ciddi bir düşüş yaşadı bugün.
ve arkası gelecek diye düşünüyorum.
ciddi bir düşüş yaşadı bugün.
ve arkası gelecek diye düşünüyorum.
Düşen petrol fiyatları, değer kaybeden Türk lirası, tüketim ve ithalattaki daralma dış ticaret açığımızı küçültüyor. Tabi ki cari açığı da küçültüyor. Oturmuş bankacılık sistemi, istikrarlı siyasi yapı, ekonomi politikaları ve kredibilitesi yüksek bir merkez bankası sayesinde Türkiye'nin cazibesi artıyor. Yurtdışı finans kuruluşları Türkiye'ye yatırım öneriyor. Tüm borsalar düşerken İMKB yükseliyor. Tüm bunlar yakın zamanda Türkiye'ye yeniden sıcak para girişi olacağını gösterir. Bu da kurun kısa süre içinde düşeceğini, Türk lirasının yeniden değer kazanacağını gösterir. Zaten Türk Lirası şu anda yabancı yatırımcı çıkışları ile haddinden fazla değer kaybetti. Kur 1.6-1.65'lere gerileyecektir ki merkez bankası hedefi de budur. Kur 1.6-1.65'lere gerilerse altının dolar bazında ons fiyatında artış olsa dahi gram/tl fiyatının şu anki 102-108 seviyeleri koruması için ons fiyatının 2000$'ı aşması gerekir. En iyi senaryolara göre uluslararası piyasalarda bir-iki yıllık orta vadeli hedef olarak gösterilen 2200$/ons'a ulaşılmış olsa bile 1.6-1.65'lik bir kur ile gram fiyatı 110-112tl/gram civarını ancak bulacaktır.
Sat diyemem. Ama tüm bu sebeplerden ötürü ancak "bundan sonrası yüksek risktir" diyebilirim.
Ekleme;
Şu anda COMEX'de altın 1868$/ons'tan işlem görüyor. 1864$/ons görüldü. 1850$/ons desteği var. Yine sert hareketler, yine öngörülemeyen riskler devam ediyor...
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
1 tane ata cumhuriyetim varsatayım mı dursun mu ?
cevap için tesekkur ederım.yılbasına kadar beklemeyı dusunuyodum senın soledıklerın ve buyuk krız uyarısı gozumu korkuttu.şöyle 1-2 hafta daha bekleyım dıyorum en azından ımf krızı engellemek ıcın 2 toplantı yapacakmıs ama onlar bıle engellıyceklerıne ınanmıyolar saglam krız olcagına ınanmıslar..inş. çin rezervlerı erıtmez erıtsede kendı pıyasası boka sarcak.kendı yatırım mıktarımla 2 haftada +1750 yı gormustum suan +900 lerdeyım 2 hafta ıcınde +1750 lere yaklasırsam gene hemen bozdurcam.şimdiki dusuncem bu iyiye gıymıyor gıbı..
CESKiN REVENGE..
98vts
00gtı
00vts
99gtı
01gti
uzun vadede altının cok fazla zarar ettirecegini düşünmüyorum ben de.. yani cok fazla bir artış olacagı konusunda kimse bir garanti veremez ama bu hareketlerden sonra altın çift haneli rakamlara düşmez bence.. sene sonunda çeyrek altın 220 tl olacak gibi hurafelerde dolanıyor ortalıkta.. o kadar olmasa bile min. 180 tl max. 200 tl aralıgında kalacagını düşünüyorum. şu anda altın düştü.. degerlendirmek lazım bence..
bence fırtına öncesi sessizliğe benziyor bu durgunluk, bence pek hayra alamet değil, bence bu gün yarın kokusu çıkar ve patlar....
45 DC 511
Ersin VARDAR
Mapped by Speed...
2-3 haftadır onsu 1800-1920 arasında bir yukarı bir aşağı gidip geliyor. birileri bu işten sağlam kazanıyor. Bir daha onsu 1920 yi görürse aç gözlülük yapmayıp satmak lazım
Altın Teknik Görünüm (Mevcut Fiyat – $1,843/ons): Kısa vadeli yükselen trend üzerinde hareket eden altında genel görünüm hala olumlu olsa da $1,900 direnç seviyesi üzerinde kalmayı başaramadı ve gelen kar satışları geriledi. Bu aşamada altında çift tepe formasyonu oluşuyor. $1,815-1,780 destek seviyeleri iken altında $1,780 desteğinin kırılması halinde kısa vadede satışlar sertleşebilir. Bu aşamada $1,815 ara destek seviyesi iken $1,860-1,900 direnç seviyeleridir.
BBK90 CORSA OPC
Merhaba arkadaşlar.
Hani iki eşit takımın maçı vardır. Ama biri maça hakim olur, sürekli atak, sürekli atak, çok az top kaybı, sürekli posizyon. Karşı taraf ise sürekli top kaybı, gol yememek için sürekli savunma. Sonra bir şeyler olur, savunmadaki takım bir gol fırsatı yakalar ve maç birden döner, eşitlik sağlanır.
İşte şimdi altındaki durumda aynı. Çok uzun süredir BOĞALAR (yükseliş bekleyip sürekli alım yapanlar.) piyasaya hakimdi. Aldıkça kazandılar aldıkça kazandılar. AYILAR ise (düşüş bekleyip sürekli açığa satış yapanlar.) sürekli savunmada idi. Satış yaptıkça zarar ettiler satış yaptıkça zarar ettiler ve meydan BOĞALARA kalmıştı.
İşte 1900 seviyesinin kırılamaması, 1700 lerden gelen çıkışın tekrar 1900 lerde takılması AYILARI cesaretlendirdi. Yani bir nevi şu anda maç eşitlendi.
Geçmiş verilere baktığımda buna benzer bir olayın 2008-9 yıllarında yaşandığını gördüm. 1000 seviyesine kadar ciddi bir çıkış. 1000 ciddi direnç olur, hem kar realizsazyonu hem ayıların satışları, ve 1000-650 aralığında uzun süren bir eşitlik ve mücadele. (bkz. Aylık grafik 1. gri bölge.) Ardından dünyadaki gelişmeler ile 1000 kırılır ve ver elini 1900 ler.
Şimdi de buna benzer bir durum söz konusu gibi görünüyor. Yani her alım yapanın kar ettiği döneme bir süre ara verilmişe benzer. En azından 1900 hacimli ve güçlü kırılana kadar.
Aylık grafiğer baktığımızda uzun vadeli trend yönünün ciddi yukarı olduğunu görüyoruz. Ama bir süre -ki bu daha önce yaklaşık 1 yıl sürmüş 1900-1600 gibi AYI-BOĞA çekişmesinin süreceğini, bu seviyelerin güçlü bir momentum ile kırılmadan trend değişimi olmayacağını düşünüyorum.
(bkz. aylık grafik, 2.gri bölge)
Yatırımcılar için durum bir karışık. Ama piyasayı yakında takip edip hızlı işlem yapabilenler ne AYI ne BOĞA, ÇAKALLIK yapıp bu aralıkta trade edilebilirler
Herkese bol kazançlar.
4 SAATLİK GRAFİK
GÜNLÜK GRAFİK
AYLIK GRAFİK
![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
yani ne yapmamızı önerirsiniz![]()
Dünkü 1900 üstünden satışımın ardından bugün 1800'ün altını alış için bekliyorum.
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)