User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
88 sonuçtan 77 ile 88 arası

Konu: Canon Eos 500D - Nikon D90

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı By_HaNNibaLL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    imkan olsada bide nikonla ceksen ayni kareyi burda tartişmaya bile gerek kalmazdi
    Bu kadar önyargıyla yaklaşmayın. Doğru ışık ve doğru değerler ile iki fotoğraf makinasıda kaliteli çekiyor. Bende Canon kullanıcısıyım ama Nikona karşı düşmanlığım yok.

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TAM35GNY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tabi biri printer da yapiyor diye fotograf kotu cikiyor ya , oyle kafaya boyle tarak
    Senin okuduğundan anladığın bu kadar zaten, ben fazlasını beklemiyorum zaten, o kafadan fazlasını beklemek zaman kaybı.

Her şey lens değil, aynı çözünürlük, aynı aparture, aynı shutter speed, aynı iso, aynı lens de olsa image sensör renk farklılığını-canlılığını belirleyen en önemli etken.

Mesela bu konuda en iyi firma sigma dır, foveon image sensörün kullandığı 3 renk etkisiyle. Nikon-canon un kullandığı cmos ne kadar kassalarda gerçekçi olamıyor.

Benim demeye çalıştığım fotoğraf canlılığı değil, üretim kalitesi. Canon bu konuda biraz daha "ticari" yaklaşıyor diye düşünüyorum. Ha çoğu zaman daha uygun fiyata daha çok özellik sunabiliyor Canon bu bence artı tarafı. Çünkü canon ile nikon arasında üstünlük sağlayan tek etken iki markada da yeni çıkan her modelin teknik özelliği ile üst plana çıkması, ama renk canlılığı konusunda birbirilerinden çok farklı değiller, işte o sebepten Nikon ile canon arasındaki fark kullanıcıdan kullanıcıya "duygusal" olarak değişmektedir.

Bu dediklerimle hiç bir zaman Nikon iyi Canon kötü demedim, öyle bir cümle de kurmadım. O cümlenin karşılığı iyi/kötü kıyaslaması değil, kişiden kişiye değişiyor bu kavram.

TechTurkey Caesar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -aykt- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kadar önyargıyla yaklaşmayın. Doğru ışık ve doğru değerler ile iki fotoğraf makinasıda kaliteli çekiyor. Bende Canon kullanıcısıyım ama Nikona karşı düşmanlığım yok.
    Biz turk milleti olarak fanatik bir milletiniz, futbolda, partilerde, arabalarda hatta ve hatta foto makinesinde bile. sahip olduğumuz şeyi ölesiye savunuruz en iyi olduğunu düşünürüz olmadığını bildiğimiz halde. bu yuzden böyle şeyleri forumda tartışmak çok saçma.

Nikonu severim çünkü üzerinde ekstra bir ekranı var. Canonu daha çok severim daha hafif ve görünüm olarak daha güzel olduğunu düşünüyorum. Ha foto kalitesine gelincede ikiside çok güzel foto çekiyor. Ama şunuda unutmayalım fotoğraf makinesi fotoğraf çeker sadece, güzel fotoğrafıda insan çeker.

Önce yetenek olacak. Keşke daha çok para verebilsek de Leica alabilsek.

Turk-Look - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ama şunuda unutmayalım fotoğraf makinesi fotoğraf çeker sadece güzel fotoğrafıda insan çeker.
    Çok doğru yazmışsın.

Sigara paketi kadar Casio ile çekiyordum geçen sene

ve şunu çok duydum ;

"Yav bende ....... TL'lık makina var ben böyle çekemiyorum."

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı -aykt- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyorum ki bundan once hep Canon vardi canon kullandim yıllarca düşman falan değilim sadece diyorum ki nikon daha kullanişli diğer modeller içn değil ama d90da perde ömrü siradan bi kullanici bitiremez.

