arkadaşlar iş sadece motul değil kullandığınız viskozite de önemli. Motulün de çıkardığı normal yağlar var. Karıştırmayın iş Motul ya da EDGE olayı değil. Shell 10/60 da kötü bir yağ değil mesela ama Mobil 10/60 kullandığın zaman motoru kilitlersin Mobil 10/60 ı yağ kaçağı olan arabalarda kullanıyorlar keçeleri şişirsin diye. Marka marka her yağ firmasının farklı yağları var.
IN BOOST WE TRUST
Bunun üzerindeki coooler ile alakası olabilir. Her ltsi aynı olan cooler aynı performansı vermiyor. İçerisindeki Al peteklerinin durumu çok önemli. İçerisi boşsa isterse 100 litre olsun soğutmaz. İçeriden geçen hava peteklere çarparak soğuyor. Cooler ın nasıl konulduğu önemli. Oem marka coolerlar genelde ince yapılı ve tampon demirinin arkasına gelecek şekilde konuluyor. Direk olarak karşıdan gelen soğuk hava ile temaz etmiyorsa coolerin kenarlarında hava toplayıcı konulmamışsa o zaman o intercoolerin bir görevi yoktur. Performansı yüksek araba daha fazla ısınır yeteri kadarda soğutulmuyorsa şişer. Bunun sadece yazılımla alakası yok. Yaptığınız yazılımla yaptığınız diğer modifikasyonların uyuşması önemli. Sen dersen ki aç abi benim yazılımı sonuna kadar benim arabamda bunlar bunlar var yazılımı yapan adam açar. Ama üzerindeki parçanın performansı bahsettiğin kadar değilse o zaman yapacak bişey yok. Bi de boost leak testi yapılır bazen silikon hortumların kelepçeleri de sıcaklıkla ve basınçla birlikte kaçırma yapabiliyor. Bunlar hep etken. Ufak ama önemli detaylar.
IN BOOST WE TRUST
kanka benım vıdeo da sonlarda kufuru yemısım![]()
Dr.Ecu EcuTuning
TFSİ KİNG
130+ dereceler bu motorlar icin cok yuksek,Gtr yada 997(mk1) motorlari siniflarin en saglamlari ve yag sogutuculari cok gelismis olmasina ragmen,130 da yuksek devir cevirmiyor ve motor korumaya aliyor. Yag artil su kivamina gelmeye basliyor,kayniyan su gibi dusunun,koruyucu film tabakasi kopma noktasina geliyor.
Rocco nun motoru nekadar saglam yada yag sicakligi neresi kritik bilmiyorum ama bu iki motor ornegi referans olucaktir.
Ayrica yagin cok cabuk isinmasinin sebebinin ustune gitmek gerek. Cooler ikincil oncelik. Once motor ic hararetinin neden yukseldigi bulunmali.(yakit-egsoz gazi sicakligi-sogutucu yetersizligi vs)
O gece 4 farkli Rocco test ettim,arti/eksilerini paylastik arkadaslarla.
Alper,benim deginmek istedigim,her motor ic yapisi bir degil.Ozel yapili apayri. Yani rocco icin 130+ dereceler kritik seviyeler olabilir olmayabilirde. Ayrica 140 dereceler icin ozel yag kullanmak gerek,bir cok rocco sinifi kullanicida bu yaglar yoktur eminim. Bir cok spor otomobil,130 larda dur kardes diyor. Zaten kirilma isi anlik,1 saat gazlarsin tik demek,saniyede kucaktada olur
Onemli olan,niye cok cabuk yukariya turmaniyor,onu bulmak gerek.
Abi ilk denemede çıkmamış ki yukarı. İki üç kere rocco ile sıkmış arkasından ibiza ile sıkmış sonra yine rocco ile sıkmış benim bildiğim. Performansı yüksek olan daha fazla ısınır bu normal.
IN BOOST WE TRUST
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
www.drecu.com
bak geçen hafta dedimki isteyen var ise lütfen söylesin ben özel olarak o denemey getiricem kendi aracımı isteyen olursa hepinizle denerim dedim kimse hiçbişi demedi neden demedi ? deseydi ozaman gerçekten bişileri değiştirebilirdik neyse olay su..
custom olarak rolling için açılmış araba ile alakası yok bu işin bak MOtul 20-60 dige bir yağ vvar minimum 95~100 derecede geziyor 150 olağan deniyorozaman buda yanlış ? benim servisten önce 100 ü bulmayan stock halde suanda 110 ~97 arası geziyor bunun kesinlikle yağ ile alakası var yağ sıcaklığını nasıl ısıtabilirsin ? araçlar neden sisiyor ? yağ sıcaklıkları yükseldikce kendini kısıyorlar malesef ben daha test e çıkıp 100 ün altında kalan araba görmedim revo su evo su ecufasti hiçbişi değişmez görmedim teste çıkıpta 105 lere gelmeyen bu tamamiyle yağ ile alakalı bişi sadec coolerla olay basınctan sismiyor araba
![]()
yağ sıcaklığı yükseldiği için kendini kısıyor çek kenera 110 olsun yeniden dene aynı sekilde olduğunu görürsün yazılım yaptığımız araçlarada yağ hediye etme fikrinide düşünmeyemi başlaayalım lütfen komik olmayıon![]()
www.drecu.com
Yag hediye
Mk2 aluminyum bloklu Turbo cok cabuk 120 lere geliyordu pistte.
Mk1 dokum bloklu turboyu 120 geturmek icin sure kasmak gerek!
Mk1 gtr da oyle ama 130+ lar cikiyordu ama mk3 de zorlamak,uzunnn zorlamak gerek...
130+ yuksek isilar yag icin,eminim rocco motoru cok daha saglam degildir turbo yada gtr'a gore.
Polo gti i ilk aldigimda gecen sene,kurtkoy'e giderken,biraz nefes actirdim,hoop 134 derece hemen! Donerken dil disarda Tsi motorun...
Benim deginmek istedigim; 2 ayni motor,ayni kullanim sartlarinda birbirinden farkli yag sicakliklarina ulasiyorsa,orayi arastirmak gerek....
hks 1000 kitlie araba ile 7 saat boyunca lastik ve yakıt ikmali hariç hiç durmadan pistte gazladı ozaman sanırım seninde baktırman gerek dimi abi aynı şartlardanda ağır
www.drecu.com
E millet 24 saat gazliyor,7 saat cok mu?
Hks 1000 kitle gazliyan aracin alt yapisi ve yaris kosullarini bilmiyorum. Benim gazladigim araclar,Gtr haric,sadece basit modlar olan araclar. Yani ist parkda 3. Turun sonunda frenlerinden dumanlar cikip,tamponu sararmaya basliyordu...
Ben 3 dur yaziyorum ahanda 4; iki ayni arac,ayni sartlarda gazliyor ve birinin yag isisi cok cabuk yukseliyorsa,sorunu bulmak gerek...
Murat arabalar aynı performansı veriyorsa ve birinin sıcaklığı daha çabuk artıyorsa o zaman dediğin doğru ancak birisi diğerinden hızlıysa bu gayet normal.
Bi de şu var 130 derece sıcaklık araba için neden sakıncalı. Yağ performansını kaybetmediği sürece sıcaklığın o seviyelerde dolaşmasının bir zararı yok. Sonuçta su soğutmalı motor bunlar. Yağ sadece koruyucu bir malzeme. Yağın soğutma gibi bir amacı yok. Yağ performansını kaybetmediği sürece gazla. Hararet yükseliyorsa o zaman radyatör sistemin yeterli gelmiyordur. O zaman sıkıntı.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)