User Tag List

Sayfa 7/9 İlkİlk ... 56789 SonSon
161 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: TIC RS AFR (yazılım sonrası)

brutal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu 2 son posttan anlıyorum ki hakkaten insanlara birşeyler anlatmak bu forumda bazen gereksiz. Cliosportve kardeşim saygılı ve sabırlı yazıların için asıl ben teşekkür ederim anlaşılan siz mutlusunuz programınızla ama dediğim gibi bence güvenmeyin pek

brutal kardeşim sende gaz kelebeğini gözünle kontrol etmeye devam et aferim zaten TPS nin okuduğu değerin bi anlamı yok niye olsun ki hatta iptal et TPS yi direnç bağla sabit görsün beyin

hepinize iyi akşamlar ben kaçar
    RS TPS değerleri tam açıkken %88 %92 arasında görürsün obd cihazlarından, bu sadece RStuner için değil yani. Fakat %80 gördüğünde gaz kelebeğin eğer tam açık ise beyin correction devreye sokar. Keşke bilmişlik yapmak yerine biraz araştırsanız biraz okusanız birazda deneyimleseniz de yanlış yorumlar ile ortalığı kirletmeseniz daha iyi olur.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı brutal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    RS TPS değerleri tam açıkken %88 %92 arasında görürsün obd cihazlarından, bu sadece RStuner için değil yani. Fakat %80 gördüğünde gaz kelebeğin eğer tam açık ise beyin correction devreye sokar. Keşke bilmişlik yapmak yerine biraz araştırsanız biraz okusanız birazda deneyimleseniz de yanlış yorumlar ile ortalığı kirletmeseniz daha iyi olur.
    kalibrasyonu yapılmamış her cihazda hatalı okursun o yuzden tüm loggerlarda TPS kalibrasyonu yaparsın tam açık ve tam kapalı voltaj değerlerini okutursun ki 0-100 aralığında sana değer versin diye. Laf anlatmaya niyetim yok bu yaştan sonra öğretmenlik yapacak değiliz. Ama ben tavsiyene uyup biraz okuyup araştırıcam biraz bilgi sahibi olayım bu konularda. Öğrendiklerimi de chrisle paylaşmalıyım mutlaka ki adam EFI Universityde yanlış öğretmeye devam etmesin yazık...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada basit bir OBD loggerdan bahsediyoruz gerek yok tartışmaya siz madem mutlusunuz bu datalar size yetiyor o zaman zaten sorun yok ben niye uzatıyorum anlamadım brutal kardeşim senin dediğin gibi olsun %80 okursa yeter ben takıntılı adamım bana yetmiyor öyle diyelim ok

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Log okumak için önce hangi cihazdan alındığını bilmek, aracın sensör değerlerini bilmek gerekir. Örneklemek gerekirse MAP sensörü 0,5-4,5v arası çalışır. Log aldığın cihaz 5v'u %100 olarak alıyor ise 4,5v gördüğünde %90 görürsün. ama log aldığın cihaz 4,5v u yani max değeri %100 olarak görürsünüz. %90 ile %100 o yüzden göreceli bir kavram. O yüzden en sağlıklısı aracı ve araçtaki sensörleri tanımak ve volt cinsinden logları incelemek.

Keza rstuner da görünen duty de göreceli bir kavram aynı şekilde, ama log a ms ve RPM olarak bakarsanız gerçekleri görürsünüz.

Bunlar enjeksiyonun en basit konuları fakat görüyorum ki hala anlaşılamayabiliyor.

S2K, bildiklerin yanlış değil fakat okumasını yanlış yapıyorsun bu yüzden de gaz kelebeğini kırmış gibi yorum yapıyorsun. %100 gördüğün o log büyük ihtimal hondaya ait ve adam tapa gaz gidiyor, %90 gördüğün clio da tapa gaz gidiyor ve gaz kelebeği de tam açık ve o anda inan benzin ve ateşleme haritasında en yüksek load hücresine göre enjeksiyon ve ateşleme yapıyor.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tps hakkinda bisey daha ekleyim

Kapali konumda 8-10 arasinda bir deger gosteriyor. Ve kelebek tam kapandiginda %8-10 gozuksede kelebegin kapali konuma geldigi sinyalini aliyor.

