User Tag List

Sayfa 8/12 İlkİlk ... 678910 ... SonSon
226 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: 07 VAP 48 CTR Dyno Sheet

orcuns - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yanlis hatirliyor olabilir misin? Normalda Type R da kadran 9200 gosterirken log 9000 gosterir. 200 devir kadran her type r da fazla gosterir, sizin aracinizin bir istisna oldugunu sanmiyorum.

Ki Serenceden aldim bilgiye de gore kadran 9200 gosteriyormus. Bu da gercekte 9000 devir eder, yukarida da belirttigim gibi.

Simdi 9000 rev limit ise, dynoda 9495 rev limit gibi gozukuyor. Serence'ninde dedigi gibi kalibrasyonu obd'den alamadigi icin 500 devir gibi bir sapma soz konusu anladigim kadariyla.

Oyleyse, grafigin dogru oldugunu var saydigimizda ki dogrudur zaten, aracin max gucu verdigi nokta 9450rpm*, bu noktadaki tork'a grafikten baktigimiz zaman 211Nm gibi bir rakam goruyoruz. *(esasinda bu nokta 8950rpm)

Simdi, bu degeri lbft'e cevirdigimizde 155.63 lb/ft tork eder. Buna gore de hp = 155.63 * 8950(500 devir calibrasyon hatasindan dolayi) / 5252 = 265.21 beygir gibi bir sonuc elde ederiz.

Su da bilinsin ki burada kimseye b.k atmaya calismiyorum, sadece grafikte gordugum hatayi belirtiyorum, gayet guzel bir guc almissiniz, tebrikler.
    ben yazarken ters yazmışım hatadan dolayı özür dilerim.

başka bir şey daha var biz bu arabanın devrini dahada açardık fakat alt tarafı bilmediğimiz için zorlamadık dynoda egriyi görebilirisin eğride kırılma yok fakat riskede girmeye gerek yok.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı orcuns Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben yazarken ters yazmışım hatadan dolayı özür dilerim.

başka bir şey daha var biz bu arabanın devrini dahada açardık fakat alt tarafı bilmediğimiz için zorlamadık dynoda egriyi görebilirisin eğride kırılma yok fakat riskede girmeye gerek yok.
    Gordugum kadariyla, egzantriklerin guc bandini daha da verimli kullanmak icin daha fazla devir donmeniz lazim, ancak seninde dedigin gibi stok alt blokla 9000 uzeri donmek ozellikle basta yag pompasi olmak uzere orta vadede ciddi sikintilar cikaracaktir. Onermem. Keza 9000 surekli doneceksenizde mutlaka yag pompanizi upgrade edin, cok gecmeden bozulacaktir.

9000 devirde stock typer motorundaki piston hizi 25.8 metre/ saniyedir, bu standart s2000'in 25.2 m/s olan piston hizindan bile daha hizli. F1 araclarinin bile 25 m/s civarinda calistigini goz onune alirsak, ben hicbir zaman yapili ya da yapisiz, standart olculerde kranka sahip bir k20a2'nin 9000 uzeri dondurulmesi taraftari degilim. Ha bazi seyler goze alirsa daha fazla devirde donulebilir orasi yaklasimla ilgili.

Kisisel yorumum: 9000'uzeri donerseniz araciniz rollingde muhtemelen daha iyi gidecektir ama donmeyin 9000 uzeri, goz gore gore para harcayip kirmaya deymez.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

stock block k20a2
    asp head
    3 inch intake
    rbc porting 74 mm
    flat valve std size
    74 tb
    e85

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Gordugum kadariyla, egzantriklerin guc bandini daha da verimli kullanmak icin daha fazla devir donmeniz lazim, ancak seninde dedigin gibi stok alt blokla 9000 uzeri donmek ozellikle basta yag pompasi olmak uzere orta vadede ciddi sikintilar cikaracaktir. Onermem. Keza 9000 surekli doneceksenizde mutlaka yag pompanizi upgrade edin, cok gecmeden bozulacaktir.

9000 devirde stock typer motorundaki piston hizi 25.8 metre/ saniyedir, bu standart s2000'in 25.2 m/s olan piston hizindan bile daha hizli. F1 araclarinin bile 25 m/s civarinda calistigini goz onune alirsak, ben hicbir zaman yapili ya da yapisiz, standart olculerde kranka sahip bir k20a2'nin 9000 uzeri dondurulmesi taraftari degilim. Ha bazi seyler goze alirsa daha fazla devirde donulebilir orasi yaklasimla ilgili.

