maşşallah rs e o ne ciğer sesi ciğerim senin gibi gençleri pistlerde görmek isterdik gelmedin istanbula :)
Printable View
maşşallah rs e o ne ciğer sesi ciğerim senin gibi gençleri pistlerde görmek isterdik gelmedin istanbula :)
ibo nun arabası hep favorimdi hala da öyle.helal
Deneyecek atmosferik kalmadı, gözü turboluya diktin. böyle sıkıntı çıkarıyosun iynnn rs :)
maşallah araçlara.
ibrahim senin başka araç içi videoların var mı farklı araçlarla çekilmiş.
ayrıca genel olarak yapılan yorumlarla ilgili bi kaç şey soylemek istiyorum.
bence sonuçlar çok normal. ibrahimin aracının durumu ortada, bu araç daha nasıl geçilebilir ben açıkçası merak ediyorum.:) ha şu bi gerçek, bu araç istanbulda olsa olay çok farklı olur ama ankarada olsa bile 180+ güçteki, kısa şanzımanlı, jantı vs tamamen roll odaklı ve içi sökük bi rs kimse kusura bakmasın ama adama kök söktürür. bence hakan iyi bile gitmiş :) sonuçta hakanın gücü dermanı belli. 3 vites 75 de o ağırlık farkıyla vs ışınlanması mı gerekiyordu :)
öte yandan ben murat usta ile yapılan denemede 100+ kilo ile hakana için bi dezavantaj olabilirim ama bence bu çok da bişi değiştirmez teke tek denemede. fark ortada. ağırlığın asıl etki yapacağı hızlarda yani ilk basmada zaten çok fazla fark olmuyor. ama sürat arttıktan sonra
murat usta giderek uzuyorki bence o eğimde belli bi surat sonra ağırlık ve 18 jant avantaj bile olabilir hakan için.
hakanın son yazılımını tam bilmiyorum ama o geceki yazılım bence murat usta için yetersiz. ama araçların eşit ağırlıkta olmadıgı, jantına kadar farklı olduğu vs de dikkate alınmalı bence.
sonuç:
angaranın gençleri gazlamaya devam. istanbul ekibi roll yolları gorsun, şekerpınar kabusuna devam etsinler, çatlasınlar kıskançlıktan :) :)
Maşallah TIC rs e o gelmesede heykelini dikicem İSTANBULA :D
rs hafifliğiyle 180e kadar tutunmuş ama sonrasında güç ve tork göstermiş kendini gayet mantıklı tipik bi atmosferik & tsi denemesi olmuş :) benide dolu roccolar böle geçiyordu zamanında:D
ibo kameranın açısı negüzelmiş laa:D:D
Maşallah ibo,
RS koşturan ankarada bi sen kaldın :)
eyvallah dookancim :)
bakalim haci kismetse gideriz bizde :)
no sikinti just pompa :D
eyvallah abicim sagol guzel yorumun icin.
eyvallah eren :)
neyle dolu roccolarla yuruyodun anlayamadim ?
sagolasin kadir abi :D
Konumuz RS in geçilip geçilmediği değil ki ya da benim RS i geçip geçmediğim değil ki , inanın beni ilgilendirmiyor bu , maşallah iyi yürüyor eyvallah aramızda 400 kg (RS = Kg başına 0,183 hp , TSI = Kg başına 0,166 hp) fark olsun o kadar neyse ,
ben diğer videoyu da istemiştim o yüzden ibrahim koydu bu videoyu aslında , o varsa güzel bir karşılaştırma yapacaktık.
