User Tag List

Sayfa 7/22 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
413 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: 31 Ağustos İstanbul Park Pist Günleri SA Megane RS 3. Seans

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    O sırada ben pistteydim doğrudur hava yağışlıydı. ama o hızda kuruda olsa arka lastiği çime çıkardın mı yağmur falan fark etmez. Hızlandıkçada araba dışarı doğru kaçmaya başlıo orada. Vettelden sonra F2 lerin antremanı vardı. Pist kuruydu F2 pilotu da aynı yerde aynı şekilde kaza yaptı.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST150 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    düzeltiyorum, sıralama turuydu ve Vettel'in kaza yapmasının nedeni, sağ arka lastiğinin ıslak kerb üzerine çıkmasıydı. yani konumuzla ilgili değil pek...
    Sıralama turu değil practice session dı. Araba ertesi güne yetişmez dedik ama yetiştirdiler sıralamaya.
    IN BOOST WE TRUST

TaGo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana temiz Rs ama ucuzundan bulabilecek varmıdır? Clio olur Megane olur. maksat pist koşup tartışmalara bir son vermek

Sonrada hiç zorlanmamış diye satıcam Allah nasipse
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tago ben satıcam düşünürsen konuşalım. Tek yapman gereken pist için yürürüne müdahele etmen. Amortisör yay ve kilit. Gider olarak yapabileceğin stock makinaya bi metanol var. O da pist için uygun değil biter büyük tank koymazsan.
    IN BOOST WE TRUST

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ben ciddi arayış içindeyim. Bu 2 araçtan birine karar kıldım. Ya önden çeker atmolar arasında zamana koşacam, yada na ların önden çekerleri arasında pozisyon arayacağız artık.
    www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz

ST150
    Misafir
    hızlandıkça her virajda lastik dışarı çıkar zaten ama kuruda olsa kaza yaparsın diye bir kural yok. eğer hazırlıklıysan bu duruma kurtarabilirsin... şahsen kurtardım, biliyorum...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arka düzlükte murat zaten gaz kesiyor eğim öncesi. Daha hızlı dönebilir orayı. 8. viraj girişinde de hızı limitin altında ama dediğim gibi onurcan F458 ile S2000 aynı değil. S2000 de tork çok yüksek değil o nedenle gazı daha rahat açabiliosun. F458 de durum farklı. S2000 den daha canlı. Ve o hızda riske ettin mi yandı gülüm keten helva. Her ne kadar F458 in kontrolü çok kolay olsada o hızların affı yok. Yani sen %70 gaza basıosan o oran o arabada %40. lastik oranları OK ama arada kg farkınızda var. F458 1.5 ton. Kullansan anlarsın. Kullanması gazlaması gerçekten çok zevkli Direksiyon tepkisi çok çok iyi. Anında alıyor ama pistte zorladıkça gerilmeye başlıosun. Yani senin S2000 de gazladığın gibi hadi oturup gazlayamıosun. S2000 de kontrolü kolay değil kolay kopuyor ama hızı daha düşük O nedenle kontrolü geri alması daha kolay.Bi de pist o arabanın hızı için geniş. F458 ve benzerlerinde o kadar kolay değil. Ben kendi arabam olmamasına rağmen ve mali sorumluluğum olmadığı halde free sessionlarda geriliorum o arabalarla. Hızlandıkça tehlikenin boyutu artıo.
    Diyorsun ya hiz kesiyor, kesmesine ragmen arada ciddi fark var bende onu diyorum. Ben kesmeden koskoca yerde 40-50 km hizlanabiliyorum. Aradaki zaman farkini dusunebiliyor musun ?

Gazi daha rahat acabiliyorum ? Nereye aciyorum Alper 8. virajin icindeki direksyon duzeltmelerini gormuyor musun ? Benden daha cok tutunan, aerodinamik olarak muhtesem olan, cok daha genis ve kaliteli lastige sahip olan F458 den daha kolay gaz acabiliyorum ? Joyistik dugmesi mi bu basinca gaz aciliyor? Kademeli bir gaz pedali var orada ve benden cok cok daha kolay cok cok daha fazla beygir gucunu yere iletebilir ki bunun icinde akill diffi de var degil mi?

