User Tag List

Sayfa 7/8 İlkİlk ... 5678 SonSon
144 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Scirocco 1.4 TSI 160 Manuel Hakkında Görüşleriniz

Eworen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı sSPAM Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fark var tabikide
    bu devirde ncap tan 5 yıldız alamamakta ne demekmiş..
    not: civic linki yanlış olsa gerek
    civic ;
    http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
    ayrıca dipnot aynı araç 09 da bir daha teste girmiş bu sefer 5 yıldız almış
    onu görmemişim de anlamaıdığımne değişti de öyle oldu..

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yigittorun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim sana tavsiyem bir adet civic typeS manuel, hem beklentilerini fazlasıyla karşılar hemde 160 lık tsi dan daha az yakar ayrıcada yetkili servise yağ değişimi dışında uğramazsın. ve bence sciroccodan çok çok daha şekil bir araç.

son bir konuya daha değinicem diğelim aradan 1 2 yıl geçti 160 hp artık seni kesmiyor aracına modifiye yapacaksın zaten neredeyse limitlerinde çalışan 1.4 litrelik motoru ben diyim 200 sen de 230hp gibi güçlere çıkarabilirsin daha fazlası olacağını sanmıyorum ayrıca o güçleri vw nin dandik manuel şanzımanının kaldıracağını sanmam bide şanzıman kuvvetlendirme işlerine gireceksin falan suyu çıkacak, ama altında düşünsene bi civic olduğunu 1.8 litrelik vtec motora neler yapılabileceğini düşündükçe insanın kanı kaynıyor..
    Ben buna katılmıyorum.

1.8 140 hp lik motor, o kasayla birlikte performans arayan birisini tatmin etmeyecektir. Özellikle VTI dan inmiş birisini hiç tatmin etmeyecektir. Scirocco'da en azından adam akıllı bir tork-tork bandı var ve bu kullanıcıyı çok daha memnun edecektir.

İkincisi, ben R18 motordan pek ümitli değilim performans konusunda. Öyle olsa zaten inatla K20 motoru FN2 type-r da kullanmazlardı.

Üçüncü olarak, arada dikkate değer bir vergi farkı olacaktır 1.4 litre ile 1.8 litre arasında.

Dördüncü nedenim, R18'lerin yakıt tüketimi gayet uygun olsa da, ekonomik kullanımda 1.4 TSI motordan daha ekonomik olacağını düşünmüyorum.

Beşinci nedenim ve sorum, acaba Civic Type-S lerde kullanılan şanzıman ne kadar güce dayanıyor bunun hakkında bilginiz var mı? Dediğiniz gibi sonradan yapılacak işlemlere dayanabilecek mi?

SOMEONESPECIAL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MUY37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    KOnu baya bi dönmüş dolaşmış bir kaç birleyde ben yazayım... Şu anda VW acarların elinde hazır 2 tane araç var bildiğim kadarıyla renk takıntınız yoksa bi gidip bakın derim Berilyum gri ve beyaz araçlar... Cam tavan hakkında bir kaç yorum olmuş ferahlatır die. VW mühendisleri saçma bir sistem yapmış cam tavanda dışardan bakıldığında tamamen cammış gibi görünen tavan içeriden normal bir sunrooftan farkı yok hatta eksiği var sadece arka tarafından 5 cm kadar havaya kalkıyor o kadar , gereksiz bir masraf olucaktır. Sipariş geçilecekse kesinlikle Xenon tavsiye ederim. Performansıda 1.4 TSI 160 için konuşuyorum standart haliyle bile gayet tatminkar , ufak eklemelerle filtre chip egzos gibi 220bg lere rahatlıkla çıkıp sonuna kadar hissetiren bir araç oluyor bunun yanında yakıt ekonomiside cabası sakin kullanımlarda 90-110km arası yakıt tüketimi 5,0-5,5 seviyelerinde dolaşıyor. Tabi eksi yönleride var bitmeyen tıkırtılar , 15-20 dk lık sıkıştırmadan sonra şişip kalan motor vs... Umarım sizide yeni aracınızla aramızda görürüz
    Şu cümleyi kullanan birinden duysam bir daha düşünürüm...Bir yan cam için
    2 hafta beklemek vs vs vs... Diğer arkadaşlar HONDA demiş yorum yapamam
    ama ya ne bileyim bence acele etme

