Gordugum kadariyla, egzantriklerin guc bandini daha da verimli kullanmak icin daha fazla devir donmeniz lazim, ancak seninde dedigin gibi stok alt blokla 9000 uzeri donmek ozellikle basta yag pompasi olmak uzere orta vadede ciddi sikintilar cikaracaktir. Onermem. Keza 9000 surekli doneceksenizde mutlaka yag pompanizi upgrade edin, cok gecmeden bozulacaktir.
9000 devirde stock typer motorundaki piston hizi 25.8 metre/ saniyedir, bu standart s2000'in 25.2 m/s olan piston hizindan bile daha hizli. F1 araclarinin bile 25 m/s civarinda calistigini goz onune alirsak, ben hicbir zaman yapili ya da yapisiz, standart olculerde kranka sahip bir k20a2'nin 9000 uzeri dondurulmesi taraftari degilim. Ha bazi seyler goze alirsa daha fazla devirde donulebilir orasi yaklasimla ilgili.
Kisisel yorumum: 9000'uzeri donerseniz araciniz rollingde muhtemelen daha iyi gidecektir ama donmeyin 9000 uzeri, goz gore gore para harcayip kirmaya deymez.
You call it turbo lag , i call it foreplay ...
selçuk fesatlık mı hiç tanımamışın beni, benimde içim son derece rahat öyle küfürler savurmana gerek yok, rahat ol. yok diyosan yoktur kasma kendini bu kadar, çok ta ffi yani, önceden sinirleniyordum sana ama suan yazdıklarını bi tarafımla gülüyorum hadi typerını hızlandır puhahahabenim typerım en az sizinki pardon hakanın typerı kadar hızlı
zaten, yay şapka ve dragcartellerim bagajımda istediğim zaman takarım keyfim isterse anında turbolarım
![]()
PowerTune
s2000 yag pompası artık eskısı kadar tutulmuyor bunuda nedenı o pompa dırek al tak degıl kesme bıcme ıslemı yapıyorsun oraya oturtmak ıcın buda bır rısk cok ınsan tanıyorum kopurmeden dolayı yatakları zarar goren en guzelı oem oil pump update. modifiye harıcınde ozgur rolling ıcın daha hazır degıl benım gorusum vıtes atma konusunda cok heyecanlı ama ben ınanıyorum ılerleyen gunlerde bunu yenecektır.
Hakanin typerievet suan hakanin typeri o arabadaki hissemi hakana devredip hakana sattim bi gocuntunmu varda bunu soyledin
BK projesi hakanin istegiyle benim tarafimdan yapildi bilmem frkindamisin. Cok biliosunya bu isleri yasin ole yaparim boyle yaparim diye
ortaya araba koy bi typer alip yapiyim bende varmisin hodri meydan
ah yasin ah dunki sportcu neydin ne oldun be helal vallahi
ya hala stendap yapıyorsun selçuk, dün ki sportçu diyorsun sende basşkaları için dünki ... vtec ci veya adını istediğini koyabileceğim kişi olabilirmisin_? bu işlere benden önce baslamış olman senin kral olduğunu adam gibi adam olduğunu göstermez, hakan la ilgili tek bir sıkıntım yok senin yüzünden ben dahil bir dünya insan hakana uyuz oldu allahtan ki doğru olanı bulduk sensiz... on numara biri hakan ne gocunucam umurumda bile değilsin.
PowerTune
bana uyuz olanlarda senin gibi insanlar işte, sabahtan beri bana özelden boşver kardeş yada boşver abi yada boşver herkez kimi ne kadar iyi biliyor muhatap dahil olma diyen insanlarla dolup tastı mesaj kutumsen dalgana bak selçuk bi kaç sayfa önce yazdım ya alemin krali sensin mahsun kırmızı gülden sana bi parca gönderiyorum o zaman alem buysa kral sensin
istediğin zaman konusuruz .
bu arada ben arabcılığa murat 124 serce ile başladım. ek bilgi![]()
PowerTune
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
murat 124 ile serce ayri arabalardir yasin, 124 yuvarlak far serce kare fardir.biri 70 li modeller biri 90 li modellerdir. Murat 124 serce diye bi model yok yani ogrende sonra tartisiriz arabaciligibizde kesme obenler,5 delik momolar, bayrak serileri helpos projektorler, gastelikler , antifarlarla 4 lastik yaparak gazli bez cekerek basladik 86 doganimiza
![]()
ben beygirinde değilim allah dahaçok versin ama rakam komikanladınızmı yoksa beygirine osuna busuna laf edeceğim yok krılmaya laf edebilirim oda gerenk yokk amaaaaa ölediede böledirdi sudurda budurda
dbs dbs öle dbs böle dbs komik biraz dediğimgbii hepimiz alalım yapalım ozaman
![]()
www.drecu.com
selcukkkim neyi kabukllenmio dewamli dbs dbs die die bi hal oldun olm
bişi demedikki dbs tr nin en hızlısı değil 2 sene önceki dandik egzantitrikleri ile çok basarılı gidiyor bana göre kimse kusuruna bakmasın yani hakkını kimse yiyemez debriyajını deiştirmesi için yalvarsamda inananırım değilştirmicek
Yasin de 223 çıkardı dynoda hala aynı ona göre kıyaslayın işte sakin olun yeterkimsenin hiçbişi dediği yok Tr rekoru odur budur anlatabildimmi ?
www.drecu.com
Merhaba.Nasıl yani bir şey değiştirmez?bu biraz egz spec'lerinize bağlıdır aslında eğerki race spec sert bir egzantirik kullandıysanız işiniz baya zor.Sıkıştırma yeterli olabilir bu şekilde belli bir yere kadar ancak atladığınız bir şey var oem k20a2 piston'larının üzerinde bulunan valf slots'ları 3.2 mm dir sizin kullandığınız yöntemde valfler, valf slots'lara çok yaklaşır buda patlama anında hem valflerinizin deformesine(high temperature range) + olarak center explosion kötü yönde etkileyecektir bu yüzdende piston kullanmanızı ben kendi adıma öneririm.cp özellikle kullanın tasarım olarak diğer pistonların önüne gecer.Ama daha alt band egz kullandıysanız ince conta flat valfle keyifle kullanılabilinir.
edit imla hata.
Zahida, aklına ehl-i hikemin olma hasud, vermeyince sana Ma’bud ne yapsın Mahmud.( Şinasi )
vay be280 hp he dile kolay hp ler havalarda ucuyor adamlar zaten fabrikadan bu aracı çıkarırken atmosverikte devrim yaparak çıkarıyorlar birde bu motora turbo veya süper charger takmadan 80 hp alıyorsunuz vallaha dbs de 297 hp diyor ama ben gerçek 300 hp typer ı 320 hp typer ı yasinin siyah süper charger lı typer ında gördüm adam 400-450 hp evo subaru ile yürüyordu aslında bazı şeyleri sizde biliyorsunuz fakat kendinizi 280+ hp ye inandırmak daha rahatlatıcı geliyor teker gücü 220 civarı cıkıyor o yanlış diyosunuz hp doğru diyosunuz belki teker gücü doğru hp yanlıştır
sizin 280+ çıkardığınız dynoda bende aracımı ölçtürmek istiyorum belki 290 hp aracım 350 çıkarda arabamı satarken daha rahat satarım
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)