User Tag List

Sayfa 7/15 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
268 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: SS Clio Rs - VE Clio Rs "ölümüne top speed" :))

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hadi CAI leri kapıştıralım Paşa dynoda benim kendi yaptığım CAI ile 7hp almıştım. Paşa beygiri değil bu arada normal hesapla bahsediyorum Arabayı hiç indirmeden direk before after yapmıştık. EB RS te draglara girerken kullandığım CAI setupı gerçekten çok farkettirmişti. Baya okumuş araştırmıştım. 76 lık yerine 90 lık düz boru ile boru içerisinde hava bırakıyorsunuz. İlk gaz darbesinde ani emiş için o havayı kullanıyor ve anlık boğulma yaşamıyor. Bu arada kullandığım filtre K&N di ve tam 130 lira saymıştım o filtreye. Ama Alper üstada ve Utkuya katılıyorum. Ben K&N den pek de memnun değildim. Daha iyi sünger tipi filtreler var ve çok etkiliyor inanın.

Bu arada boruyu nekadar uzatırsanız hava sürtünmesi o kadar artacak ve ısı doğacak. Artan ısı, basıncı da düşürecek vs. vs. Neyse bu CAI işi adamın aklını alır İsteyen olursa yakında Sonere yapacağım CAI' yi yakından görür

Seko dön sen de artık dizel spece Bak ben döndüm şehir içi 1000km şehir dışı 1200km nispet yapar gibi geziyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İsteyen olursa yakında Sonere yapacağım CAI' yi yakından görür
    desperately waiting

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şimdi sizin aklınızda 2 tane soru işareti var...
    1)cai nedir?
    2)neden takılır?
    sıradan cai ye örnek:sıradan cai
    yaratıcı cai ye örnek: pimaş borudan dedelerimizin reno 12 lere yaptığı cai.....
    kafam iyice açıldı kusura bakmayın
    ..::PASSATURBO1::..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    desperately waiting
    Soner CAI' nin üstüne yazı da yazıcam. "Maşallah"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Soner CAI' nin üstüne yazı da yazıcam. "Maşallah"
    aman kamaşullah yazma da ne yazarsan yaz

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aman kamaşullah yazma da ne yazarsan yaz
    ulan koptum gece gece

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada şimdi Aytu ile konuştum yani VE RS ten kamerayla çeken yani görüntülerdeki spiker oluyor kendisi

Bana yazdıklarını aynen aktarıyorum SS RS ile olan denemelerinden;

-------------------------------
    O denemelerde SS RS' in bizden 40 kg eksiği vardı. Zaten bunu önceden konuşmuş ve forumda yazacaklarına dair söz almıştık. Eğer yazmadılarsa ayıp etmişler demektir.
    SS RS' te çok hafif jantlar var. Jant başına 2.5 kg daha hafif. Dönen aksamda 2.5 kg hafiflik nekadar farkeder siz düşünün. Artı SS RS' in arka koltuk sırtlığı da söküktü. Bir de filtre borusunun ucunda filtre yoktu. Yani filtresiz yürüdü. Direk soğuk hava alır şekilde. Umarım bunları da yazmışlardır.

İşte bu yüzden diyorum bazı olayları yansıtırken daha gerçekçi olun gençler. Sonra bu işlerin tadı kaçarsa arabalarınızdan soğursunuz.

chiefkadir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En iyi filtreler, 20 kilo ile 3-4 boy almalar Savuluun uleeeen alayına go spec Rs gelıyo

Rs konseyıne selamlar bılgı paylaşıldıkça çoğalır Kısa bır donem sonra bızde Rs e yaptıklarımızı paylaşacaz gençlerle Bora ve Alper hocama saygılar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    varmı başka gizli şeyler

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bora abi yazdıklarında genel olarak doğrusun ama şunu eklemem lazım senin paşa beygirlerinde sıkıntı var, tekerlek gücü ile motor gücü arasında uçurum gözüküyor
    45 yanak kullanmış olmandan ötürü dyno kayıpları fazla hesaplıyor ve dynolar motor=tekerlek + kayıp mantığından çalıştığından motor gücün çıkması gerekenden fazla çıkıyor..
    before/after analizlerini tekerlek güçlerine bakarak yaparsan çok daha sağlıklı olur
    if in doubt, flat out.

