User Tag List

Sayfa 4/8 İlkİlk ... 23456 ... SonSon
134 sonuçtan 58 ile 76 arası

Konu: Trafikte dengesiz hareketler, kural tanımayanlar

Kakus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jem89 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    O son videodaki passat cc oradan devam etseydi efsane makas videosu olurdu
    Aynı şeyi yazacaktım Cem abi... Hatta CC'nin o hızla ekranda belirdiği anda "makas atacak deme!" dedim kendi kendime -ki atamadı da. Fakat atsa gerçekten efsane olurdu, herkesin bildiği kült videolardan olurdu. : )) Bu şekilde seyir zevki yüksek kaza videosu sadece... : )))
    K.

TayfunS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    40 ta ccden sonra videonun sonuna doğru dacia da mercedese giydiriyomuş az kala
    TB4BSA

Detailing Bölüm Başkanı imprezaWRC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı TayfunS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    40 ta ccden sonra videonun sonuna doğru dacia da mercedese giydiriyomuş az kala
    Orada sadece cc'nin parçalanması mucize olmuş, herif oradan bariyeri aşıp karşı yöne geçebilirdi, veya bulunduğu yönde aralarına daldığı tüm araçlar birbirine yumak gibi olurdu. Çok ucuz atlatılmış bir kaza.

President - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kamera güzelmiş. Faydalı da. Fakat bu kamerayı Trafik kurallarını ihlal edenleri kayıt altına almak amacı ile kullanmaya alışırsanız, daha iyi çekim yapabilmek için siz de kuralları ihlal etmeye başlarsınız. Ölen adama el uzatmayıp kamerayla kaydetmeye çalışan haberciler gibi yani, mesleki psikoloji altına girebilirsiniz.

Makas atanlara çok kızılıyor ya bizim ülkede,

Bence bunun altında bizim milletin geçilmekten nefret etme duygusu yatıyor. Aynı şekilde sol şeridi kapatıp gidenlerde olduğu gibi. Bizim insanımız yol vermeyi, birisi tarafından geçilmeyi sevmiyor.

Ayna kullanmayı, arkasını kollamayı sevmiyor. Hani arkadan vuran suçlu ya? arkadan gelende suçlu bizim insanımızın nazarında.

Oysaki ben hangi hızla gidersem gideyim arkamdan benden daha hızlı gelene yol veririm. Yol vermemek kadar aptalca bir düşünce olamaz. Yok efendim ülkemizde hız sınırı 120 miş, ben zaten 120 ile gidiyorum solu kapatır giderim. Benden hızlı olan, basmasın efendim zaten en yüksek hız limitinde ben gidiyorum kimse benden hızlı gitmemeli. Gibi bilinç altında kalmış ezik duygularda en az hız ihlalleri kadar kazalara, kavgalara, yaralanmalara varan kötü sonuçlar doğuruyor.

Bilinmeyen şu ki, trafikte yol istenmez, yol verilir. Medeni ülkelerin hepsinde yol vermeye dayalı saygın ve huzurlu bir trafik var. İnsanlar birbirine yol verir. Bizde birbirinin üstüne araba sürerler, yol vermeme kavgasından birbirini öldürüyor insanlar.

Hız limitlerini kaldırsan bizim bu kural düşkünü şoförlerimiz 200 le gitmeye başlar emin olun. Ama şimdi ceza yeme korkusuna basamıyor ya. Kurallara uyuyor ya. İşte o andan itibaren o kişi polisten daha polis, kurallardan daha katu kuralcı kesilir. Hız yapanı gördümü, tamam. Hemen onu engellemenin planlarını yapar.

Ben 200 ile de gitsem sağımdaki şerit müsaitse sol şeritte durmam.
    Arkamdan benden daha hızlı bir araç gelse çekilir yol veririm. Sağımdan geçmesine ya da bana makas atmasına gerek bırakmam. Paşa paşa çekilirim nereye giderse gitsin, cehennemin dibine gitsin isterse 500 le gitsin bana ne yahu? yeterki benden uzak olsun...

