bi altın aldıkya ebesinin büzüğüne kadar düşer bune ya.1569 da suan
Printable View
bi altın aldıkya ebesinin büzüğüne kadar düşer bune ya.1569 da suan
bernanke şimdi çakar alttan fırlatır
poz yönetimi(gu, saatlik)
http://f1207.hizliresim.com/z/l/9ufdt.gif
kasım sonuna kadar.
ben ufaktan almaya başladım.. 65 civarına düşerse bir alım daha yaparım vadeli mevduatı bozup..
ben 95.86 dan aldım zarar üzerine zarar ediyorum..
bnmde anladığım 1560lı yada 1550li seviyelerden alıp bi kaç ay unutmak
peki şimdi bu forexte kaldıraç olayı var ya mesela ben 3 lot aldığım zmn hesapladım onsda 15 dolarlık bi oynama bana 4500 dolar kar/zarar getirio
peki ben 1560tan 3lot aldım dielim olaki 3 ay sonra 1700oldu benim fahiş miktarda kar getirisi oluyomu yoksa bi sınırlamamı söz konusu?
hani paranın şu kdrı kdr kar edebilirsiniz ya da şu kdr gün sürede elden çıkartmanız gerekir die?
son durum;
http://d1207.hizliresim.com/z/l/9ug0l.gif
Görüldüğü gibi arkadaşlar forex ve kaldıraç o kadar korkulacak bir şey değil. Riskinizi sürkli konrol altında tutarsanız ve fırsatları iyi değerlendirip rüzgar sizden yana eserken poz büyütürseniz, düşük risk ile yüksek getiri şansı yaratmış olrusunuz. Gerisi piyasalara ve Allaha kalıyor.
Unuttuğunuz pozlar ya stop olur sıfır zarar ile, ya da uzun vadede çok büyük bir getiri oluşturur.
Örneğin benim bıraktığım bugünki tek pozun bana riski nedir şuan? sıfır. Ama eğer aşağı 500pips gitti diyelim?? Şöyle söyliyeyim, o poz bi 500pips giderse arabama bir 1000hp aks alabilirim :)
Neyse, benden bu günlük bu kadar. Bira dinlenmem lazım. Hem işlem yapıp hem de foruma paylaşım gayet yorucu oldu. Umarım birinizin bile işinize yaramıştır emeklerim da boşa gitmez.
Bol şans
Öncelikle 3lot 300.000 dolarlık poz demektir. Bu oldukça yüksek bir rakam ki sermayenizin de yüksk olması lazım.
Getiride sınırlama yoktur :) 200k da kazansanız bile size kimse hoppp kardeşm demez. Zarar ederseniz derler :)
Bu arada lot pozisyon sermayeniz ne olursa olsun aynıdır.
Yani 100.000usd sermayesi olan ayşe 1 lot işlem açtı, diğer tarafta da 10.000sermayesi olan ali 1lot poz açtı. getiri kar, risk aynıdır. her iksii de 100.000usdlik poz açmıştır sadece riskeri çok farklıdır. birincinin yani ayşenin riski /kaldıracı 1/1 dir. İkncinin yani alinin ise 1/10.
edit,
3 lot ile 4500usd kar etmeniz için 150pips yeterlidir. altının sdece bgünki fiyat aralığı yaklaşık 200pips dir. tekrar söylüyorum 3 lot çok riskli :) sorması ayıp sermaye nedir??
Ehehe aynen ama çok kolay,
BİRİNCİ ADIM;
sermayeniz ne kadar olursa olsun,
altın gümüş, euro/usd vb ne alırsanız alın,
0.01 lot = 1.000 $
0.10 lot = 10.000$
1.00 lot = 100.000$
lik poz demektir.
İKİNCİ ADIM;
Kaldıraç, sermayenizin açtığınız pozisyona oranıdır.
Diyelim sermayeniz 10.000USD
0.1 lot yani 10.000usd poz açarsanız kaldıraç = 10k/10k = 1/1 yani sıfırdır.
0.2 lot yani 20.000usd poz açarsanız kaldıraç= 10k/20k = 1/2 dir.
1.0 lot yani 100.000usd poz açarsanız kaldıraç= 10k/100k = 1/10 dir.
.............................
pozisyon açıp kalkmak zorunda kaldım bilg başından :D 90$ içerdeyim :D
Bernanke reis konuşuyor.
Yiğit Ş hocam sen acıbademde mi oturuyosun?