MX5 satış fiyatı nedir S2000 satış fiyatı nedir baktınız mı. Sapla samanı birbirine karıştırıyorsunuz. .
evet tr de aşagı yukarı 8-10 bin tl fiyat farkı vardı , merak etmeyin bakmadan konuşmam :). Şu anda da mx-5 turkiye satış fiyatı 89 bin tl. Sapla saman değil ikisi aynı katagoridir.(avrupada 22.000 pound - tr parası ile 65000 tl ye geliyor ) Ve avrupa ve amerikada çok çok daha fazla tercih edildiği kesindir ki guiness rekorlar kitabına girdi dünyanın en çok satan 2 kapılı aracı olarak.İki aynı katagori olan araca nasıl sapla saman diyebiliyorsunuz hayret :)
hadi ortasını bulalım F20c Mx-5 :)))
31-10-2011, 15:36
senna
s2k yol tutmuyor diyenler nasıl diyor yaw? bu kadar kötü yol tutan arabadan niye pist arabası yapıyorlar:)
31-10-2011, 15:48
Yiğit G.
Alıntı:
senna Nickli Üyeden Alıntı
s2k yol tutmuyor diyenler nasıl diyor yaw? bu kadar kötü yol tutan arabadan niye pist arabası yapıyorlar:)
crx de yol tutmuyor ama onuda pist arabası yapıyorlar :D standart halde cıkmıyorki hiçbiri piste yol tutusu düzgünleştirmek için biton ıvır zıvır var.
not: s2000 e kotu yol tutuyor demiyorum sadece her araba iyileştirilmelerden sonra piste cıkabilir demek istedim...
31-10-2011, 15:50
senna
s2k o kadar dengesiz kötü bir otomobil değilki standart halide, kullanmayı bilmedikten sonra çoğu insanın elinde kötü sonuçlar doğurabilir:) aynı şey rx8 içinde geçerli şubat 2009da 40. yıl özel bişeysimi ne vardı rx8in körfezde duvara vurmuştu sanırım hoş onun çok suçu yoktu ama dışarıdan bu tip düşünenlerde olabilir
31-10-2011, 16:11
BaDCaT
s2000 cokta dengesiz bir araba degil..eger bunu s2000lerin cogunun kazali olmasindan cikariyorsaniz nedeni aslinda s2000 alinca kendini tanaka filan zannedenlerden ötürü yoksa iyi pilotajla asiri dengesiz denemez..
31-10-2011, 16:34
MTZ
Alıntı:
s2k o kadar dengesiz kötü bir otomobil değilki standart halide, kullanmayı bilmedikten sonra çoğu insanın elinde kötü sonuçlar doğurabilir:) aynı şey rx8 içinde geçerli şubat 2009da 40. yıl özel bişeysimi ne vardı rx8in körfezde duvara vurmuştu sanırım hoş onun çok suçu yoktu ama dışarıdan bu tip düşünenlerde olabilir
Türkiye'deki S2000 pertleri zaten genellikle virajda değil düz yolda oluyor :D o yüzden arabanın suçu olmadığı açık :D
31-10-2011, 16:56
Arenimo
Alıntı:
Bi sorun hayatlarında s2k ya binmişler mi aslında gonullerinde hep bi s2k var ama aileleri izin vermiyo birde kulaktan dolma s2k kopuyo dengesiz diyolar demekki z3M coupe ye falan binseler aman binmeseler daha iyi olur allah korusun:D
31-10-2011, 16:58
Arenimo
Alıntı:
MTZ Nickli Üyeden Alıntı
Türkiye'deki S2000 pertleri zaten genellikle virajda değil düz yolda oluyor :D o yüzden arabanın suçu olmadığı açık :D
daha once dediğim gibi kanka bırak arka iten arabayı ehliyetini yeni almış arkadaşlar nfs yada gt de sanıp tatsız kaldırım ve duvar deneyimleri yaşadılar etrafmda birçok arkadaşaım limitlkerde kullanıyo ve kullandı çok şükür kaza bela yok:)
31-10-2011, 17:00
MTZ
Alıntı:
Arenimo Nickli Üyeden Alıntı
Bi sorun hayatlarında s2k ya binmişler mi aslında gonullerinde hep bi s2k var ama aileleri izin vermiyo birde kulaktan dolma s2k kopuyo dengesiz diyolar demekki z3M coupe ye falan binseler aman binmeseler daha iyi olur allah korusun:D
Z3M e laf yok :D hala posteri durur
Alıntı:
daha once dediğim gibi kanka bırak arka iten arabayı ehliyetini yeni almış arkadaşlar nfs yada gt de sanıp tatsız kaldırım ve duvar deneyimleri yaşadılar etrafmda birçok arkadaşaım limitlkerde kullanıyo ve kullandı çok şükür kaza bela yok:)
Aynen ben viyadükte karşı şeride atlayan araba biliyorum rubiconla geçemezsin adam s2000 le geçmiş bariyeri :D
31-10-2011, 17:04
kelalper
Alıntı:
Yiğit G. Nickli Üyeden Alıntı
evet tr de aşagı yukarı 8-10 bin tl fiyat farkı vardı , merak etmeyin bakmadan konuşmam :). Şu anda da mx-5 turkiye satış fiyatı 89 bin tl. Sapla saman değil ikisi aynı katagoridir.(avrupada 22.000 pound - tr parası ile 65000 tl ye geliyor ) Ve avrupa ve amerikada çok çok daha fazla tercih edildiği kesindir ki guiness rekorlar kitabına girdi dünyanın en çok satan 2 kapılı aracı olarak.İki aynı katagori olan araca nasıl sapla saman diyebiliyorsunuz hayret :)
hadi ortasını bulalım F20c Mx-5 :)))
Senin S2000 satılırken en son 2010 daki fiyatından haberin olmadığı kesin. Amerika fiyatları MX5 22 bin küsür USD S2000 34.000 USD arada %35 fiyat farkı var. Türkiyede de hatırladığım kadarı ile S2000 110 bine satılıyordu. Sizce arada 8-10 bin mi fiyat farkı var. İkisi aynı katagori ise o zaman Diathsu Copen de aynı kategoride. Bu ne mantıktır anlamadım. Bir arabanın fazla satması demek daha iyi olduğu anlamına gelmez. Bu insanların alım gücü ile ve beklentileri ile alakalı. Convertible ve yürüyen araba almak isteyen adam parası yeterse gider S2000 alır MX5 almaz. Haa dersen ki aman convertible olsun ama çok çok hızlı gitmesin dersen o zaman MX5 alırsın.
