User Tag List

Sayfa 2/4 İlkİlk 1234 SonSon
63 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Akvaryum Balıkları

RottingChrist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    amazon aruana (arowana) silver aruana bunları tercıh et hem sekıllı hemde uzun omurlu balıklar. cokta guzel ureme yapıyorlar. ama mutlaka 3 cıft falan al 6 adet yanı. cıft olarak al 3 dısı 3 erkek. cok keyıf alırsın beslemesı trıplerı donuslerı mukemmel
    bir arkadaşım da şimdi bu cinsi beslemek için akvaryum kuruyor. benimde seçeneklerimin arasında

ondertopcu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çiklet besleyen olarak tabiki çiklet yunus al çok güzel bir tür
    EkN garage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tepeli yunuslardan elinde olan varsa alabilirim. insan gibi bakıyor fırlamalar.

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yunus sarı prenses ler güzel olur bencede,denizde isterseniz elimden gelen yardımı yaparım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.S.İ_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yunus sarı prenses ler güzel olur bencede,denizde isterseniz elimden gelen yardımı yaparım.
    teşekkürler ama şuan si dan inip ferrariye binmek gibibirşey olur denim için.

deeperblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Argus ve Mono kombinasyonu deneyebilirsin. Ama sakın chiqletle karıştırma Sonuç hüsran oluyo...

G.S.İ_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    rica ederim ne demek olur mu hiç , önbilginiz varmış birazda olsa, herkes gibi zamanla olur.Ama tatlı su da iyidir yunus cinsi ,prenses ,aruana,ya da fantezi olarak kum piranası da olur.

Sr22DeT Silvia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende 2 tane dev akvaryum var birini boşa çıkarttım 2 sindede Et obor Amazon Piranhası besliyordum. Çocukluğumdan beri bu balıklara ilgi duyuyorum canlı yem vermiyorum, sadece tavuk gögsü ve kırmızı et veriyorum zaman zaman tetra yemide vererek besliyorum onları. çok dayanıklı balıklar ota boka ölüm olmuyor, ve aralarında hastalanan olursa direk mideye indiriyorlar zayıf olanı Pacu denen otçul olan çeşitleride var, onlardan 2 tane dev denecek ebatlara yakın var yine etçillerle beraber yaşıyorlar 16 etçil 2 pacum var düşünürsen sana pacuları uygun verebilirim biri 35 40cm boyunda diğeri ise 20 25cm boylarındadır en azından akvaryumuna az masrafla koyup keyif alma şansı yaratma şansın olur.. Akvaryumu ilerleyen aylarda büyütmen gerekebilir çünkü bu balıklar 50 60cm eninde alana ihtiyaç duyarlar, yüksek ayvaryuma ihtiyaç duymazlar sadece uzun olması gerekir yaşayacakları akvaryumun..160lık boşa çıkmış bir akvaryumum var linki aşağıda..

DEV AKVARYUM 400TL MOBİLYALI 480 LİTRE 160cm sahibinden.com
    s14a Silvia is Loading % 99.9..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.S.İ_07 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    rica ederim ne demek olur mu hiç , önbilginiz varmış birazda olsa, herkes gibi zamanla olur.Ama tatlı su da iyidir yunus cinsi ,prenses ,aruana,ya da fantezi olarak kum piranası da olur.
    tatlı suyu berraklaştırmak için kullanılan birşey var mı? çeşme suyu kullanıyorum 2 hafta oldu kuralı ama hala tam saydam değil. dip çekimi yapıyırum ama suda tortu olmamasına suyun rengi bulanık. filtre gayet iyi acaba kum ve kayalar mı bozuyor suyu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı RottingChrist Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    tatlı suyu berraklaştırmak için kullanılan birşey var mı? çeşme suyu kullanıyorum 2 hafta oldu kuralı ama hala tam saydam değil. dip çekimi yapıyırum ama suda tortu olmamasına suyun rengi bulanık. filtre gayet iyi acaba kum ve kayalar mı bozuyor suyu?
    Dış filtren varsa + akvaryumun içinde dalga için kafa motorun varsa su berraklaşır ben etle beslediğim balıklarda bile elimi suya değdirmiyorum sadece su eksildiği zaman 20 25 günde bir 20 litre kadar beklettiğim çeşme suyundan takviye yapıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tafi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende 2 tane dev akvaryum var birini boşa çıkarttım 2 sindede Et obor Amazon Piranhası besliyordum. Çocukluğumdan beri bu balıklara ilgi duyuyorum canlı yem vermiyorum, sadece tavuk gögsü ve kırmızı et veriyorum zaman zaman tetra yemide vererek besliyorum onları. çok dayanıklı balıklar ota boka ölüm olmuyor, ve aralarında hastalanan olursa direk mideye indiriyorlar zayıf olanı Pacu denen otçul olan çeşitleride var, onlardan 2 tane dev denecek ebatlara yakın var yine etçillerle beraber yaşıyorlar 16 etçil 2 pacum var düşünürsen sana pacuları uygun verebilirim biri 35 40cm boyunda diğeri ise 20 25cm boylarındadır en azından akvaryumuna az masrafla koyup keyif alma şansı yaratma şansın olur.. Akvaryumu ilerleyen aylarda büyütmen gerekebilir çünkü bu balıklar 50 60cm eninde alana ihtiyaç duyarlar, yüksek ayvaryuma ihtiyaç duymazlar sadece uzun olması gerekir yaşayacakları akvaryumun..160lık boşa çıkmış bir akvaryumum var linki aşağıda..

