User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
68 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Pert Kaydı ???

HALUK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi pert diyip atmak bencede çok saçma. kafa kafaya çakmıştır araç motor vitesin oraya gelmiştir, bu perttir.
    başka bir araç bisiklet yolundaki mantarlara altan çakmıştır, 2 airbag açmıştır, sahibide çok güzel bir bayandır, exper e pert edelim ne olur binemem çok korktum der araç pert olur ama pert degildir
    bunu ayırmak lazım demek istiyor arkadaş
    Çok bilmiyecen, Bir bilenede sormuyacan, bileni bulmuşken yaptıracan

ice - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HALUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi pert diyip atmak bencede çok saçma. kafa kafaya çakmıştır araç motor vitesin oraya gelmiştir, bu perttir.
    başka bir araç bisiklet yolundaki mantarlara altan çakmıştır, 2 airbag açmıştır, sahibide çok güzel bir bayandır, exper e pert edelim ne olur binemem çok korktum der araç pert olur ama pert degildir
    bunu ayırmak lazım demek istiyor arkadaş
    Budur Demek ki benim anlatım tarzımda birşey yokmuş....

darkspeed
    Misafir
    : alan veren razı ise fark etmez .her malın alıcısı var..

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben hasar danışmanıyım acenteler para almak için kasko yapıyor ama sigorta şirketleri ödememek için ellerinden geleni yapıyolar ödenmeyen ve red edilen onlarca dosya bilirim
    yanlışın olmasın... bende hasar danışmanıydım,böyle bir durumda hasar sırasında zarar gören parçalar muadil veya çıkma olarak karşılanır,yada kıymet kazanma tenzili uygulanır sıfır orjinal parçalar kullanılır...

Eğer araç Total hasar ( pert) durumundaysada aracın anahtar teslimi olarak yetkili servis dışında yapacak yer önerilir..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pert araba var pert araba var...bir yakınıma pert bir araba aldık,aracı neye dayanarak perte çıkarmışlar anlamadım...kazadan sonra aracından soğuyup expere zorla perte çıkartan bir ton adam var....

alırken zaten ucuza alıcaksın pert aracı satarkende ona göre uygun fiyata vericeksin....her tarafına detaylı olarak baktıktan sonra sorun yoksa eğer alınabilir bence...fiyatı da uygun...

Cimmeria - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben serviste pert accord görmüştüm sol çarprazdan çarpmışlar, farı kırılmış, tampon değişecek sol çamurluk değişecek, kaputta hafif kıvrılma var 6 airbag açılmış araba perte çıktı sanayideki masrafı 2 lira falan airbagsiz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hemen hemen herkes benle aynı fikirde sanırım

Day Walker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlışın olmasın... bende hasar danışmanıydım,böyle bir durumda hasar sırasında zarar gören parçalar muadil veya çıkma olarak karşılanır,yada kıymet kazanma tenzili uygulanır sıfır orjinal parçalar kullanılır...

Eğer araç Total hasar ( pert) durumundaysada aracın anahtar teslimi olarak yetkili servis dışında yapacak yer önerilir..
    benim demek istediğim araç perte çıkmış yapılmış sen satın almışsın kasko yaptın ondan sonra eziyet başlıyo
    Yolların Ustasıyım Modların Hastasıyım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Day Walker Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim demek istediğim araç perte çıkmış yapılmış sen satın almışsın kasko yaptın ondan sonra eziyet başlıyo
    arkadaş dediki pertten alıp kasko yaptıgın arabanla kaza yaparsan önceden perti oldugu için ya çıkma parçayla yada yan sanayi parçayla tamir ettirebilirsin asla serviste sıfır orjinal parça vermezler demek istedi.
    dogruda yazdı dogruda biliyormuş.

