Vidyo teknik bir işin vidyosu, yorumlar da bu teknik işe uygun yorumlar olmalı. Forumun amacına uygun bir şekilde paylaşım ve teknik tartışma içerisindeki üyelere yönelik paylaşımdan uzak, tarafgirlik niyetiyle yazılan hakaret ve aşağılama içeren mesajlar için ceza puanı verilecektir.
28-01-2013, 16:57
zx-10rr
Alıntı:
zx-10rr Nickli Üyeden Alıntı
ülkamiz talaşlı imalatı açısından harika bir işlem yapıyorsunuz.ellerine yüreğinize emeğinize sağlık.çok daha iyi yerlere gelmenizi diliyorum allahtan.
spor motosiklet 600cc-1000-1200cc-1300 cc hacimli makinaların üst kapaklarına böyle bir uygulamanız oldumu.bir çok yarışçı arkadaşımız üst kapaklarını yurt dışına yolluyorlar dün bir kaç hatırı sayılır arkadaşa sizlerden bahsettim.konu hakkında bilgi rica edebilir miyiz?
bir sorum vardı ama arada kaynadı sanırım cevaplarsanız çok sevinirim.haber vermem gerekli arkadaşlara bekliyorlar:)
28-01-2013, 17:02
brs_odbs
Alıntı:
CGR328 Nickli Üyeden Alıntı
bundan önce olan konuyuda okumuştum insanlar size bazı şeyler soruyo bazılarında cevap vermiyosunuz bazılarında da meslek sırrı demeniz bence yanlış ya hiç bi şekilde yaptıgınız işle ilgili resim video atıp tanıtım yapmıcaksınız yada ne yapıyorsanız herşey açık yazıp resimleyip suncaksınız bence en doğru olan budur , yaptığınız işle ilgili (güç çıkmadı, güç alamadım diye) kimse şikayet etmedi , bende yaptığınız işlemleri seviyorum güzel şeyler ortaya çıkıyo , drahte1905 in de bazı dediklerine katılıyorum sizdeki cnc ile portun eğim başlangıçlarına kadar alabilirsiniz o kadar ve max değerde alamazsınız kapağın duvar yapısını kalınlığını bilmediğiniz için (onun için her kapağın cnc ile parçalara ayrılması gerekli ) , sizde cnc ile alıyorsunuz sonra elle müdahale edip test edip bitiriyorsunuz ama insanların size söylemek istedikleri şunlar ; şimdi onlar cnc porting i 5 axix cnc ile yapıldığını biliyorlar yapılacak kapağın port duvarlarının et değerinin ölçülmesi için kapak yapısına göre en az 4 e bölünüp duvarların ölçülüp 3d grafik çıkarılıp sonra belli değerler karşısında ölçüm yapılıp portlandığını bildikleri için ve sizde en başda bende cnc porting yapıyorum dediğiniz için ortalık karıştı keşke bu benım yazdıklarımı siz bu sorunlar çıkmadan yazsaydınız hiç kimse tek bi kelime diyemezdi , benide yanlış anlamayın sizin işinizi kötüler nitelikde değilim sizlede kişisel problemim yok , diğer arkadaşlarada sesleniyorum 5 eksen cnc ile port yaptırsınlar bakalım kaç para isticek yurtdışındaki amcalar , sisteme kayıtlı bi kapak değilse zaten 1 ay argesi tutar o kadar diyorum , ya elimizdekilerle idare etcez yada geliştirmek için çaba harcıcaz ama bazı bilinenleri saklamanında üstünü örtmenınde anlamı yok neyse o yazılması gerekli . Türkiye de 3 eksen cnc port makınemız var şu anda umarım ilerde 5 eksen makinanız olurda daha çok ülkeye hitap eden işler yaparsınız, (mpower firmasının bütün kapakları fabrikasyon portlu yukarda m3 kelimesi geçmişde ondan yazıyım dedim :) )
Ya nekadar herkez herşeyi biliyor dostum adam artık yazmaktan bıktı öle veya böle kaan abi bu işi hakkıyla yapıyor daha ne istiyosunuz ? Niye herşeyi detaylı öğrenmek istiyorsunuz biraz emeğe saygı gösterin ;)
28-01-2013, 17:13
mannerboy
eline koluna sağlık kağan ;) ister cnc ister elde yapıyosun bu işi en iyisinden
28-01-2013, 18:01
PPR engineering
Alıntı:
zx-10rr Nickli Üyeden Alıntı
bir sorum vardı ama arada kaynadı sanırım cevaplarsanız çok sevinirim.haber vermem gerekli arkadaşlara bekliyorlar:)
Kusura bakmayın mesajınız hakikatten kaynamış 600 suana kadar yapmadık.Ancak 2 modele cok çalıştık hayabusa N/A ve turbo çalışmaları. ve 1000 lik olarak r1 yaptık kapak olması yeterli ne kapağı olduğunun bir önemi yok hepsiniz yapabiliriz.
