User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: Volvo c70 2.3 t5 vs Mını JCW

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S60 T5 nasıl C70 T5 in performansını vermez sana kim söyledi bilemiyorum ama S60 T5 C70 den hızlıdır. Şase olarak herşey olarak zaten C70 ile S70 aynı arabalar. Sana şöyle söyliim benim şu anki S70 im C70 T5 den de S60 T5 den de hızlıdır. Sadece yazılımla. Yaklaşık 265 hp civarındadır. Arabam otomatik 4 ileri. her vites değişiminde geri düşer sonra yakalar.
    IN BOOST WE TRUST

semavi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Stock s70 t5 nasıl hızlı olabiliyor c70ten? Hiç bir fabrika verisinde ulaşamadım bu değerlere...Hangi s70in fabrika değeri 0-100de 6.2 (6.9 diyende var) ve son hızda 250km? Modifiye ederseniz her araba diğerinden hızlı olabilir... Ben o kısmı tartışmıyorum zaten. benim t5e de yazılım atarsın senin aracından daha çok verim verirdi...

S60 hızlı değil derken kaçırdığın bir nokta var, otomatik dedim. Manuel bulmak çok zor ve ben kendime satın alacağım arabadan bahsettim ve özellikle ekledim... Otomatik R'larda tork sınırlandırmasından dolayı 0-100 7,2sn civarı yani t5 s60la aynı...

Velhasıl ben şuan yeni bir araç alma arefesindeyim. c70 tekrar alamam zira bildiğim kadarıyla 2tane manuel 2.3t5ten bir tanesi bendeydi ve 2 kapı olayı imkansız ... s70 almam, c70le aynı araç... s60 manuel bulmak çok zor, bulduklarım ya uçuk yada düşük donanımlı ve parasını haketmiyor. Otomatik s60larda "benim sattığım" c70 kadar performanslı olmayabilir ama benim için zaten sorun değil düşük kmde alıp yükleyeceğim... zaten kalkışı sevmeyen birisiyim, kafamdaki şu 300hp sınırına yaklaşmış gündelik kullanılacak sorunsuz bir araç çıkartmak... plase olarak mod yapmak kaydıyla s40 t5leride izlemede tutuyorum... Hatta t5lerin hepsini alabilirim v70-v50 falanda olabilir Liste geniş

Bu arada aşağıya bazı değerleri verdim. Amacım sidik yarışı değil, araç alımı öncesinde mümkün olduğunca başka bilgileride edinmek yada kendi bilgilerimle kıyaslamak...

Bu 2.3t5 manuel S70in değerleri
    Volvo S70 T5, 1997 technical specifications 107206

Bu 2.3t5 Manuel C70in değerleri
    Volvo C70 Coupé, 1997 technical specifications 22759

Bu 2.3t5 s60 manuelin değerleri
    Volvo S60 T5, 2000 technical specifications 78100

Bu 2.3t5 s60 otomatiğin değerleri
    Volvo S60 T5 Automatic, 2000 technical specifications 106271

Buda s70 2.3t5 otomatiğin değerleri
    Volvo S70 T5 Automatic, 1997 technical specifications 107162

Bu orada Alper Hocam senin araçta neler var? Sadece yazılım mı? Dynoda gördünüz mü aldığınız değeri? üç beş kuple bahsediver yahu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayat 0-100 den ibaret değil. Tam tersine 100 den sonra başlıyor esas güç. Bizim kullandığımız 2.0 motorlar sizin 2.3 litrelerden çok daha verimli. O nedenle Avrupada 70 serisi yükleyecekleri zaman destroke 2.0lt tercih ediyorlar. 98 yılından beri sürekli volvo kullanıyorum. Bana teknik bilgilerini vermene gerek yok ben sana bore stroke oranlarına kadar söyleyebilirim arabaların. Sizin kullandığınız 2.3 ile bizim kullandığımız 2 litre blok olarak aynı. Krank ve kollar farklı. Hepsi Porschenin dizayn ettiği motorlar. S70 üzerindeki kollar 850 den de sizdeki 2.3 dende daha kuvvetli. Yani senin dediğin gibi ben 2.3 e şunu yaparsam senden güçlü olurum olmuyor. Evet gücü alırsın aldığın zamanda kırarsın. S60 üzerindeki kollar bizim kollardan da daha kuvvetli turboları ve üst kapakları çok daha iyi. Hayatı 0-100 olarak algılama. 0-100 tamamen şanzıman oranlarıyla alakalı olan bişey. Arabanın yapısına göre değişiyor.
    S70 de zaten 2.3 bulman çok zor 7 tane geldi. Sahipleri kimler belli değil.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orta noktaya zor geleceğiz anlaşılan...