Eren G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Eworen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fark var tabikide
    bu devirde ncap tan 5 yıldız alamamakta ne demekmiş..
    not: civic linki yanlış olsa gerek
    civic ;
    http://www.euroncap.com/tests/honda_civic_2007/307.aspx
    ayrıca dipnot aynı araç 09 da bir daha teste girmiş bu sefer 5 yıldız almış
    onu görmemişim de anlamaıdığımne değişti de öyle oldu..
    yanlış linki atmışım ki bende giremedim şimdi
    civic'in 2009daki testinin linki burada;(+sanırım bu makyajlanan kasanın testi)
    http://www.euroncap.com/results/hond.../2009/356.aspx
    scirocconun'kide burada;
    http://www.euroncap.com/results/vw/s.../2009/372.aspx

Civic görüldüğü gibi zaten 5 yıldız almış.Zaten 2'side 5 yıldız almamış olsa çok fark varmış zaten gibi bir cümle kurmazdım dimi.
    Yetişkinlerde scirocco 87 puanm almış civic 79 6 puanlık bir fark scirocco lehine
    çocuklarda scirocco 73 puan almış civic 76 3 puanlık fark civic lehine
    yayalarda scirocco 53 civic 67 14 puan civic lehine
    güvenlik desteğinde scirocco 71 civic 86 arada 15 puan civic lehine
    scirocconun yetişkinlerdeki 6 puanlık +'sı hariç civic tüm kategorilerde daha başarılı 3,14,15 puanlık farklar ile.

ne sciroccoya ne civice karşı bir önyargım yok.Ama civic'e şu hali ile güvenlik konusunda tel maşa demek?bilemiyorum.

Ayrıca gayet güzel bir araba scirocco çok beğeniyorum ben.

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hondadan çok japon üreticilerin mekaniği gerçekten çok güzel durumda. mekanik anlamda mühendislik açısından çok iyi durumdalar. ama araçta kullanılan sac kalınlığından tutunda bütün güvenlik ekipmanlarına kadar uzak doğulular avrupalıların bir adım gerisinde bu kesinlik. ama bir gerçek daha varki bu ülkede sıfır alıcaksan honda alacaksın, 96 model araçları bile 20 bin liraya satılıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konu honda'ya Geldi Eski Kullanıcısı Olarak Hondayı Severim Ama bana Göre Tel Maşa...

Honda'yı Savunmayın Bana allah Aşkına 1.8 Typ-s Nereeeee Scirocco Nere Bu Kadarda Marka Fanı Olmayın Yani

Scirocco Hakkında Yorumlar Yazalım Honda Vs VW Yapıcaksak Başka Konu Açayım Ordan Dvm Edelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cooper S 60.000 Ytl Bu Arada Liste Fiyatı

GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rocco güzel arabadır dizaynına laf eden olmas herhalde motorda bence cok başarılı ufak oynamalarla bile güzel değerler alınabiliyor varsa imkan al derdim
    Stock

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben buna katılmıyorum.

1.8 140 hp lik motor, o kasayla birlikte performans arayan birisini tatmin etmeyecektir. Özellikle VTI dan inmiş birisini hiç tatmin etmeyecektir. Scirocco'da en azından adam akıllı bir tork-tork bandı var ve bu kullanıcıyı çok daha memnun edecektir.

İkincisi, ben R18 motordan pek ümitli değilim performans konusunda. Öyle olsa zaten inatla K20 motoru FN2 type-r da kullanmazlardı.

Üçüncü olarak, arada dikkate değer bir vergi farkı olacaktır 1.4 litre ile 1.8 litre arasında.

Dördüncü nedenim, R18'lerin yakıt tüketimi gayet uygun olsa da, ekonomik kullanımda 1.4 TSI motordan daha ekonomik olacağını düşünmüyorum.