Benim gibi S2000 e oturup hadi gazlayalim? F458 bir kere olsun arkadan kaymamis 1 kere. Ben her yerde ufakta olsa salinimdayim, her yerde arabayi duzeltmeye calisiyorum. Daha cabuk hizlanmasi neyi ifade ediyor ki? Murat abinin bu pistte kac turu var onu mu kontrol altinda tutamayacak? F458 1500 kg ise bende 1350kg um 150 kg fark var arada, onumde tank gibi M5 yan yan cikiyor ayni hizlarda 8.viraj sonunda 2ton.

S2000 kolay kopuyor da hizlar cok yuksek diye f458 zor mu ? Alper bahsettigimiz konu bir kac kisinin viraj girisinde f458 den 40km daha hizli olmasi.. Duzlukte kopmuyor ya bu araba..

Velhasil kelam; tekrarliyorum viraj giris hizlari yavas, benden de yavas, 208gti dan da yavas T5 le nedir bilmiyorum. Butun bu arabalar ultra guvenli de F458 o hizlarda girerse sikinti cikiyor? Yapmayin gozunuzu seveyim ya.

ST150
    Misafir
    Bu arada 458'in İstanbulPark'ta farklı pilotlardan birçok turunu izledim ve zaten araç en kötü ihtimalle (yağmurlu zemin, öndeki araca tur bindirme ve birkaç pilotaj hatası) 2.25 dönebiliyor. o kadar yetenekli yani

ST150
    Misafir
    Alıntı Onrcn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Diyorsun ya hiz kesiyor, kesmesine ragmen arada ciddi fark var bende onu diyorum. Ben kesmeden koskoca yerde 40-50 km hizlanabiliyorum. Aradaki zaman farkini dusunebiliyor musun ?

Gazi daha rahat acabiliyorum ? Nereye aciyorum Alper 8. virajin icindeki direksyon duzeltmelerini gormuyor musun ? Benden daha cok tutunan, aerodinamik olarak muhtesem olan, cok daha genis ve kaliteli lastige sahip olan F458 den daha kolay gaz acabiliyorum ? Joyistik dugmesi mi bu basinca gaz aciliyor? Kademeli bir gaz pedali var orada ve benden cok cok daha kolay cok cok daha fazla beygir gucunu yere iletebilir ki bunun icinde akill diffi de var degil mi?

Benim gibi S2000 e oturup hadi gazlayalim? F458 bir kere olsun arkadan kaymamis 1 kere. Ben her yerde ufakta olsa salinimdayim, her yerde arabayi duzeltmeye calisiyorum. Daha cabuk hizlanmasi neyi ifade ediyor ki? Murat abinin bu pistte kac turu var onu mu kontrol altinda tutamayacak? F458 1500 kg ise bende 1350kg um 150 kg fark var arada, onumde tank gibi M5 yan yan cikiyor ayni hizlarda 8.viraj sonunda 2ton.

S2000 kolay kopuyor da hizlar cok yuksek diye f458 zor mu ? Alper bahsettigimiz konu bir kac kisinin viraj girisinde f458 den 40km daha hizli olmasi.. Duzlukte kopmuyor ya bu araba..

Velhasil kelam; tekrarliyorum viraj giris hizlari yavas, benden de yavas, 208gti dan da yavas T5 le nedir bilmiyorum. Butun bu arabalar ultra guvenli de F458 o hizlarda girerse sikinti cikiyor? Yapmayin gozunuzu seveyim ya.
    güzel söylemişsin zaten karşılaştırdığımız otomobillere baksana Volvo V40, VW Polo GTI, Peugeot 208 GTi vs 458 Italia. çok söze gerek yok yani bence, adamlar dönmüş

Post Thanks / Like
    Mentioned
    29 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Olm yavaş bende kabul ediyorum. Tabii ki normalde sizden hızlı olması gerekiyor. Ona bişey demiyorum ki. Limitin altında gitmiş zaten o videolarda. 8. viraj evet yavaş. Arka düzlükte fazla gaz kesmiş doğru. Bunları kabul ediyorum zaten. Ama adamın süresi iyi ona diyecek bişey yok. Bi pisti zaten full hatasız dönmek çok zor.Düşündüğün zaman ulan 2:14 yapmış ama şurada şu hatayı yapmasa daha hızlı olurum diye çıkıosun orada değil ama başka bi yerde hata yapıosun. Amatörlüğün sonucu bu zaten. F1 de de adamlar bütün turları aynı hızda dönemiolar. İnsanın en yüksek konsantrasyon süresi en iyi yaptığı işte max 20 dakika. Sonra dağılmaya hata yapmaya başlıosun. Yarışlarda o yüzden zevkli. Hepsinin max verebildiği zamanlar farklı olduğu için sürekli çekişme var. Yoksa 1. kalkan 1. bitirir teknik sorun yaşamazsa. Bu da öyle yani oohoo 2:14 den daha aşağı çekerim diyen arkadaşlar kolay sanmasın 8 de sizden yavaş dönmüş olabilir ama pistin genelini düşündüğün zaman iyi süre ki o araba ile pistte hata yapma oranı daha fazla. Getz ile çıktığın zaman 10 tur aynı süreyi atarsın ama F458 ile S2000 ile olmaz işte.
    IN BOOST WE TRUST

