saçma sapan bir peak yapıp torku 340 lara vuruyor, sonra o basıncı tutamıyor. TF035 turbo ile bu kadar. Aracın karakteristiği de bu şekilde.
Built to fall....
ben bu tork olayını anlayamıyorum. düşük hacimli ve daha ufak turbolu arabalara göre bendeki tork hem daha az geliyor hem de bayağı yüksek devirde. tork-turbo-hacim-basınç arasındaki ilişki nedir kabaca
3500 devirde 1.55 peak vuruyor, egzoz çıkışı çok dar olduğu için deli gibi tork vuruyor akabinde. 350 nmolan tork basınç sürekli düştüğü için 200 küsürlere iniyor 6000 de.
Aynı arabaya headers yapıldığı zaman peak tork 30 nm kadar düşüyor ama 4500-6500 arasındaki tüm alanda tork 25 nm atıyor.
Seninki daha mantıklı, daha kullanışlı, bizimki yürüyeni yoruyor.
Built to fall....
Bendeki turbo da nerdeyse coltun ustundeki turbo kadar, basinctaki dalgalanma edo nun da dedigi gibi internal wastegate in basinci tutamamasindan.
sELENOİDdenen bişey var güldürmeyin adamı
bakın sonradan turbo değil o arac selenoid denen bi unitesi var basıncı ilk siz arabayı deli gidiyormuş gibi sanın diye basıncı veriyor sona cıtır cıtır çekiyorWG nin tutamaması .5 barlarda olmaz 1.5 larda olur
colt un üstündeki WG de yabana atılıca cinsten değil satan
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
"Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan,halkını esir eden,içerideki cephenin suskunluğudur."
M.Kemal ATATÜRK
sen programlıyorsun selenoidden arabanın hacimi 1.4 saten![]()
selenoid olayına gelince normal programların alayı böyledir peak yapar kesiciye doğru düşserr sen programlayarak selenoid in çalışma zamanını değiştirirsin bazı araçlarda selenoid cidden kötü oldğu için yeteri kadar tepkili olmadığı için belirli bi yerden sonra saçmaladığı için selenoid i değiştyiriyorz normal araçlarda selenoid inyanı sıra başka işlemlerde gerektiriyor Wg ile ilgili basıncı tutabilsin diye
www.drecu.com
Ne Büyüktür Emeğe Saygı Duyan İnsan...!!!
selenoıd aldım hondata ama emınım wg tutmıcak basıncıbuna ne demelı ozgunum
wgdım 6.5 psıda acıo 13 psı bastıgım zmn selenoıd ıle ustlede 10 psılara dusuyo basınc..yanı baktıgım orneklerde oleydı..ya daha gec acan wg almam lazım yada external..yanlıs mıyım???demekkı sorun selenoıd deıl ınternal wg
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)