91.0300 91.8700 -0.78 %
1,605.5000 1,605.5000 -1.8 %
Dr.Ecu AntaLya
1600$'ın altı bu 80 endeks bandında gözükmüyor. Bu bakımdan altın satışını önermiyorum. TL'den altın almak isteyen arkadaşlar 1550-1600$ beklentisini perşembe günü açıklanacak tarım dışı istihdam verileri ve FED başkanı konuşması ile ertelemek zorunda kalabilirler... Bu toplantıya kadar sert satış beklentisi ben de yok. Son 2 hafta vurguladığım gibi. Veri sonrası ve Bernanke'den piyasaları rahatlatan açıklamalar gelmez ise sert hareketler görülebilir. Ben iyi bir veri beklentisi taşımadığımdan altında aşağı yönlü sert hareket beklemiyorum...
şuan altında ki bu sürünmenin tek nedeni yunanistan seçimleri ve iktidar partisinin gücünü kaybetmesidir.New york borsası da düşüş ile başladı,resmen çakılıyor lineer şekilde.Altının 87 TL'ye kadar yolu var.Teknikçi arkadaşlar bir grafik yaparsa altının 2011de yaptığı hareketin başlangıç formasyonunu daha net görebiliriz.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
şu dakkada Çok sert bir düşüş oldu....
Dr.Ecu AntaLya
son olarak 1624'e kadar ciddi bir direnç noktası yoktu ve çok rahat aşağıya geldi.1600de hem psikolojik hem de teknik olarak çok aşırı güçlü bir direnç görüyorum ben.Herkese bol kazançlar
evet 3 uzman konuyla alakalı yorumlarını yapiyorlar
coolvtec typh10 dağhan
Dr.Ecu AntaLya
Malesef evde degilim su an telefondan dususu yuzeysel goruyorum eve gectigimde detayli bir analiz yapicam.
Yalniz veri bakimindan bu kadar fakir bir gunde bu denli dususe hic mana veremedim.
psn: DAGHAN26
Onur hocam zaten Dolar ile altın hep zıt yönlü hareket ediyor.Biri çıkarken diğeri düşüyor.Altın ons olarak şuan %2,15 kayıpta ama biz altın satmak istersek düne nazaran %1 zarardayız.Bu yıl için söylüyorum bunu , dolar can yakar son çırpınışları şuanda.Çok net açıktan Dolar alıyor göbekli amcalar,çok büyük dolar pozisyonları var ellerinde istenen noktaya hiç getiremediler.Hatırlarsanız yılbaşı öncesi ve sonrası doları 2.5 TL yapmaya çalıştılar,merkez bankası vurdu kafalarına.Bnm yıl sonu Dolar-TL rakamım 1,65tir.Nacizane öngörüdür,asla yatırım tavsiyesi değildir.
Dağhan hocam Yunanistanda seçimi birinci sıradan kazanan parti hükümeti kuramadı ve hükümet kurma yetkisini devretti.Herifler zaten batmış durumda bir de siyasi belirsizlik eklenince tüm piyasayı bir korku sardı.Altın düşüşe geçmeye başladığı dönemden bugüne hep böyle olmadı mı ? Yatırımcı davranışı şu hale geldi , Avrupa'da sorun var batacak bunlar ne yapalım dolar güvenli liman saldır dolara.Risk iştahı düşük olan şu dönemde normal bence fazla şaşırmamak lazım 87li rakamlardan daha önce çok bahsetmiştik.Telaşa gerek yok,hemen hemen her ülkenin merkez bankası varlığının büyük çoğunluğu oluşturan ALTINı pul yapmaya kimsenin gücü yetmez ki resim rakamlarda en büyük rezerv Amerikada.Bu tip bir durumda Amerika hemen özgürlük getirir tüm dünyaya![]()
bakamıyorum veriye kalbime inecek yoksa![]()
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
Cumadan beri detaylıca inceleyemiyordum kaçırmışım bunu kafamda ilk cümleden sonra gayet netleşti zaten abi çok teşekkür ederim
Şimdi şöyle bir giriş yapayım dün pek analiz yapılacak birşey yoktu dünün tablosu;
12$lık bir oynamayla kapamışız bugüne geldiğimizde veri bakımından ağır fakir bir gün geçirdik ama typh10 abimin dediği avrupa temelli problemler yüzünden baya baya hareketli bir gün oldu.
[url=http://bit.ly/c25MCx]
Şu saat itibariyle 19 saatte 44$ civarı oynama yaşamışız ki bu çok büyük hareket geçen hafta kapayamadığım pozisyonum sabah 1625ten sell stop yedi üstüne tekrar alım yaptım o da sell stopa takıldı şaka gibi ilerliyoruz ciddenGünün en alt desteği 1626.95ti şu an 1603lerdeyiz yön tayini yapmak inanılmaz zor.
Forex Freedom,Parabolic,Stochastic,RSI hepsi satış bölgesinde hemde baya sağlam pozisyonlardan uzak durmayı öneriyorum.
Son olarak uzun vade trendinin üstünde olmamız için 1635in üstünde kalmalıydık bugün altındayız bu yüzden.
H4 grafiklerindeki yorgunlukta ayrıca göze çarpıyor boğaların hacimsiz isteklerine ayılar çok sert karşılık veriyor.Bütün bunlar altından uzak dur demek aslında.
Takvime bakacak olursakda yarın 3 veri var ve etki beklenmeyen veriler ama perşembe yine bir curcuna var gibi gözüküyor.
Herkese bol kazançlar.
Kapanıştan sonra aşağı mı yukarı mı olur yön dikkat edilmesi gereken seviyeler netleşir.
Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
psn: DAGHAN26
bu dolar ne yaptı böle altını valla çok karıştı ortalık.Perşembeden sonra şöle yükseliş trendine girse bari![]()
Seat IBIZA FR
C U P R A L E O N
batmışız..
Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya,cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur.ATATÜRK
elimde biraz daha nakit olsa ortalamayı düşürmek için alım yapıcam ama ondan bile tırsar oldum..
şimdi bozdurup harekete göre daha aşağılardan alım mı yapsak kafam karıştı
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)