Kisisel yorumum: 9000'uzeri donerseniz araciniz rollingde muhtemelen daha iyi gidecektir ama donmeyin 9000 uzeri, goz gore gore para harcayip kirmaya deymez.
    Yorum gayet guzel mantikli bilgi dolu ben tesekkur ederim. Konu dbs ile ayni dynoda ayni gucleri cikarmasinin kabullenilmemesiydi

yasin_R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Alıntı STP Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bendeki halindemi varmis mugen ecu? Jdm Cam? Bi adam gibi soylesene sen sunu? Eger oyle birsey varsa en buyuk ****** evladiyim bnm icim rahat. Hadi sen typerini hizlandirmaya calis fesat arkadas...
    selçuk fesatlık mı hiç tanımamışın beni, benimde içim son derece rahat öyle küfürler savurmana gerek yok, rahat ol. yok diyosan yoktur kasma kendini bu kadar, çok ta ffi yani, önceden sinirleniyordum sana ama suan yazdıklarını bi tarafımla gülüyorum hadi typerını hızlandır puhahaha benim typerım en az sizinki pardon hakanın typerı kadar hızlı zaten, yay şapka ve dragcartellerim bagajımda istediğim zaman takarım keyfim isterse anında turbolarım
    PowerTune

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

s2000 yag pompası artık eskısı kadar tutulmuyor bunuda nedenı o pompa dırek al tak degıl kesme bıcme ıslemı yapıyorsun oraya oturtmak ıcın buda bır rısk cok ınsan tanıyorum kopurmeden dolayı yatakları zarar goren en guzelı oem oil pump update. modifiye harıcınde ozgur rolling ıcın daha hazır degıl benım gorusum vıtes atma konusunda cok heyecanlı ama ben ınanıyorum ılerleyen gunlerde bunu yenecektır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı yasin_R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selçuk fesatlık mı hiç tanımamışın beni, benimde içim son derece rahat öyle küfürler savurmana gerek yok, rahat ol. yok diyosan yoktur kasma kendini bu kadar, çok ta ffi yani, önceden sinirleniyordum sana ama suan yazdıklarını bi tarafımla gülüyorum hadi typerını hızlandır puhahaha benim typerım en az sizinki pardon hakanın typerı kadar hızlı zaten, yay şapka ve dragcartellerim bagajımda istediğim zaman takarım keyfim isterse anında turbolarım
    Hakanin typeri evet suan hakanin typeri o arabadaki hissemi hakana devredip hakana sattim bi gocuntunmu varda bunu soyledin BK projesi hakanin istegiyle benim tarafimdan yapildi bilmem frkindamisin. Cok biliosunya bu isleri yasin ole yaparim boyle yaparim diye ortaya araba koy bi typer alip yapiyim bende varmisin hodri meydan ah yasin ah dunki sportcu neydin ne oldun be helal vallahi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Hakanin typeri evet suan hakanin typeri o arabadaki hissemi hakana devredip hakana sattim bi gocuntunmu varda bunu soyledin BK projesi hakanin istegiyle benim tarafimdan yapildi bilmem frkindamisin. Cok biliosunya bu isleri yasin ole yaparim boyle yaparim diye ortaya araba koy bi typer alip yapiyim bende varmisin hodri meydan ah yasin ah dunki sportcu neydin ne oldun be helal vallahi
    ya hala stendap yapıyorsun selçuk, dün ki sportçu diyorsun sende basşkaları için dünki ... vtec ci veya adını istediğini koyabileceğim kişi olabilirmisin_? bu işlere benden önce baslamış olman senin kral olduğunu adam gibi adam olduğunu göstermez, hakan la ilgili tek bir sıkıntım yok senin yüzünden ben dahil bir dünya insan hakana uyuz oldu allahtan ki doğru olanı bulduk sensiz... on numara biri hakan ne gocunucam umurumda bile değilsin.
    PowerTune

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ya hala stendap yapıyorsun selçuk, dün ki sportçu diyorsun sende basşkaları için dünki ... vtec ci veya adını istediğini koyabileceğim kişi olabilirmisin_? bu işlere benden önce baslamış olman senin kral olduğunu adam gibi adam olduğunu göstermez, hakan la ilgili tek bir sıkıntım yok senin yüzünden ben dahil bir dünya insan hakana uyuz oldu allahtan ki doğru olanı bulduk sensiz... on numara biri hakan ne gocunucam umurumda bile değilsin.
    Arabaciliga basladigim zamanki arabami gor incele oyle konus
    Bugun senin hakkinda kac kisiyle sana uyuz olduklarini konustuk bi bilsen neyse yasin simdi susuyorum... Baska zaman konusucam hic merak etme...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Talking