Yazı uzun olmuş şimdi farkettim özür dilerim.

TANIL TIMORCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hahaha son vıdeo evımın orası gunde bın arac ordan donuyor bosuna yapmıslar o tabelayı zaten hem okul var orda hemde caddeye ınmek ıcın abı sen yakında benıde yakalarsın

ecz_murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odun,inatçı,uyuz sürücülere rağmen haklılık payınız var da....anlamadığım şey bu hareketleri yadırgayan bir kişi olarak bu formun hangi bölümünden keyif alarak takip ediyorsunuz.

Selcuk_RoL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam araba kullanmasinmi yaw harbi bi sasirmayin ya alla alla

poseidon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı President Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kamera güzelmiş. Faydalı da. Fakat bu kamerayı Trafik kurallarını ihlal edenleri kayıt altına almak amacı ile kullanmaya alışırsanız, daha iyi çekim yapabilmek için siz de kuralları ihlal etmeye başlarsınız. Ölen adama el uzatmayıp kamerayla kaydetmeye çalışan haberciler gibi yani, mesleki psikoloji altına girebilirsiniz.

Bence bunun altında bizim milletin geçilmekten nefret etme duygusu yatıyor. Aynı şekilde sol şeridi kapatıp gidenlerde olduğu gibi. Bizim insanımız yol vermeyi, birisi tarafından geçilmeyi sevmiyor.
    .................................................. .......................

Tüm söylediklerinin altına imzamı atıyorum ama şunları da ekliyorum.
    Biz orta şeritten makul hızlarda kurallar dahilinde giderken denzisin biri makas makas gelip bize çarpıp canımızı acıtınca bu görüntüler gençliğin adrenalin patlaması veya forumlarda "basit makas bunlar" dediğimiz bir konu olmaktan çıkıp kişisel bir olaya dönüyor. O zaman kartal kesiliyoruz. Sonra küfürler tehditler havada uçuşuyor olan yaralanan veya ölen masum insanlara oluyor vs..vs..
    Buna hangi derecede olursa olsun prim vermeyelim deyince de mesaj verdi deniliyor. Unutmayın maalesef ve maalesef ne kadar acı ki bu forumda yılda 4-5 kere trafik kazası sebebiyle vefaat konusu açılıyor. Kardeşimiz gibi gördüğümüz insanları daha 20-25 yaşlarında analarını babalarını sevgililerini geride bırakıp bu tehlikeli ve hayat mücadelesi yanında bir o kadar da boş hevese kurban veriyoruz ama bu tip videolara da basit makas bunlar, kralını ben çekeceğim demekten de geri kalmıyoruz. Buyrun mesajın kralı size. Yapmayın etmeyin demiyorum kaç yaşında adamlarız bazı şeylerin farkındayız ama en azından bu hareketlere prim vermeyin ki geriden gelenler makas atmayı, kadran dayamayı ve trafikte bir arabayı geçmeyi matah bir şey sanmasınlar.
    "Laf ağızdan çıkana kadar sizin esirinizdir. Çıktıktan sonra siz onun esiri olursunuz."

nosturkye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı imprezaWRC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    33 yaşındayım, bugüne kadar sadece 1 kere cezam oldu (park cezası) onuda Bostancı oto sanayi girişinde Soyap ticaretin önünde yemiştim, ki rahat üstünden 13 yıl geçmiştir.