instagram: utkuuzunoglu

clıosport_ph1
    Misafir
    Bu arada şimdi Aytu ile konuştum yani VE RS ten kamerayla çeken yani görüntülerdeki spiker oluyor kendisi

O denemelerde SS RS' in bizden 40 kg fazlası vardı. Zaten bunu önceden konuşmuş ve forumda yazacaklarına dair söz almıştık. Eğer yazmadılarsa ayıp etmişler demektir.
    SS RS' te çok hafif jantlar var. Jant başına 2.5 kg daha hafif. Dönen aksamda 2.5 kg hafiflik nekadar farkeder siz düşünün. Artı SS RS' in arka koltuk sırtlığı da söküktü. Bir de filtre borusunun ucunda filtre yoktu. Yani filtresiz yürüdü. Direk soğuk hava alır şekilde. Umarım bunları da yazmışlardır.

İşte bu yüzden diyorum bazı olayları yansıtırken daha gerçekçi olun gençler. Sonra bu işlerin tadı kaçarsa arabalarınızdan soğursunuz.
    bora abı burda bı hata var ss 40 agır degıl
    Ve rs 40 kg agır olcaktı
    duzeltmek durumunda kaldım kusura bakma

clıosport_ph1
    Misafir
    videonun biri eksik olmus onuda koyalım bari
    http://www.youtube.com/watch?v=h0eYO...layer_embedded
    &fs=1" width="644" height="390">http://www.youtube.com/watch?v=h0eYO...layer_embedded
    &fs=1" />BORKED

http://www.youtube.com/watch?v=h0eYO...layer_embedded

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kadirin RS alması iyi oldu, tahminlerime gore cok iyi bir RS geliyor. Aynı zamanda Boranın da yardımlarıyla İstanbul da bir RS hazırlanıyor bu yaz hareketli gececek gibi

Utku satmazsa her daim hazır zaten Bir de tekirdag tarafında RS ci grup var yaza action bol olur.

Esas bu arada askerdeki İbrahimi de unutmamak lazım. O da gonulden RS ci dir.

Ek.Civic_Spoon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

O denemelerde SS RS' in bizden 40 kg fazlası vardı. Zaten bunu önceden konuşmuş ve forumda yazacaklarına dair söz almıştık. Eğer yazmadılarsa ayıp etmişler demektir.

buların hepsi yazıldı zaten
    kişilerin kilolarını yazdım arka sırtlığın sökük olduğunuda cai olduğunuda yazdım ve jantların markalarına kadar yazdım lastik başına 2,5kg biraz abartılmış benzinide hesaplasınlar bari bikaç gram fark vardır

toplamda 30 kiloyu geçmez fark ki 30 kiloda 7-8 boy yapmaz

ozaman iddianıza göre 30 kilo farkı eşitlense VE rs 15 jant 45 yanak lastiklerini taksa 4-5 boy geçecek SS i yanlışmıyım ? sonra demeyin yine SS te conta var klima iptal dereceli egzantrik chip alıştı gerçi araç iftiralara

ayrıca şunuda unutmamak gerek teketek deneseler zaten araç sahibi 90 okan 65 hemen hemen yine aynı hesaba gelecekti istanbulda hangi roll de siz bu kadar insanların kilo hesabını yapıyordunuz merak ettim

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CLIORS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kadirin RS alması iyi oldu, tahminlerime gore cok iyi bir RS geliyor. Aynı zamanda Boranın da yardımlarıyla İstanbul da bir RS hazırlanıyor bu yaz hareketli gececek gibi

Utku satmazsa her daim hazır zaten Bir de tekirdag tarafında RS ci grup var yaza action bol olur.

