Murat Bey benim anlamadıgım bir sey var anlamamda yardımcı olabilirseniz sevinirim
Her pist videosunda yorumunuz oluyor genellikle frenin kotu cizgi hos degil cıkısın eh iste tarzı yazıyorsunuz arkadaslarda tecrubenize guvenerek elestirilerinizi dikkate alıyorlar
Fakat size elestiri yapıldıgında neden hemen savunmaya geciyorsunuz anlayamadım ?
Kotu kullanıyorum yazıp sonra en hızlı turlar bende varsa hızlınız gorelim demeniz celisio biraz da
Herkesin Ferrari , Porsche tarzı aracları alma imkanı olamıyor maalesef ancak elindeki araclarla viraja sizden hızlı girebiliyorsa burada elestirilirsiniz ben sakıncalı bi durum goremiyorum
Ben İstanbul Park'ta iyi dereceler planladığım için üstüme alınıp kendimce cevap verdim sadece. Diğer pistlere çıkmadım, İstanbul Park'a da 2 kez çıktım dedim. Çıkmadığım pistte de en iyi veya ikinci zamanı yapamam tabi
Z06ın stok olarak İstanbul Parkta derecesi mi var? Sen çıktın belki ama kaç yaptın ben bilmiyorum bu araçla. Araçta orjinal frenler var ve aldığımdan beri (3-4 yıl oldu heralde) değiştirmediğim disk+balatalar vardı diskler çatlayana kadar. Son pist gününde coil over kiti aldım ve aracın arka lastiği çamurluğa sürttüğü için virajlarda gereğinden yavaş döndüm. Motor yapılı (bu motor su içse 20-30 hp veriyor yüklememek saçma), viraj demiri orjinal, lastikleri kötü. Lastikten başka diyorsun da o lastik dediğin zaten senin dereceni 3 saniye oynattı ( o da Corsa'dan Trofeoya geçiş, ben Corsaya bile geçemiyorum, Pilot Cup almam lazım direk)
Bu arada bir öneri, konu pilotajsa heel&toe yapılacak, mümkünse arkadan itiş bir araçla esp tc vb kapalı bu denemeyi yapın bence, sıralı veya otomatik vites kullanmakla düz vites bir aracı kullanmak tabi ki çok farklı...
Neyse siz tartışmaya devam edin, ben fazla araya girmeyeyim![]()
9. Kez soyluyorum,Ben Kotu Kullanmısım.....
4. kez soyluyorum,Ben Yavas Gidiyorum...
Bılmem kacıncı kez soyluyorum ozaman daha ıyısı olan vıdeo koyun
3. kez soyluyorum;Yanlıs anladıgım yada kısısellestırdıgım bır sey yok!
Daha nasıl anlatılır??
Ben yaptıklarımı yazıyorum-soyluyorum,ılerısıne gıdıyormuyum?
Bu konu hakkında sonmesajım...
En YAKIN pıst gununde,bılgı alıs verısı yapmak ve kullanımları karsılastırmak ıcın ben gonulluyum ama konu uzamadan yapalım.
Sonra unutuluyor![]()
Demin S2000 cok kolaydi oturup gazliyorduk ? Bizde hata yapiyoruz biyonik degiliz ki. 2:28 e bile iner diyorum, cunki hata yapiyorum.
Alper video lari izlemeden mi yaziyorsun bunlari cok merak ediyorum? Bak bakalim bir tek 8.viraj mi ? Iyi sure cikmasinin sebebi neymis ?
Fotolari kaldirdim
Insallah sirali cikmistir fotolarSirasizsa sira bulmak baya zor olacaktir.
Oww cok yanlis gelmissiniz. Sizinle kapisabilmek icin veya yavas gidiyorsunuz diyebilmek icin Ferrari, Porsche tipi araclarimiz mi olmasi gerekiyor ? Benim hayatimda binmedigimi yada kullanmadigimi nereden biliyorsunuz acaba? Ucacagini kacacagini dusunmuyorum, benden hizli viraj alabilecegini dusunuyorum rahat rahat.