Otobanda sol şeritten sağ şeride geçerkende bugüne kadar daha frene basarak geçmedim, soldan sağa geçerken çivi çakar gibide geçmedim, çok şükür egolarımda tavanda değil, arkadan adam gibi yol siteyene de yol da verdim, ha şöyleleride var, sol şeritte giderken sağ şeride geçmeden önce sağlam fren yapanlarda var.
    Ceza yememek kural ihlali yapmamak değil ama o kısmı atladım kural ihlali yapanı savunmuyorum sakın bunuda yanlış anlamayın bende yapıyorum yanlıştır diyorum.
    Bende bir ceza yedim ha ben ultra kural ihlalleri ile 1 adet ki uzun yolda teker düz çizgi sebebi ile.Kayıtlı kayıtsız kaza ve sebebiyetim de yok.
    Ben trafik terörü işinin makasa yan vermeye bağlanmasındayım sol şeritte 60 la giden teyze yada adaletin bekçisi amca bunlar trafik terörü değilmi sizce yahut yanlış yapılan kavşak planları hatalı üst geçit ayakları.Ben makas atarken 40 kişi öldüren bir terörist tanımıyorum ancak kabak lastik x turizm otobüsleri ve onlara ölü bilirim.Bunlar öne sürülse yol kenarındaki hani o kontrolü kaybetti sebebi olan mıcır vs...

Sol şeritte 200 le giderken beni sağ ve orta şerit boşken 40 kmye kadar düşüren adaletin bekçisi bir arkadaşı kendi elimle kendim dahil karakola şikayet eden biriyim bunu söylemeliyim.
    Hız cezası nedir yazın dedim.Karakola ancak yol kesmenin kasten frene basarak işlenen tüm suçlarda şu aracadır diye.

Kamera kayıtlarında 50 km ile tam şerit ortasında giden,trafikte makyaj yapanlar,Kırmızıda geçenler,ayrıca yanlış planlanan yollar yanlış yerdeki tabelalar yanlış uyarılarda olmalı kanısındayım.
    ölümlü kazaların %70 80 inin sürücü hatası diye millete yedirilen bir ülkedeyiz.
    %70 80 yol kusurları gerçekte olsa bile.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)

Ayna kullanmayı, arkasını kollamayı sevmiyor. Hani arkadan vuran suçlu ya? arkadan gelende suçlu bizim insanımızın nazarında.

Oysaki ben hangi hızla gidersem gideyim arkamdan benden daha hızlı gelene yol veririm. Yol vermemek kadar aptalca bir düşünce olamaz. Yok efendim ülkemizde hız sınırı 120 miş, ben zaten 120 ile gidiyorum solu kapatır giderim. Benden hızlı olan, basmasın efendim zaten en yüksek hız limitinde ben gidiyorum kimse benden hızlı gitmemeli. Gibi bilinç altında kalmış ezik duygularda en az hız ihlalleri kadar kazalara, kavgalara, yaralanmalara varan kötü sonuçlar doğuruyor.

Bilinmeyen şu ki, trafikte yol istenmez, yol verilir. Medeni ülkelerin hepsinde yol vermeye dayalı saygın ve huzurlu bir trafik var. İnsanlar birbirine yol verir. Bizde birbirinin üstüne araba sürerler, yol vermeme kavgasından birbirini öldürüyor insanlar.

Hız limitlerini kaldırsan bizim bu kural düşkünü şoförlerimiz 200 le gitmeye başlar emin olun. Ama şimdi ceza yeme korkusuna basamıyor ya. Kurallara uyuyor ya. İşte o andan itibaren o kişi polisten daha polis, kurallardan daha katu kuralcı kesilir. Hız yapanı gördümü, tamam. Hemen onu engellemenin planlarını yapar.

Ben 200 ile de gitsem sağımdaki şerit müsaitse sol şeritte durmam.
    Arkamdan benden daha hızlı bir araç gelse çekilir yol veririm. Sağımdan geçmesine ya da bana makas atmasına gerek bırakmam. Paşa paşa çekilirim nereye giderse gitsin, cehennemin dibine gitsin isterse 500 le gitsin bana ne yahu? yeterki benden uzak olsun...

Birilerini videoya çekmek için bir çabam yok, ama dün o iki akıllının birbirleriyle yarışmasının dozu artınca bende haliyle plakalarını görmek maksadıyla yakınlaştım. Acelem olmasaydı, videonun sonundaki ekiplere ikisininde plakasını verecektim, az ilerideki ekipler ayıklarlardı ikisini.

