rica ederim ne demek olur mu hiç , önbilginiz varmış birazda olsa, herkes gibi zamanla olur.Ama tatlı su da iyidir yunus cinsi ,prenses ,aruana,ya da fantezi olarak kum piranası da olur.
Bende 2 tane dev akvaryum var birini boşa çıkarttım 2 sindede Et obor Amazon Piranhası besliyordum. Çocukluğumdan beri bu balıklara ilgi duyuyorum canlı yem vermiyorum, sadece tavuk gögsü ve kırmızı et veriyorum zaman zaman tetra yemide vererek besliyorum onları. çok dayanıklı balıklar ota boka ölüm olmuyor, ve aralarında hastalanan olursa direk mideye indiriyorlar zayıf olanıPacu denen otçul olan çeşitleride var, onlardan 2 tane dev denecek ebatlara yakın var yine etçillerle beraber yaşıyorlar 16 etçil 2 pacum var düşünürsen sana pacuları uygun verebilirim biri 35 40cm boyunda diğeri ise 20 25cm boylarındadır en azından akvaryumuna az masrafla koyup keyif alma şansı yaratma şansın olur.. Akvaryumu ilerleyen aylarda büyütmen gerekebilir çünkü bu balıklar 50 60cm eninde alana ihtiyaç duyarlar, yüksek ayvaryuma ihtiyaç duymazlar sadece uzun olması gerekir yaşayacakları akvaryumun..160lık boşa çıkmış bir akvaryumum var linki aşağıda..
DEV AKVARYUM 400TL MOBİLYALI 480 LİTRE 160cm sahibinden.com
s14a Silvia is Loading % 99.9..
dış filtrem iyi bir marka olarak mevcut. ayrıca içerdeki su devirdaimini sağlaması için iç filtre de var hava hortumunu çıkardım dalgalanmaya yardımcı oluyor ve tortunun dibe birikmesini engelliyor bir az da olsa. sanırım benim su tam oturmadı biraz daha beklemek gerekiyor.
Ben size 2 adet dev pacu var ve bunlar etçil değil diye bir ifadede kullandımleblebi ver leblebi yesinler, pazar günü mandalina ve sosis verdim onlarda midelerine gitti
bunlar yırtıcı değildir
araştırırsanız çene tipleri farklıdır et oburlara göre ısırma parçalama olayları yoktur yani sizdeki 130luk akvaryumdada besleme şansınız var. çok sonra daha büyük bir akvaryum isterler..
25 30 ve 35 40Cm Civarında Olan otçul piranha pacular en sağda..
abi bunların tipi çok korkunç. şimdilik yunus ve prenses denemek istiyorum. biraz kademe kademe gidelim.sonra kırılmasın bu işe olan hevesimiz.
Ben denizdede yırtıcı balıkları seviyorum belkide ondandır rahmetli babam balıkçıydı ve sabırla yakalamayı beklediğimiz olta balıklarını hepsi yırtıcı balıklardı Denizde lüfer neyse, tatlı sudada piranha zaten incelersen renkleri,çene yapıları avlanma şekillleri aynı..
Ben japonlardan ve bu tarz benzeri balıklardan keyif alamadım meselasende belki bu balıklardan alamayacaksın büyümeleri hoşuma gidiyor ve ne kadar yırtıcı olsalarda aslında çok ürkekler
![]()
yunusla aynı akvaryumda sarı prenses beslemek yerine yine bir chiclid çeşidi olan ahli beslemenizi öneririm.renk bakımından parlement mavisi bir renge sahiptir.yunus balıklarıylada sarı prensesle kıyaslarsak çok daha uyumlu karakterleri vardır.
Ben melek balığı besliyorum.Çok güzeller.bi çift yumurta dokmeyı ılk defa oldugu ıcın beceremedıler.diğer bir çift ilk defa yumurta doktuler 2-3 gun once. bakalım kaçtane çıkıcak![]()
.melekleri tek geçerim herzaman adı gibiler.
Abiminde 50 lıtrelık kafalı yunus akvaryumu vardı. sattı evlenınce. yakında bende 500 lıtrelık alıcamgıbı
![]()
Scorpion TypeR
ilkokulda fanusumun içindeki iki japondan biri hastalanınca babamın suya mikrobu kırılsın niyetiyle tentürdiyot damlatması ile bitti baLıK hayatım, Ama hep hevesimdir , özelliklede geniş , duvara gömme bi akvaryumda akşam ışıkları söndürüp akvaryum aydınlatmasıyla onları izlemek...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)