altınımızı aldık bekliyoruz yaza kadar inş yazın şu düğün döneminde yükselirde bizde 3-5 kar yapar yolumuzu buluruz :)
Printable View
altınımızı aldık bekliyoruz yaza kadar inş yazın şu düğün döneminde yükselirde bizde 3-5 kar yapar yolumuzu buluruz :)
Altın suan ortalamaların ustune cıkıyor,rısk ıstahı buyuyor ve avrupada gereksız bır ıyıserlık hakım...
Dıkkat etmek gerek...
Dün yapılan FED toplantısında alınan karar neticesinde faiz oranı 2014'e kadar sabit kalacak.Sıfır ve sıfıra yakın faiz oranı altını tekrardan boğa piyasasına sokmuştur.Asıl bomba haber ise FED'in toplantıda işsizliği toparlamak için 3. parasal genişlemeye gidebileceğini beyaan etmesidir.Eğer bu gerçekleşirse dolar-tl 1,70e altının onsu ise 2100e kadar gidebilir.En azından teknik analizde trend bunu göstermektedir.(Yatırım tavsiyesi değildir,kişisel görüşümüdür).Herkese bol kazançlı günler dilerim
99,91 Hadi hayırlısı artık
pazartesi günü 27000 tl lik bozdurdum 98 den :)
Avrupa borsalarının açılmasıyla kar satışları gelmeye başladı.Bir miktar geri çekilmeden sonra yükselişine devam edecektir diye düşünüyorum.Altın alım satımı için kritik saatlerden biride 15;30'dur arkadaşlar.Bakalım Amerika açıldığında nasıl bir durum ortaya çıkacak.Tepki alımı gelirse altın uçabilir..(Yatırım tavsiyesi değildir,kişisel görüşümüdür).
valla defalarca dedim biz gayrimenkul işindeyiz tükiyede zarar ettirmiycek tekşey toprakdır.. ve toprağın vericeği rantıda ne altın ne döviz ne banka verir.. üstüne güvenlidir orda durur altını çalarlar banka batar toprağa bir şey olmaz.. her zaman paradır en kötüsü ver icara eksin biçsin üç beş kuruş para alırsın.. isteyen olursa konusuda açılırsa geleceği olan yerleride yazabilirim.. bir arkadaşımın zamanında 2006 da 15 bin tl ye aldığı 7 dönümlük tarla şu anda 110 bin tl etti bu kadar kısa zamanda 15 bin tl yi altınada yatırsan bankayada yatırsan dövizede yatırsan böyle ibr para vermez..
parasına bağlı 3 bin tl yede yer alırsın 30 bin tl yede 300 bin tl yede..
2005 yılının temmuz ayında altın 18,85 tl idi şuan 100 TL civarında.Yani 15 Bin TL'lik yatırım yapılsaydı şuan 80 Bine nakde çevrilebilinirdi.Bunun bir fona yatırıldığı düşünülürse minimum + %20 getiri daha yazılabilinirdi..Bankaların altın hesapları var fiziki altın olarak tutulmuyor.Evde tutmak mantıklı değil zaten.Gram gram alıp satabiliyorsunuz.
altıncılar ne düşünüyorsunuz?
yükseliyo altın..
gün içinde 99 + olur diye düşünüyorum olursa bozdurcam zaten :)
ana parayı kurtarıyım anında bozdurcam.hem altının yukselmesını beklıyorum hem garantının.bıktım hergun altına bakmatan aylardı beklenen yukselıs olsun artık
çok uzun süredir 97-99 arası gidip geliyor bence artık şaha kalkmanın vakti geldi uygun bi an kolluyor gibi geliyo
direk altın almaktan ziyade alın fonları daha mantıklı değil mi?ana para garantili olanlarından
altında kar olmaz mı tabiki var.. benim dediğim karında karı var.. arkadaş hesap kitap yapmış yukarda 2005 de 18.85 olan altın şimdi olmuş 100tl 15 bine 80 vermiş..
ben 2006 da 15 bin tl ye alınan toprağın eylülde 110 bin tl veirldiğini söylüyorum..
o tarlayı 2005 de alsak belki 15 e 7 yerine 8 -9 dönüm alırdık o zamanda 110 bin tl etmez 130-140 bin tl ederdi.. hesap kitap matematik ortada..
bu dediğim yerler doğal sürecinde rant yapan yerler birde spakilatörlerin gazıyla bu kanal projesi ikinci şehir falan filan ayağına milletin 5 sene önce 50 bin tl ye aldığı yerler şimdi oldu 300-400 bin tl.. bu konulara hiç girmiyorum..
altında güzel yatırımdır.. fonda.. demek istediğim uzun vadeli güzel bir yatırım istiyorsanız toprak idealdir bunu ekonomistler bile söylüyor tv lerde..
bu ülke ne krizler ne develüasyonlar gördü.. yıkılmaz dediğimiz devlet harun gibi zengin dediğimiz gruplar iş adamları bir anda çökdüler bankaları battı..
99.7 bugun 100ü zorlar inş.