Şahsım adına, adam gibi yol isteyene adam gibi yol veririm, durupta sen beni nasıl geçtine işi çevirmem umrumda da olmaz. Gördüğün gibi sağdakiler yavaş gidiyorlar, sağ şeride geçmek için en az 20km/h aşağıya inmem lazımdı o zamanda bu iki akıllı üstüme çıkardı. Ki zaten videonun sonlarına doğruda şerit değiştirdim çünkü orta ve diğer şeritler çok abartı yavaş gitmiyorlardı.

Yani öyle hız limit neyse ben o hızda solda giderim mantığı yok, o kanıya nasıl vardınız bu kadar kısa süreli videoda hayret.

Hisleriniz bu kadar gelişmiş ise o zaman medyum olun.

Alıntı TANIL TIMORCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hahaha son vıdeo evımın orası gunde bın arac ordan donuyor bosuna yapmıslar o tabelayı zaten hem okul var orda hemde caddeye ınmek ıcın abı sen yakında benıde yakalarsın
    Tanıl, dönülmez levhası gereksiz ise acelen olduğunda o yolu kullan ve senin gibi gereksiz diye düşünen birisi yüzünden ve zaten az yanan ışıkta dakikalarca bekle belki bana hak verirsin.

Alıntı ecz_murat Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odun,inatçı,uyuz sürücülere rağmen haklılık payınız var da....anlamadığım şey bu hareketleri yadırgayan bir kişi olarak bu formun hangi bölümünden keyif alarak takip ediyorsunuz.
    Ben forumun her yanından keyif alıyorum.

Alıntı EK648 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam araba kullanmasinmi yaw harbi bi sasirmayin ya alla alla
    Allah'ta seni şaşırtmasın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı poseidon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tüm söylediklerinin altına imzamı atıyorum ama şunları da ekliyorum.
    Biz orta şeritten makul hızlarda kurallar dahilinde giderken denzisin biri makas makas gelip bize çarpıp canımızı acıtınca bu görüntüler gençliğin adrenalin patlaması veya forumlarda "basit makas bunlar" dediğimiz bir konu olmaktan çıkıp kişisel bir olaya dönüyor. O zaman kartal kesiliyoruz. Sonra küfürler tehditler havada uçuşuyor olan yaralanan veya ölen masum insanlara oluyor vs..vs..
    Buna hangi derecede olursa olsun prim vermeyelim deyince de mesaj verdi deniliyor. Unutmayın maalesef ve maalesef ne kadar acı ki bu forumda yılda 4-5 kere trafik kazası sebebiyle vefaat konusu açılıyor. Kardeşimiz gibi gördüğümüz insanları daha 20-25 yaşlarında analarını babalarını sevgililerini geride bırakıp bu tehlikeli ve hayat mücadelesi yanında bir o kadar da boş hevese kurban veriyoruz ama bu tip videolara da basit makas bunlar, kralını ben çekeceğim demekten de geri kalmıyoruz. Buyrun mesajın kralı size. Yapmayın etmeyin demiyorum kaç yaşında adamlarız bazı şeylerin farkındayız ama en azından bu hareketlere prim vermeyin ki geriden gelenler makas atmayı, kadran dayamayı ve trafikte bir arabayı geçmeyi matah bir şey sanmasınlar.
    Bende sizin sözlerinize katılıyorum. Benim dikkat çekmek istediğim nokta makas atanlarla trafikte bir itişmeye girmenin yersiz olduğu. Bizim insanımız bunu çok yapıyor ve bence çok yanlış. Tehlikeli araç kullanan görürsün, açar polise ihbar edersin saygı duyarım. Vatandaşlık görevini yapmışsındır.

Ama adam hızlı gidiyor, makas atıyor vs. diye yol vermemek, sıkıştırmak, önünde fren yapmak gibi mantığa dayalı olmayan şeyler yapanlar var. Yani adam kural ve hız ihlali yaparak kendini ve çevresindekileri zaten riske sokuyorken, bu riski çok çok arttıracak tepkiler verenler var. Benim dikkat çekmek istediğim bu büyük yanlış.