Ben stock araçların kıyaslamasını yapıyorum ama sen "benim s70 hızlıdır" diyorsun...

Stock s70 2.0t5, 2.3t5ten hızlı mıdır? Bunu cevaplaman yeterli bana...

Volvoları yaşayarak öğrenmişsin ne güzel, bende aynı şeyi mazdalar için söyleyebilirm. Peki seni yakalamışken şuraya girelim. Aracın otomatik ve ben mec buren otomatik s60t5 almak zorunda kalacağım. bu aracı yazılım, kat iptali gibi bir kaç basit uygulama ile 300 sınırında tutmak istiyorum. Şanzıman ne der bu işe? Rlar 300hp lakin onlardaki şanzıman farklı doğal olarak. Senin s70 chiplendiğine göre senin otomatikteki durum ne oldu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    S70 lerin şanzımanı s60 lara göre çok daha sağlam. S60 larda 180 bin şanzıman için sınır. Sorun çıkarma olasılığı çok yüksek. Araba N deyken D ye aldığında bi kırt ediosa o bitti demektir. Ben s70 i manuel gibi kullanıyorum kaç bin oldu ne ses ne bişey var. Yani alacağın arabanım herşeyden önce şanzımanına baktır. Güçle alakalı sıkıntısı yok ömrü kısa. Sağlam şanzımanla problem yaşamazsın.

2 lt s70 tabii ki 2,3 s70 ya da c70 den yavaştır. Aralarında 15 hp var.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ondada şöyle bir çözüm bulduk diyordu bir volvo ustası. s60lardaki en büyük sıkıntı şanzıman yağına su karışması diyor. Bu sebep oluyor o soruna diyordu. Bunu ayırmışlar anladığım kadarıyla yeni bir soğutma tertibatıyla...

Ben aslında s70te alırdım ama dediğim gibi zaten c70 kullandım... s60 o yüzden bana çekici geliyor. Zaten bir kere motor tecrübem oldu volvoda. Şanzımanından korkuyorum bu aracın motorundan değil. Uygun fiyatlı alırsam bahane olur forgetlerim diyorum lakin şanzıman nedense hep midemi bulandırır benim

Aslında Maneul bir R kaçırdım... hala ona yanıyordumda neyse...

Peki senin aracında LPG var mI?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yok hayır B52 motorların hiçbirisi LPG yi sevmez. O nedenle uzak durmak gerek kuru yakıttan. S60 güzel araba ama çoğu otomatik. R makinalar performans olarak hayal kırıklığı yaratabilir söyliim. Şimdiye kadar 3 tane R kullandım başkalarının arabalarını. Hepsi aynı gidiyordu yani problemli değildi ve beklediğim performansı alamadım. Araba sürekli olarak verdiğin her komutu bariz olarak düşünerek yapıo. Sanki sen değil o kullanıo. Hele o dinamic şase kontrol sistemi felaket bence. Arabayı viraja yatırmak istiyorsun çok geç itiat ediyor. Önden öeker gibi tepki veriyor kafadan kayma çok var. T5 bence yazılım, egzost ve intercooler ile çok daha hızlı olur.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    75 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben c70te çok rahattım LPG'den... Burada tabi lpg tartışması yapmayacağım... Ben arabayı keyif için kullanıyorum ve maksimum keyfide benzinli araçtan alıyorum. LPGde aynı zaten... Mesela geçen hafta sattığım aracım 20binde mazda3 dizeldi... Dizel araçtan yıllarıdr nefret ederim... Volvo ile 10-11 ayda 25bini geçtim... 10binde ikinci araçlarla yaptık... mecburum anlayacağın LPGye

S60r manuel kullandın mı bilmiyorum ama düşüncelerimiz yakın... R manueli sevdim ben. Öyle aman aman süper değildi lakin iyiydi. Otomatiklerinin ise başarısız olduğu hm söyleniyor hemde veriler onu gösteriyor... R ile bir virajda zorladım bende, maksimum tutunuyor ama kontrollü bir şekilde arkasını bıraktıramıyorsun aracın. Yani şoföre güveni yok O konuda kullandığım en keyifli aracım mazda6 idi (2007) arabaya her türlü bütünleşiyorsun senden ayrı bir şey yapmıyor viraj içinde bile... zaten top gear zamanlarında 4 çeker 300hp R 1,35 mazda 6 4çeker mps 260 hp ile 1,32 çıkarıyor...

Benimde aklımda şuan acaba çok düşük kmde t5 verip alsam mı, ki baya istiyorlar... yoksa yüksek kmli kazasız ve ölü fiyatına alıp motora falanda gerekirse girsemmi fikri var... Ah birde manuel alsam çok iyi olacak ama... altımda 10bin liralık idarelik bir araç soteye yattık bekliyoruz bakalım

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)