sagol arkadaşım :icon_tup: senn CTR de çok güzel maşallah hepimize kaza bela vermesin yarabbim
Printable View
kpro ıyıde bır ayardan sonra o fark cok rahat kapanır.
Orçun araç 305 hp deniyor. En kötü ihtimlle 285hp çıkarır denerek konuya devam ediliyor. Peki sence 240 hp de olsa kpro ile. 300 hp 1350 kg bir araca ne kadar kafa tutar. Opelin şanzıman oranı uzundur. Çok devir çevirmez ancak o viteslerde yaptığı sürat yüksektir. Mesela ben 4 de yaklaşık 215 lere yaklaşıyorum. Bu tip şanzımana sahip bir araçta top speed denemesi nasıl olacak??
Orcunum biz sizler ve piyasadaki araçlar sayesinde Honda hakkında bir nebze bilgi (bak bir nebze diorum) sahibi oluyoruz, ancak siz diğer markaları bu denli takip ediyormusunuz? opelin kaç adet motor kodunu biliyor forumun geneli? yada bu motorlara yapılan modun ne kadar cevap verdiğini biliyor? (bak gene forumun geneli diorum, belki sen biliosundur hedefe seni oturtmuyayım direkt). Sen bir tek kpro ile 240 hp ler alınıyor yamışsın. Doğrudurda. Ancak muharremin araç, şefin aracı, senin aracın kpronun yanında ne ekipmanlar kullandı ancak bu değerlerin biraz üstünü yada bu değeri verdi. Çıkmaz kpro ile demiorum ama çıkıyorsada sanırım bu araca yetmez.
Kpro ile illaki daha iyi sonuc cikarir iyi maple fakat astra bende iken en son soft map yapildi.
Bencede top speed de opel çok farklı gidecek. taaa ilk mesajımdada yazdığım gibi, tayyarın avantajı gaza çok ii tepkimesi ve bir anda öne atılması. Uzun olan opel şanzımanı; güçlüde olsa ancak, tayyarla 200km lere kafa kafaya gitmeye yada az bir önde olmaya izin verecektir. Ama gene BENCE diyeyim (bende senin gibi :) ) top speed deneme teklifine opel önde cevap verecektir. Bu benim görüşüm.
abi diorum ya. kproyu bilioruz. Ancak sizler direkt hergün yeni ayarlara gidiosunuz. Ben şimdi 240 hp olmaz desem yorumum afaki olur. Sende doğal olarak olmaz diosun, belki şimdilik olmazdır ;) ama senin aracın, orçunun eski setupu, muharremin SKN de kproyu diğer parçalarla birlikte gördük. muharrem 250 hp leri buldu. Orçun 270hp leri ips egzantriklerle. Senin setuptada dereceli var 260 hp diordun galiba. 250hp ve üzeri tayyar bu araca başlangıçtan 2 boya yakın açabilirse. Top speede kadarda kafa tutar. Ancak başlangıçtan geçemeyen tayyar, ilerde opeli zor yakalar diorum ben.
Tarkan sadece k-pro,dc headers,cai,egsoz ile 240hp zor.Birde paşaoğlunda ölçülen araçların hp sine değilde kw sine bakın.
Denizlideki ümitin aracı safe mod.daymış typer ne durumda bilemiyorum ? Biz burda 1100 rakımda 2-3 boy geçildik contalı typer ile denizlide 300-400rakımda typer avantajlı olmalı ..neyse uzun muhabbetine gelince nekadar uzunda basılacak typer uzunda şişen bir araç değil 6.vites 8000dd 255 felan yaparki en güçlü olduğu yerdir..Portekiz vasco videoları uzunda nasıl iyi olduğunun kanıtıdır ;) Bizim araç için 260 demedim çünkü ölçmedik ve ayarda yapmadık henüz bence 250-255 dir dedim eski haline oranla kıyaslayınca :)
Kadir abi; rakım farkı konusuna katılıyorum. Heleki yapılacak olan deneme yeri olarak İzmir seçilirse durum dahada tayyar lehine olur. Ancak uzun hakkındaki yorumum şu şekilde. Ben benim calibra ile yaptığım düz yol performansımı biliorum. Rakam vermiyeyim sen yaklaşık olarak biliorsun :) Bertonede aerodinami açısından benim türevim. Kaldıki bende teorik olarak 135-150 hp de fazlası var. Sanırsam güzel top speed denemesi olur. Ancak özellikle 200km sonrası top speede olan yürümede; astrada aerodinami ve tork farkı fazlaca etken olacaktır.
Neyse abicim senle bu konuda tartışmam. ***** çok soruda sorarım sana, bilginede tamah ederim. Nacizane fikrim bu. Sonuçta ne astra geçse ben bişi kazancam nede tayyar. Sadece mümkün olduğunca realiteye bağlı kalarak yorum yapmaya çalışıorum. ;) Buda bazen antipatizanlık olarak algılanıyor.
tago ya katılıyorum 0,26 katsayı uzun 5 ve 300 beygir ile astra coupe uzunda biraz gider :)
orcun un 270 ps lik dynosu varmı onun eksoz sıkıntılı idi 6 ya alınca o yuzden basmazdı diye biliyorum ..
En son denemelerde typer da gözle görülür güç artışı vardı ancak hep 2inci viteste typerın devirlerinde basıldı bunu da hatırlatırım. Hiç 3 te veya 100 le giderken gazlama olmadı, 3üncü viteste basılsa biraz daha fark olurdu. Sonuçta bi de top speed e doğru giderken 0.28-0.27 aerolu bi araçla gazlanıo, astra illa ki daha da önde olacaktır. Ki 4 üncü viteste iii yürümesinin sebeplerinden biri de budur. Dediğim gibi 255hplerde typerla şu anda bayağa zevkli olabilir gidişleri.
headers 60 lık ara boru kpro fılıtre 240 ustu cıkan araclar var ben ıdda edıyorum o fark kapanır dıye. konu yıne saptırılmıs fanatıklık degıl astrayada helal olsun dıyımde konu farklı yerlere cekılmesın.
İlk denemede conta yoktu koyduğum ikinci videoda sonradan conta yaptık ve biraz daha iyi gitmeye başladı.3.viteste 100km de typerın en avantajlı olduğu yerdir typercılar bilir :) Deneyebilirdik tabiki :) 255hp typer üzer bizim araç o denemelerde 229hp vermişti + 26hp ile çok daha ileri gidecektir ;)
Sonuçta Astraya tebrikler :icon_tup:
her ne kadar su boy kavramlarini sevmesemde, kadir abiye soruyorum ilk denememizde araçtan indikten sonra kaç boy oldu diye sorulduğunda kendisi ne demişti ? bu arada bu denemelerin hepsinde hep 0.8 barda gidiyordum manifoldum catlakti westagate "dın dın :)" diye ses yapiyordu. hatta burda konumda var benim o donemlere ait. bunlar elbette bahane değil zaten neticede geçen yine bendimde demek istediğim o denemelerden sonra siz kpro taktınız bizde turbomuzu deiştirdik.