Tps ti kaydirip kapali konumdayken %15 konumuna kaydirdiktan sonra beyin kapli konumun %15 oldugunu algilayip. Yine kelebek kapali sinyalini %15 deyken vermeye basliyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Log okumak için önce hangi cihazdan alındığını bilmek, aracın sensör değerlerini bilmek gerekir. Örneklemek gerekirse MAP sensörü 0,5-4,5v arası çalışır. Log aldığın cihaz 5v'u %100 olarak alıyor ise 4,5v gördüğünde %90 görürsün. ama log aldığın cihaz 4,5v u yani max değeri %100 olarak görürsünüz. %90 ile %100 o yüzden göreceli bir kavram. O yüzden en sağlıklısı aracı ve araçtaki sensörleri tanımak ve volt cinsinden logları incelemek.

Keza rstuner da görünen duty de göreceli bir kavram aynı şekilde, ama log a ms ve RPM olarak bakarsanız gerçekleri görürsünüz.

Bunlar enjeksiyonun en basit konuları fakat görüyorum ki hala anlaşılamayabiliyor.

S2K, bildiklerin yanlış değil fakat okumasını yanlış yapıyorsun bu yüzden de gaz kelebeğini kırmış gibi yorum yapıyorsun. %100 gördüğün o log büyük ihtimal hondaya ait ve adam tapa gaz gidiyor, %90 gördüğün clio da tapa gaz gidiyor ve gaz kelebeği de tam açık ve o anda inan benzin ve ateşleme haritasında en yüksek load hücresine göre enjeksiyon ve ateşleme yapıyor.
    honda yada renault farketmez TPS kelebek tam acık ıse 100 okumalıdır bu kadar basıt. yukarda gene anlattım kalıbrasyonu yanlıs ıse hatalı okur, dıyorsun kı sensorun voltaj degerlerını bılmek gerekır, bende sana dıyorum kı ems gıbı beyınlerde arac secımı yaptıgında bu voltaj degerlerı zaten halı hazırda yazılımın ıcerınde bulundugundan dogru okur yanı 0-100 aralıgında ancak unıversal scanner yada data logger kullanırsan sensorlerın kalıbrasyonunu yapman gerekır tanı tam acık ve tam kapalı durumda kı volatj degerlerını cıhaza tanıtmalısın kı sana dogru olan 0-100 aralıgında degerler versın.

Ben olması gereken ıdeal dogru kullanımı ve degerlerı anlatıyorum sız %90 gosterıyor ama kelebek aslında tam acık dıyorsunuz. aslında tam acıksa zaten 100 gostermelı bunu ben mı anlatamıyorum yada neden bu konuda hem fıkır olamıyoruz onu anlamıyorum

