Şu anda düşüşte.
Bakalım 1615'i kırabilecek mi ? :confused:
Printable View
Şu anda düşüşte.
Bakalım 1615'i kırabilecek mi ? :confused:
nedir piyasanın durumu anlatın bakalım gençler :)
Çok güzel ve uhuvet dolu bir yolculuk yaptım.Herkese şiddetle tavsiye ederim.İsmen tanıdığım Yasin-Panpam Onur-Kerem Abi,Can,Dağhan isimlerini zikrederek diğerleri için grup olarak bol bol dua ettim.Hayırlı kazançlar olsun bakalım.
Hoşgeldin Tayfun.
Seni bekliyorduk bizde :) Forumdan arkadaşlar yolculuktan bahsetti. Allah dualarını kabul etsin ;)
Bu hafta da iznim devam ediyor.Full time forumdayım.Bankacılık-borsa-emtia-pariteler-uluslararası finans-risk yönetimi-swap-murabaha-money market kim ne istiyorsa sorsun akşam ezanına yarım saat kala dükkan kapanır ama :) Oruç nedeni ile kan şekeri yerlerde oluyor o saatlerde :)
Altın için yükseliş trendinin başlaması için 1638 hedefti ben gitmeden önce.Şimdi grafiğe bakıyorum 1647 ons olmuş.Burayı kırmadıktan sonra pivot noktası olan 1605e kadar geri gelme tekrar yükselme durumları olabilir.Profit sağlanabilecek fırsatlar AL/SAT yapan arkadaşlar için ortaya çıkacaktır.Bu cılız sayılabilecek düşüş ve yükselişleri peki ne tetikler?Elbette ABD dataları ve Euro Zone'dan gelen/gelmeyen açıklamalar.
hoşgeldin tayfun :) Allah kbl etsin
eyvallah Yiğit senin adını yazmayı unuttum bol bol dua ettim senin içinde.
Öncelikle hoşgeldin Tayfun abi ve Allah kabul etsin.Kendi adıma da teşekkür ederim :) Sen yokken baya hareketli hafta geçirdik.
http://f1207.hizliresim.com/z/y/b7zkk.png
1617.59-1627.76 arasına sıkışmış bulunuyoruz.1627.76 yukarı kırılırsa 1633.74 bekliyor bizi ki bunun kolay kolay kırılacağını düşünmediğimi belirtmiştim.
Aşağı inersek iş biraz daha zor;1615.83 aşağı hareket devamı için şart oğlu şart.Onun altında kalabilirsek 2 ufak destek(1611.33-1606.75) daha da aşağı inersek benim iştahla beklediğim seviyeler 1605.70 ve 1604.85 bu seviyenin de altına bir tepki beklemiyorum bugün ha keza çok sakin bir gün bekliyorum 17nin altına ya da 27nin üstüne hareket bile harika olur :D
Stochastic ve RSI 1627lere geldiğimizde tepelerini aşırı alışa çekiyorlar ve bariz sat sinyali veriyorlar bunu hesaba katarsak seviyelerin aşağı yönlü kırılması daha kolay olabilir.
Yatırım tavsiyesi değildir herkese hayırlı haftalar,bol kazançlar :)
Haftasonu piyasalar kapalı olunca mt4tten uzak kalamadım grafiklerime canlılık kattım revizyona gidip garipsemeyin :D
Dağhan 100 günlük üssel ortalamayı nereden çekiyorsun?1603,39 rakamı hatalı gibi duruyor 100 günlük ortalam 1616 olması gerekiyor.Seninle hem fikirim ama ben 1647'nin kırılmasının kolay olacağını düşünüyorum.1670-80 aralığında sat hedefi ile bence alınır.
Ufak bir düzeltme yaptım abi üçgenin tepesi oynamış yerinden puntolarla oynarken üçgen şu an 1605.70te bunun hemen altında da 1604.48te 100 günlük hareketli ortalama var bende.(Moving Average kullanıyorum hareketli ortalamalar için H1 grafiği.)
11 haftadır 1633.50'yi kıramamış oluşumuz biraz da direnci sertleştiriyor bence.
Ancak şöyle diyebilirim ki çarşamba ABD faiz oranı,perşembe günü de 14tte İngiltere,14:45te Avr.Birliği faiz kararı var buralardan çıkan sonuç paritelerde dalgalanma yaratsa da altına yarayacaktır diye düşünüyorum.
Grafikten grafiğe indikatörden indikatöre değişebiliyor seviyeler biliyorsun abi hepimiz aynı şeyi gördüğümüz gün köşeyi dönmüş olacağız umudundayım :D
20/07 Cuma günü Londra'da altına 1632'den sell orderı vermişler demiştim.Aslında beklediğimiz bir yükselişti bu sadece biraz gecikmiş.Ben yokken yapmış terbiyesiz sarı kız.Geçen haftayı analiz ettiğimde Draghi'nin açıklamalarının yanı sıra yine fiyatlanan bir Suriye Savaş'ı görüyorum.Senaryo ABD ve İsrail'in Suriye'ye tekme tokat girişeceği yönünde.Bu bir klasiktir savaş senaryosunda emtia uçar dolar düşer.ÇArşamba günü Fed toplantısı var.Faiz kararı açıklanacak.QE3 için piyasalar ikiye bölünmüş durumda.Benim şahsi kanaatim çıkmayacağı yönünde.AL/SAT yapan arkadaşlar için 1610 buy orderı 1630 sell orderı iş görür.Toplantıdaki en ufak QE3 lafı 1650lere uçurur altını.Dediğim gibi pek sanmıyorum ama olurda QE3 çıkarsa bir supra ivmelenmesi görebiliriz.
Tayfun birsey sorucam agustos ve kasım ayı icin fikirlerin hala gecerlimi?sundan dolayı soruyorum al sat yapmak su sıra daha mantıklı oldu gibimi duruyo konusmalardan yoksa benmi yanlıs anlıyorum?bana kalsa kasım ayını bekliycem ama yinede bi sormak istedim..:)
Eğer TL/USD varsa elinizde 1610dan alınır.1630dan satılıp kar cebe atılır.Ama siz zaten uzun dönem yatırımcısınız AL/SAT yaparken kar kadar zararı da gözönünde bulundurmak gerekir.Beklentilerim aynen devam ediyor.Altının 102 TL'yi göreceğini düşünüyorum.
102 mi 120 mi ? Benim aklımda 120 kalmış
120'ye daha var abi yıl sonuna oraya zor gelir :)