User Tag List

Sayfa 4/5 İlkİlk ... 2345 SonSon
78 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Isıtılmış yay.

Safak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuda hazırlık olunması gereken mesajlar.

Bizim Osman usta var o çok prof yapıyo ısıtma press işini. Bir sürü arkadaş götürdük çok memnun kaldı.

Coiloverlar 200 tl olduda bizmi almadık arkadaşım. Bütçemiz buna yetiyo.

Ben bir sorun göremiyorum arabamda gayet iyi yol tutuyo. Hasan, Hüseyin, Ahmet şahitlerdir çukurcuma virajına nasıl girdiğimize. Bunlar hep pazarlama hilesi.

Oooo baya kötü olmuş yay. Peki bu işi en uygun kim halleder mümkünse Avrupa yakasında.
    ...Sen toplum bilimci olmalıymışın Şumi
    Nasıl bildin la?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Safak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ...Sen toplum bilimci olmalıymışın Şumi
    Nasıl bildin la?
    Toplum bilimi neymiş benim yanımda.

Hem sende de hiç kafa çalışmıyor he. Senin arabadaki Polo 1.4 yayını neden gidip pressletmedin ki gittin aradın buldun servisten orjinal Cupra2 yayı aldın. Pazarlama hilesi bunlar.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Toplum bilimi neymiş benim yanımda.

Hem sende de hiç kafa çalışmıyor he. Senin arabadaki Polo 1.4 yayını neden gidip pressletmedin ki gittin aradın buldun servisten orjinal Cupra2 yayı aldın. Pazarlama hilesi bunlar.
    kafamı siqim...

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Safak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kafamı siqim...
    Osman ustaya git dedik ya olm. Hasan, Hüseyin ve Ahmet hep memnunlardı. Ne zaman öğrenicen bu modifik işlerini. Gerçi aldığın yaylarda çok basmamış hala geç değil press için. Osman ustanın cebini arkadaşlar yazsın.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Osman ustaya git dedik ya olm. Hasan, Hüseyin ve Ahmet hep memnunlardı. Ne zaman öğrenicen bu modifik işlerini. Gerçi aldığın yaylarda çok basmamış hala geç değil press için. Osman ustanın cebini arkadaşlar yazsın.
    Yapma coil hariç hepsini denedim yaf eski arabalarımda... fotoğraf vs güzelde artık kafam kaldırmıyor. Oem helezon + B6 da karar kıldım. Çeyiz toplamaya devam.
    Osman ustaya gdip bir çay içeyim ama b6 ları milleri kısaltırım belki, kesilip artan millerdende tornada anahtarlık yaptırırım :P

overblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar biz çelik tel işi yapıyoruz.öncelikle bilmeniz gereken otomobil helezonları normal çelik telden değil karbon alaşımlı çelik telden yapılıyor.dayanıklı olması ve formunu koruması için.piyasada ucuza satılan yaylar normal çelik telden yapılıyor.tavsiye etmem.ikinci konu ise bu bahsettiğiniz ısıtma işlemi sırasında malzeme özelliğini yitirdiğinden kesinlikle yaptırmamanızı öneririm.
    komançero garage

emirarslan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı overblack Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar biz çelik tel işi yapıyoruz.öncelikle bilmeniz gereken otomobil helezonları normal çelik telden değil karbon alaşımlı çelik telden yapılıyor.dayanıklı olması ve formunu koruması için.piyasada ucuza satılan yaylar normal çelik telden yapılıyor.tavsiye etmem.ikinci konu ise bu bahsettiğiniz ısıtma işlemi sırasında malzeme özelliğini yitirdiğinden kesinlikle yaptırmamanızı öneririm.
    Alcatraz GTI-6

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne yazsak bos isitan isittiricak kesen kesecek patlayan patliycak patlamayan patlayanakadar bisi yok baba kullaniyoruz diycek ...

Esneyerek yuku tasiyan malzemeyi presleyerek hareketini kisaltip isitarak esnekligini alarak esnemeyen bir araca ayni zamanda kirilmak icin yer arayan bir yaya sahip oluverin gari ...

Alin adam gibi kullanin sistemleri yada yapmayin yazik caniniza araciniza paraniza ....
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Vidyoda elemanlar sağlam giydiriyor. Hiç üstüme alınmadım gerçi

Arkadaş, genelde birçok şeyin, ki buna otomobil dünyasında genel şeyler de dahil, yükseği, büyüğü makbulken nedendir bu düşüklük sevdası çözemedim gitti... Hep bu zencilerin işi Yol tutuş için yapılacak 3-5cm'lik düşüşü kastetmiyorum tabi ki...
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

AG0463 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Osman Bahadır Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vidyoda elemanlar sağlam giydiriyor. Hiç üstüme alınmadım gerçi

Arkadaş, genelde birçok şeyin, ki buna otomobil dünyasında genel şeyler de dahil, yükseği, büyüğü makbulken nedendir bu düşüklük sevdası çözemedim gitti... Hep bu zencilerin işi Yol tutuş için yapılacak 3-5cm'lik düşüşü kastetmiyorum tabi ki...

abi zenci işi dedin de aklıma şu geldi

Tam zenci işi =)

Osman Bahadır - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı AG0463 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi zenci işi dedin de aklıma şu geldi

Tam zenci işi =)
    Demek ki neymiş; adamlar düşürmeyi değil, b.kunu çıkarmayı seviyorlarmış. Ne olduğu farketmiyormuş.
    Your car is your story. So don't let someone else write the book...

