şimdi durum nasıl oldu bilen var mı pert kaydı kalkmış diyorlar ?
şimdi durum nasıl oldu bilen var mı pert kaydı kalkmış diyorlar ?
Ferhat SEZER
VW Golf V 1.4 TSI 140
pert yazmıyor artık sorgulatınca. aracın değerine göre belli oluyor zaten
sağlam hort![]()
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
bu isimleri değiştirdiler benim iyice kafam karıştı.
Dün bir araç sorgulattım ağır hasarlı yazıyordu , ne demek bu şimdi araç pert mi yani ?
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
Plaka değişimi ile araçtan kayıt silinmez arkadaşlar, şaside ki bütün kayıtlar yeni plakanıza aktarılır bu kadar basit. Bu işi illegal yollar var fakat o da şasiden sislinmiyor sadece plaka sorgusunda aracın hiç kaydı yokmuş gibi duruyor ki o da çözüm değil, ayrıca pert aracı saklamak da yanlış bişi, pertse pert kardeşim, enişten exper ve zaten bu 5664 tramerlerinin yüzde 50 doğruluk oranı olduğunu söylüyor, önceden çok kaarışıkmış bu pert olayları 2007 ve öncesnde ki pert araçların yarısı para alınabilmek için perte çıkarılmış araçlarmış.
Gene eniştemin dediğine göre yurtdışında kimse pertmiş değişen varmış boya varmış bakmazmş bu bizim milletin gereksiz titizliğinden kaynaklanmaktadır, haklı da bence, muhtemelen 10 sene sonra bizde de artık kimse umursamayacak bu değişen boya pert vs vs.
Son olarak da artık pert diye bişi yazılmıyor son 3 senedir pert ibaresi kalktı, ağır hasar kayıtlıdır ibaresi yazıyor son 3 sene de perte çıkan araçlara.
Daddy Cool..
BENZİNİ SHELL'DEN AKLI KELDEN ALACAKSIN !
Eski tabir ile pert, yani şöyle düşününün Türk Dil Kurumunda Pert kelimesinin yeri olmadığından artık onu ağır hasar kayıtlıya çevirdiler, argo bir kelime filan diye heralde bu uygulamaya geçildi, ama ağır hasar kayıtlı yazıyorsa o da perttir, tekrar söylüyorum ben ne araçlar gördüm expertiz raporunda gram boya hasar yok ama pert kaydı olan![]()
2007 ve öncesinde olan tramer kayıtlarına güvenmeyin hepsinin doğruluğu Yüzde 50 imiş çünkü önceden bu sigorta işlernde çok dalavare dönüyormuş.![]()
Daddy Cool..
Peki benim anlamadığım aracı tramer sitesinden sorguluyorum hiç birşey yok. Ancak mesaj atınca hasar çıkıyor o nasıl oluyor?Bilen var mı ?
tramer sitesinden kastın nedir ? Hangi sitedir ?
Daddy Cool..
Abi okuyorum okuyorum kafam allak bullak oldu Allahaskına bilen bir arkadaş çıksın en baştan
Çekme Belgesi nedir / Pert Kaydı nedir
Bbu kayıtları almak vermek silmek kimin inisiyatifinde.
Bu kayıtlar hangi kazalarda alınır bu belgeyi almak için yapılan kazanın bedeli spesifik mi yoksa aracın bedeline mi oranlı ?
Sigorta şirketi veya araç sahibi keyfe keder ufak kazalarda bile bu belgeyi alır mı alırsa karı ne olur almazsa zararı ne olur .
Bütün bunlardan sonra böyle çekme belgeli araç veya pert araç alınır mı
Internette ***** sitede varya aracımızın birtakım sorunları vardır falan yazan ilandaki arabaların olayı nedir ?
He birde çalıntı buluntu kaydı sel hasarlı araç ihaleden araç alıp toplamak bu kavramları net açıklasın bir arkadaş. Rica ediyorm
Ferhat SEZER
VW Golf V 1.4 TSI 140
Çekme belgesi aracı trafikten çekmek için alınır. Herhabngi bir hasar vs olmasına gerek yok. Aracı uzun bir süre kullanmayacaksındır ve vergi sigorta uğraşmak istemiyorsundur gidersin trafiğe aracının plakasını geri verirsin. Böylece aracın trafikten düşmüş olur.
Pert ise sigorta şirketinin belirlediği orandan daha fazla hasara sahip olan araçlara verilen isimdir. Eğer hasarlı aracın tamiri kendisinden pahalıya geliyorsa veya sigorta için kârlı aracının o günkü piyasa koşullarına göre değerini sana öder. Aracını trafikten çeker ve sigorta şirketine satarsın. Eksperi bağla pert olsun işi eskisi kadar kolay değil. Sigorta şirketi çok şüpheli durumlarda aracı farklı servislere bile çektirebiliyor. Eğer işin dolap olduğu ortaya çıkarsa da hem sigortalı hem eksper hem de servis zor duruma düşebiliyor.
Çalıntı buluntu da ise araç tertemiz de olabilir pert de olabilir. Araç çalındıktan sigorta şirketi sigortalıyı bir süre bekletir ödeme için. Bu arada araç bulunursa varsa hasarı karşılanır ve sahibine iade edilir. Eğer belirlenen süreden sonra bulunduysa sigorta ödeme yaptığı için araç onundur ve satışa çıkarılır.
Sigorta şirketleri ellerindeki araçları kendi belirledikleri usuller ile satarlar. Bu araçlar satın alan kişi tarafından kârlılığı maksimumda tutacak şekilde tamir edilir ve satılır. Eğer aracın tamiri mümkün değilse veya görünen hasardan başka hasarlar varsa aracı parçalayıp işe yarar parçalarını çıkma olrak da satabilirler.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)