User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
78 sonuçtan 77 ile 78 arası

Konu: Isıtılmış yay.

potter744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı levent Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eşit şekilde ısıtıldıktan sonra fırın vs den çıkarılınca (ki o metalin elastikesini etkileyebilecek ısıda fırın ne çeşit acaba, çünkü 200-300 derecede pek bişey yapamazsınız malzeme özelliğini değiştirmek için yetersiz) havaya maruz kalmıyor mu? Havasız ortamı nasıl yaratıyorsunuz? Keza bu ortamları yaratabilecek durumu sağlamak için ciddi AR-GE maliyeti olur ve yay ısıtarak vs o bütçe karşılanamaz diye düşünüyorum bir Makine Mühendisi adayı olarak, aldığım derslerdeki bilgilerime dayanarak. Ki bunu yaptığınızı bile düşünürsek, dediğiniz şekilde şoklama ile yayın sahip olduğu bütün mukavemeti kaybedersiniz.

Kısacası bu tip bir iş için bir takım yay 50-100-200 liraya özellik kaybı olmadan veya minimumda tutularak bu işlem uygulanamaz. Siz fark hissetmemiş olabilirsiniz belki ama zaten belli bir esnekliğe sahip yayın bütün olarak özelliğini koruyamayacağını hepimiz biliyoruz..
    fırın elektrot fırını meslek mekatronik üstüne makine okudum diceksin elektrot fırınını nerden buldun petrol dogalgaz boru hattında santiye şefliği

potter744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı murat_ileri Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanlış anlamazsan meslek nedir kardeşim? metal işlemede aynı malzemede işlem sırası değişimiyle farklı çelik kodlarına geçtiğini biliyormusunuz? siz işlemi tamamlanmış bir metal üzerinde tekrar işlem yaptıgınızda metal çeperinde değişime maruz kalır. farklı bir konuda siz bu ısıtma işlemini yüksek sıcaklık altında yaparak metalin yapısını bozmadıgınızı varsaysak bile ilk soktugunuz su ile metalin ısı derecesi arasında ucurum denecek fark olurki siz şoklamış olursunuz. burdan çıkacak sonuç sizin yapmış oldugunuz işlemde sertlemşte gösterir ve kırılganlık artar.
    sanırım tam okuyamadınız yada ben yazmadım ben farklı sıcaklıklardakı dedım kardes .... yanı bu direk sokalama değil yuksek sicaklıklardan 3 ila 4 kademede sogutma işlemidir bu direk yapılmaz zaten eğerki soklama yapma htimalınız bile olmasınında su durum olusur siz metali direk olarak suyla karsılastıramazsınız soktugunuz yer direk sertleşir ve bu bolge sizin dışınızda şekil bozulur benim demek istediğim işlemde farklı sıcaklıklar yanı kademe kademe sekilde ve sokluyarak değil su içerisinde 8 çizerek soğutuldugunda farkı goruceksiniz fazlasıyla zaten hesaplamalar dediğimde ki sanırım sanayi işi gibi geldi sana ama senın dediğin mukavemet ve static dersleri ayrı şekilde aldım rahat olabilirsin neyse ben sana bir fikir sundum kimseye bilmişlik yapmak isdemedim yazımın başında yanlış anlamayın.birde metalleri farklı işlme işlemleri ile kodları 211 210 civa hava çelikleri birçok metalın nasıl elde edildiğini hangi rolling ve pres noktalarının oldugunu fazlasıyla öğrendim

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)