28-01-2013, 18:10
PPR engineering
Herkezin yorumunu tek tek okudum hepinize teşekkürler.Tabiki bu tip durumlarda normaldir ve hoşnutla karşılıyoruz negatif yazan kişileri bir şeyler başarmışız demekki.Videonun amacı reklam vs vs değildi amaş yine yazayım bana iş yaptırmış olan son kullanıcılar içindi. herkeze iyi forumlar
28-01-2013, 18:19
dragon07
eskiden bizler kaana kapak yaptırırken bokluyanlar şimdi kanki olmuşlar neyse :D
kaan istedigi kadar yalan söyleyebilir hikaye masal anlatılabilir bu dediklerinin hiçbirinide yapmıyoda olabilir ,fakat müşterileri bu işlemleri BEYGİR almak için yaptırıyorlar ,yaptıranlar memnun olduguna göre güç artısı saglandıgına göre sorun yok bence :)
28-01-2013, 18:43
By_HaNNibaLL
Alıntı:
dragon07 Nickli Üyeden Alıntı
eskiden bizler kaana kapak yaptırırken bokluyanlar şimdi kanki olmuşlar neyse :D
kaan istedigi kadar yalan söyleyebilir hikaye masal anlatılabilir bu dediklerinin hiçbirinide yapmıyoda olabilir ,fakat müşterileri bu işlemleri BEYGİR almak için yaptırıyorlar ,yaptıranlar memnun olduguna göre güç artısı saglandıgına göre sorun yok bence :)
Doğrucu davutsun yemin ederim yahuu :D
cok doğru söylüyosun amacin ne olduğu belli inşallah daha iyi işler başarirsiniz
29-01-2013, 02:19
canozcan
adam kuru fasülyeyi ister düdüklüde yapar ister akşamdan ıslatıp tencerede yapar kime neki. sonuçta aldığın tatmin ediyor ve 2-3 gün dior. daha ne olcaktı
29-01-2013, 08:22
ibratice
bizim bu sitede amma çok cnc den anlayan portcu varmış kaan bunlarla güzel bir ekip kurup dünyaya açılabilirsin onlar birazdaha internette takılırlar sonra ver elini uzay sadece imkan ver TTNET.
29-01-2013, 10:28
classic0606
farkın hissediliyo kanka elıne emeğine sağlk ;)
29-01-2013, 11:12
kelalper
Kaan ellerine sağlık.
Bi sürü cnc videosu paylaşılmış. İçim acıdı yaw. Kapaklara o kadar haşin davranılır mı arkadaş. Ben zannediyorum cnc de ince uçlularla giriyorlar. Anaa giren aleti bi gördüm bildiğin HILTI yaw. Resmen içim acıdı.
29-01-2013, 11:41
zx-10rr
Alıntı:
PPR engineering Nickli Üyeden Alıntı
Kusura bakmayın mesajınız hakikatten kaynamış 600 suana kadar yapmadık.Ancak 2 modele cok çalıştık hayabusa N/A ve turbo çalışmaları. ve 1000 lik olarak r1 yaptık kapak olması yeterli ne kapağı olduğunun bir önemi yok hepsiniz yapabiliriz.
bilgi için teşekkürler.arkadaşları yönlendireceğim size.fiyat listenizi özelden mj atarmısınız rica etsem.
