User Tag List

Sayfa 4/4 İlkİlk ... 234
68 sonuçtan 58 ile 68 arası

Konu: Pert Kaydı ???

vanished - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi durum nasıl oldu bilen var mı pert kaydı kalkmış diyorlar ?
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    pert yazmıyor artık sorgulatınca. aracın değerine göre belli oluyor zaten

sağlam hort
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

HaKo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu isimleri değiştirdiler benim iyice kafam karıştı.

Dün bir araç sorgulattım ağır hasarlı yazıyordu , ne demek bu şimdi araç pert mi yani ?
    [I]
    CORVETTE C7 Z51 STINGRAY
    BMW X3 SDRIVE

blackweb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Melih-Ö Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aracın plakası değiştiği zaman pert kaydı plakadan düşüyor. Şaseden sorgu oluyormu bilmiyorum ama örneğin 42 plakalı bi araç 34 olduğunda hasar öğrenmeden perti çıkmıyor.

Plaka değişimi ile araçtan kayıt silinmez arkadaşlar, şaside ki bütün kayıtlar yeni plakanıza aktarılır bu kadar basit. Bu işi illegal yollar var fakat o da şasiden sislinmiyor sadece plaka sorgusunda aracın hiç kaydı yokmuş gibi duruyor ki o da çözüm değil, ayrıca pert aracı saklamak da yanlış bişi, pertse pert kardeşim, enişten exper ve zaten bu 5664 tramerlerinin yüzde 50 doğruluk oranı olduğunu söylüyor, önceden çok kaarışıkmış bu pert olayları 2007 ve öncesnde ki pert araçların yarısı para alınabilmek için perte çıkarılmış araçlarmış.

Gene eniştemin dediğine göre yurtdışında kimse pertmiş değişen varmış boya varmış bakmazmş bu bizim milletin gereksiz titizliğinden kaynaklanmaktadır, haklı da bence, muhtemelen 10 sene sonra bizde de artık kimse umursamayacak bu değişen boya pert vs vs.

Son olarak da artık pert diye bişi yazılmıyor son 3 senedir pert ibaresi kalktı, ağır hasar kayıtlıdır ibaresi yazıyor son 3 sene de perte çıkan araçlara.
    Daddy Cool..

BENZİNİ SHELL'DEN AKLI KELDEN ALACAKSIN !

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HaKo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu isimleri değiştirdiler benim iyice kafam karıştı.

Dün bir araç sorgulattım ağır hasarlı yazıyordu , ne demek bu şimdi araç pert mi yani ?
    Eski tabir ile pert, yani şöyle düşününün Türk Dil Kurumunda Pert kelimesinin yeri olmadığından artık onu ağır hasar kayıtlıya çevirdiler, argo bir kelime filan diye heralde bu uygulamaya geçildi, ama ağır hasar kayıtlı yazıyorsa o da perttir, tekrar söylüyorum ben ne araçlar gördüm expertiz raporunda gram boya hasar yok ama pert kaydı olan

2007 ve öncesinde olan tramer kayıtlarına güvenmeyin hepsinin doğruluğu Yüzde 50 imiş çünkü önceden bu sigorta işlernde çok dalavare dönüyormuş.
    Daddy Cool..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HALUK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    nerde kararı okuyabilirmiyim bilgi mahiyetinde karar sayısı versen yeter bulurum ben.
    Ayrıca araç kaç kere pert olursa olsun yapılıyor kasko ama fiyat 7 8 milyarlara çıkıyor (piyasa değeri 30 40 milyar olan br araçta) bu da haliyle yaptırılmasın diye tabi, tek perti olan araca 3800 liraya kasko kestidrğmzi hatırlyorum geçen sene.
    Daddy Cool..

Ghan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Peki benim anlamadığım aracı tramer sitesinden sorguluyorum hiç birşey yok. Ancak mesaj atınca hasar çıkıyor o nasıl oluyor?Bilen var mı ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tramer sitesinden kastın nedir ? Hangi sitedir ?
    Daddy Cool..

vanished - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi okuyorum okuyorum kafam allak bullak oldu Allahaskına bilen bir arkadaş çıksın en baştan

Çekme Belgesi nedir / Pert Kaydı nedir
    Bbu kayıtları almak vermek silmek kimin inisiyatifinde.
    Bu kayıtlar hangi kazalarda alınır bu belgeyi almak için yapılan kazanın bedeli spesifik mi yoksa aracın bedeline mi oranlı ?
    Sigorta şirketi veya araç sahibi keyfe keder ufak kazalarda bile bu belgeyi alır mı alırsa karı ne olur almazsa zararı ne olur .
    Bütün bunlardan sonra böyle çekme belgeli araç veya pert araç alınır mı
    Internette ***** sitede varya aracımızın birtakım sorunları vardır falan yazan ilandaki arabaların olayı nedir ?
    He birde çalıntı buluntu kaydı sel hasarlı araç ihaleden araç alıp toplamak bu kavramları net açıklasın bir arkadaş. Rica ediyorm
    Ferhat SEZER

VW Golf V 1.4 TSI 140

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Çekme belgesi aracı trafikten çekmek için alınır. Herhabngi bir hasar vs olmasına gerek yok. Aracı uzun bir süre kullanmayacaksındır ve vergi sigorta uğraşmak istemiyorsundur gidersin trafiğe aracının plakasını geri verirsin. Böylece aracın trafikten düşmüş olur.
    Pert ise sigorta şirketinin belirlediği orandan daha fazla hasara sahip olan araçlara verilen isimdir. Eğer hasarlı aracın tamiri kendisinden pahalıya geliyorsa veya sigorta için kârlı aracının o günkü piyasa koşullarına göre değerini sana öder. Aracını trafikten çeker ve sigorta şirketine satarsın. Eksperi bağla pert olsun işi eskisi kadar kolay değil. Sigorta şirketi çok şüpheli durumlarda aracı farklı servislere bile çektirebiliyor. Eğer işin dolap olduğu ortaya çıkarsa da hem sigortalı hem eksper hem de servis zor duruma düşebiliyor.
    Çalıntı buluntu da ise araç tertemiz de olabilir pert de olabilir. Araç çalındıktan sigorta şirketi sigortalıyı bir süre bekletir ödeme için. Bu arada araç bulunursa varsa hasarı karşılanır ve sahibine iade edilir. Eğer belirlenen süreden sonra bulunduysa sigorta ödeme yaptığı için araç onundur ve satışa çıkarılır.

Sigorta şirketleri ellerindeki araçları kendi belirledikleri usuller ile satarlar. Bu araçlar satın alan kişi tarafından kârlılığı maksimumda tutacak şekilde tamir edilir ve satılır. Eğer aracın tamiri mümkün değilse veya görünen hasardan başka hasarlar varsa aracı parçalayıp işe yarar parçalarını çıkma olrak da satabilirler.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Eskiden pert arabanın Şase motor da 0 varsa O yaparlardı.

Arabanin tüm kaydı kalkardi.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)