Volvo C70 2.3 T5- Mini Cooper S - Mini Cooper JCW - YouTube
VOLVoya tebrıkss çok ıyı arac.
Volvo C70 2.3 T5- Mini Cooper S - Mini Cooper JCW - YouTube
VOLVoya tebrıkss çok ıyı arac.
çok iyi ateş attı arkadan volvo![]()
İki minide arkadasimiz, CooperS talhanin araci, digeri zeki arkadasimizindi satti.
Bone Stock jcw ye daglar acmasi lazimdi diye dusunuyorum ama acamadivideonunda rahat 1.5 senesi vardir
1) 34 JET 01 - R53 Cooper S GP "0483" - R.I.P
2) 34 DEV 20 - R56 Cooper S "JCW" PROJECT400 - DONE!
Instagram: @itkopekas #dev20 #project400
Ben iddaa ediyorum, sirf egsoz yazilimla normal kiloda r56'nin cikartmasi lazim.. Sahibi zamaninda uye olmustu mini forumuna sohbetimiz olmustu.. 160.000 kmde falandi volvo..
Güzel deneme olmuş, ben de Kerem'e katılıyorum, yazılım + downpipe li CooperS önde gider normal şartlarda, gitmeli yani eğer T5'te de basınç açık falan değilse. Ki arkadaş bi egsoz var yazmış..
ilginç bir deneme olmuş ,,,volvonun bu motoru gerçekten giderli ama o ağırlıkla miniye böle gidişi gerçekten garip
Abi o volvonun sahibinin demesi, filtre egsoZ var ama motor yuz60binde oldugundan yaİlim attirmaya korkuorum diodu. Yazilim yok anlicagin, saglikli olsa zaten miniye imkan vermiorm
ee benim volvo da 160 binde. Yazılım var sıkıntısız kullanıoz.
IN BOOST WE TRUST
kg hpye vurdugun zaman sanziman farkinida dusununce mininin biraz cikmasi lazimdi, volvo torklu motoru ile avantaj saglamis, uzunda zaten affetmez acar gider,,
yaw volvo 2 ton falan mı sanıosunuz. Benim volvo 1400 kg. Megane ile eşit ağırlıkta. Motoru megane dan daha verimli. Sadece aktarma problemi var. 4 ileri şanzıman nedeniyle. 2.3 C70 240 hp. 330Nm tork var. Yazılımla 290 hp görüyor. 290 hp olduğu zaman mini falan tanımaz.
IN BOOST WE TRUST
Merhaba Arkadaşlar...
Videodaki Volvo'nun sahibi benim. Amacımız sen geçtin yada ben geçtim sevdası olmadığından dolayı özel bir deneme yaptık. Detayları hatırlayabildiğim kadarı ile anlatayım.
O günkü denemelerimizde ben tek başımaydım, diğer araçlarda ise hep +1 kişi vardı. Normalde aramızda 300-350kg fark var... Neyse biz 200kg fark var diye düşünelim olayı.
Benim aracımın Dyno sonucu 238hp ve 295nm Torktu. Normalde 240hp ve 330nm tork olmalıydı. Aracıma herhangi bir işlem yapılmadı zira motorumda yağ kaçakları vs vardı 185bin civarındaydım. 166binde almıştım zaten... Aracıma aldığımdan itibaren filtrelerin yenilenmesi mobil 0-40 yağ değişimi, soğutma sıvılarının değişmi ve buji gibi rutin bakımları yaptırdım sadece...
Aracımda aldığımda sadece egzoz vardı ve kat iptali. Egzozda performanstan çok amerikan v8lerine yakın bir ses veren, basmayınca ötmeyen bir egzozdu, ki videoda duymuşsunuzdur...
Diğer araçlardan bir tanesi, ki video çeken araç, 225hp güze sahip(aynı dynoda ölçüldü) güçlendirilmiş bir araçtı. Otomatik 6ileriydi.
JCW ise stock bir araçtı zaten denememizin mantığıda Mod öncesi ve sonrasını görmekti. JCW en ufak bir oynamada giderdi zaten. yani bir yazılım atsa geçerdi beni, belki son hıza doğru yakalardım.... Zaten JCw, 225hplik olan otomatik S'i çok rahat geçti...
