Güzel iş çıkarıyorsun belliki,
peki elinizde net bir pnp öncesi ve sonrası güç farkını gösteren dyno ölçümü varmı?
hayırlı işler
Printable View
Güzel iş çıkarıyorsun belliki,
peki elinizde net bir pnp öncesi ve sonrası güç farkını gösteren dyno ölçümü varmı?
hayırlı işler
Yarin gidip porş al artik kaan :D
İt ürür kervan yürür - Erkin Koray - YouTube
kaannn bence sen videonu koydun daha fazla bişi yazma şunu dinle. bak erkin amcam ne diyo . :)
Eleştiri normaldir olabilir ama bence gurur duyulması gereken bir mesele...
geç knka ayıp ediyosun :D.hayır uyuz olduğum şey ne biliyomusun. versen eline tonavidayı 2 tane vida sökemicek bazı adamlar kendileri için oyun sandıkları başkalarının evladına ekmek götürdüğü konuları sabaha kadar pc başında asılıp.sonrada buraya google translate yapması.ayıptır kardeşim.azıcık emeğe saygı duysunlar. illa elin iti köpeğine bınlerce dolar vermek yada burdaki aptal insanlara arabalarının parçalarını matkapla giriştirmek mutlu ediyo.adamın yaptığı işin en ince detayına kadar sorular felan.sanane kardeşim.adam ben bunu bu şekilde yapıyorum.yaptığım işin videosu bu diyo.halaa yırtık dondan fırlayan yar... gibi yok o neydı yok bu neydi.ama hata kaanda cvp verme kardeşim şöyle şeylere.bizim milletimiz yapılanı yımaya bayılır.kendileri bir b.k yapıyomuş gibi.
Kaan hayırlı olsun cnc,
Sormak istediğim bir konu var
Teslimat süresi azaldımı cnc den sonra? %100 elle yaptığın için eskiden biraz bekliyoduk haklı olarak :D Şimdi cnc ile sanırım işin kabası büyük oranda bitiyor ve zamandan tasarrufta sağlıyor anladığım kadarıyla.
bir cnc programcısı olarak tebrikler
brakın işleyip paso vermeyi o parçayı tablaya düzgün kompratörlemek bile zor
kolay gelsin......
Kaan yapılan ısler gücler ortada ellerıne saglık.
maşallah kaan daha ılk zamanları hatırlıyorumda kendını bu konuda cıddı anlamda gelıstırdın ama sana hala aynı soruyu soruyorum ve artık cevap ıstıyorum :D:D:D
et'e de polish yapıyormusun kanka
Kayınço fazla kulak asmamak etliye sütlüye karışmadan işini yapman lazım.
Fazla konuşmaya gerek yok. Ataşehir'e gelenler içinden ilk iş yaptıranlardan biriydim sanırım ki millet araba yerine koymadığı megane coupe'a saygı göstermeye başlamıştı:)
Yarın bir araba koşturmayı düşünsem kapağımı koltuğumun altına alır gene senin yanında gelirim kardeşim.
kardeşim başarıların devamını diliyorum. Her başarının arkasında muhakkak bir taşlıyan vardır .
Hayırlı olsun kaan basarılar dılerım usta ,insanların kendi alanında yapmaya calıstıgı yada basardıgı işlerin önüne gecilmez destek verilmesi lazım Türkiye dede bisey yapılmaya calısılıyorsa destek verilmesi gerekir acık bulmaya calışmaya *** atmaya gerek yok
Dahada iyi olucaksın dahada iyi yerlere geliceksin kardeşim eline emeğine sağlık.
