babam ın ekonomı ve borsayla ılglı yorumlarını takıp edebırlısınız necmettinbatırel ısmı
Printable View
babam ın ekonomı ve borsayla ılglı yorumlarını takıp edebırlısınız necmettinbatırel ısmı
suan 102 .9 goruyorum oynak kuru bende alına bılıcek durumda bende 6 gram aldım
Aslında şu duruma şaşırmıyorum gece 4-5 sularında trdeki piyasa önümüzdeki saatler için rengini belli ediyor zaten durumumuz tamamen avusturalya-çin-hindistan piyasasıyla orantılı ben onları takip edin derim ben bugün 102,5 falan bekliyorum ama yarın ne olur onu bu gece göstericek :)
yapı kredi şu an : 101,91-102,98 de geziniyor..
102.00 olduğu an alırım bende takipteyim satış hedefimde 106.0 tl kısa vade ki geçen hafta başardım bunu :D
normal piyasada satamazsınız yani bankadan 102liraya 10 gr altın alıp gidip şubeye 10 gr altın isteyemezsiniz ki kapalıçarşıda bozdurasınız (yanlış anlamadım umarım)
anlatmak istediğim hangi bankadan alırsanız yine o bankadan bozduracağınız için bankaların piyasayla olan farkları önemli değil ancak bankaların alış satış fiyat farklarını kıyaslayabilirsiniz
ör: gidip 103ten işbanktana alan biri karlı bozdurmak için kurun 1.2-1.3 tl artışını beklicek fakat şekerbanktan alan kişi 102 den alınca kur 0.50 krş artınca kara geçicek birinde alış satış arası 1.3 tl oynuyo diğerinde 0.40 krş
bulunduğum ilçede şekerbank olmadığı için işbanktan oynamaya devam edicem ama şimdilik
Zaten ypkredi mahfediyor alım-satım arasında uçurum var. En yakın zamanda şekerbanka geçmek istyrm. En düşük fark onda sanırım.
Şu ana kadar pek yanıltmadı hoş alım satım olarak gözükmüyor ons/31,10 olarak alıp ortalama olarak gözüküyor ama az çok bir tahmin yapılabiliyor inşallah yardımcı olabilirim :)
Yapı kredide an itibariyle 101,46-102,50 gördük hadi biraz daha düşsün de alalım ufak bir şeyler :)
resmen göçtü altın, 105'den aldım 200 gr. 600 tl zarardayım. ama inat ettim satmiycam. her inişin çıkışı var. bu düşüşlerin sebebi libya ve isviçre merkez bankalarının altınlarını satması deniyor. tabi bir sürü etken var daha. olumsuz haberleri bekliyoruz piyasadaki :) sırada yunanistan ın batışı var. Yıl sonu tahmini 2000 imiş, görücez bakalım