enjektorlerı ms olarak log alırsan kı rs-tunera oylesıne bır goz attım 2 dakıka oyle bır data secenegı yok o yuzden okuma sansınız yok ayrıca ms olarak okumak unıversal bır karsılastırma ıcın uygun degıldır cunku enjektor hacmıne gore benzın mıktarı degısır yanı enjektorun ne kadar calıstıgı konusunda yorm yapamazsın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada basit bir OBD loggerdan bahsediyoruz gerek yok tartışmaya siz madem mutlusunuz bu datalar size yetiyor o zaman zaten sorun yok ben niye uzatıyorum anlamadım brutal kardeşim senin dediğin gibi olsun %80 okursa yeter ben takıntılı adamım bana yetmiyor öyle diyelim ok
    Hocam takıntı olayı değil bu. Nasıl senin her arabanda benzin haritası varsa ve oksijen sensörü olmadan AFR yi tutturamıyorsa ve oksijen sensöründen correction alıyor ise, bu araç da da gaz kelebek sensörünün yanılma payına göre kendi üzerinde bir correction var. Yani %80 görsende beyin onu correction ile %90 olarak görüyor. Birde olayın şu yönü var: load ekseni 8 kolon ile bölündüğünü düşünürsek %10 ile %90 aralığındada, böylece load hücreleri %10 luk paylarla bölünmüş olur. böylece %80.1 ile %90 da kullanılacak sütun aynı olur. Bu da demek oluyor ki mekanik olarak gaz kelebeğin tam açılıyor ise %80.1 ila %90 arasında aynı load hücresini kullanmış olur.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam takıntı olayı değil bu. Nasıl senin her arabanda benzin haritası varsa ve oksijen sensörü olmadan AFR yi tutturamıyorsa ve oksijen sensöründen correction alıyor ise, bu araç da da gaz kelebek sensörünün yanılma payına göre kendi üzerinde bir correction var. Yani %80 görsende beyin onu correction ile %90 olarak görüyor. Birde olayın şu yönü var: load ekseni 8 kolon ile bölündüğünü düşünürsek %10 ile %90 aralığındada, böylece load hücreleri %10 luk paylarla bölünmüş olur. böylece %80.1 ile %90 da kullanılacak sütun aynı olur. Bu da demek oluyor ki mekanik olarak gaz kelebeğin tam açılıyor ise %80.1 ila %90 arasında aynı load hücresini kullanmış olur.
    ya sızın bu renolar ne lanet arabalarmıs arkadas fuel map screen shot varsa koyabılırmısın ordan devam edelım merak ettım, insallah bahsettiğiniz harıta ve yazılım apexi fc commander tarzı bır harıta degıldır ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    honda yada renault farketmez TPS kelebek tam acık ıse 100 okumalıdır bu kadar basıt. yukarda gene anlattım kalıbrasyonu yanlıs ıse hatalı okur, dıyorsun kı sensorun voltaj degerlerını bılmek gerekır, bende sana dıyorum kı ems gıbı beyınlerde arac secımı yaptıgında bu voltaj degerlerı zaten halı hazırda yazılımın ıcerınde bulundugundan dogru okur yanı 0-100 aralıgında ancak unıversal scanner yada data logger kullanırsan sensorlerın kalıbrasyonunu yapman gerekır tanı tam acık ve tam kapalı durumda kı volatj degerlerını cıhaza tanıtmalısın kı sana dogru olan 0-100 aralıgında degerler versın.

Ben olması gereken ıdeal dogru kullanımı ve degerlerı anlatıyorum sız %90 gosterıyor ama kelebek aslında tam acık dıyorsunuz. aslında tam acıksa zaten 100 gostermelı bunu ben mı anlatamıyorum yada neden bu konuda hem fıkır olamıyoruz onu anlamıyorum