DEV AKVARYUM 400TL MOBİLYALI 480 LİTRE 160cm sahibinden.com

akvaruyumu zaten yeni aldım sehpası ile birlikte zaten fazlasıyla yer kaplıyor ofiste sanırım bu cins bana göre değil bahsettiğiniz ebatlarda yırtıcı balıklarla aynı odada yalnız kalmanın düşüncesi bile ürkütücü kenardan bakarlar bana gel len diye olmaz o iş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Tafi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Dış filtren varsa + akvaryumun içinde dalga için kafa motorun varsa su berraklaşır ben etle beslediğim balıklarda bile elimi suya değdirmiyorum sadece su eksildiği zaman 20 25 günde bir 20 litre kadar beklettiğim çeşme suyundan takviye yapıyorum..
    dış filtrem iyi bir marka olarak mevcut. ayrıca içerdeki su devirdaimini sağlaması için iç filtre de var hava hortumunu çıkardım dalgalanmaya yardımcı oluyor ve tortunun dibe birikmesini engelliyor bir az da olsa. sanırım benim su tam oturmadı biraz daha beklemek gerekiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    akvaruyumu zaten yeni aldım sehpası ile birlikte zaten fazlasıyla yer kaplıyor ofiste sanırım bu cins bana göre değil bahsettiğiniz ebatlarda yırtıcı balıklarla aynı odada yalnız kalmanın düşüncesi bile ürkütücü kenardan bakarlar bana gel len diye olmaz o iş
    Ben size 2 adet dev pacu var ve bunlar etçil değil diye bir ifadede kullandım leblebi ver leblebi yesinler, pazar günü mandalina ve sosis verdim onlarda midelerine gitti bunlar yırtıcı değildir araştırırsanız çene tipleri farklıdır et oburlara göre ısırma parçalama olayları yoktur yani sizdeki 130luk akvaryumdada besleme şansınız var. çok sonra daha büyük bir akvaryum isterler..

25 30 ve 35 40Cm Civarında Olan otçul piranha pacular en sağda..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi bunların tipi çok korkunç. şimdilik yunus ve prenses denemek istiyorum. biraz kademe kademe gidelim. sonra kırılmasın bu işe olan hevesimiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi bunların tipi çok korkunç. şimdilik yunus ve prenses denemek istiyorum. biraz kademe kademe gidelim. sonra kırılmasın bu işe olan hevesimiz.
    Ben denizdede yırtıcı balıkları seviyorum belkide ondandır rahmetli babam balıkçıydı ve sabırla yakalamayı beklediğimiz olta balıklarını hepsi yırtıcı balıklardı Denizde lüfer neyse, tatlı sudada piranha zaten incelersen renkleri,çene yapıları avlanma şekillleri aynı..

Ben japonlardan ve bu tarz benzeri balıklardan keyif alamadım mesela sende belki bu balıklardan alamayacaksın büyümeleri hoşuma gidiyor ve ne kadar yırtıcı olsalarda aslında çok ürkekler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yunusla aynı akvaryumda sarı prenses beslemek yerine yine bir chiclid çeşidi olan ahli beslemenizi öneririm.renk bakımından parlement mavisi bir renge sahiptir.yunus balıklarıylada sarı prensesle kıyaslarsak çok daha uyumlu karakterleri vardır.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı mmustu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yıllar önce ufacık bi akvaryumda 100 ün üzerinde lepistesim vardı en az 30 tanede yavru

bi sabah baktığımda hepsini haşlanmış buldum ceyran kaçırmış ısıtıcı dahada beslemedim
    O ısıtıcı ne laet şeydir abi. Zamanında japonlarımı yavruları ile haşlama yapmıştı

Kırmızı pirana desem çok mu marjinal olur

zübeyir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben melek balığı besliyorum.Çok güzeller.bi çift yumurta dokmeyı ılk defa oldugu ıcın beceremedıler.diğer bir çift ilk defa yumurta doktuler 2-3 gun once. bakalım kaçtane çıkıcak .melekleri tek geçerim herzaman adı gibiler.

Abiminde 50 lıtrelık kafalı yunus akvaryumu vardı . sattı evlenınce. yakında bende 500 lıtrelık alıcamgıbı
    Scorpion TypeR

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ilkokulda fanusumun içindeki iki japondan biri hastalanınca babamın suya mikrobu kırılsın niyetiyle tentürdiyot damlatması ile bitti baLıK hayatım , Ama hep hevesimdir , özelliklede geniş , duvara gömme bi akvaryumda akşam ışıkları söndürüp akvaryum aydınlatmasıyla onları izlemek...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)