31-10-2011, 17:36
Juggernaut
S2000'in de ağırlık dengesi 50:50 kötü yol tutsa handlingte ve pistte rx8 den iyi olmazdı.Ama bozuk,tozlu asfaltta rx8 daha dengeli olabilir.
31-10-2011, 17:43
Yiğit G.
Alıntı:
kelalper Nickli Üyeden Alıntı
Senin S2000 satılırken en son 2010 daki fiyatından haberin olmadığı kesin. Amerika fiyatları MX5 22 bin küsür USD S2000 34.000 USD arada %35 fiyat farkı var. Türkiyede de hatırladığım kadarı ile S2000 110 bine satılıyordu. Sizce arada 8-10 bin mi fiyat farkı var. İkisi aynı katagori ise o zaman Diathsu Copen de aynı kategoride. Bu ne mantıktır anlamadım. Bir arabanın fazla satması demek daha iyi olduğu anlamına gelmez. Bu insanların alım gücü ile ve beklentileri ile alakalı. Convertible ve yürüyen araba almak isteyen adam parası yeterse gider S2000 alır MX5 almaz. Haa dersen ki aman convertible olsun ama çok çok hızlı gitmesin dersen o zaman MX5 alırsın.
en son 85 bindi s2000 nin ve mx5 72.000 falandı.Ben ikisinide takip ettim fazlasıyla , ikisi de roadster dir arkadaşım ikiside aynı katagoridir aynı sınıftır lütfen biraz araştır.. Mx-5 almazmı parası olan ? yanlış anlamada yurt dısına cıkmadın herlade :) bi git bakalım ingiltereye kaç tane s2000 gorucen :) Ben sana sölimmi 2 sene önce gittim import daylerede katıldım zamanım yettiyince bir elin parmaklarını geçemez s2000 sayısı :) Ama her sokakda bir mx-5 hatta bir skyline bir supra görebilirsin.Ama yok s2000 zaten dunya capı satısı 100.000.. diğer yanda Bir milyon satmış bir arabadan bahsediyoruz..
31-10-2011, 17:47
kelalper
Siz benim yazdıklarımdan gerçekten hiç bir şey anlamıyorsunuz çünkü savunduğunuz şeyi o kadar körü körüne savunuyorsunuz ki gerçekleri göremiyorsunuz.
Berk Bey
Lütfen daha önce yazdıklarımı cevapla oradan oraya atlamayın. S2000 2litre dedin tork için hacim gerekli olduğunu kabul ettin ama RX8 tork olarak daha yüksek çıktı.
Kapılar 100 kilo dedin kapılar toplam 40 kilo çıktı.
Bana basit diyerek hakaret ettin sonra ben bişey demedim dedin.
Şimdi de yok dişli ile torku birbirine karıştırıyorsun oradan kurtarmaya çalışıyorsun saçmalıyorsun. Her zaman en küçük dişliyi çevirmesi daha zordur doğru ama dişli tork üretmez motor tork üretir. Dişli sadece gücü aktarıcıdır.
Ben kamyon mantığını diğer zeki RX8 kullanıcısı arkadaşın için verdim Wenkel tork üretmiyor demedim tam tersine araba için yeterli üretiyor Ottolarda tork için hacim ya da aşırı besleme gerekli. Zeki arkadaşınız dedi ya krankta 600 nm tork alıyormuşsunuz. Bende onun için söyledim O zaman kamyon ya da otobüslere yüksek hacim yerine wenkel taksınlar diye.