OrcunInce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Murat beyin apeks hızları - 208 gti apeks hızları
    1) 88 - 91
    3) 110 - 102
    4) 75 - 75
    5) 73 - 80
    6) 120 - 112
    7) 90 - 85
    8) 112 - 133
    9) 90 - 85
    11) 170 - 165
    12) 60 - 66
    13) 60 - 73
    14) 60 - 77

Sanırım herşey ortada başka birşey konuşmaya gerek yok. Murat bey'in hızlı olduğu virajlar hızlanma virajları, geri kalanlarında zaten yavaş. Videolarda ki en yüksek hızları tek tek okudum. Sizde okuyabilirsiniz eğer isterseniz. Başka birşey yazmama gerek olduğunu düşünmüyorum.

Dipnot: apeks hızlarının düşüklüğünün genelde sebebi belli murat beyde. Pisti dar kullanıyor bir kere, ikincisi 3'te çizgiyi tutturamıyor. 8'i zaten konuştuk çok kötü. 9'da erken sola geçiyor. 11'de gaz kesiyor. 14'e ortadan giriyor. Son sektörde gti'dan hızlı tek bir virajı yokken burda, 2.14 çok iyi süre demeyelim.

Zero - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    16 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sadece 8de değil hepsinde daha yavaş.Anormal gelende o zaten.

Edit:Orçunla aynı anda yazmışız.Dahada teknik açıklama yapmak heralde mümkün değil cihazla ölçüp araç üzerindeki g forceları lastiğe bölüp pi sayısıyla çarpamayız.

dirk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Olm yavaş bende kabul ediyorum. Tabii ki normalde sizden hızlı olması gerekiyor. Ona bişey demiyorum ki. Limitin altında gitmiş zaten o videolarda. 8. viraj evet yavaş. Arka düzlükte fazla gaz kesmiş doğru. Bunları kabul ediyorum zaten. Ama adamın süresi iyi ona diyecek bişey yok. Bi pisti zaten full hatasız dönmek çok zor.Düşündüğün zaman ulan 2:14 yapmış ama şurada şu hatayı yapmasa daha hızlı olurum diye çıkıosun orada değil ama başka bi yerde hata yapıosun. Amatörlüğün sonucu bu zaten. F1 de de adamlar bütün turları aynı hızda dönemiolar. İnsanın en yüksek konsantrasyon süresi en iyi yaptığı işte max 20 dakika. Sonra dağılmaya hata yapmaya başlıosun. Yarışlarda o yüzden zevkli. Hepsinin max verebildiği zamanlar farklı olduğu için sürekli çekişme var. Yoksa 1. kalkan 1. bitirir teknik sorun yaşamazsa. Bu da öyle yani oohoo 2:14 den daha aşağı çekerim diyen arkadaşlar kolay sanmasın 8 de sizden yavaş dönmüş olabilir ama pistin genelini düşündüğün zaman iyi süre ki o araba ile pistte hata yapma oranı daha fazla. Getz ile çıktığın zaman 10 tur aynı süreyi atarsın ama F458 ile S2000 ile olmaz işte.
    sürekli aynı tur atılmaz tamam,haklısın;5. sayfadaki videodan baktım Ferrarinin 8.viraja giriş hızlarına. 3 kez geçmiş 8. virajı.
    1. geçişinde ibredeki min. hızı 116km/h
    2. geçişinde ibredeki min. hızı 104kmh
    3. geçişinde ibredeki min. hızı 101km/h

Gerçekten de her turda farklılık var, ama her tür daha da kötüye gidiş var, hele son turda 101km/h gerçkekten çok çok yavaş ki murat bey de dikkatle izlerse farkına varacaktır.
    Bir başka sorum şu: Ümit Ülkü'nün cup aracı ile diğer cup araçları aynı mı?
    Aquila non captat muscas!

b16vtecturbo#gizlituning #hondateam#cilacılaranlamaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kimse kötü birşey yazmıyor. Murat bey bu iyileştirmeler ile 1 sn den çok çok fazla hızlanır diyor. Övgü niteliğinde sözler bunlar.

