1628.................................
Printable View
1628.................................
arkadaşlar bir tek ben çözmiim sizde çözün tıkanıyorum :D
Empo kardeşim 4-5 ay aralıksız demo hesapla oynadım ilk 2 ay 0,10-1,0 lotluk işlemlerle har vurup harman savurdum stop loss/take profit koymadım çok kazandım çok kaybettim o 2 ay bana sadece göstergeleri öğrenme şansı verdi,gece gündüz göstergelere çalıştım gitmediğim seminer kalmadı herşeyden önce bu işin psikolojik yanını öğrenmek gerekiyor her şey psikolojide başlıyor.Eğer bir işlemi açarken o kararına güvenmekle başlıyor belli bir zararı(stopu) belli bir karı(take profiti) koyup beklemeye bağlı.
Şu an gerçek hesapta 2.haftam oluyor kar ediyorum zarar ediyorum değişiyor ama bu iş için genç olduğumuzu unutmamak lazım asla gözden çıkaramayacağın bir parayla oynamamak lazım :)
Coolvtec abimizden öğreneceğiniz/öğreneceğim çok şey var iyi dinleyin onu.Bana da kulak verirsen sevinirim tabi :D
Forex konusunda bir bilgilendirme başlığı açılırsa şayet elimden geleni yaparım.
Bu arada Mutluay abim yolum düşerde İzmir'e gelirsem alalım bilgisayarları tüm gün beraber işlem açalım :D
Cevabı ben söyleyeyim mi :p
buldum sonunda :D
çok işlem yaptım sanıyodum ama yapmamışım meğerse altın kendı kazandırmış eheheh :D
http://d1207.hizliresim.com/z/v/b4h3z.jpg
şimdi anlam olarak "kaldıraç-pot vs" ne demek anlamadım gitti :o
Bu kadarcık işlemden 2000k küsür € kar demek çooook çok büyük işlemler demek yapabileceğin minimum lotla aç işlemlerini.
Örneğin 1600den 0.01lotluk alış yaptın diyelim 1630'a çıktık senin 30$ karın olur öyle söyleyeyim.
2.olarak şimdilik hisselerden uzak dur(bmw,apple,ebay,google vsvs) bunların verileri vardır bir altın bir euro bir dolar gibi takip edemessin bunları hisseler 5.level işi.
Pariteler ve emtialar arasında da WTI(crude oil) ya da silver en tehlikelileridir ne kadar küçük işlem yaparsan yap pips değerleri büyüktür kolay zarar kolay kar edersin bunlardan da şimdilik uzak durmanı öneririm.
Eurusd,gbpusd,gold iyidir.
bmw bi an hoşuma gitti yapıştırdım 650 euro falan zarar ettirdi. öğle saatlerınde altının 1620'den 1627ye gelmesi yaptırdı karı.. hisselere elimi sürmem bidaha zaten :D
ben ısrarla anlamadım ama bu lot işini. 1000 dolar yerine 0.01 lot mu diyoruz hep ?
birde hep daha küçük işlermi yapayım ?
forexde fiyatla alım satım yoktur lotlarla alım satım vardır o yüzden lotlarla konuşacağız :D
Ne kadar sermaye koyacaksan bu işe ona göre lotlarla oyna yani burda büyük lotlara alışıp gerçek hesapta ulan ben bu parayla ne yaparım dememek için en ufak paralarla oynamanın faydası var :D
Silverdaki acı tecrübelerim den sonra altında karar kıldm,sadece altın odaklı işlem yapıyorum.Tahminlerim doğru (dağhan bilir)ama sabır kısmı yoktu,onu da aşıyorum yavaş yavaş :D
1626 1627 1624 satışlarım var,beklemedeyiz
Mesela ben şu yorumu yazarken kapatacğım işlemi kaçırdım :D :D Dikkatli de olmak gerekiyor T/P leri alın,keşke erken t/p aldım diye üzülün ama niye t/p koymadım diye üzülmeyin :D Yoksa çok kötü oluyor
1628i geçti yine :D
edit: çok kısa soluklu oldu
altın bugun 30 u kırmazsa ki insallah kırmaz,hafta açılış 1611 desteği hedef
Uzmanlardan biri ;
Altında bir miktar kar satışları görsekte artık yukarı hedefleri için hareket edeceğini düşünüyoruz.
nerde aşşagı kırar tahmini olan yokmu? 1630'u aşarmı yoksa düşermi?