Beşinci nedenim ve sorum, acaba Civic Type-S lerde kullanılan şanzıman ne kadar güce dayanıyor bunun hakkında bilginiz var mı? Dediğiniz gibi sonradan yapılacak işlemlere dayanabilecek mi?
    normal bir civic i bile şanzımanla oynamadan 300 hp yapar ve binersin emin ol
    araçları standart olarak kıyaslarsak evet motor bakımından fabrika çıkışı olarak vw birazdaha iyi olabilir ama kesinlikle atla deve değil, arada az bir fark var ve diğelim gün geldi aracı güçlendirme işlemlerine girildi işte ozaman vw eşşek honda deve olur

ygtrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Xenomorph Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konu honda'ya Geldi Eski Kullanıcısı Olarak Hondayı Severim Ama bana Göre Tel Maşa...

Honda'yı Savunmayın Bana allah Aşkına 1.8 Typ-s Nereeeee Scirocco Nere Bu Kadarda Marka Fanı Olmayın Yani

Scirocco Hakkında Yorumlar Yazalım Honda Vs VW Yapıcaksak Başka Konu Açayım Ordan Dvm Edelim
    ne bakımdan peki ben kalite olarak algıladım sen güvenliğimi kast ettin yada daha genel bişeymi?...
    valla ben hiçbir zaman honda fanatiği olmadım benim için varsa yoksa ford yada subarudur ama bir markanın fanatiğiyim diye illa gidip onu almam iyisi neyse onu alırım

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bugun Golf e bindim TSI a, valla çokta güzeldi. Scirocco çok daha güzeldir bence
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yigittorun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal bir civic i bile şanzımanla oynamadan 300 hp yapar ve binersin emin ol
    araçları standart olarak kıyaslarsak evet motor bakımından fabrika çıkışı olarak vw birazdaha iyi olabilir ama kesinlikle atla deve değil, arada az bir fark var ve diğelim gün geldi aracı güçlendirme işlemlerine girildi işte ozaman vw eşşek honda deve olur
    Standard olarak aradaki fark atla deve, aradaki farkı öyle anlatayım. Bunu anlamak için iki aracın tork eğrisine bakmak bile yeterli.

Bir Honda kullanıcısı olarak (15 senedir de ailemde aralıksız mutlaka 1 Honda'ya sahip olmuş biri olarak) bunu söylüyorsam bir bildiğim vardır.

Tabi bu benim görüşüm, keza senin görüşüne de saygım var. Sadece katılmadığımı belirttim.

Ek not: Açık söyleyeyim, sadece tork bandının daha başarılı ya da lineer olmasından ötürü bile 125 hp lik Scirocco'yu, 1.8 Type-S e tercih ederim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben de 1 seneye yakın zamandır rocco kullanıyorum .aslında fn2 type-r ım varken rocco eşimin arabasıydı arasıra kullanırken rocco çok hoşuma gitmeye başladı oyuncak gibi 1.4 tsi turbo filan ve şuan ben kullanıyorum.Bence almaya niyetliysen kafanı hiç karıştırma ve manuel ini al derim .bu arabayı klasikle modern çizgilerin birleşiminden oluşan senelerce binilecek bi araç olarak görebilirsin ,kadran ve göğüslük kısmıda klasik havası mevcut güzel bi araç.performansa ve yol tutuşa gelince 20.000 km de arac ve hiçbir problem yaşamadım şu ana kadar, standar kullanımda çok güçlü olmasada bişeyler yapmaya çalışan bi motora sahip ama ben 1 ay önce chip yaptırdım tahminen 180 hp lere ulaştı 3-4-5 inci viteslerde gücü hissedebiliyorsunuz.yol tutuşu da gayet iyi limitleri zorladığınızda esneme eğilimi göstersede sonlarda arac yola hep oturuyor .bu güne kadar hiçbir virajda beni şaşırtmadı.Uzun lafın kısası honda da kullandım ve birçok marka ,her marka aracın artılarıda var eksileride burada günlerce tartışsak bu konular bitmez .bu araca niyetlendiysen al derim milleti dinlersen kafan karışır başka araba alırsın sonra aklında kalır pişman olursun.on numara sorunsuz kullanıyorum dsg sini bilemem .