bundan önce olan konuyuda okumuştum insanlar size bazı şeyler soruyo bazılarında cevap vermiyosunuz bazılarında da meslek sırrı demeniz bence yanlış ya hiç bi şekilde yaptıgınız işle ilgili resim video atıp tanıtım yapmıcaksınız yada ne yapıyorsanız herşey açık yazıp resimleyip suncaksınız bence en doğru olan budur , yaptığınız işle ilgili (güç çıkmadı, güç alamadım diye) kimse şikayet etmedi , bende yaptığınız işlemleri seviyorum güzel şeyler ortaya çıkıyo , drahte1905 in de bazı dediklerine katılıyorum sizdeki cnc ile portun eğim başlangıçlarına kadar alabilirsiniz o kadar ve max değerde alamazsınız kapağın duvar yapısını kalınlığını bilmediğiniz için (onun için her kapağın cnc ile parçalara ayrılması gerekli ) , sizde cnc ile alıyorsunuz sonra elle müdahale edip test edip bitiriyorsunuz ama insanların size söylemek istedikleri şunlar ; şimdi onlar cnc porting i 5 axix cnc ile yapıldığını biliyorlar yapılacak kapağın port duvarlarının et değerinin ölçülmesi için kapak yapısına göre en az 4 e bölünüp duvarların ölçülüp 3d grafik çıkarılıp sonra belli değerler karşısında ölçüm yapılıp portlandığını bildikleri için ve sizde en başda bende cnc porting yapıyorum dediğiniz için ortalık karıştı keşke bu benım yazdıklarımı siz bu sorunlar çıkmadan yazsaydınız hiç kimse tek bi kelime diyemezdi , benide yanlış anlamayın sizin işinizi kötüler nitelikde değilim sizlede kişisel problemim yok , diğer arkadaşlarada sesleniyorum 5 eksen cnc ile port yaptırsınlar bakalım kaç para isticek yurtdışındaki amcalar , sisteme kayıtlı bi kapak değilse zaten 1 ay argesi tutar o kadar diyorum , ya elimizdekilerle idare etcez yada geliştirmek için çaba harcıcaz ama bazı bilinenleri saklamanında üstünü örtmenınde anlamı yok neyse o yazılması gerekli . Türkiye de 3 eksen cnc port makınemız var şu anda umarım ilerde 5 eksen makinanız olurda daha çok ülkeye hitap eden işler yaparsınız, (mpower firmasının bütün kapakları fabrikasyon portlu yukarda m3 kelimesi geçmişde ondan yazıyım dedim :) )
birde cnc 5 eksen video ekliyim
5 Axis CNC Cylinder Head Porting with Articulating Head Machine - YouTube
Yazını genelleme okudum genel olarak yazayım şimdi önemli olan nokta alınan GÜÇLER değilmi?Normal olan müşteriler bunu gözetmesi gerekiyor benim açıklama yapmamamın sebebi bellidir. Güç haricinde başka seylerle ilgilenen insanların amacı zaten en baştan BELLİDİR:)
Bana bir site gösterebilirmisiniz cnc ile nasıl proglama yaptığını veya açılarını nasıl verdiğini??Benden neden isteniyor??AMAÇ belli zaten.
Öncelikle bizim cnc miz portun en uc valve seat kımı bitimine kadar inmekte bundan süpesi olan varsa 30 35 saniyelere bakabilirler 5 eksende çalışmakta ve port valve seata tahmini orda 0.7 mm kadar kalmış bulunmakta.
Ama ben yinede bazı seyleri genel olarak yazayım bilmediğimiz x kapağı geldi işlem bandı şu şekilde.
Race port gerekli açı ölçümü acı belirlenir bu açı uzerindeki su kanalları ölçülür
daha sonra kapak stock halde flow teste girer ve açı üzerindeki yerler işaretlenir
3d olarak port flow yukseklıgı acısından dizayn edilir
portun kalıbı alnır bu kalıp değerlendirilir
daha sonra cnc de istenilen açılara göre programlanır ve cnc ile her bölgeye ulaşılır
cnc den sonra emme manifoldu match lenir gaz kelebeğide sıkılarak 4 port veya 6 port olcum yapılır
cıkan flow ve fps değerlerine göre kelebek açısına göre final touch yapılır
son tek olarak kapak bir daha emmesiz flow benche bağlanır ölçülür
temizlenir paketlenir
Bütün işlem bandını yazdım ama bu bant içersinde 10 larca teknik yatıyo onlarda isterseniz 40 bin dolar ücret karşılığı eğitim verebilirim bu eğitimle yurt dışına kapak yapabilirsiniz.
Video koymamın AMACI belli zaten ben koyma taraftarı değildim ancak iş yaptığım insanların kafasında soru işareti kalsın istemedim.
Her kezin düşüncesine fikrine kararına saygı duyarım MANTIKLI MANTIKSIZ. İnsan evladı olduğu için.
Bu arada 30 ve 34 saniyelere bakarsan 5 eksen calışmakta Biz 5 eksen çalışıyoruz 3 eksen sadece ağız kısmındayız anlatamıyorum galiba 5 eksen.
Sizede son mesajım.
benim eğitimle işim olmaz teşekkür ederim , siz bence bütün işlemlerinizin videosunu koyun ve sizin anlatımınızla olsun videolarda yani bi tv programı gelse nası tanıtırdınız dükkanınızı o derece tanıtın anlatın siz konuşun geçmişden geleceğe doğru en doğrusu o olur sanırım
KAANCIM BAK BUDA GÜZEL ŞARKI :D.
Sertab Erener - Büyü De Gel - Lâ'l - YouTube