Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Schumi.Projects
106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
Never drive faster than your guardian angel can fly
106 RC - 106 GTI with 2 liter engine
Yapma coil hariç hepsini denedim yaf eski arabalarımda... fotoğraf vs güzelde artık kafam kaldırmıyor. Oem helezon + B6 da karar kıldım. Çeyiz toplamaya devam.
Osman ustaya gdip bir çay içeyim ama b6 ları milleri kısaltırım belki, kesilip artan millerdende tornada anahtarlık yaptırırım :P
arkadaşlar biz çelik tel işi yapıyoruz.öncelikle bilmeniz gereken otomobil helezonları normal çelik telden değil karbon alaşımlı çelik telden yapılıyor.dayanıklı olması ve formunu koruması için.piyasada ucuza satılan yaylar normal çelik telden yapılıyor.tavsiye etmem.ikinci konu ise bu bahsettiğiniz ısıtma işlemi sırasında malzeme özelliğini yitirdiğinden kesinlikle yaptırmamanızı öneririm.
komançero garage
ne yazsak bos isitan isittiricak kesen kesecek patlayan patliycak patlamayan patlayanakadar bisi yok baba kullaniyoruz diycek ...
Esneyerek yuku tasiyan malzemeyi presleyerek hareketini kisaltip isitarak esnekligini alarak esnemeyen bir araca ayni zamanda kirilmak icin yer arayan bir yaya sahip oluverin gari ...
Alin adam gibi kullanin sistemleri yada yapmayin yazik caniniza araciniza paraniza ....
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
Vidyoda elemanlar sağlam giydiriyor. Hiç üstüme alınmadım gerçi
Arkadaş, genelde birçok şeyin, ki buna otomobil dünyasında genel şeyler de dahil, yükseği, büyüğü makbulken nedendir bu düşüklük sevdası çözemedim gitti... Hep bu zencilerin işiYol tutuş için yapılacak 3-5cm'lik düşüşü kastetmiyorum tabi ki...
Your car is your story. So don't let someone else write the book...
abi zenci işi dedin de aklıma şu geldi![]()
Tam zenci işi =)
Coilover en temizi : )
Bnm stock yayim ztn kirikz4te hastalikmis haha prrss isil islem vs gerek yok yani
He m-b birsenedir pressli belki hala sikinti yok orasi ayri : )
- K -
________
Dr.Ecu
bu adamlarla aynı yolda araba kullanıyoruz ya ona yanarım. sen git bi dünya para harca güvenlik için adam yay kessin kabak lastikle gezsin olacak iş değil.
o kadar yaylı arabaya bındım o kadar coil overlıya bındım o kadar ısıtılmış arabaya bındım hepsının sahıbı oldum hepsıde aynıen iyisi stok
![]()
beyler yanlış bilgi olmasın ama spor yayın farkı zaten hem malzeme hemde malzemeye bağlı esneme oranları babamın bana öğrettıklerı doğrultusunda babam başımızde denedik bir malzemeyı mın hasarla sertleştirmek ve esnekliğini kaybetmemesi için bir çok yontem öğretti en onemliside isiticağınız malzemeyi kesinlikle stabil yanı her yeri aynı sıcaklıkta olması lazım bunuda oksıjen ile değil fırında ısıtılası lazım daha sonra gerekli hesaplamalardan sonra kesilicek miktar belirlenir yeni yay (K) sabitine göre ve kesip alındıkdan sonra pres yardımı ile 5 dakıka presde bekletildik sonra düzgün sogutma yontemleri ile hava yada direk suya sokarak değil değişik soğukluklardaki sulara sokarak suyun içince sonsuz işaret yanı ''∞'' şeklinde hareket ettirerek her yerin aynı şekilde soğutursanız sorun yasamazsınız 8 adet yayda denenmiş bir işlemdir bu
işin içine kesme girmese senin yazdıkların mantığa çok yatkın ancak kesme işi tasarımı komple bozuyor. ayrıca bu dediğin şekilde kimse uğraşmıyor. ver oksijen kaynağını bassınlar adamlar arabadan sökmüyor bile yayları.
Eski 106 larımda eibach, omp ve fk kullandım(İşlem görmemiş yaylardı). Orjinal amortisör ve konide. memnun kaldığım tek yay vardı oda kesik Fk dıher türlü yol şartlarında test etme imkanı buldum. En iyi test yeride körfez pistiydi. Ancak kesik yayı fırlama riskinden dolayı sökmek zorunda kalmıştım. Bir daha da o yol tutuşu yakalayamadım. Şimdiki 106 ıma bilstein amortisör aldım. 5, 6 aydır ne yay takacağımı yada ne işlem yapacağımı kara kara düşünüyorum.
yanlış anlamazsan meslek nedir kardeşim? metal işlemede aynı malzemede işlem sırası değişimiyle farklı çelik kodlarına geçtiğini biliyormusunuz? siz işlemi tamamlanmış bir metal üzerinde tekrar işlem yaptıgınızda metal çeperinde değişime maruz kalır. farklı bir konuda siz bu ısıtma işlemini yüksek sıcaklık altında yaparak metalin yapısını bozmadıgınızı varsaysak bile ilk soktugunuz su ile metalin ısı derecesi arasında ucurum denecek fark olurki siz şoklamış olursunuz. burdan çıkacak sonuç sizin yapmış oldugunuz işlemde sertlemşte gösterir ve kırılganlık artar.
Eşit şekilde ısıtıldıktan sonra fırın vs den çıkarılınca (ki o metalin elastikesini etkileyebilecek ısıda fırın ne çeşit acaba, çünkü 200-300 derecede pek bişey yapamazsınız malzeme özelliğini değiştirmek için yetersiz) havaya maruz kalmıyor mu? Havasız ortamı nasıl yaratıyorsunuz?Keza bu ortamları yaratabilecek durumu sağlamak için ciddi AR-GE maliyeti olur ve yay ısıtarak vs o bütçe karşılanamaz diye düşünüyorum bir Makine Mühendisi adayı olarak, aldığım derslerdeki bilgilerime dayanarak. Ki bunu yaptığınızı bile düşünürsek, dediğiniz şekilde şoklama ile yayın sahip olduğu bütün mukavemeti kaybedersiniz.
Kısacası bu tip bir iş için bir takım yay 50-100-200 liraya özellik kaybı olmadan veya minimumda tutularak bu işlem uygulanamaz.Siz fark hissetmemiş olabilirsiniz belki ama zaten belli bir esnekliğe sahip yayın bütün olarak özelliğini koruyamayacağını hepimiz biliyoruz..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)