enjektorlerı ms olarak log alırsan kı rs-tunera oylesıne bır goz attım 2 dakıka oyle bır data secenegı yok o yuzden okuma sansınız yok ayrıca ms olarak okumak unıversal bır karsılastırma ıcın uygun degıldır cunku enjektor hacmıne gore benzın mıktarı degısır yanı enjektorun ne kadar calıstıgı konusunda yorm yapamazsın.
    Hocam 100 olacak illa diyorsun bende sana anlattım, okuyabiliyorsan zaten 100 dür o, 4.5v u 100 dersen 100 dür. 5v a 100 dersen %90 dır. O yüzden okumayı bilmek lazım. Senin içini rahatlatayım o zaman: Rs de gördüğün %90 gerçekte %100 dür. İş mantık işi, RS de IAT sensörü manifoldun üstündedir o yüzden aynı gün aynı sıcaklıkta yanyana kalkan honda ile rs in IAT lerine baktığın zaman 10 derece fark görürsün, bu sıcak hava çektiği anlamına gelmez, sensör yerlerinin farklılığındandır. Bu yüzden de rs e 10 derece daha sıcakmış gibi yazılım yapmazsın. çünkü honda nın aynı yerinden sıcaklığı ölçmeye kalksan yakın IAT alırsın. Kaba bir tabir oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Rs de %90tps gördüğünde beyin %90 gaz vermişsin gibi algılamıyor işte, beyin senin 100 bastığını anlıyor. çünkü min %10 max %90. . .
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam 100 olacak illa diyorsun bende sana anlattım, okuyabiliyorsan zaten 100 dür o, 4.5v u 100 dersen 100 dür. 5v a 100 dersen %90 dır. O yüzden okumayı bilmek lazım. Senin içini rahatlatayım o zaman: Rs de gördüğün %90 gerçekte %100 dür. İş mantık işi, RS de IAT sensörü manifoldun üstündedir o yüzden aynı gün aynı sıcaklıkta yanyana kalkan honda ile rs in IAT lerine baktığın zaman 10 derece fark görürsün, bu sıcak hava çektiği anlamına gelmez, sensör yerlerinin farklılığındandır. Bu yüzden de rs e 10 derece daha sıcakmış gibi yazılım yapmazsın. çünkü honda nın aynı yerinden sıcaklığı ölçmeye kalksan yakın IAT alırsın. Kaba bir tabir oldu ama umarım anlatabilmişimdir. Rs de %90tps gördüğünde beyin %90 gaz vermişsin gibi algılamıyor işte, beyin senin 100 bastığını anlıyor. çünkü min %10 max %90. . .
    yanı sen dıyorsun kı RSlerde bız tum harıtayı 10-90 aralıgında ayarlıyoruz? cunku bızım baslangıc ve bıtıs parametrelerımız bu çok enteresanmış yeni birşey öğrenmiş olduk ama genede saçma haksızmıyım nıye boyle bır bug var yazılımda anlamadım RSle ugrasmamısım hıc allahtan adama bıldıgını unutturur yemın ederım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya sızın bu renolar ne lanet arabalarmıs arkadas fuel map screen shot varsa koyabılırmısın ordan devam edelım merak ettım, insallah bahsettiğiniz harıta ve yazılım apexi fc commander tarzı bır harıta degıldır ?
    Harita kalmadı valla rs ile alakalı arşivimi sildim maalesef fakat benim yazdığım 8 sütun bile iyimser bir yaklaşımdı hatırladığım kadarı ile çok daha dar bir haritası var, bazı yerlerde misal 6000rpm ile 7000rpm arasında aynı cell i kullanıyor bu yüzden de özellikle 4 ve 5. viteste afr bir inip bir çıkıyor. Ben o yüzden smt6 bağladım ve 6000rpm ile 8000rpm arası gibi bir değere ayarladım, böylece mevcutta kullandığı aralığı 2-3 katına çıkarttım.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Harita kalmadı valla rs ile alakalı arşivimi sildim maalesef fakat benim yazdığım 8 sütun bile iyimser bir yaklaşımdı hatırladığım kadarı ile çok daha dar bir haritası var, bazı yerlerde misal 6000rpm ile 7000rpm arasında aynı cell i kullanıyor bu yüzden de özellikle 4 ve 5. viteste afr bir inip bir çıkıyor. Ben o yüzden smt6 bağladım ve 6000rpm ile 8000rpm arası gibi bir değere ayarladım, böylece mevcutta kullandığı aralığı 2-3 katına çıkarttım.
    oem map boyle kısıtlı ve sorunluysa zaten ugrasmaya degmezmıs gene ıyı ugrasmıssın. 1000rpm ıcın tek hucre kullanıp RS gıbı performanslı bır araba cıkartıgı ıcın renaultu ayrıca kutlamak lazım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İbo senin konu hiç oldu ya AFR çok güzel olmuş, umarım farkı hissedersiniz. Kadir abinin rs de karbüratörlü gibi regülatörden ayar yapmıştık bir haftasonu, seninki gibi 11afr den 12.5-13 lere çekince ses de değişti devirlenmede.
    FastCare.com.tr
    detailing & mini onarım

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adamın konusununda içine ettik afrler arasındaki fark çok güzel muhtemelen farkı hissetmiştir gidişindeki

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    OBD logger ELM327 yada RSTuner'ler bir yadan Renault'ın orjinal servis cihazı ve yazılımı ile baktığınız zaman gördüğünüz değerlerdemi böyle.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

CUB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güzel oldu güzel , bir bakalım araç ne kadar ilerlemiş olmazsa daha son kozumu oynamadım :P , tartışma ve yorumlarda güzel yeni şeyler öğrenmek için tarışmak iyidir. Batualp Rs konusunda çok deneyimli yorumlarını dikkate almak lazım. Yanlış anlaşılmasın diğer arkadaşlarında yorumlarına ve bilgilerine saygım sonsuz.
    Yorum yapmayıp bilgileri okumaya devam ediyorum, güzel bilgiler yazılıyor. Kavgasız gürültüsüz devam
    Sessizliği anlatmanın en iyi yolu sessizliği haykırmaktır. www.wolfson-music.com

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Baturalp, sıkılmadan yazmışsın helal

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    haritanın hassasiyeti hakkındaki sorulara dair. RS i kpro'lu tayyarla karıştırmamak lazım her araç illa ultra fakiri sevecek diye bir durum yok.

mustafa_yaman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah ciğer sesi geliyor

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)