O jeremy clarkson da sürdüğü en iyi araçlardan birinin rx8 olduğunu söylüyor. Bir izlesen keşke...
Printable View
Ona bakarsan 1M testinde bu araca kadar beni en cok etkileyen mk2 gti diyordu simdi napalim 1M alamiyorsak mini satip mk2 gti mi alalim :)
Yani jeremy falan isin eglence boyutunda tabi o erkek arabasi diebilir ama s2k konfor itibari ile gunluk kullanicak arac deil rx kullanilir ama gp ile cooper s arasinda bile fark var bn gunluk kullanamiorum die cooper s e dondum mesela
Polemik olsun diye söylemedim bende, mazda'ya rx8i körü körüne savunan bir kaç insan ( bu forumla alakalı bi durum değil yanlış anlaşılmasın) yüzünden düşman oldum rx'e. Tek pist verisi yerine başka pist verileri vereyim ben ikisinin de kuruda test edilidiği pist verileri
Honda S2000 Type S vs Mazda RX-8 R3 - FastestLaps.com
bu arada bende ikisi arasında tercih yapcak olsm bende s2k tercih ederim ama ikisinide almayı düşünmüorum :)
Bu konuda tartışan herkesi 1e 1 tanırım Aren i Berk i Alper abiyi Drahte yi hepsi arabadan iyi anlayan belli birikimlere ulasmıs mantıklıca görüşlerini belirten insanlar da şu yorumlar direk tartışmanın seviyesini yerle bir eden cahilce yorumlar. Sen motorların çalışma mantığını bi öğren büyükbaşlardan kopup ondan sonra yazı yaz
Düzlüğü uzun pistlerde s2000inin üstünlüğü olacağı aşikar, keza burda tartışan coğu kişi beni tanır görüşlerimide bilir, ben hiç bir şeyi körü körüne savunmam polemiğe girmektende kacınırım, hatta eleştiriye gelince ilk ben başlarım benim o verileri paylaşma nedenim bazen durumların farklı olabildini göstermekti. Keşke herkes sizler gibi kaynak gösterip bazı seyleri savunsa ama bazı insanlar körü körüne sallayabiliyor.
Şimdi genel olarak okumadım ama rx-8 e başarısız diyen arkadaşlar gördüm bi zahmet best engine of the year ödülü dahil aldıgı ödüllere bir baksınlar ve adı sayılır kurumların testlerini okusunlar.S2000 performans konusunda 1 adım önde.Devirli motoru , kasa hafifliği , başarılı şansımanı düz yol performansında rx-8 den önde ( R3 kasa hakkında cok bilgim yok uzun zamandır arastırmadım) ama yol tutuşdan , konfora , malzeme kalitesine rx-8 s2000 den çok önde.Bir arabanın "iyi araba" olabilmesi için birçok kritere bakmak gerekir.Bu konudaki bütün testlere bakarsanız rx-8 herzaman s2000 i geride bırakmıştır.Ama sizin için performans baslı basına bir arabayı mukemmel yapıyorsa o sizin bileceginiz iş kimse sizin düşüncenize karışamaz o sizin tercihiniz olur ama cıkıpda su araba bu arabadan hızlı o yüzden daha iyi bir araba diyemessiniz.Motortrendin güzel bir testi var bakmanızı tavsiye ederim.
Compact Sport Coupe Comparison - Honda S2000, Mazda RX-8 & Nissan 350Z - Motor Trend
iyi de güzel kardeşim arkadas sana kac tane araba değiştirdin dememiş ki.
biraz araştır bilgi sahibi ol demiş.
hala yanlış anlamaya devam ediyorsun!
konuya gelirsek rx8 ve s2k tamamen zevk ve tercih meselesi,birbirine üstünlükleri elbet olcaktır.o yüzden birbirinizin tercihlerinize saygınız olsun.
alcak olsam bende rx8 alırdım:cool:
bu arada hiç s2000 kullanan bayana denk gelmedim(illaki vardır) geçenlerde e5 de bitane bordo rx8 vardı uzun süre peşpeşe gittik (yarış v.s. yok tutundum falan sanmayın :D trafikde peşpeşe) sonradan farkettim bayan kullanıyordu plakasıda da bi bayan ismi gibiydi,cok cok yakısmıstı. rx8 gibi bi aracı bayan kullanması benim için enteresandı güzel bi seçim yapmş :)
birde,pistte izleyemedğimiz 3 araç vardı bitaensi rx di pişmanız :D video v.s. göremedim eğer varsa atarmısınz link
ve coderze laf yok... :D
Plakası -edit- olabilirmi, bu arada Pist Günleri Serisi (23.10.2011) Körfez Pisti - Mazda RX8 & FN2 CTR - YouTube
Şuraya baştan beri yazanların yarısından fazlası hayatında rx8'i sadece yolda görmüş, şimdi 5 tane google sayfası açmış rx8 zımbırtılarına bakıp yazıyor...
plaka öyleydi yazmak istememiştim :) izledim bu videoyu ve içten olanu bayağa iyimiiş. ctr FN2 yazılms ama jap01 sanrım 2nizide izleyememiştim o ara neredeysek :)
şafak başkana katılıyorum :)