Arabaciliga basladigim zamanki arabami gor incele oyle konus
    Bugun senin hakkinda kac kisiyle sana uyuz olduklarini konustuk bi bilsen neyse yasin simdi susuyorum... Baska zaman konusucam hic merak etme...
    bana uyuz olanlarda senin gibi insanlar işte, sabahtan beri bana özelden boşver kardeş yada boşver abi yada boşver herkez kimi ne kadar iyi biliyor muhatap dahil olma diyen insanlarla dolup tastı mesaj kutum sen dalgana bak selçuk bi kaç sayfa önce yazdım ya alemin krali sensin mahsun kırmızı gülden sana bi parca gönderiyorum o zaman alem buysa kral sensin

istediğin zaman konusuruz .

bu arada ben arabcılığa murat 124 serce ile başladım. ek bilgi
    PowerTune

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    s2000 yag pompası artık eskısı kadar tutulmuyor bunuda nedenı o pompa dırek al tak degıl kesme bıcme ıslemı yapıyorsun oraya oturtmak ıcın buda bır rısk cok ınsan tanıyorum kopurmeden dolayı yatakları zarar goren en guzelı oem oil pump update. modifiye harıcınde ozgur rolling ıcın daha hazır degıl benım gorusum vıtes atma konusunda cok heyecanlı ama ben ınanıyorum ılerleyen gunlerde bunu yenecektır.
    s2000 yag pompasi kullanin dedigimi hatirlamiyorum.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

TechTurkey Oz` - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

stock block k20a2
    asp head
    3 inch intake
    rbc porting 74 mm
    flat valve std size
    74 tb
    e85

bide o yaklaşık 227 çıkar kardeşim

dyno dynamics Dynojey üzerinden %10 daha aşağıda çıkar
    www.drecu.com
    Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bana uyuz olanlarda senin gibi insanlar işte, sabahtan beri bana özelden boşver kardeş yada boşver abi yada boşver herkez kimi ne kadar iyi biliyor muhatap dahil olma diyen insanlarla dolup tastı mesaj kutum sen dalgana bak selçuk bi kaç sayfa önce yazdım ya alemin krali sensin mahsun kırmızı gülden sana bi parca gönderiyorum o zaman alem buysa kral sensin

istediğin zaman konusuruz .

bu arada ben arabcılığa murat 124 serce ile başladım. ek bilgi
    murat 124 ile serce ayri arabalardir yasin, 124 yuvarlak far serce kare fardir.biri 70 li modeller biri 90 li modellerdir. Murat 124 serce diye bi model yok yani ogrende sonra tartisiriz arabaciligi bizde kesme obenler,5 delik momolar, bayrak serileri helpos projektorler, gastelikler , antifarlarla 4 lastik yaparak gazli bez cekerek basladik 86 doganimiza

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    taşşak öpmeye gerek yok özgün ben o hp leri inşallah çıkarıcam ama sadece birbirimizin elinden tutucaz kimseyle sidik yarıştırdıgım yok dbs su anda n/a katogorısınde kıstas alınıcak bır araba ben o yuzden dbs dedım yoksa benım ıcın dbs,ahmet,mehmet fark etmez dbs de guzel bır araba guzel gucler cıkardı kımse yapamazken yapıldı fılan falan benım amacım dogru setup dogru guc ben sana solıyım bu dynosu olan araba sendekı dynıda 240 max 245 hp cıkartır su anda.
    ben beygirinde değilim allah dahaçok versin ama rakam komik anladınızmı yoksa beygirine osuna busuna laf edeceğim yok krılmaya laf edebilirim oda gerenk yokk amaaaaa ölediede böledirdi sudurda budurda dbs dbs öle dbs böle dbs komik biraz dediğimgbii hepimiz alalım yapalım ozaman
    www.drecu.com

Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yorum gayet guzel mantikli bilgi dolu ben tesekkur ederim. Konu dbs ile ayni dynoda ayni gucleri cikarmasinin kabullenilmemesiydi
    selcukk kim neyi kabukllenmio dewamli dbs dbs die die bi hal oldun olm bişi demedikki dbs tr nin en hızlısı değil 2 sene önceki dandik egzantitrikleri ile çok basarılı gidiyor bana göre kimse kusuruna bakmasın yani hakkını kimse yiyemez debriyajını deiştirmesi için yalvarsamda inananırım değilştirmicek