997TT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benım pistte kullanmayı ogrenmem gerek....
    Pekı neden hala Best time yada o cıvar sureler bende Izmır-Izmıt ve Ist Park da?
    997TT ıle Korfez-ıst park
    GTR ıle hala en ıyı zaman 49,1 Korfez
    458 ıle 2. best Ist Park(Islak kuru ıdı)
    M3 ıle 2. en ıyı zaman Korfez
    Tourıng araclar ıle M5 ıle en ıyı zaman Korfez
    320d ıle 57 sec Korfez.
    vs vs vs vs vs....
    Sımdı bu pıstlere onlarca degısık arac ıle yuzlerce ınsan cıktı.
    Ama olsun,ben hala kotu kullanıyorum pardon yavas
    Insan ogrenen varlık ve ogrenmenın yası yok,sızlerle cıkıp kendımı gelıstırmek ısterım.
    Bu arada bu vıdeoda arkamda GT3 var,2:14 vıdeoyu ızlemınızı tavsıye ederım.
    Ayrıca Onur'un 458 ıle ve bu aracın test pılotlarından Italyan gurunun ıst Park vıdeosunu ızleyın,emınım cok yanlıslarla doludur ve hızlı olabılırler

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kimse kötü birşey yazmıyor. Murat bey bu iyileştirmeler ile 1 sn den çok çok fazla hızlanır diyor. Övgü niteliğinde sözler bunlar.
    Kotu bır sey yokkı,ben nerede kotu yada o tarz bır yorumda bulundum.
    Ama bu tıp konuları yazan arkadaslar hep aynı psıkolojıde.Yanı cok daha alt sınıf araclarla bu sure yada kullanımdan sonra Ferrarı yada Porsche tıp araclarla ucup kacıcagı dusunuluyorç
    Cok ornek var ama oyle olmuyor
    Yınede benı1 sec gıbı ıyı bır zaman hızlandırıcak arkadasa,Nusret te et ısmarlamak ıstıyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    78 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynı aracın kullanılacağı (mümkünse orta hızlı, yani hothatch tarzada olabilir) bir araç ile aynı gün, turlar atılsa varmıyız peki?

Bu kimin daha iyi süre kimin daha iyi viraj yaptığına belki daha iyi bir sonuç getirebilir.

Bir liste yapılsın mesela 3-4 kişilik olabilir. 1 araç kiralansın pistten hatta o aracı bile kurra ile çekebiliriz. Konuşan ve yorum yapanlar arası bir etkinlik düzenleyelim????

Bir fikir mesela

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Zero Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada clio 197 ile birçok virajı 458inizden hızlı döndüğünüzde hak vereceksiniz bize neden bu soruyu sorduğumuzu hatta kendiniz bile düşünürsünüz şu an çıkışta bu clio 458im gibi gitseydi ve viraj öncesi yavaşlasaydı daha keyifli olurdu diye,hayırlı olsun kazasız belasız tadını çıkarırsınız inşAllah çok keyifli bir seçim.
    Ben daha yavas gırdıgını ıddıa etmedım kı,benım ıtıraz ettıgım noktalar bambaska...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    248 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TaGo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aynı aracın kullanılacağı (mümkünse orta hızlı, yani hothatch tarzada olabilir) bir araç ile aynı gün, turlar atılsa varmıyız peki?

Bu kimin daha iyi süre kimin daha iyi viraj yaptığına belki daha iyi bir sonuç getirebilir.

Bir liste yapılsın mesela 3-4 kişilik olabilir. 1 araç kiralansın pistten hatta o aracı bile kurra ile çekebiliriz. Konuşan ve yorum yapanlar arası bir etkinlik düzenleyelim????

Bir fikir mesela
    Hemen! Pazar korfez var,ok?
    Ben zaten bu surelerı verırken yuzlerce kısı arasından verdım.
    Hatta bır arac kıralıyalım Budget tarzı bır yerden,cıkalım,ok?
    Hazır sıcakken konu,koyalım vıdeo zaman vs...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)