Konu sasti aslolan senin turlarin, bosverelim Maserati yi![]()
Konu sasti aslolan senin turlarin, bosverelim Maserati yi![]()
Onurcan o frenler kolay kolay şişmez abi. Biz sabahtan akşama kadar pistte turluyoruz o arabalarla ki arada kukalar koyuyoruz frenlere daha fazla yük binio şişmio. Quatro porte şişmezken granturismo nasıl şişsin.Herif frene abanmamış belli. Ondan sonra abanmış ama geç kalmış ki Megane ın yanından geçtiği hız bizim çıktığımız hızlardan daha düşük orada. Yaw zaten belli herif frene bastığında Megane ile arasındaki mesafe değişmio. O arabanın ölüsü bile Megane ın frenlerinden güçlüdür. Fren noktasında efektif fren yapmamış. Olay o. Beni sev sevme önemli değil yanlış bişey söylediğimde uyardığında kızacak halim yok. Herşeyi bilirim gibi bir iddiamda yok ama o arabalarla tur sayımı hatırlamıorum o arabaları o kadar iyi tanıyorum.![]()
IN BOOST WE TRUST
Maserati'yi kullanan Hakan Ünsal arkadaşlar
O kadar gereksiz fren kullanmış ki Maserati'nin frenlerini şişirmeyi başarmış. Geldiğinde kendide söyledi 'çok gereksiz fren bastım pisti bilmediğimden, acemilikte var tabi, dip frende hiç bir negatif ivmelenme olmadı' dedi. Bu arada Ferrari'leri bile şişiren insanlar mevcut, herkes otomobilden anlamıyor![]()
Alıntının yanında +işareti var herkesin postundan toplu alıntı yap altlarına yaz tek mesajda.Bu ne la kim ne demiş diye okudukça altalta hep sen çıktın![]()
Teşekkür ederim evet subarunun gereksiz yerde kazık fren yapması olası kazadan dolayı korkuttu beni çok huzursuz etti o el hareketi arkadan çok hızlı gelen maseratiye ben 220 ye cıktım viraja çok az kaldı amacın ne sıkıştırıyorsun diyip yol verdim duramayacagı bellıydı zaten
Herkesi açıklayıcı bir şey yazayım birinci gözden biri olarak ben ilk defa orda 220 ye çıktım beni en az 250-260 la geçti ve mesafe çok azdı en fazla yarım saniye basmamıştır sonra kazık fren yaptı ben 3 vites komp. Yaptım biston kaputtan çıkıyordu ve frenlerim sıfır yani çok iyi duruyor orda vites küçülterek durmaya çalıssaydı belki dururdu vurmazdı ama yoldan gene çıkardı hz maserati olsa o hızla orda duramaz tek dyrcak araç f1 dir
Maserati seni geçerkeni orada 250-260 göremez onu söyliim de. F458 ile 270 civarı gelip sinyalizasyon direğinde fren yapıp dönersin orada. Granturismo da aynı fren noktasından 250 ile frenleyip döner ama seni geçerken aranızda o kadar hız farkı yok ve fren noktasıda bayağı önde sinyalizasyon direğine göre. Yani mesafe az değildi sadece etkin fren yapamadı ya da kendi deyimi ile frenler şişti. Bi de kompresyona sokmuştur muhakkak ki normal debriyajlı sistemden daha rahat. Ama panik frende işe yaramaz.
IN BOOST WE TRUST
Kendi aracımda hızım tam 220 idi bayada hızlı geçiyor beni o hızlar olması muhtemel değilmidir komp hiç yapmadı bizzat gördüm dinledim yarım saniye geç kazık fren yaptı sonrada fayda etmedi işte sola direksiyon kırması duramıcam belki dönerim endişesi iydi bu arada o aracın son turuydu şişme olabilir ama orda o hızla yarım saniye geç basmak demek kazaya sebebiyet verdi diye düşünüyorum
sen 220 isen onunda hızı 230 civarıdır. Sokakta durup yanından 30 km ile geçen arabanın hızına bakarsan anlarsın nasıl geçeceğini. Fark aşağı yukarı aynıdır. Zaten senin arkandan basmaya başlıyor senden hızlı gelmiyor. Senden hızlı akselere oluyor normal olarak. Yani bir anda 220 den 250 ye çıkamaz.
IN BOOST WE TRUST
Dediğim gibi fren noktası erken bile. Çok rahat sinyalizasyon direğinin altında fren yapabilirsin o araba ile. Ben megane ile şıkan çizgisinden bir tık sonra oturuyorum frene ve dönüyorum.
IN BOOST WE TRUST
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)