Birde bu eleştiriyi yapanlarında çok kurallara uyan şoförler olmadığını bildiğimizden konu saçma hale geliyor haliyle. Benim tüm arkadaşlara tavsiyem makas atan, ya da tehlikeli araç kullanan birisini gördüklerinde kendilerini polis sanmasınlar. Bıraksınlar gitsin nereye gidiyorsa. İhbar edecekseniz edin, yeterki münakaşaya girmeyin.

Amacım sosyal mesaj vermek değil. Hele ki bu sitedeki sürücü potansiyeli street racer seviyesinde iken bunu yapmanın bir mantığı yok. Yeterki dikkatli olalım, üzmeyelim, üzülmeyelim. Hırs yapmayalım gereksiz risk almayalım.

Herkese kazasız belasız sürüşler.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sol serit "sollama ve hizlanma" serididir, seyir seridi degildir. Izin verilen en yuksek hizda soldan giderim cekilmem demek ya trafik kurallarini bilmemekten ya da asagilik kompleksindendir. Bildiginiz serit ihlalidir, cezasi vardir. Hele ki arkadaki araci kaza yaptirmaya yonelik bir fren yapilirsa ve bu kanitlanirsa hapis cezasi vardir ve hatirladigim kadari ile yeni kanunda bu ceza para cezasina da cevrilemez.

Gelismis ulke olamamizin sonuclarindan biri bu serit ihlalleri, makaslar. Hatali insan o kadar cok ve polis o kadar yetersiz ve ilgisiz ki, insanlar adaletlerini kendileri saglamaya calisiyor. "Sen sol seridi mi ihlal ettin, al sana makas o zaman" diye basliyor hikaye, belirli bir sure sonra bu goruntulere insanlar alisinca, artik anlamsizca makas atmalar basliyor, "nasil olsa kimse birsey demez, herkes aliskin bu goruntulere, yapistir ya allah" Insanlarin alismis oldugunu bu konudaki yazilanlardan rahatlikla anlayabiliyoruz, "ne var ki bunda?" "normal seyler" "cokta abarti degil" "Hani hardcore nerde?" vs gibi yorumlar, ne kadar da alisik oldugumuzun gostergesi. Hatta utanmasak "Ben daha iyisini atarim" yazacak hale geldik toplum olarak.

Bu saatten sonra bunlari duzeltmek icin cok siki denetim ve ciddi agir cezalar gerekli, emniyet seridi ornegi guzeldi, semptomatik tedavi edildi 650TL ceza kesmek icin 2'li gruplar halinde polisleri dizince. Ancak esas tedavi uzun vadede egitimle ile olacak tabi. Ayni sekilde sol seridi ihlal edenlere de sivil otoban polisi ceza kesecek, bu bile zaten makasi buyuk olcude azaltir. Hem daha fazla ceza keserler, istedikleride bu degil miydi zaten ?
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı nosturkye Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ceza yememek kural ihlali yapmamak değil ama o kısmı atladım kural ihlali yapanı savunmuyorum sakın bunuda yanlış anlamayın bende yapıyorum yanlıştır diyorum.
    Bende bir ceza yedim ha ben ultra kural ihlalleri ile 1 adet ki uzun yolda teker düz çizgi sebebi ile.Kayıtlı kayıtsız kaza ve sebebiyetim de yok.
    Ben trafik terörü işinin makasa yan vermeye bağlanmasındayım sol şeritte 60 la giden teyze yada adaletin bekçisi amca bunlar trafik terörü değilmi sizce yahut yanlış yapılan kavşak planları hatalı üst geçit ayakları.Ben makas atarken 40 kişi öldüren bir terörist tanımıyorum ancak kabak lastik x turizm otobüsleri ve onlara ölü bilirim.Bunlar öne sürülse yol kenarındaki hani o kontrolü kaybetti sebebi olan mıcır vs...