31-10-2011, 17:48
Arenimo
Alıntı:
ThUnDeRbErK Nickli Üyeden Alıntı
Eğer aile izin vermiyor lafını benim eski yazdıklarıma istinaden yazıyorsan ki öyle 1-2 mesajdır benim yazdıklarımla alakalı alıntılar yapıyorsun benim ailemin izin verme sebebi o değildi zamanında..
Bir çok otomobil üretimi projesinde çalışmış ve şuan kendi garajında araç üretebilen mühendis büyüğümüz z3'lerin arka tarafının berbat olduğunu söylüyor detaylarını bilmiyorum fakat bunu öğrenip en kısa zamanda paylaşırım burada..
Genel olarak konuştum berk fakat birçok kişinin ailesi s2k ya sıcak bakmadığından ya rocco ya rx gibi araçlara yoneldi bircok insan işte hala kulaktan dolma yok kopuyo yok yerinde durmuyo yok dengesiz bende bunu anlamıyorum neye gore dengesiz kime gore dengesiz bu1. cisi 2. olarak km ne derse desin Z3M coupe kadar güzel araç nadir hatta yeni çıkıca ferrari FF i çok benzetirim Z3M e bu araç gerçekten yetenek isteyen bir araç sağlamını bulmak ımkansız sağlam olanlarda dunyayı istyolar kullandım ve beni ürküten nadir araçtır 3 viteste 4 te hala kopmaya devam ediyo vites küçültmek için heel and toe şart hata tölöre etmiyo:D
31-10-2011, 17:57
kelalper
Alıntı:
en son 85 bindi s2000 nin ve mx5 72.000 falandı.Ben ikisinide takip ettim fazlasıyla , ikisi de roadster dir arkadaşım ikiside aynı katagoridir aynı sınıftır lütfen biraz araştır.. Mx-5 almazmı parası olan ? yanlış anlamada yurt dısına cıkmadın herlade :) bi git bakalım ingiltereye kaç tane s2000 gorucen :) Ben sana sölimmi 2 sene önce gittim import daylerede katıldım zamanım yettiyince bir elin parmaklarını geçemez s2000 sayısı :) Ama her sokakda bir mx-5 hatta bir skyline bir supra görebilirsin.Ama yok s2000 zaten dunya capı satısı 100.000.. diğer yanda Bir milyon satmış bir arabadan bahsediyoruz..
Yok yurt dışına çıkmadım. Sadece senede 5-6 kere havaalanına gidip uçak kaçırıp geri geliyorum senelerdir. Daha uçağı yakalayıpta çıkmak nasip olmadı. Arkadaşım dalga mı geçiyorsun.12 ayın 2 ayını işim gereği avrupada geçiriyorum her sene. En son UK S2000 owners club toplantısına 100 den fazla araç katıldı.
Tamam haklısın MX5 S2000 den iyidir. Tartışmaya gerek yok.
31-10-2011, 17:57
MTZ
Alıntı:
Genel olarak konuştum berk fakat birçok kişinin ailesi s2k ya sıcak bakmadığından ya rocco ya rx gibi araçlara yoneldi bircok insan işte hala kulaktan dolma yok kopuyo yok yerinde durmuyo yok dengesiz bende bunu anlamıyorum neye gore dengesiz kime gore dengesiz bu1. cisi 2. olarak km ne derse desin Z3M coupe kadar güzel araç nadir hatta yeni çıkıca ferrari FF i çok benzetirim Z3M e bu araç gerçekten yetenek isteyen bir araç sağlamını bulmak ımkansız sağlam olanlarda dunyayı istyolar kullandım ve beni ürküten nadir araçtır 3 viteste 4 te hala kopmaya devam ediyo vites küçültmek için heel and toe şart hata tölöre etmiyo:D
Ben E92 M3 istedim önce RX te alış dediler :) Z3M coupeye 1 kere binmiştim küçüktüm ozaman beni benden almıştı araba halada cok sever saygı duyarım. M division :D
31-10-2011, 18:03
Yiğit G.
Alıntı:
kelalper Nickli Üyeden Alıntı
Tamam haklısın MX5 S2000 den iyidir. Tartışmaya gerek yok.
eyw ama ben tartısmıyordum :))
31-10-2011, 18:09
Arenimo
Alıntı:
MTZ Nickli Üyeden Alıntı
Ben E92 M3 istedim önce RX te alış dediler :) Z3M coupeye 1 kere binmiştim küçüktüm ozaman beni benden almıştı araba halada cok sever saygı duyarım. M division :D
Kanka Z3M e konuşmak anlamsız alıcaz onuda alıcaz :D
31-10-2011, 18:09
kelalper
Alıntı:
eyw ama ben tartısmıyordum :))
Tartışmıyorsan neden yazdıklarımı çürütmeye çalışıyorsun. Sana amerika satış fiyatlarını söylüyorum %35 fark var diyorum inkar ediyorsun sonra da Sapla saman değiller diyorsun. Birisi 2 litre 240 hp diğeri 1.8 litre 120-150 bg. Sence fiyatları bu kadar yakın olabilir mi. Birde pist derecelerine bak istersen aralarında kaç sn fark var. S2000 tamam rahat ve geniş değil ancak sürüş dinamiği olarak MX5 den de RX 8 dende daha iyi olan bir araba.