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Coilover en temizi : )
    Bnm stock yayim ztn kirik z4te hastalikmis haha prrss isil islem vs gerek yok yani
    He m-b birsenedir pressli belki hala sikinti yok orasi ayri : )
    - K -

________
    Dr.Ecu

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu adamlarla aynı yolda araba kullanıyoruz ya ona yanarım. sen git bi dünya para harca güvenlik için adam yay kessin kabak lastikle gezsin olacak iş değil.

Dookan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kadar yaylı arabaya bındım o kadar coil overlıya bındım o kadar ısıtılmış arabaya bındım hepsının sahıbı oldum hepsıde aynı en iyisi stok

potter744 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyler yanlış bilgi olmasın ama spor yayın farkı zaten hem malzeme hemde malzemeye bağlı esneme oranları babamın bana öğrettıklerı doğrultusunda babam başımızde denedik bir malzemeyı mın hasarla sertleştirmek ve esnekliğini kaybetmemesi için bir çok yontem öğretti en onemliside isiticağınız malzemeyi kesinlikle stabil yanı her yeri aynı sıcaklıkta olması lazım bunuda oksıjen ile değil fırında ısıtılası lazım daha sonra gerekli hesaplamalardan sonra kesilicek miktar belirlenir yeni yay (K) sabitine göre ve kesip alındıkdan sonra pres yardımı ile 5 dakıka presde bekletildik sonra düzgün sogutma yontemleri ile hava yada direk suya sokarak değil değişik soğukluklardaki sulara sokarak suyun içince sonsuz işaret yanı ''∞'' şeklinde hareket ettirerek her yerin aynı şekilde soğutursanız sorun yasamazsınız 8 adet yayda denenmiş bir işlemdir bu

ilkercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin içine kesme girmese senin yazdıkların mantığa çok yatkın ancak kesme işi tasarımı komple bozuyor. ayrıca bu dediğin şekilde kimse uğraşmıyor. ver oksijen kaynağını bassınlar adamlar arabadan sökmüyor bile yayları.

azrail - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski 106 larımda eibach, omp ve fk kullandım(İşlem görmemiş yaylardı). Orjinal amortisör ve konide. memnun kaldığım tek yay vardı oda kesik Fk dı her türlü yol şartlarında test etme imkanı buldum. En iyi test yeride körfez pistiydi. Ancak kesik yayı fırlama riskinden dolayı sökmek zorunda kalmıştım. Bir daha da o yol tutuşu yakalayamadım. Şimdiki 106 ıma bilstein amortisör aldım. 5, 6 aydır ne yay takacağımı yada ne işlem yapacağımı kara kara düşünüyorum.

murat_ileri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı potter744 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyler yanlış bilgi olmasın ama spor yayın farkı zaten hem malzeme hemde malzemeye bağlı esneme oranları babamın bana öğrettıklerı doğrultusunda babam başımızde denedik bir malzemeyı mın hasarla sertleştirmek ve esnekliğini kaybetmemesi için bir çok yontem öğretti en onemliside isiticağınız malzemeyi kesinlikle stabil yanı her yeri aynı sıcaklıkta olması lazım bunuda oksıjen ile değil fırında ısıtılası lazım daha sonra gerekli hesaplamalardan sonra kesilicek miktar belirlenir yeni yay (K) sabitine göre ve kesip alındıkdan sonra pres yardımı ile 5 dakıka presde bekletildik sonra düzgün sogutma yontemleri ile hava yada direk suya sokarak değil değişik soğukluklardaki sulara sokarak suyun içince sonsuz işaret yanı ''∞'' şeklinde hareket ettirerek her yerin aynı şekilde soğutursanız sorun yasamazsınız 8 adet yayda denenmiş bir işlemdir bu
    yanlış anlamazsan meslek nedir kardeşim? metal işlemede aynı malzemede işlem sırası değişimiyle farklı çelik kodlarına geçtiğini biliyormusunuz? siz işlemi tamamlanmış bir metal üzerinde tekrar işlem yaptıgınızda metal çeperinde değişime maruz kalır. farklı bir konuda siz bu ısıtma işlemini yüksek sıcaklık altında yaparak metalin yapısını bozmadıgınızı varsaysak bile ilk soktugunuz su ile metalin ısı derecesi arasında ucurum denecek fark olurki siz şoklamış olursunuz. burdan çıkacak sonuç sizin yapmış oldugunuz işlemde sertlemşte gösterir ve kırılganlık artar.

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Alıntı potter744 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eşit şekilde ısıtıldıktan sonra fırın vs den çıkarılınca (ki o metalin elastikesini etkileyebilecek ısıda fırın ne çeşit acaba, çünkü 200-300 derecede pek bişey yapamazsınız malzeme özelliğini değiştirmek için yetersiz) havaya maruz kalmıyor mu? Havasız ortamı nasıl yaratıyorsunuz? Keza bu ortamları yaratabilecek durumu sağlamak için ciddi AR-GE maliyeti olur ve yay ısıtarak vs o bütçe karşılanamaz diye düşünüyorum bir Makine Mühendisi adayı olarak, aldığım derslerdeki bilgilerime dayanarak. Ki bunu yaptığınızı bile düşünürsek, dediğiniz şekilde şoklama ile yayın sahip olduğu bütün mukavemeti kaybedersiniz.

Kısacası bu tip bir iş için bir takım yay 50-100-200 liraya özellik kaybı olmadan veya minimumda tutularak bu işlem uygulanamaz. Siz fark hissetmemiş olabilirsiniz belki ama zaten belli bir esnekliğe sahip yayın bütün olarak özelliğini koruyamayacağını hepimiz biliyoruz..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)