4. videodaki e60 çok feci gidiyor otobanda güçlüde araç valla korkutucu
ilk videodaki arabada makinesinde ne varsa artık çok acaip hızlanıyor ya![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
büyük ihtimalle araçlar dizeldir turbo motorun içine yağ basmıştır durum böyle olunca kontağı kapasanda pek umrunda olmaz kitlemeden veya motordaki yağ bitmeden durmaz
OKAN YILMAZ
..MTM & PRO STOCK GARAGE..
oha e60'ı görünce aklım gitti. hemen manuele çevireyim şanzımanı
aslında mesele tamamen tps ile ilgili. elektronik gaz kelebeğinden nefret etmiştim birkez daha pekiştirdim. İlk fısatta dip gaz giderken durdurmayı deneyeyim bakalım. ne olacak. Sonucu paylaşırım burada
Edit: Az önce yaptığım araştırmadan edindiğim bilgiye göre 2003-2010 modeller arasında üretilen 5 ve 6 serilerinin 1.3 milyon tanesinde bu sorun mevcutmuş. Sorun elektrik tesisatında yapılan bir yanlış bağlantıdan kaynaklıymış. Serviste onarımı yaklaşık 30 dakika sürüyormuş. Bmw bu 1.3 milyon araç sahibine ulaşıp serviste ücretsiz olarak yapmış bu işlemi. En çok da Toyota ve Hyundai'de mevcutmuş. Ayrıca Audi'de bir ara 5000 aracını aynı sorundan servise çağırmış.
M. The most powerful letter in the world.
ilk videoda üst tarafta hız yazıyo 130 kmyle vuruyo garip bi durum
cnrsrn:
195 40 16 yı bi koycan
harbi nokta
turgay.ozgur:
böbrek taşınada birebir olur
çukurlarda dökersin
ameliyatsız
İpadden izleyemiyorum videoları ama tahmin ettiğim şeyse başıma geldi ,,,
Geçen sene mercedes koltuklar vss ksplanmadan önce takılı ve faalken motor üst kapağından gelen üfleme filtre yoluyla içeri girmesin diye arkya bi kortum ysptırıp egzost yanından çıkrdık, tam hallettik işi kapattık kaputu çıkdık sanayideki dükkandan (otomatik vites , ve araba gaza dokunduğun anda yüksek tepkiler verdiği için frenden ayağı çekip gazsız yürüyorum.) çıktık dükkandan döndük sanayi içi yola , gaza dokunmamla araba çıldırdı
, dipgaz gidiyo , ne gaz kesiliyo ne fren fayda ediyo , fren önü durdurdu ama arkayı dizginleyemiyo
, ne olduunu anlama çabası sonrası kendime geldim anında stop edip p ye aldım vitesi ,,, baktım gerizekalı çırak hortumu gaz kelebeği içinden almış
,, tel de gaza basınca hortumla birlikte yürüyüp tapagaz modda sabitlmiş teli
, allahtan yol boştuda bi tatsızlık olmadı.
Yanına goyim,ilk hızlandırılmış video sandım adam patlayınce ekrana baka kaldım one laaa ,o arabayı üreteni kendi fabrikasında .........................................
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE .
e60'ım ile denedim bugün. dip gaz giderken boşa alınabiliyor. sıkıntı yok![]()
M. The most powerful letter in the world.
horttttt , aynısını yaşadım demin
Mercedes ;parçalarını zaman bulup takamadığım için yatışta biliyorsunuz.İki senede toplamda 150 200 km anca yapmıştır , o kadar bile değil.Ama rolantide çalıştırmadığım süre 15 günü geçmez.Sürekli çalıştırırm.Neyse bugün aracı baba evinden kendi evime götüreyim , oranın otoparkı daha rahat diye eşimle iki araba çıkarttık , iki arabayı da yıkkattım , sonra onu gönderdim , ben sakin sakin giderken biraz motoru açayım dedim.Fakat bi problem var.Araç D de dip gaz yaptığımda gaz öylece takılıyor ve araba hızlanmaya devam ediyor.Fren vss faydasız , tam yol ileri, Soğukkanlı davrandığım için direkt N ye aldım , N de 1 - 1.5 saniye dipgaz kaldıktan sonra devir düşüyor.Eve getirene kadar bir kere daha denedim , aynısını yine yaptı...D de sakin sakin gidin , N de de istediğiniz kadar dipgaz yapın... hiçbi sıkıntı yok ama D de dipgaz yapınca o şekilde takılıyor gaz.Böyle bişey başına gelen varmı?Sorun neyden kaynaklanıyor olabilir?
beyler fren nasıl durdurmuyor sonuna kadar basınca ben anlamıs degılım yoksa bunlar frene basmıyorlarmı
arabayıı stop etmek bırazda sans işi turbosu ambela'ya giren arkaslar daha ıyı anlar nedemek ıstedıgımı ya işi kurtarırsın yada ..................................
Powered and Map by PowerTune
D-16 TuRBo
34 ZZ 5235
Bu videoyu izleyin beyler ne olur ne olmaz bilgimiz olmalı bence.
Yapmanız gerekenleri darkmoon abi anlatmış zaten yapmamanız ve riskli olanlar:
-Freni pompalamak, fren sistemi etkisini yitirebiliyor,
-Kontağı hızlanmış iseniz kapatmak daha büyük risk olabilir diyor çünkü heyecanla fazla kapatırsanız direksiyon hidrolik veya elektrikli ise aşırı sertleştiğinden kontrol imkansız hale gelmekte. Benim bildiğim motor çalışmazken frenler de bir aptal oluyor.
-Start-Stop tuşu olan araçlar ayağınız gazdayken aracı stop etmeyebiliyor.
-Kontağı çevirmenize izin vermeyenler de var.
Ama bende hızlanmaya başlandığında hiçbirini yapamazsanız en az zarar verilecek yere bodozlama ve dik olarak girilmesi gerektiğini düşünüyorum. En az zararla bitirmek için bu işi.
N ye alıp frene basmak işe yaramıyorsa bence bariyerlere veya yandaki duvarlara sürtüne sürtüne yavaşlamak en mantıklısı
Herhangi bir yere airbag açacak kadar hızlı çarpınca araba zaten stop etmiyor mu kendini?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)