O gün bir iki deneme daha yapıldı, daha iyi olanlarda vardı benim adıma, ama bunu alev attığı için koydum
Deneme öncesi ben otomatikle denediğimde az bir farkla geride kalmıştım 3-5 gün önce. Sonrasında NGK BKR8 tip iridyun buji taktım, LPGde vardı aracımda. Hatta ben denemeye gerek yok, buji ile geçecek halim yok ya diye düşünüyordum...
Neyse sonuç olarak şu yorumları yapabilirim. JCW manuelin teknik speclerine baktığınızda c70ten aşağı olmadığını görürsünüz. Hatta 0-100ü daha iyidir. Yani "altı üstü mini" denecek bir araç değil. Daha büyük bir turbo var ve t5 gibi uzun bir bantta verebiliyor. Manuel bir JCWyi 2.0 t5 volvonun geçmesi "imkansız" eğer her iki araçta stock ise. Kaldıki t5in bir dezavantajıda 5 ileri olması ve 60ta başladığımız hızda biraz daha düşük devirde kalmam.
Açıkçası aracım eğer fabrikasyon değerini verebildiğini farzedelim yani 240hp, bunun üstüne sadece bir kat iptali ekleyin, en iyi ihtimalle gücü buydu. Bu araçlar 95 oktana göre üretiliyor, bizde o gün yakıtını dyno üstünde test ettiğimiz bir 97 oktan yakıt vardı vede iridyum bujiler... yoksa ne basınç açma nede başka bir mod yoktu. Araçtaki hava filtresi bile yansanayi standar hava filtresiydi![]()
Aracımı sattım ben yaz sonunda. Hatta bir sensörün azizliğinden dolayı motoru yaptırdım, tertemiz olmuştu, alan kişinin hiç böyle hevesleri yok, ankaraya gitti araç. Şuanda yinr T5 yada R falan bakıyorum. Amacım düşük kmde alıp yüklemek. Zira gerçekten çok keyfli araçlar.
Normalde benim t5 için RICA yazılıı yüklendiğinde 98 oktanla alınan değer 310 hp ve 420 torktu... Ama dediğim gibi hem güvenemedim, hem tek kapıya yatırım yapamadım hemde gözüm biraz daha modern iç dizayn arıyordu...
Bu arada bu arkadaşımın üyeliğiydi artık benim oldu***** yeni üyelik yapılamıyor. Konu hakkında soru işareti kaldıysa cevap yazabilirim...
S70 T5 225 hp olanlar JCW yi geçemez ama normal haldeki bir cooper S i çok rahat geçiyor. JCW ninde çok gerisinde kalmaz. 1-2 boy fark eder. Uzunda yakalayıp geçer.
IN BOOST WE TRUST
Valla manuel S ile denemedim hiç. Bir kere denedim ondada denediğimiz S'te problem vardı ve dynoda sanırım 160 falan çıkmıştı. Tabi S'lerin sanırım turbolu ve SC'li olanları var... Yenileride 175 değil 184 hp... bilemeyeceğim yani. Lakin JCW iyi bir alet. dediğin gibi bir sonucu bende tahmin ediyorum... ama JCWde şanzıman farkı var mı bilemiyorum. Yani şanzıman farkı varsa üst hızlardada zorlaştırır durumu zira 210-220lere kadar falan tutunuyordu jcw benim araca...
yukarıda sorun şanzıman değil tork ve hacim. Volvo o konuda avantajalı.
IN BOOST WE TRUST
Ton başına hesap yaparsan çokta avantajlı değil... Şanzımandan kastım ise şu. Minide 6 ileri ve daha kısa oranlı bir şanzıman var. Yani örnek olarak 40tan denediğimizde ben 1800-1900 devirlerdeyken o daha yüksek bir devirde kalıyor. Hızlar tam oturmuyor yani. Örneğin 100den denesek ben geride kalıyorum zira saçma sapan bir devre geliyorum orada. S'in son hızı 228... Eğer JCWde farklı bir şanzıman varsa üst hızdada iş değişir, yanılmıyorsam ben 240 gibi hatırlıyorum... bir bakacağım...
mesela mazda MPSte 2.3 benim C70te... Ama aynı hızda iken MPS yaklaşık 300-400 rpm daha yukarıda kalıyor ve daha hazır bir şekilde çıkıyor...
tork olarakta sanırım S'in çlçülen torku Volvoya yakındı...
Velhasıl sattık gitti... R almadığım sürece daha iyisini bulmak çok zor zira otomarik volvolar 2.4t5 olsa dahi c70in perofmransını vermiyor... Rlarda da sadece manuelle bundan daha iyi...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)