Fed parasal genişlemeye gitmedi.Komitenin sonlanmasının ardından raporu açıklayan Fed, politika faizini değiştirmezken iş piyasasına dikkat çekti
Bernanke yine yan çizdi ons fiyatı yan yattı.Şuan 1670 civarı direnç 1658de kırarsa yarın sabah altın daha da düşer çok sert bir hareket olacağını konuşmuştuk gün içerisinde.Amerika satmaya başladı şu piyasa simsarlarrı tüm gün piyasanın kafasını karıştırdı parasal gevşeme geliyor diye.Alan herkes satmaya başladı.Sabırlı olmak lazım aldığınızın altında lütfen panik satış yapmayın.
Bende bütün gün altın haberlerini takip ediyorum. İnternet Lamerleri artık bu altın sektörünede dadandı. Millet bütün gün kafasına göre yazıyor ciziyor. Altın su oldu altın bu oldu. Altın düsecek bekleyin. Altın cıkıyor bekleyin. Az bucuk bir yatırım yapmaya kalkan insanlarda panik icinde ne yapacaklarını sasırıyorlar. Gerçi işin birde şu boyutu var. Altın Herzaman uzun vadede getirisi olan birşeydir. Kısa vadede mevsimsel ve dönemsel olaral dalgalanmalara girdiği de oluyor ama asla kaybettirmiyor. Bu dalgalanma cok cok mart ayında devam eder. Nisan ayı ile birlikte havaların ısınmasına bağlı olarak talep yükselecektir. Talep arz ı doğurur. Sabırlı olun. Altın cıkısa gectiği zaman temmuz a kadar güzel bir şekilde ivmelenmeye devam edecektir. kısa vadede altından büyük kar bekleyip girmek kişileri zora sokacaktır.
Altının alış satış kuru arasında 0,70 Krş oynuyor. Birde sürekli hiç bilgisi alaksı olmayan insanlar kafasına göre rakam acıklıyorlar. Millet ne yapacağını şaşırıyor. Dediğin gibi 98 TL altı alınan altın kar dır. Al altınını koy kenara Dünya'yı sen mi kurtaracaksın kardeşim kurcalıyorsunMillet istiyorki Her hafta altından en az 300 500 tl kar edeyim. Bu kadar umut bağladıkları altında ani bir ibre oynaması telaşa düşürüyor insanları. Bu işin 1. numaralı kuralı duygularını karıştırmayacaksın bu işe.
Saat sabah 04:40 itibariyle altın düne göre düşüşle açılacak gibi gözüküyor.Şu an ons 1676$ civarında seyrediyor,bu gece en az 1662$ gördük ki tahmin ettiğim destek seviyesiydi bu buradan yukarı hareket yaptı tekrar.Gün içinde eğer tekrar 1662-1663 seviyelerinde ki desteğe gelirsek ve bu destek kırılırsa aşağı doğru kuvvetli bir iniş daha olabilir 1640$ civarlarına..
Aceleyle alım-satım yapmayın.Bir hafta içinde 1780$ da görüyoruz 1640$ da
Bunların yatırım tavsiyesi değil sadece kişisel takip olduğunu hatırlatmaya gerek yok sanırım![]()
psn: DAGHAN26
Şu an dediğime yakın ilerlemekteyiz,1663.81 civarı bir destek var şu an kırılamadı yaklaşık 10 dakikadır tutuyor orası..
Avrupa satıyor.Desteği kıracak 1620ye kadar düşebilir bugün.Alım fırsatıdır.Kademeli alım yapan güzel kazanır.Yatırım tavsiyesi değildir.Kişisel görüşümdür.
elimizi attığımız iş kuruyor be arkadaş![]()
Dr.Ecu AntaLya
Benimde 96.82den alımım olmuştu beklemekte fayda var
Aralıksız 15 dakika civarı destek seviyesindeydik şimdi biraz kendini üste attı hareketli gün olacağa benziyor![]()
Aslına bakarsanız kurumuyor.Onlarca kez 95e indi 100'e çıktı agustostan beri.Bunu görmek çok zor değil.Alış ve satış için bir rakam belirleyecekseniz.Oraya gelince yapacaksınız işlemi.Son dönemde trend kıymetli maden olunca,herkes başladı bu işe.Kar marjı biraz düştü.Ocak ayından bu güne şu sert düşüşe rağmen altın yatırımcısı bugün itibari ile %8 Kazançta.TL mevduata bankalar bu oranı 12 ayda ancak veriyor.
Hay canına yanim 2-3 ay önce 103 gibi bi fiyattan almıştım hala bekliyorum zararımı kurtarsam da stresten kurtulsam diye![]()
2 hafta önce 102'den satmadım daha da yükselir alamam sonra diye korktum.. hay aa....
çok kötü gümledi fiyatlar.. nisan'a kadar böyle geberik seviyede devam eder..
yok düğün mevsimi,yok hindistanda kına mevsimi yok çinde gerdek mevsimi
ne güzle umut dünyası yaa
senin benim alacagım çeyrek altınla fiyatlar bir artar bi artar sormayın gitsin![]()
Merkel Yunanistan ile ilgili ECB(Avrupa Merkez Bankası) krediyi şu kadar yükselti diye açıklama yapıyor.Altın uçuşa geçiyor.Bernanke çıkıyor para basmayacağız diyor altın aynen çakılıyor.Bu 2sini takip etmek yeterli bence.fazla bilgiye gerek yok.
note;Bu Akşam Bernanke konuşma yapacak.
Destekler kırıldı baya bir dipleri gördük.1652$ civarlarına çıkmadığımız sürece bu düşük trend devam edecek gibi görünüyor şu an 1641$ civarlarındayız.
Bernanke'nin konuşması geceyi şekillendirecek gibi duruyor..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)