Ben yaniniza binerim, iddia ediyorum ki 1 sn den de cok gelistirirsiniz. Ama Nusret te et yemem Gezi cocuguyuz biz, guzel bir kokorec yeriz dilerseniz![]()
Aramagan;ortalıga laf etıp gıtmek yok
458 yada bu tarz spor aracları ben kullanmıyorum,ıyı kullanan ınsanlar cok.
Ben herseye hazırım.
Benım derecem 16 ıdı Stok lastıkle(Corsa 458"e yok!)Trofeo ıle oldu ancak 2 sec kı esas gelısım Kamber ayarından armagan,lastıkden degıl.
Senın aracda bır cok parca,ben HIC BIR aracımda fren-amortısor gıbı hıc bır sey yapmadım.Sadece gtr da cooler-turbo palı yaptım vs...
Denemeye sende gelıyorsun ozaman,dogru mu?
Demekkı sana 10. kez soylemek gerek;Ben kotu kullanıyorum//Yavasım vs...
Resımler super,sımdı resımlerden sonra ne demem gerekıyor?
bidakka bidakka stock süspansıyonlu 458 e fabrikadan daha iyi camber ayarı mı yaptırdın abi daha iyi dönmesi için?
Konuya yazınca otomatik olarak senin bu araç kiralayıp kasma olayına bilet mi kazanmış oluyoruz![]()
Ben ne yazdım, 2:14ün altına inerim çünkü virajlara ben de yavaş giriyorum (artı lastiğim ve frenlerim değişecek, çamurluğa sürtme inşallah geçecek). 2 Haziran videoma da baktım virajlarda yavaşım, bunu söylemek bu kadar zor mu? Evet Z06nın şu an potansiyeli daha yüksek, 458den çok daha yüksek belki. Bu arada kamber ayarı olayını söylediğin iyi oldu, o konuyla ben daha ilgilenemedim, diskler çatlamasaydı uygulayacaktım ama elimde değerlerle bekliyorum
En iyi pilot benim veya en hızlı virajı ben dönüyorum vb derdim olmadığından böyle bir organizasyona girmeyi düşünmüyordum ama madem davet ettin geliriz tabi, zevkli olur
Edit: Ben Corsa vardı diye hatırlıyorum sende, 458in standart olarak hangi lastikle geldiğini bulamadım, forumlarda herkes hangi lastiği istiyorsak getiriyorlar yazmış, sende ne vardı bilmiyorum.
Aynen ama malesef olması gerektıgınden gerı gıttı... Ozellıkle yavas vırajlarda ıstedıgım olmadı ama lastık sayesınde hızlı vırajlarda ıyı oldu.
Armagan bılet falan yok,yazılarından onu cıkardım sadece
Neyse;konu ıyıce abuk sabuk bır hal aldı.
Benım adım hıdır,elımden gelen budur...
Daha ıyılerını keyıfle ızlemek ısterım...
Biz elinizden geleni gelistirebileceginize inaniyoruz. Bir volvo dan daha hizli viraj yapabileceginize inaniyoruz. Viraj olarak daha iyi olan videolar mevcut zaten, buyrun izleyin. 8 e erken girmissin demissiniz de siz cok gec girmissiniz 8 e simdi onu fark ettim. Bende en iyi bilenim demiyorum, Orcun la konusuyoruz, utkuyla konusuyoruz, baska arkadaslar izleyip yorum yapiyor.. bizde bu sayede gelistik. Siz daha iyisinin yapilamayacagini neredeyse kafaniza koymussunuz, eh bizimde daha iyisini yapma imkanimiz onumuzdeki 10 sene icinde pek gozukmuyor maddi imkanlardan oturu, o yuzden bizi daha iyi sure olarak izlemeyeceksiniz gibi duruyor.