Uzatmanın manası yok , Murat ustayla bir daha deneriz.
ibo kelebegi söktünmü?
ibrahimin RS her zaman kondisyonlu.2 araç arasındaki agırlık farkı ve tork farkı karşılaştırılınca fark normal bence.2 araçta gitmesi gerektigi kmlerde iyi gitmiş
İbo TIC ares her zamanki gibi gergin ve tehlikeli, kondüsyonunu güzel koruyorsun kardeşim tebrik ederim :) Golf de güzel giden, gayet beğendiğim bir araç. Nazar değmesin ikisine de.
hakan ne zaman istresen deneriz yeterki musayit olalalım bence bu konuyuda fazla uzaki burda kapatalım ibrahimin araba da senin arabada farklı yurüyen araçlardan bizde bir birimize darılırsak kım kimle nasıl deneyecek haydi dostca denemelere devam :p:icon_tup:
Hakan abi Ankara camiası içerisinde en çok araç deneyenlerden birisin ve aracına takmış olduğun vidanın dahi farkını görmek istiyorsun haklı olarak. Klavye üzerinden bazı şeyler yanlış anlaşılabiliyor farklı yönlere çekilebiliyor. Geçtiğimiz perşembe akşamı köprüsünün üstünde hep beraber güldük eğlendik sıkıntı yoktu gönül ister ki forum ortamında da aynı şamata dönsün. Abicim yanlış anlamazsan senin hatan bence TIC RS gibi giderli bir arabadan kıstas alıp diğer araçlar ile kendini kıyaslamak oldu.
Evet malesef ki sana katılıyorum , arkadaşımız kardeşimiz dediğimiz kişilerden rica ederek yazmıştım bu isteğimi ama demek ki herkes kendi arabası olunca çok alınganlık yapıyor , bir daha bu şekilde bir talep yapmam merak etmeyin.
İbrahimin yazdıklarına ben çok alındım şahsım adına , tüm sorun burdan çıktı yani.
Benim arabamda yok dedikçe aaa buda varmış alsana facebooktan resim , arabamda bu yokmuş aaaa bak deposu doluydu ama basmıyormuş, arabamda bir arızadan dolayı birşey yaptık aaa oylemi bizim niye haberimiz yok.
Yakıt mevzunu da orda kimin başlattığını ve benim sadece "olabilir" dediğimi ve kendisinin gelip düzeltiğini bir daha arkadaşına sorsun (O üçüncü şahıs kimse artık selam olsun benden ona , bir daha düşünsün orda kimler vardı konuyu kim başlattı ben milletin ağzını ket mi vuracam konuşmasın diye.), burdaki hatam keşke orda ibrahim gelmeden sorsaydım ama emin ol gelseydin ben sorardım ne kullandığını çünkü zaten sordum orda arabanda ne değişiklik var diye.
Düşünün ben de hybrid turbo var , yok desem hanginiz anlayabilir bana onu soyleyin , hiçbiriniz anlayamazsanız turbo hortumunu söküp içini kumpasla ölçmediğiniz sürece.
Ben yanlış yazdıklarımı düzelttim sanırım sorun da burda çözüldüğünü düşünüyorum.
öncelikle her iki aracada tebrikler,kimin kimi geçtiğinden ziyade kamera açısı ve görsellik için teşekkürler, nasıl araba sürdüğün nasıl vites attığın ve kaçla gittiğin gayet anlaşılabilir durumda umarım video yükleyen arkadaşlara örnek olursun da hesap makinesi ile video çekmekten vazgeçerler.
herzamanki gibi ecufast yine farkını göstermiş
Bence baska konuya yazacakti yanlislikla bu konuya yazdi bi kac sekme acik olunca bende yapiyorum arada :D
RS e maşallah pek güzel gitmiş
biz benım konuya yazıyoduk bu konuya gelmiş yanlışlık var sorry
hesabı nasıl yaptın abı bılmıyorum ama gerçekten o hesapladığın gıbı olsa rs ı geçmene ımkan yok:)
buyuk ıhtımal rs ı 182 hp olarak hesapladın. 182 hp dynoda 1 atmosfer basınçta yanı denız sevıyesınde olabilecek degerı hesaplayarak 182 çıkarıyor. 1100 rakımda 182 hp degıl yanı. 165 hp flan.
