]()
Abi saf bi kangal bulursan çok iyi olur.. Adanada çiftligimiz var koca yeri tek başına bekliyor.. Gündüzleri uyur genelde gece yaşamayı seviyor hayvantek egitici olursa sorun degil yani emri kimden alacagını bilmesi lazım... Bizimki yemek ayırt etmiyor belirli bi yaştan sonra herşeyi yedi..
Tango-1 never dies.
Herturlu kopek icin hertezi curutebilirsin.Nasil ki diyebiliyorsan `nasil yetistirilirse oyle gider` diye.Ancak soyle birsey vardir ki, kopeginde kendi icinde dogusunda duygulari,salgilari,algilari vardir.Bunlari hicbirsekilde curutemezsin.Ornek vermek gerekirse bir pitbull bir pincher kadar tehlikesiz olabilir ancak unutmamak lazim ki o bir pitbull`dur ve icguduleri herzmn onunla birliktedir anladin![]()
.
Bundan dolayi ben halen boxer demeyi israrla soyluyorum..Birkez daha boxer.boxer.boxer.
- K -
________
Dr.Ecu
onu dememin amacıda o zaten.kimse net bir şekilde konuşamaz.nasıl yetişiyosa o şekilde devam ediyor.
ama şunu tekrar belirteyim golden da olsa labradorda olsa pit de olsa asla bir çocukla teke tek yalnız bırakmamak gerekiyor.
piti ben köpekten kabul etmiyorum zaten.10 günlük bebek pit bile saldırmaya çalışıyosa o hayvan beslenmez.
boxer iyi bir ırk tabiki ama kışa pek dayanamaz malesef.
Bunuda bakimla yapabilirsinKizim suan 4 yasina gircek yeni yilda allah izin verirse.
6aylik olana kadar turkiyedeydik,sonrasinda bosnaya gittik beraber.Bosna hersek -30,-35 derece goren bir memleket ve kislari devamli kar vardir.
Birgun dahi bir sorun yasamadi.Acik yerde kaliyor dukkanda bahcede arada bir evde kaliyoruz vs..Devamli veteriner kontrolu
.He diceksin ki kopegin icinimi biliyosun belki usuyordur,su yasima kadar 25tane kopek baktiysa(k)m eger birazda kopeklerden anliyorsam,kopegin mutlulugu sahibinin mutlulugu demek ise,kopeginide mutlu edip sende mutlu olabiliyorsan degil soguk,buzun icinde beraber yuzsen hicbirsey olmaz.
Saygilar..
- K -
________
Dr.Ecu
büyüğü küçüğü süs köpeği hiç farketmez ,, acayip tırsıyorum aslında ama bu yazdıklarınızı okuduktan sonra nası hevese geldim anlatamam![]()
70 dönum arazi içinde evim var 3 kangal 1 akbaşım var gercek alan koruması bence bu hayvanlarda ama karakterleri gercekten cok farklı akbaslar genellikle gunduzleri pasif geceleri aşırı aktiftirler kangallarda tam tersi gunduz daha aktif hayvanlardır 5 yasındaki yegenimi onceki msjlarda paylasılan fotolardaki gibi sırtına bindirip cok gezdirdiğim oldu rotta besledim kurt kopeğide boxerda pittbullda ama gercek ev,alan aile cocuk vs koruması ozelliklede gece istiyorsan düzgün ırklı bi akbaş tavsiye ederim öle cok ilgi alaka istemez eğitimde istemez içgüdüleriyle hareket eder patron kim tanır kendine görev edinir vs. hayvanlarımdan cok memnunum kesinlikle tavsiye ederim (akbas ve kangal) ilerki gunlerde bu baslıkta fotoraflarınıda paylasırım..
tabiki sahibi mutlu olursa köpek mutlu olur ona itirazım yok.
ama nekadar boxer tanıdıysam soğukta zıngır zıngır titriyolardıne mutlu size
F€RH@_T5;
köpekler çok sever zaten öyle şeyleri bu kangalınıza has bir özellik değil
ama unutulmamalıdırki köpekler şeker hastasıdır ve asla şeker ve türevlerini yememelidirler.
ya birileri şu sokak köpeklerini eğitsin arkadaş
kız arkadaşım evinin çevresinde ki köpeklerden korkuyor diye arabadan inip kapıya kadar götürdüm , dönüşte köpekte beni arbaya kadar kovaladı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)