BrakeHorsePower Nickli Üyeden Alıntı
Güsel deneme olmuş, tüm araçlara maşalla. Zaten karşılaştırmalar bölümüne konu açıldığı zmanda bizim tarafımızdan yapılmış k04lü astra nın ep3 ü geçeceğini belirtmiştim açıkça. Sonuçta bunu görmüş olduk tekrardan. Ep3 kpro vs konursa iddialo olacaktır. Araçları karşılaştırırken turbo-turbo atmo-atmo olayına katılmıyorum. Çünkü kg-hp olayına bakmak lazım. Astra coupe turbo 1345kg, ep3 typer 1160kg galiba? Stockta 2 si de 200hplerde(tr ye gelen astralar192hp), arada bayağa kg avantajı var bunu anca tune edilerek astra kapatabilir. Daha önce chiefkadirin ep3 le deneme olmuştu, galiba onun ep3 230hp civarındaydı. Astra da 280hp civarındaydı. Benim tahminim 245-255hplik bi typer, bu setuptaki astrayı geçebilir ya da denk gider ama top speed de astra aerosunun avantajıyla önde olur. Yane kg-hp oranı daha önemli, Velinin araç şu anda 0.95 bar cont. boostla gitmekte en son ayarda biraz benzin ve boost kısmıştık. 1.1bar cont. boosta göre de ayar verilebilir, 1.1bardayken paşaoğlunda 313hp aldı, biraz daha kurcalanırsa aynı boostta daha agresif ignition timingle 320hpleri rahatlıkla görebilir. Ama motor ömrü az olur, sonuçta stock makina ve turbo içinde 1.1 bar gerçekten de limit o da zarar görebilir. Siyah astramız adanada, izmir tarafına yolumuz düşerse mutlaka uğrarım. Adanaya da sizin yolunuz düşerse Başımızın üstünde yeriniiz var bekleriz. Kimse marka fanatikliği yapmasın, matematikle uğraşsın biraz. Düzgün ellerde yapılınca her araba her arabayı geçer.