....
    Yasin de 223 çıkardı dynoda hala aynı ona göre kıyaslayın işte sakin olun yeter kimsenin hiçbişi dediği yok Tr rekoru odur budur anlatabildimmi ?
    www.drecu.com

PPR engineering - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    piston olmamasi birsey degistirmez,aracta conta var flat supap var bunlar zaten 11.6 cr yapiyor, kapaktanda cr icin silmistik zamaninda,suan12 lerde crsi var.Gidipte conta ve supapla alinabilen cr ler icin stock blogu acmaya gerek yok,piston koyulcaksa 12.5 koyulcakki conta ve supap destegiyle 13 leri gecsin biseye benzesin
    Merhaba.Nasıl yani bir şey değiştirmez?bu biraz egz spec'lerinize bağlıdır aslında eğerki race spec sert bir egzantirik kullandıysanız işiniz baya zor.Sıkıştırma yeterli olabilir bu şekilde belli bir yere kadar ancak atladığınız bir şey var oem k20a2 piston'larının üzerinde bulunan valf slots'ları 3.2 mm dir sizin kullandığınız yöntemde valfler, valf slots'lara çok yaklaşır buda patlama anında hem valflerinizin deformesine(high temperature range) + olarak center explosion kötü yönde etkileyecektir bu yüzdende piston kullanmanızı ben kendi adıma öneririm.cp özellikle kullanın tasarım olarak diğer pistonların önüne gecer.Ama daha alt band egz kullandıysanız ince conta flat valfle keyifle kullanılabilinir.

edit imla hata.
    Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud. ( Şinasi )

osman 1.8t - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vay be 280 hp he dile kolay hp ler havalarda ucuyor adamlar zaten fabrikadan bu aracı çıkarırken atmosverikte devrim yaparak çıkarıyorlar birde bu motora turbo veya süper charger takmadan 80 hp alıyorsunuz vallaha dbs de 297 hp diyor ama ben gerçek 300 hp typer ı 320 hp typer ı yasinin siyah süper charger lı typer ında gördüm adam 400-450 hp evo subaru ile yürüyordu aslında bazı şeyleri sizde biliyorsunuz fakat kendinizi 280+ hp ye inandırmak daha rahatlatıcı geliyor teker gücü 220 civarı cıkıyor o yanlış diyosunuz hp doğru diyosunuz belki teker gücü doğru hp yanlıştır sizin 280+ çıkardığınız dynoda bende aracımı ölçtürmek istiyorum belki 290 hp aracım 350 çıkarda arabamı satarken daha rahat satarım

ozgur-07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orcun kardesim sizlere tekrar teskkurler.. 2 saat once deneme yaptik ant en iyi yuruyen tayperi ile 5 sonunda cok guzel farklar elde ettik videolar yarin yuklenecektir.. Ve kendim kullandim yine sakin vites attim...onceki halinden eser yok bence cok fena...
    Egemenlik Verilmez, Alınır... K.ATATÜRK

Mapped By Chare - MSG Power Mustafa Genç

Dou - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    21 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı JapanTuner Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba.Nasıl yani bir şey değiştirmez?bu biraz egz spec'lerinize bağlıdır aslında eğerki race spec sert bir egzantirik kullandıysanız işiniz baya zor.Sıkıştırma yeterli olabilir bu şekilde belli bir yere kadar ancak atladığınız bir şey var oem k20a2 piston'larının üzerinde bulunan valf slots'ları 3.2 mm dir sizin kullandığınız yöntemde valfler, valf slots'lara çok yaklaşır buda patlama anında hem valflerinizin deformesine(high temperature range) + olarak center explosion kötü yönde etkileyecektir bu yüzdende piston kullanmanızı ben kendi adıma öneririm.cp özellikle kullanın tasarım olarak diğer pistonların önüne gecer.Ama daha alt band egz kullandıysanız ince conta flat valfle keyifle kullanılabilinir.

edit imla hata.
    DC drop inler çok agresif değil, her ne kadar en agresif stg 1 ler arasında olsa da..

Stock rev limitte yay şapka bile istemiyor, tabi 9000rpm için değil dediğim

Yeni nesil camler baya başarılı eskilere oranla

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)