TAM35GNY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dou Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin okuduğundan anladığın bu kadar zaten, ben fazlasını beklemiyorum zaten, o kafadan fazlasını beklemek zaman kaybı.

Her şey lens değil, aynı çözünürlük, aynı aparture, aynı shutter speed, aynı iso, aynı lens de olsa image sensör renk farklılığını-canlılığını belirleyen en önemli etken.

Mesela bu konuda en iyi firma sigma dır, foveon image sensörün kullandığı 3 renk etkisiyle. Nikon-canon un kullandığı cmos ne kadar kassalarda gerçekçi olamıyor.

Benim demeye çalıştığım fotoğraf canlılığı değil, üretim kalitesi. Canon bu konuda biraz daha "ticari" yaklaşıyor diye düşünüyorum. Ha çoğu zaman daha uygun fiyata daha çok özellik sunabiliyor Canon bu bence artı tarafı. Çünkü canon ile nikon arasında üstünlük sağlayan tek etken iki markada da yeni çıkan her modelin teknik özelliği ile üst plana çıkması, ama renk canlılığı konusunda birbirilerinden çok farklı değiller, işte o sebepten Nikon ile canon arasındaki fark kullanıcıdan kullanıcıya "duygusal" olarak değişmektedir.

Bu dediklerimle hiç bir zaman Nikon iyi Canon kötü demedim, öyle bir cümle de kurmadım. O cümlenin karşılığı iyi/kötü kıyaslaması değil, kişiden kişiye değişiyor bu kavram.
    Sen de madem bu kadar okudugunu anlama iyi neden tum mesajlarin editlenmis?? Hadi cnm ugrasamiycam daha fazla.. Yedin bi nane toplayamiyorsun Yasin kucuk buyuyunce ogrenirsin

TAM35GNY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Caesar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dou'nun mantığına göre ilerlersek eğer Honda Motor yapiyor, araba yau yapiyor, tekne motoru yapıyor o zaman kesinlikle honda alınmaz. Ama Audi sadece araba yapıyor o zaman audi alalım hepbirlikte. Böyle mantıkmı olur?

Apple bilgisayarda yapiyor, mp3 playerda telefonda tablette ama hepsini 1 numara yapiyor. Markaya aldanmayın alın 2 foto makinasınıda durun bi yerde 2 sinide manuele getirip ayar yapıp aynı iso ve odakda çekin fotoyu atın bilgisayara hangisi kafanıza eserse onu alın.
    Aynen oyle, tesekkur ederim daha basite indirgeyerek anlamasini sagladigin icin..

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TAM35GNY Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sen de madem bu kadar okudugunu anlama iyi neden tum mesajlarin editlenmis?? Hadi cnm ugrasamiycam daha fazla.. Yedin bi nane toplayamiyorsun Yasin kucuk buyuyunce ogrenirsin
    Arkadasim benim çoğu mesajım editlidir takip edersen, cümle ve noktalama hatalarımı duzeltiyorum tekrar okuyup, sadece bu topicte değil forumda tüm yazdıklarıma bakabilirsin.

Küçük şeylerle uğraşamayacağım daha fazla, yaş muhabbeti falan, konu dışı nereden vursam hareketleri, bitiksin başka bişey demiyorum sana kolay gelsin.

alpay
    Misafir
    500d kullanıcısı olarak canon diyorum 18-55 standart lense göre baya iyi işler çıkarıyo ben yurt dışı almıştım eski de doğubankçıyım 1600 gibi fiyatı vardı

Low-Rider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    50 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    ya bırakın nikon u canon u pentax akarr

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Low-Rider Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ya bırakın nikon u canon u pentax akarr
    pentaxla canim pentaxla bende cekerim pentaxla...
    - K -

________
    Dr.Ecu

By_HaNNibaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://www.facebook.com/album.php?ai...3&id=751364560
    Burdan cektiğim bikac foto var görebilirsiniz

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)