ben cok denedım zamanında stock 3-28 ıle stage 1 vtec 180-200 e kadar vtec onde oluyor sonra alıp basını gıdıyor bmw ama 20 ve 18 gereksız geldı bana denemek tabı deniyecek araclar sağlıklı ıse
Printable View
ben cok denedım zamanında stock 3-28 ıle stage 1 vtec 180-200 e kadar vtec onde oluyor sonra alıp basını gıdıyor bmw ama 20 ve 18 gereksız geldı bana denemek tabı deniyecek araclar sağlıklı ıse
ben e30cuyum e30da bu bold kısımla belirttiğin özelliklerden dolayı herzaman güzel giden bir aaraç. tunç lada msn den günlerce konuştuk nası egzos koyayım ne yapayım gibilerinden kendı aracıma yaptıklarımı ona tavsiye ettim oda yaptı tek eksiği beyin. ben vti ı geçebilceğine inanmıyodum ama geçti ancakkkkk sadece filtreli vti ı geçti oda zar zor ama geçti.
asıl konu m44 e36 lar yani 1.9küsür hacme sahip ve m42 yani e30 dan biraz daha güçlü ve torklu doğal olarak kg farkını birazda olsa kapatıyo. egzantrikleri falan herşeyiyle başarılı bir motor.
vti yada gti geçmemesi için bir neden yok bmw nin en büyük avantajı difransiyel seçeneğinin çok olması UZUN & KISA kafana göre oyna ;)
bu arada m42 44 de beyin çok önemli typer da kpro neyse is tede o şekilde güç alınıyo
tekrar ediorum düzgün bir vti ile 320i 60 dan roll yapsın bmw nin nerdeyse top speede kadar hiç şansı olmaz. Ancak 100-den başlayacak bir roll de bmw 200ün hemen sonrası vteci yakalar. top speede daha erken varır. Tüm bunların yanında bence kesicide giden bir 320i yi pas pas gösteren bir vtec pek geçemez.
Buna birçok arkadaşım "hayıırr"-"şaşırmışsın sen"-"biri 235 diğeri 221" vsvsvs gibi yorumlarda bulunacaklar biliorum. Ancak zamanında denendi.
tabikide hatta kesinlikle 320i, vti dan hızlı yada atik değildir. Ancak top speede kadar çok istikrarlı hızlanır ve yokuş yukarı dahi kesicide gider. Eğerki 320i ye çip yaparsanız vede kesicisini 7200e çekerseniz, sanırım vtec top speed de modluda olsa geçemez. (bu arada m50 nin kesicisi 6450dd dir.)
yaw bu araba stok.. ne hafifletme ne yazılım ne egzoz... :D
hayır ya ne stock u 318is te filtre 51mm düz boru egzost 4.10 difransiyel var.
tarkanda inanmış 320 yle vtec geçicek auheuaheuaehuaehuaehaeuhaeuhae :D:D arada yazıp duruyo :D geçemezsin 320 ile vtec moruk hayal kurma :D
ha modifiye varsa olabilir.. ben stok sandım.. kısalı 4 kapı E36 320 si vardı arkadaşımın baya iyi gidiyodu ama 220 de kesiciye giriyodu...
bende diorum ya eray
60-200 yada 100-200 de afedersin vti (stock ama düzgün) 320iyi (e36 stock ama düzgün) don lastiği gibi uzatır. Ancak 100-200 denemsinde 320i vti ın ensesinde olur vede bence belirli süre içindede geçecektir. yola bağlı. yokuş aşağıysa yolun devamı 320i yine geçemes. ancak düz veya hafif yokuş eğimi varsa işte bu videolardaki gibi "yanımdan ne geçti" die korkarsın
ben daha geçen hafta 328 cabrio ile roll yaptım 4 un sonunda 5 boy ondeydım nasıl olcak şimdi :) bmw yı tanıyosunuz dur belki draglarda 1. olmuştu. :)
Tuncer işin içine swaplar, modlar girerse zaten burada yorum yapamayız. cabrioyuda zaten ele. Adamla yürümüşsün araç 1600kg... 320i cabrio bile tavansız 1435kg + hardtop ile 1500 lere gelio.
valla dene artık bişeylerle video izleyelim paso teknik verileri çarpıştırıyon icraat yap bilaaaaaader :D:D
teknik veri yok adamım. Bunlar tecrübe :D
bak tombi kırmızı coupede, ben calibrada roll yapıoz 200+ hala yanımda adam. Sen düşün??
bmw kaçtan sonra gelıp geçer mesela.. boş vti yi... bu arada benım aracımda filtre egsoz var sadece ??