Valla en az 4-5 kişi olmak tercih olurdu ama olmasada ben varım. Ha bu arada en iyi zamanı yaparım diye yapılmış bir teklif olmadı bendeki. Sadwce iyi kullandığımı düşünürüm. Ancak kıyaslaşalım desek 1. si 458 bulamam2. si bulsam alışmam zaman alır. O yüzden ortalamayı geri çekip kıyaslanmak daha güzel.
www.plasti-dip.com adresimizden tüm yeni ürünleri görebilir ve taksitli alışveriş yapabilirsiniz
Arkadaşlar süper spor arabayla gazlamak düşündüğünüz kadar kolay değil pistte. Hiç birimiz profesyonel değiliz. Yani o düşündüğünüz 208 den yavaş girmişsin çıkmışsın falan komik olmayın. Tekrar söylüyorum Getz ile Megane ile birbirine yakın süreler yaparsın ama F458 tarzı arabalar ile kolay değil. İkincisi viraja girdiğin hız değil virajda kazandığın hız ve çıkış hızın önemli. Viraja 200 le girdin ee frenle bütün momentum hız gitti. Adam viraja sizden yavaş girmiş ok. Sizden hızlı mı çıkmış e o zaman neyi tartışıosunuz. Superspor kullanmayan arkadaş çıkıpta hatalarla dolu zamanınız diye yorum yapmasın komik oluyor. Ben ilk F458 i kullandığımda devir geldi diye vites büyüttüm. İtalyan kahkaha attı daha ledler yanmadı diye. F430,California, Quatroporte, F355 , F360 Modenayı, GranTurismo ile kaç tur attığımı trafikte kaç saat kullandığımı hatırlamıorum. Aralarında 100 yıl var bence. Cup arabaları ile F458 i kıyaslıosunuz. O arabalar tamamen pist için hazırlanmış arabalar. F458 tamamen road legal. Çok kontrollü ama bir o kadarda pistte hızlı bir araba. Piste çıkıpta ben hatasız kullanırım diyebileceğiniz bir araba değil. Bunları Murat ı tanıdığım ettiğim için değil pisti ve arabayı iyi bildiğim için yazıyorum. İtalyanlar arabanın üzerinde yaşıo neredeyse. Süreleri 2.10- 2.11 civarında hatırladığım. Amatör biri için 2:14 iyi bir süre o araba ile. Düzeltilebilir mi e italyanlar dönüo 2:10 ile tabii ki ama yürek ister zorlamak.
IN BOOST WE TRUST
Hatalarla dolu yazarim hicte komik degil gordugumuzu soyleyemiyeceksek kimse kimseye yorum yapamayacaksa ne anladim bu isten.Yavas donuyorum virajda daha hizli olabilirdi demek bu kadar mi zor nedir bu ego anlamadim.Kimse hothatchle supersport gecerim demedi hizli donebiliyorum viraj dedi nereden nereye cektiniz konuyu ki konu pist konusu degil benim videomdu.Ben ogretici birseyler duyariz diye konunun sapmasina birsey demedimde olay sen al sen daha hizli done dondu.Beklemiyordum.
[QUOTE=Onrcn;. Siz daha iyisinin yapilamayacagini neredeyse kafaniza koymussunuz, eh bizimde daha iyisini yapma imkanimiz onumuzdeki 10 sene icinde pek gozukmuyor maddi imkanlardan oturu, o yuzden bizi daha iyi sure olarak izlemeyeceksiniz gibi duruyor.[/QUOTE]
Benım kafaya bunu koydugumu nasıl cıkardın,cıdden merak edıyorum?
Ben daha ıyısını ızlemek ısterım dedım,ısım zıkretmedım.
Ayrıca benım ıst parkda onlarca vıdeom yayınlandı,onlarıda ızleyın
Hatta ıslak/kuruda 2:14 u ızleyın,onada yorum yaparsanız sevınrım.
Kotu oldugum yerler ıyılesır...
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)