Hondaları bırakın :D
Şimdi cem abiyle konuştum telde :D havalar ısınsın Takıyorum EKE'ye LPG yi ;)
LPG de 0,6 barda güzel bir ayarla günlük kullanacağım.
Gazlamak için bi tık yeterli alırım benzine devam ;)
Printable View
Hondaları bırakın :D
Şimdi cem abiyle konuştum telde :D havalar ısınsın Takıyorum EKE'ye LPG yi ;)
LPG de 0,6 barda güzel bir ayarla günlük kullanacağım.
Gazlamak için bi tık yeterli alırım benzine devam ;)
uzatana soyle bırı dıretıyorsa bende savunurum :)
b16a koduyla üretilen motorlar 1989 (21 yıl önce) yılında üretildi, litre başına 100 bg alınarak dünyada atmosferik motordan litre başına ilk olarak 100 bg'i honda aldı, birkaç sene sonra EK9 tayyar üretildi ve 1.6 litre ile 185hp (atmosferik yine) alındı. Konu VTI'a LPG, belki konu dışında yazdıklarım ama baştan sona bütün yorumları okudum, LPG taktırır yada taktırmaz araç onun aracı bize sadece saygı duymak gerekir, ya da kendi fikrimizi söyleyip çekilmek gerekir, ama vti'a bu kadar yüklenen arkadaşları anlamış değilim, sene 2010 ve aradan 21 yıl geçmesine rağmen bu teknoloiyi yakalayabilmiş bir motor üreticisi bulunmamakta, millet fsi, tfsi larla uğraşa dursun honda atmosferikte litre başına 110-120 bg'leri zaten yakalamış durumda, millet supercrgr ve turbo beslemelerle 1.4-1.6 litre motorlara 140-160-180 nası yaparız bunun peşinde, bu kadar da öldürmeyin bence vti'ları, ayrıca Ankara'dayım, o kadar yollardayım, günde 2-3 tane vti hiç görmedim :D 2-3 günde 1 tane denk gelirse ne ala :D
Saygılar...
bi arkadaşım ankaradan turbo 3.20 aldı lpg li e36 cabrio.. buraya gelince motor yatak sarmıştı sürekli lpgde basıyodu..
LPG için alınabilecek ucuz sağlam ve az yakan bir araba ne olabilir? 12-13 milyarı geçmeyen.. mesela reno 19 lar?
kullanan kişi bana lpg den dolayı olduğunu söyledi.. feritide tanırsın belki (feRRo) ona sor istersen onunda arkadaşı. ama tabi motorun sağlığı ile alakalıda olabilir. ben sadece bilgi amaçlı yazdım.
yok yanlış anlama terslik olsun diye yazmadım :)
şimdi araç sonradan turbo yapılmış ve LPG li bide yatak sarmış bence burada kusuru yakıttan başka şeylerde aramak lazım.
yağ pompası nasıldı acaba yataklar ne zaman değişmişti en son araçta beyin ne kullanıldı ayarlarını kim yaptı gibi
Ben LPG ile hiç bişi olmaz demiyorum ama yatak sardıysa başka bir problemi vardır.