noolmuş böle gençler :) uçmuşuz altında
Printable View
noolmuş böle gençler :) uçmuşuz altında
neden uçtuğumuzu ya da uçacağımızı önceden nasıl kestiricez arkadaş :)
gelen verilerin altınla bağını biri bana anlatabilirmi?
1609.25-1616 aralığına dikkat diyorum hangi yöne kırarsa o yöne gider diyorum şu ana kadar devamlı bir kırış olmadı misal dün bu aralık çook güzel çalıştı ne 1609.25in altında saatlik kapanış yaptık ne de 1616 üstünde.Bugün 9da 1609.25 altında kapanış yaptık bu sefer karşımıza 1606.96 geldi burada çalıştıktan sonra şimdi tekrar 1609.25 üstünde kapatmaya çalışıyor 1609.25 üstünde kapanış yapabilirsek ki kapanışa 2 dakika var 1616 denenebilir buranın üstünde de kalabilirsek 1619.09 diyebiliriz.
kac lıra oldu hurda altın
Bazen piyasa okadar sig oluyorki,300-500M dolar cok etkiliyor,oZellikle aciktan kut diye gelince.
Benimde pirtfoyun buyuk kismi borsada,orada tahmin-analiz falan kalmadi!
Suan borsada yonu tahmin edebilicek,kagit onerebilicek babayigit var mi?
Typh10,ustune alinabilirsin ;) (Murat Engin)
Edit:1,2342 den euro ya dondu,1600 euro yu cebe koydum. 1,25+ bekleniyor,nekadar inaniyorsun?
Altın birazdan gevşer,Fitch'in Almanya ile ilgili not açıklaması oraya taşıdı.Risk iştahınız ne durumda Muray Bey onu bir söyleyin ben de anlatırım belki birşeyler :)
Abi ben sana bunları takma bir para sayma makinası alalım demedim mi ? Boşver sen altını yıl sonu para içerisinde kulaç atacağız.
1609.25-1616 dan birinin altında ya da üstünde kapanış yapmadan poz açmanı önermiyorum abi.
Bu arada geçen hafta felaket gelen ham petrol(wti) stoklarından sonra şimdi iyi bir veri bekleniyor iyi stok demek wti düşüşü demek beklendiği gibi gelirse 10 pip gibi bir hareket gelebilir aşağı yönlü kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
typ pm atcaktın kardesım:D
gökan bana boş bir pm atar mısın?
Rebelh est. birşey görürsem söylüyorum benim için de iyi oluyor.Zaten ramazan.Brake saatim geldiğinde foruma giriyorum daha çabuk zaman geçiyor.Altın için hep pozitifim.Çünkü bu bir rutin 99 ile 2011 yılları arası sadece bir yıl değer kaybeden, son 2 yılda %60 profit getiren bir emtia bu sonuçta.Bu rakamlar hep diyorum orta ve uzun vade alım için ballı lokum.
Zaten riski yuzbin buara her enstrumanda ;)
Portfoyun %50 si borsa,%20 si doviz,20 si TL,%10 u altin.
Risk istahi ortada ;)
Borsa ve parite icin dusuncelerin neler?
Önce EUR/USD için konuşalım.Borsa için olan kısmı müsadeniz olursa iftardan sonra tok karna çok detaylı yazmak istiyorum.Nihayet borsa ile ilgilenen birini buldum forumda :)
Eur/usd 1,2440 öyle bir nokta haline geldi ki bugün yaptığı hareket ile.Ben şahsen buradan 1,25 beklentisi ile EUR/USD'ye yanaşmam.T+2 sabır offer ediyorum.Eğer orayı kırarsa göz kapalı girilir.Eğer bu 2 günde aşamazda bakın çok net konuşuyorum hedef 1,22.Benim görüşüm asla yatırım tavsiyesi değildir.
Asamazsa 1,22 ye katiliyorum ancak pozisyonlar 1,25 e gire ayarlanmis gibi. Tabi 2290 gorulebilir ama 2340 uygundu,dondum. Uzun zamandir pariteden kar yazmiyordum,kucuk birsey ama nihayet profit gordum 1,5 aydir :(
Borsadaki yorumlarini merak ediyorum,benim aklim yetmiyor artik...
http://www.techturkey.com/forum/6109357-post200.html
Şu posta eurusd analizi attım dileyen bakabilir :)
Analiz teknik acidan cok iyi ancak siyasi yondeki belirsizlikler bu analizi nekadar teyit eder?
1,23 un alti cok kolay ancak 1,2450 nin ustu icin sebeb cok gerekmez mi? Sanki 1,22-1,25 bandinda hareket edicekmis gibi?