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla ben ozgunun arabasina bindim cok begendim; bi defa ic mekan kalitesi arabadaki tokluk hissi mukemmel...

Okudugum kadariyla olay yine hondaya gelmis.. Tutup vw ile hondanin uretim kalitesini kimse tartismasin arada fark oldugunu 5 yasindaki kuzenim bile bilir...

Guzel bir renk ve jant kombinasyonuyla gayet keyifli olur bence..
    Tango-1 never dies.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı nikox Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben de 1 seneye yakın zamandır rocco kullanıyorum .aslında fn2 type-r ım varken rocco eşimin arabasıydı arasıra kullanırken rocco çok hoşuma gitmeye başladı oyuncak gibi 1.4 tsi turbo filan ve şuan ben kullanıyorum.Bence almaya niyetliysen kafanı hiç karıştırma ve manuel ini al derim .bu arabayı klasikle modern çizgilerin birleşiminden oluşan senelerce binilecek bi araç olarak görebilirsin ,kadran ve göğüslük kısmıda klasik havası mevcut güzel bi araç.performansa ve yol tutuşa gelince 20.000 km de arac ve hiçbir problem yaşamadım şu ana kadar, standar kullanımda çok güçlü olmasada bişeyler yapmaya çalışan bi motora sahip ama ben 1 ay önce chip yaptırdım tahminen 180 hp lere ulaştı 3-4-5 inci viteslerde gücü hissedebiliyorsunuz.yol tutuşu da gayet iyi limitleri zorladığınızda esneme eğilimi göstersede sonlarda arac yola hep oturuyor .bu güne kadar hiçbir virajda beni şaşırtmadı.Uzun lafın kısası honda da kullandım ve birçok marka ,her marka aracın artılarıda var eksileride burada günlerce tartışsak bu konular bitmez .bu araca niyetlendiysen al derim milleti dinlersen kafan karışır başka araba alırsın sonra aklında kalır pişman olursun.on numara sorunsuz kullanıyorum dsg sini bilemem .

Valla Böyle Yorumlar Duyunca Bilgileniyorum Teşekkürler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Valla ben ozgunun arabasina bindim cok begendim; bi defa ic mekan kalitesi arabadaki tokluk hissi mukemmel...

Okudugum kadariyla olay yine hondaya gelmis.. Tutup vw ile hondanin uretim kalitesini kimse tartismasin arada fark oldugunu 5 yasindaki kuzenim bile bilir...

Guzel bir renk ve jant kombinasyonuyla gayet keyifli olur bence..
    İç Mekan Evet Akıyor Hele Makyajlı Dahada Fena Olmuş Jetgil Arabası Gibi Type-S'ler

Bakalım Büyük İhtimal Alıcam Şu An İçin Caydırcak Bir Şey Duyamıyorum Çevremden

MUY37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Caydıracak kadar negatif yönleri yok , 160 lık manuel şanzuman al birde yazılım yaptır 220bg+ miss gibi düşük bütçeyle yüksek güçler verebilen bir araç daha ne isterki insan
    - The Ultimate Sleeper -

8.572@276kmh Türkiye 402m Drag Rekoru LS10X - MAXFLOW

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MUY37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Caydıracak kadar negatif yönleri yok , 160 lık manuel şanzuman al birde yazılım yaptır 220bg+ miss gibi düşük bütçeyle yüksek güçler verebilen bir araç daha ne isterki insan
    Hayırlısıdır İnş Ne Diyelim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ztn su aralar 55 bini bir araya getiren scirocco alıyor al dostum sende al guzel arabadır kaslı yakısıklı

bana gore tek eksi tarafı arka kısım surucu acısından cok kotu arka cam cok ufak dikizden hiç bisey belli olmuyor arka koltuk mesafesi biraz dar olsada idare eder onun dısında ztn gidisini motorunu falan herkes yazmıs...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)