Sol şeritte 200 le giderken beni sağ ve orta şerit boşken 40 kmye kadar düşüren adaletin bekçisi bir arkadaşı kendi elimle kendim dahil karakola şikayet eden biriyim bunu söylemeliyim.
    Hız cezası nedir yazın dedim.Karakola ancak yol kesmenin kasten frene basarak işlenen tüm suçlarda şu aracadır diye.

Kamera kayıtlarında 50 km ile tam şerit ortasında giden,trafikte makyaj yapanlar,Kırmızıda geçenler,ayrıca yanlış planlanan yollar yanlış yerdeki tabelalar yanlış uyarılarda olmalı kanısındayım.
    ölümlü kazaların %70 80 inin sürücü hatası diye millete yedirilen bir ülkedeyiz.
    %70 80 yol kusurları gerçekte olsa bile.
    En sol şeritte 50km/h'la gidenede küfür ediyorum, en sağ şeritte 20km/h'la gidenede küfür ediyorum. Onlara da denk gelirsem onlarıda videoya alırım.

Hoş ben adaletin bekçisi değilim, ama artan İstanbul trafiği nedeniyle ve olası bir kazada haklılığımı savunmak adına aracıma kamera aldım, ancak netlik konusunda sıkıntı var, daha iyisini bulursam bir tane daha alacağım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Birilerini videoya çekmek için bir çabam yok, ama dün o iki akıllının birbirleriyle yarışmasının dozu artınca bende haliyle plakalarını görmek maksadıyla yakınlaştım. Acelem olmasaydı, videonun sonundaki ekiplere ikisininde plakasını verecektim, az ilerideki ekipler ayıklarlardı ikisini.

Şahsım adına, adam gibi yol isteyene adam gibi yol veririm, durupta sen beni nasıl geçtine işi çevirmem umrumda da olmaz. Gördüğün gibi sağdakiler yavaş gidiyorlar, sağ şeride geçmek için en az 20km/h aşağıya inmem lazımdı o zamanda bu iki akıllı üstüme çıkardı. Ki zaten videonun sonlarına doğruda şerit değiştirdim çünkü orta ve diğer şeritler çok abartı yavaş gitmiyorlardı.

Yani öyle hız limit neyse ben o hızda solda giderim mantığı yok, o kanıya nasıl vardınız bu kadar kısa süreli videoda hayret.

Hisleriniz bu kadar gelişmiş ise o zaman medyum olun.
    Yazdıklarımın ilk paragrafı hariç şahsnıza değildi. Algılayamamışsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sol serit "sollama ve hizlanma" serididir, seyir seridi degildir. Izin verilen en yuksek hizda soldan giderim cekilmem demek ya trafik kurallarini bilmemekten ya da asagilik kompleksindendir. Bildiginiz serit ihlalidir, cezasi vardir. Hele ki arkadaki araci kaza yaptirmaya yonelik bir fren yapilirsa ve bu kanitlanirsa hapis cezasi vardir ve hatirladigim kadari ile yeni kanunda bu ceza para cezasina da cevrilemez.

Gelismis ulke olamamizin sonuclarindan biri bu serit ihlalleri, makaslar. Hatali insan o kadar cok ve polis o kadar yetersiz ve ilgisiz ki, insanlar adaletlerini kendileri saglamaya calisiyor. "Sen sol seridi mi ihlal ettin, al sana makas o zaman" diye basliyor hikaye, belirli bir sure sonra bu goruntulere insanlar alisinca, artik anlamsizca makas atmalar basliyor, "nasil olsa kimse birsey demez, herkes aliskin bu goruntulere, yapistir ya allah" Insanlarin alismis oldugunu bu konudaki yazilanlardan rahatlikla anlayabiliyoruz, "ne var ki bunda?" "normal seyler" "cokta abarti degil" "Hani hardcore nerde?" vs gibi yorumlar, ne kadar da alisik oldugumuzun gostergesi. Hatta utanmasak "Ben daha iyisini atarim" yazacak hale geldik toplum olarak.