çokta onemlı degıl. bu konunun ustune tartışmaya gerek yok.yolda nasıl gıttıgımız onemlı.
ben hala 180 de 1.5 - 2 boy golf onde dıyenlerı anlayamıyorum 195 kmh de 5 e atıyorum. daha nasıl açıklamam lazım :)
abi Allah aşkına yazdıklarımın neyıne alındın bı soylesene.
senden rıca edıyorum konuyu bastan tekrar oku. ben senın aracının speclerını senın postuna bakarak yazdım.
http://www.techturkey.com/forum/6833374-post27.html
o aksam methanolu gözümle gordugum ıcınde speclerıne yazdım.
sen bende methanol ve egzoz yok dedikten sonra ben ılla var dedımmı.
ama sen o konuya takıldın kaldın.
tamam abı methanol yok. son susturucunda standart.
takıldığımız noktalar farklı. farklı seylerı konuşuyoruz.
Ben düzeltmelerimi yaptım İbrahim , gerekeni de açıkladım .
Yakıt olayına çok kızdım mesela , affedersin sokuyum methanolüne , egzozuna , turbosuna , 180 deki 1 boyuna , beni geçmene geçilmene ben senle daha önce deneme yaptım sence o zaman da video koymadım onu da koyardım geçince göstermek isteseydim.
Başkalarından duyduğunuz şeyleri getirip getirip söylemenize kızıyorum , daha öncede çok konuşuldu bu konuda hassasım sabaha kadar da yazarım gerekirse.
Tekrar söylüyorum etrafındaki üçüncü şahışlara (ben kim olduklarını bilmiyorum bilsem soylecem burda) dikkat et , o gün aracım hakkında daha neler duydum neler ama neyse bu senle alakalı değil , gereken gerektiği zaman hesabını verecek.
Not : hp hesabında , hp/kg olarak hesapladım , benim arabamda 0 rakıma ininde 100-150 mbar daha fazla turbo basıncı basar , sadece atmosferik araç değil , tabiki atmosferik araç daha çok etkileniyordur , bir de yokuş yukarı bastığımız düşün mesela. M3 denememize bakabilirsin , bir videoda 1 boy bile açamıyor sebebi yokuş yukarı basmamız.
Bunları sadece bilgi amaçlı yazıyorum yanlış anlaşılmasın.
hakan abı bence bundan sonrasını yuz yüze konuşalım. senmı yazıyosun bı baskasımı yazıyo suphelenmeye başladım.
bu vıdeoyu benmı cektım benmı yukledım.Ankara ***** yer konusuna benmı koydum.
IMG 1176 - YouTube
[QUOTE=iynn-RS;6865638]hakan abı bence bundan sonrasını yuz yüze konuşalım. senmı yazıyosun bı baskasımı yazıyo suphelenmeye başladım.
bu vıdeoyu benmı cektım benmı yukledım.Ankara ***** yer konusuna benmı koydum.
Ben cevap veriyorum sorularına , hatıryamadım konuyu ama youtube koymuştum ona istinaden yazdım başka bir yere koymadım diye , ben doğruları doğru ise yazarım.
hakan abi beni yanlıs anlama hanı cok yakın da takıp etmıyorum aslında videoları da sankı senın denemelerde hep bi muammalı işeyler oluyo konu sonunda deişik noktalara gelıyo yani bence bi yanlıiş anlaşılma var.senle bi ara bende denemiştim arabamın eskı halıyle o konuyla alakalı da sen benı şu kadar geçiyo fazla geçemiyo gibi bişey soylemıstın diye hatırlıyorum yani ben 9 gecıyosam sen 5 demıstın öyle bişeyler hatırlıyorum
valla öyle bişey vardı abi hatta ilk tanıştıgımız donemler.sonra bana bi arkdaş söyledi golfu su akdar gecıomussun fazla gecemıomussun gıbı bişeyler dedi bende senle tekrar deneyım dıye gelmıstım yani o derece
maşallah iki aracada rs iyi gidiyor herşeye ragmen
hey maşallah RS'e