sahibinden den pert kayıtlı. 2008 model bir araç aldım sag önden tampon altından mantara çakmış 2 airbag açık tamponun altı kırık, boyada çizik yok servis 15000 tl masraf yazmış, airbag ve beyinlerini aldım çıkma, tamponu sonaxta kaliteli olsun diye onarttım. serviste bakıma soktum, daha önce yazdıgım gibi, başım agrımasın diye tüv,e gidip durumu anlattım aklımda kalmasın ücreti neyse vericem dedim. okeyleyip teste aldılar pulumuda verdiler.
    hafif kusurla geçtim reflektörüm yoktu
    aracıda piyasa degerinin 5 lira altına sattım kazalı fotolarını verdim alan arkadaşa, servisede götürdü gram boya yok denildi
    26 bin lira degerle kaskosunuda yaptırdık 867 tl 6 taksit. güle güle binsin.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pert kaydı veya kaza sonrası kaskodan ödenen para şasi ve motor numarasıyla sorgulandımı çıkıyor. (2000 yılı sonrası). sigortaların bazı ödenek kod numaraları var. mesela "01-çarpma-çarpışma-devrilme" bu ibarenin bulunduğunu gören bazı arkadaşlar aracın önceden devrildiğini zannediyorlar, ama bu sadece yapılan ödeneğe karşılık gelen kod numarası. yani siz size gelen sms mesajındaki yapılan hasar ödemesinden az çok olayı tahmin edebiliyorsunuz, örneğin. biz arkadaşın birine geçenlerde 2008 model bir araç aldık, sistemdeki sorgulamasında 01 kod numaralı hasar bildirimi çıktı, bizde ilk başta aracın taklalı olduğunu zannettik ama ödenen hasar bedeli 800 liraymış ve sadece karter muhafazası değişmiş. (yetkili servislerde tanıdık biriniz varsa parçaları öğrenebilirsiniz) o nedenle aracı gönül rahatlığıyla aldık.
    başka bir arkadaşada 2004 model bir araç aldık ve yaptığımız sorgulamasında 26000 liralık bir hasar ödemesiyle aracın pert belgesi aldığını öğrendik. ama aracı paşalar gibi aldık, çünkü sadece 1 çamurluk değişmiş ve 2 parça boyanmıştı, aracın 8 hava yastığından hiç birisi açılmamıştı. aracı piyasa değerinin 5000 lira altına aldık. ve aynı aracı satarkende sattığımız ve tanıdığımız arkadaşımızda araştırdı aynı bilgileri öğrendi arabayı gönül rahatlığıyla kendisine aldı halen kullanıyor.
    yani bu işte alan memnunsa ve satan memnunsa alan adamın içine siniyorsa alsın binsin. pert kayıtlı araba alıyorum asla satamam diye bişey yok. her malın bir müşterisi bulunur nasıl olsa, önemli olan fiyatta anlaşmak.
    en önemlisi kayıt kuyuttan hariç arabayı alırken iyi kaporta ve motor ustasına göstermek. aklına yatıyorsa almaktır.

Aytepe53
    Misafir
    aracın palakasını yaz 5664 a mesaj gönder araç hakkında bilgi 2 dk içinde gelir
    pert olan araca kasko yapılır ikinci kez pert olduysa kasko yapılmaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Burak Mehmet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Danıştayın bu konuda kararı var. Hiçbir şekilde çıkma yada muadil parça kullanımına izin verilmiyor artık.
    Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami

--..-.----.-..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merruse Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Danıştayın bu konuda kararı var. Hiçbir şekilde çıkma yada muadil parça kullanımına izin verilmiyor artık.
    nerde kararı okuyabilirmiyim bilgi mahiyetinde karar sayısı versen yeter bulurum ben.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesin karar değil ama Hazine Müsteşarlığı tarafından sigortacılara genelge olarak böyle bir uyarı yapılmıştı...
    http://213.74.20.117/ekonomi/haber/2...-takmayin.aspx

Alıntı HALUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerde kararı okuyabilirmiyim bilgi mahiyetinde karar sayısı versen yeter bulurum ben.

fsunnetci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pert araçları ihale usulü le satın alıp sanayilerde yaptıran ve satan kişiler var ve bu işi meslek edinenler var..piyasa kötü kolla g...

kaanpoyrazoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yılbaşından sonra pert kaydı kalkıyor arkadaşlar,sadece hasar olarak görünecek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaanpoyrazoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Pert kaydi olan araclar ne olacak peki ? Ne kadar dogru bir haber bu ?

nicomedia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı _cAgdAsH_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pert kaydı aslında çekme belgesidir bu belgede şase nosuna ve aracın dosyasına ekleniyor herne sebpten olursa olsun dosyadan o belgeyi kaldıramıyosun...
    çekme belgesi ve pert kaydı farklı şeyler..
    B18c specR swap eg

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kaanpoyrazoglu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    milletin ekmegine yağ çalmak için atmadıkları takla yok ne gerek varmış kalkmasına
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)