kanat opsiyonel olmasın o zaman sogursun kesin
Printable View
kanat opsiyonel olmasın o zaman sogursun kesin
1.6 turbo 160 bg.opelde var 180 bg olarak.vw de var 1.4 turbo 160 bg.ve gayet başarılı.230 bg lerde rahat rahat çalısabiliyor.
2.0 turbo da vag grubunda var zaten 211 bg olarak .o da sağlam bi motor.onu geçtim cupralar var 2.0 tfsi.
honda yapınca başkamı oluyor? :beuj:
güzel haber bu arada crz nin kapı hatlarının yeni fiestaya benzedigini fark ettim hangisi öncce cıktı fieatamı bu mu
işallah abuk subuk bi fiyata satmazlar
Şu CRZ'nin orjinalı bişeye benzemiyorda bu gerçekten iyiymiş :)
bmw 3 silindirli benzinli turbo çıkaracak
honda'nın specler çok önemli artık
Bekleyip görelim başka mı değil mi :) CR-Z ne kadar başarılı olur bilemem, motorunun başarılı olacağı konusunda büyük ümitlerim var. Sedan Type-R ların 225 hp olduğunu düşünürsek, F20C'nin 240 Hp olduğunu da düşünürsek ve bunların o kadar sıkıştırmada, yüksek devirde nasıl o kadar uzun süre dayanabildiğini gördüysek, 2.0 turbodan 240 hp alsa turbo bitmedikçe 1.000.000 km garantisi verir heralde düşük sıkıştırmayla :D :D Benim merak ettiğim şey şu. Ne kadar devir dönecek ? Yine 8200 çevirirse ki ona göre değişken geometrili bir turbo yaparlarsa, VTEC ile birlikte üst devirlerdeki tepkime çok zevkli olabilir.. Bir de artık RWD ve "UCUZ" bir şeyler üretirse Honda çok mutlu olacağım :)
Nihayet devir çevirme sevdasından vazgeçtiler...
FN2 den sonra CR-z düşünüyodum bu haberden sonra kesinleşti diyebilirim :)
http://2.bp.blogspot.com/_NRSDCBt4i-.../HondaCR-Z.jpg
Ekonomik olması için,
az devir çevirmesi ve torklu olması gerekiyor.
160hp yapmalarının sebebi de bu olmalı
mükemmel honda süper yaa :):) pylşmın için teşekkürler
1,6-160hp turbo bir motor yakıtta da bence sürpriz olabilir
crz ham haliyle değil de , sadece yay+jant ile bile çekici hale gelebiliyor
arka-ortada çift çıkış egzoz aracın genel tasarımına çok uygun
turboya geçmeyen her marka önmüzdeki 3-5 yıl içinde mutlaka kaybedecektir...Honda gibi dünyanın en büyük motor üreticisinin bunu yapmaması için hiçbir neden yok...Bu işin uzmanı şuan itibariyle tsi gibi gözüküyor...diğer markalarda çıkardı renault ,opel,peugeot,fiat...fakat tsi motorla hiçbir konuda boy ölçüşebildiklerini düşünmüyorum...pekte tutmadılar piyasada tsi gibi...performanstada, yakıttada 1 numara rakipleri içerisinde...
Adamlar oyuncakla oynar gibi motorla oynuyorlar.her cc'de,her beygirde araçları mevcut ve bunları her modele, bünyesi altındaki her markayada uyguluyorlar...bir tekelleşme söz konusu sanki :)
Yalnız en büyük cevabı gördüğüm kadarıyla Ford verecek gibi ecoboost motorla...c-max dahil şuan 0-100 8.5...bu değer çıkacak Focus'ta 8 saniyeye kadar inebilir...ve çeşitleride modellere uygulanıyor yavaş yavaş...kısacası Honda adına yakışır bi şekilde turbo yaparsa çok sevineceğim ve yapabilecek kapasitedede ;)
arabaya bakya :(
Hadi bakalım gelsede görsek.