User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
45 sonuçtan 39 ile 45 arası

Konu: Dünya devi maaş ödeyemiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Jem89 kopardın beni kardeşim yaa
    Bazen ne kadar küçük olduğunu anlamak için iyice yükseğe çıkmalısın

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı smg_fcb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şimdi cem gerçekleri söylemek gerekirse ne sizin kadar anlarım ne sizin kadar geçmişlerini bilerim modellerin markaların vs...
    fakat iş ekonomi yönetimine gelince az çok bende bişeyler çıkartırsam bu sefer şu gerçekleri söylemek zorunda kalıyorum.
    mercedes zamanında üç beş modelden ibaretmiş.
    ne a ne b serisi, c serisinden başlarmış mercedes.
    bmwde öyleymiş küçük model veya suv falan yokmuş.
    zamanla bu markalar piyasadan pay kapmak ve eldeki kaynakları sağlam yatırımlara dönüştürmek maksadıyla model gamını genişletme stratejisini (arada niş denilen boşluklarla birlikte) uygulamışlar.
    bi bakmışız a, b, slk, ml, glk vs...
    bi bakmışız 1 serisi, x5, x3 ve hatta x1 şimdi...
    keza volvoda az çok aynı paralellikte...
    ki bunu öngören ve yaptıranda o markalara ait ar-genin ta kendisi.

saab ise bu durumlarla nerdeyse hiç alakadar olmamış galiba.
    kaynak ve likidite yönetimi başarısız olmuş ki bu saabın ar-gesinin yanlış yönlendirme ve uygulamasından kaynaklanır.
    +gmnin krizide var tabi az çok işin içinde.
    jaguar gitti gidiyordu, umarım bunlarda rover gibi tarihin derinliklerinde kaybolmazlar...

stockholden ben simge, saygılar...
    tamam guzel yazmissin yazin dogru fakat , boyle buyuk sirketlerde calisan kisiler kesinlikle basit insan degiller benim sana anlatmak istedigim o

"ferrari ya porsche ya sanki bunlar iki modelle tamam ha.
    bu pazarı piyasayı ne sandılar bunlar acaba?
    daima araştıracaksın, geliştireceksin.
    yoksa bu hallere düşersin "

şimdi saab ar-ge'sinin, muhendislerinin bu yazdiklarini bilememe gibi bi cahilliklerinin olabilme ihtimali var mi sence ? Adamlar pazarıda piyasayıda biliyor tabiki.Herkesin bir hedef kitlesi ulasmak istedigi hedefler ona gore gelistirdigi sirket yonetimleri var.E tabi su da var , mukemmel olmadiklari icin bu durumdalar , ama elinde olan imkanlarla buraya kadar gelebilmis olabilmeleride var.
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı smg_fcb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ekonomide ar-geye başrol vermezsen erir gidersin işte böyle.
    volvo yeni projeler, yeni modeller, yeni sistemler yaparken saab neler yapıyodu?
    yaslamıştı sırtını 9-3e 9-5e oh ne güzel.
    ferrari ya porsche ya sanki bunlar iki modelle tamam ha.
    bu pazarı piyasayı ne sandılar bunlar acaba?

daima araştıracaksın, geliştireceksin.
    yoksa bu hallere düşersin ve kapitalist sistemde düşenin dostu olmaz.
    he vullaha, itneler

çok çeşit model çıkartmanın çok arge yapmak ile doğrudan bir bağlantısı yok. ürün gamını genişletmenin o kadar kolay olmadığını şöyle açıklayayım;
    Yeni üretim bandından tut, yedek parça üretimi depolaması, banttan çıkan araçların depolanması, hatta araçların tekerlek iz aralığının kapladığı metrekare hesabından devletlerin firmalara dünya üzerinde otomobilin kapladığı alan için ekstra vergi dilimi eklemesine kadar incik boncuk çok detay var.
    belki bunları karşılayamadıkları için model çıkarmamışlardır

Saabın yaşadığı kriz, zaten çok satan bir model değil bunun yanı sıra pahalı avrupa işçiliği ve hammedesi ile başedemedi. Uçakları güzel uçaktan devam etsinler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim ferrari yada porsche bunlar dediğimden kastım şu.
    şimdi porsche ferrari gibi yüksek spor markalar için gamda 2 bilemedik 3 model olur.
    saabda diyorum sanki bunlar gibi model gamını 2-3 modelden ibaret sanıyo diyorum.
    saab bir spor otomobil markası değil.
    premium bir geniş kitle otomobil üreticisi.
    birçok model sunmalı ve o modeller çağa ayak uydurmalı...
    elbette onların ar-gecisi bizden bin kat daha iyi bilir işi piyasayı ama durum ortada.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jem89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Okumadım ama gerçekten anlamlı gözüküyor.. En azından emek sarf edilmiş.
    project carsa geçin bence siz.
    orda fotoğraflı gerçek emekler var.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok çeşit model çıkartmanın çok arge yapmak ile doğrudan bir bağlantısı yok. ürün gamını genişletmenin o kadar kolay olmadığını şöyle açıklayayım;
    Yeni üretim bandından tut, yedek parça üretimi depolaması, banttan çıkan araçların depolanması, hatta araçların tekerlek iz aralığının kapladığı metrekare hesabından devletlerin firmalara dünya üzerinde otomobilin kapladığı alan için ekstra vergi dilimi eklemesine kadar incik boncuk çok detay var.

Saabın yaşadığı kriz, zaten çok satan bir model değil bunun yanı sıra pahalı avrupa işçiliği ve hammedesi ile başedemedi. Uçakları güzel uçaktan devam etsinler.
    elbette sadece model gamı değil sebep ama milyonlarca kitleye premium bi üretici olarak iki modelle sunum yapmakda doğru bir strateji değil.
    ha yeni model üretmek kolay değil para istiyo güç istiyo derseniz o zamanda saab kusura bakmasın.
    parayla oluyo bu işler.
    çekilsin o zaman...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı merttepe Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    he vullaha, itneler

ee merttosan bu sebepten dolayı butun markalar hem fıkır olup aracın kasasını degıstırıp motorlarını aynı tuttular

Sımdı bı ınceledıkmı opelde corsadan astraya astradan ınsıgnıaya aynı motorları gormek mumkun.

ben hep soylerım Saab GM gomlegını ıyı kullanamadı

bu arada evet atalar dıyerek mubala yapmıustım ama ısvıcrede bır özdeyistir bu soyledıgım.

Dogan gorunumlu sahını hangı atamız soylemısse onuda onların o atası soylemıs.
    KA Style

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)