Bu saatten sonra bunlari duzeltmek icin cok siki denetim ve ciddi agir cezalar gerekli, emniyet seridi ornegi guzeldi, semptomatik tedavi edildi 650TL ceza kesmek icin 2'li gruplar halinde polisleri dizince. Ancak esas tedavi uzun vadede egitimle ile olacak tabi. Ayni sekilde sol seridi ihlal edenlere de sivil otoban polisi ceza kesecek, bu bile zaten makasi buyuk olcude azaltir. Hem daha fazla ceza keserler, istedikleride bu degil miydi zaten ?
    İlk paragraf bana sanırım,
    Uzun süre sol şeritte gitmek gibi bir alışkanlığım yok ancak ben 110-120km/h arası gidiyorken, orta şerittekilerde 90km/h civarı gidiyorsa, sırf arkamda birbiriyle yarış yapan iki dengesize yol vermek içinde frene basıp orta şeride geçmem. Frene basarak orta şeride geçersemde orta şeritte sakin giden adama sebepsiz yere frene bastırmış ve orada ufak çaplı kaos yaratmış olurum.
    Paşa gönülleri olsun diyede yasal hız sınırının üstünede çıkmam, sağ müsait olur yol veririm ondan sonra ne cehenneme gidiyorsa gider.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Yazdıklarımın ilk paragrafı hariç şahsnıza değildi. Algılayamamışsınız.
    Klavyenin soğukluğu, kusura bakma.

Gunes G. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlk paragraf bana sanırım,
    Uzun süre sol şeritte gitmek gibi bir alışkanlığım yok ancak ben 110-120km/h arası gidiyorken, orta şerittekilerde 90km/h civarı gidiyorsa, sırf arkamda birbiriyle yarış yapan iki dengesize yol vermek içinde frene basıp orta şeride geçmem. Frene basarak orta şeride geçersemde orta şeritte sakin giden adama sebepsiz yere frene bastırmış ve orada ufak çaplı kaos yaratmış olurum.
    Paşa gönülleri olsun diyede yasal hız sınırının üstünede çıkmam, sağ müsait olur yol veririm ondan sonra ne cehenneme gidiyorsa gider.
    Yok kaptan sana degildi, makas nereden cikiyor onu anlatmak icin yazmistim. Aynen klavyenin soguklugu Birde simdi herkes senin ustune oynamis, benim hatam bastan yanlis anlasilacagini dusunup ona gore yazmam lazimdi.
    You call it turbo lag , i call it foreplay ...

Berk7767 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    iyi güzel yapmışsınızda bunları videoya alarak neyi kanıtladınız onu anlamadım zaten her gün yaşanan olaylar yasak dönüş videosu çok saçma geldi bana.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    145 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı Gunes G. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yok kaptan sana degildi, makas nereden cikiyor onu anlatmak icin yazmistim. Aynen klavyenin soguklugu Birde simdi herkes senin ustune oynamis, benim hatam bastan yanlis anlasilacagini dusunup ona gore yazmam lazimdi.
    Oynasın dert değil, demekki yüklenenlerde hep böyle kullanıyor. Demek ki, arkamda need for speed oynayanlara hemen yol vermem gerekiyormuş, bende onu anladım.

İyi ya ne diyeyim, inşallah eşleri hamile olduğunda da veya otomobilde bir bebek taşıdıklarında da böyle birbirleriyle yarış yapanlara denk geldiklerinde empati kurup ah evet bende kabahat yol vermeliydim yoksa adam tereyağ gibi kullanıyor kimseyi tehlikeye atmıyor der.

Keza, orası gereksiz oradan sol veya sağa dönülebilir diyenlerde umarım bir yakınını ambulansla hastaneye yetiştirmek isterken o yola girip değerli dakikalarını sırf bir egoist yüzünden yolda kaybetmez.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)