29-01-2013, 11:55
otto985
Bugün kapak açmak istesem ilk gidiceğim adam kaan abidir.
Kendisinin esnaflığı ve muhabbeti çok iyidir :) Yaptığı işlerin bazılarına canlı şahit oldum cidden dikkat,bilgi ve beceri isteyen bi iş.
Allah'ım daha bol versin abi.
29-01-2013, 12:52
Alper
KAaN kapak işi zor
dikkat et ileride bir gün yaptığın bir arabada kapak sökülür kapağı beğenmezler kapak çooook kötü işlenmiştir FALAN
otoparkta çalmışlar kapağı sökmüşler NASA benim kapağın peşinde zaten dersin ;)
bunlarda kulağına küpe olsun
hiç mi başımıza geLmedi . . . değil mi
29-01-2013, 14:25
Arenimo
Alıntı:
Alper Nickli Üyeden Alıntı
KAaN kapak işi zor
dikkat et ileride bir gün yaptığın bir arabada kapak sökülür kapağı beğenmezler kapak çooook kötü işlenmiştir FALAN
otoparkta çalmışlar kapağı sökmüşler NASA benim kapağın peşinde zaten dersin ;)
bunlarda kulağına küpe olsun
hiç mi başımıza geLmedi . . . değil mi
gelmedi mi abi :)?
geldi burda o kadar gün ay uğraşmadık mı
Kapağın en son ne olduğu ortaya çıkmadı mı sende bizzat içindeydin şahit oldun işte :D
inkar etmeler yalanlar dolanlar
Kaan boşver sen iyi iş yaptıkça bazı insanlar ister istemez rahat edemezler huzurları bozulur bu kapakta heralde Türkiyede benden fazla ağzı yanan olmadı
Sen sen o yaptığın kapaklara cnc de amblem mi vurursun damgamı vurursun yap bişeyler kanka onada bul bi çare
29-01-2013, 16:41
bahadı-R
olum bostancıya niye gelmion ne zamandır göremiyorum seni özledim
30-01-2013, 10:35
miniks
Kaanın ilk bu işe başladığında yaptığı kapakları hiç beğenmiyordum
Hatta evo kapağı görmüştüm savaşın orda drahte de bilir o kapağı ondan dolayı ön yargılıydım
Taaaaki bilalin kapağı görene kadar
İnsanlar tecrübe ile kendilerini geliştirir kendisini geliştiren adam ise parasını kazanır
Kaan kendisini okadar çok geliştirdiki nerde ilk yaptığı işler nerde şimdikiler arada dağlar fark var
Ben 3 eksen 5 eksen mevzusuna girmem kendi kapağımı USA de yaptırdım
Ne kadar ekmek okadar köfte
Kaanın yaptığı fiyatlara USA den 5 eksen cnc de işlenmiş kapak alamazsınız
Ama Türkiyede de o fiyatlara en iyi kapağı kaan da işletirsiniz !
30-01-2013, 12:14
zx-10rr
Alıntı:
miniks Nickli Üyeden Alıntı
Kaanın ilk bu işe başladığında yaptığı kapakları hiç beğenmiyordum
Hatta evo kapağı görmüştüm savaşın orda drahte de bilir o kapağı ondan dolayı ön yargılıydım
Taaaaki bilalin kapağı görene kadar
İnsanlar tecrübe ile kendilerini geliştirir kendisini geliştiren adam ise parasını kazanır
Kaan kendisini okadar çok geliştirdiki nerde ilk yaptığı işler nerde şimdikiler arada dağlar fark var
Ben 3 eksen 5 eksen mevzusuna girmem kendi kapağımı USA de yaptırdım
Ne kadar ekmek okadar köfte
Kaanın yaptığı fiyatlara USA den 5 eksen cnc de işlenmiş kapak alamazsınız
Ama Türkiyede de o fiyatlara en iyi kapağı kaan da işletirsiniz !
arkadaşlar bu yorum nokta bu konuya.tarafsızca yapılmış bir değerlendirme...