Esas bu arada askerdeki İbrahimi de unutmamak lazım. O da gonulden RS ci dir.
    biz neciyiz fordcu mu?

ha bu arada bu yazılanlar daha icebergin görünen tarafı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ek.Civic_Spoon Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    buların hepsi yazıldı zaten
    kişilerin kilolarını yazdım arka sırtlığın sökük olduğunuda cai olduğunuda yazdım ve jantların markalarına kadar yazdım lastik başına 2,5kg biraz abartılmış benzinide hesaplasınlar bari bikaç gram fark vardır

toplamda 30 kiloyu geçmez fark ki 30 kiloda 7-8 boy yapmaz

ozaman iddianıza göre 30 kilo farkı eşitlense VE rs 15 jant 45 yanak lastiklerini taksa 4-5 boy geçecek SS i yanlışmıyım ? sonra demeyin yine SS te conta var klima iptal dereceli egzantrik chip alıştı gerçi araç iftiralara

ayrıca şunuda unutmamak gerek teketek deneseler zaten araç sahibi 90 okan 65 hemen hemen yine aynı hesaba gelecekti istanbulda hangi roll de siz bu kadar insanların kilo hesabını yapıyordunuz merak ettim
    Benzine gram farkı yazmışsın. Aytunun yazdığı bir diğer yorum da "VE RS' te 15 litre benzin vardı Okanların RS benzinsizlikten neredeyse yolda kalacaktı bunu da yazmışlar mı?" Evet bazı şeyleri yazıyorsun ama taksit taksşt biz sıkıştırdıkça sordukça yazıyorsun veya düzeltiyorsun. Teke tek deneseler nasıl aynı hesaba gelecekti? Aradaki 25 kg sadece şöför farkı, arka sırtlık sökük, filtresi yok vs vs. Nasıl aynı hesap oluyor ben anlamadım.

Uzun lafın kısası mevzu şu, eğer RS to RS yürüyorsan ki ben bunu tüm RS sahiplerine söylerim, biraz daha hassas olmakta fayda var. Netice itibarı ile standard setupı üzerine çok da fazla ekleme yapılamayan bir araç ve o nedenle rakiplerine karşı yapabileceğiniz şeyler çok kısıtlı. O nedenle zaten sınırlı sayıda olan bu araçları en güzel şekilde yürütmek toplu fikir ve bilgi alışverişi ile olur. Eğer aracında birşey var ise bunu paylaşmak en doğrusu.

Ben RS Tuner denen zımbırtıyı Türkiyeye getirttiğimde çekmeceme atıp sadece benimdir demedim. Bugün TR de tanıdığımız yürüyen RS lerin %90 ında RS Tuner ile attığımız yazılım var. O yazılımı da sağolsun Batu' dan aldım. Çok kızmıştır bana ama yine de sağolsun beni hiç kırmadı. Herkese elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum. Aksini yapsaydım bugün ne Alper ne Kadir ne Soner ne Utku ne Alican ne de diğer RS sahipleri benimle muhattap olmazlardı. İddiacıdan çok paylaşımcı olmak lazım gençler. Sonra ben herkesi geçtim ama aracım stock deyip işin içinden çıkmaya çalışınca başka bi RS gelir plakasını okutur sonra aval aval bakakalırsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı udqhu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bora abi yazdıklarında genel olarak doğrusun ama şunu eklemem lazım senin paşa beygirlerinde sıkıntı var, tekerlek gücü ile motor gücü arasında uçurum gözüküyor
    45 yanak kullanmış olmandan ötürü dyno kayıpları fazla hesaplıyor ve dynolar motor=tekerlek + kayıp mantığından çalıştığından motor gücün çıkması gerekenden fazla çıkıyor..
    before/after analizlerini tekerlek güçlerine bakarak yaparsan çok daha sağlıklı olur
    Utkucum dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Evet ilk zamanlarda ben de çok gururlanıyordum ulan benim RS 189hp verdi diye. Meğer durum farklıymış sonradan öğrendik İşin daha da komik yanı, 189hp veren eski yazılımla Vteclerden 4-5 boy yemiştim uzunda

Zira ben de Paşaoğlunun havada uçan beygirlerine değil before-after sonuçlarına bakarak analiz yapıyorum. Bilirsin RS Tuner' da da before after analizleri yapardık. Ama Rs Tunerin kendi mini dynosunun verdiği rakamlara hiçbirzaman itimat etmezdik. Zira benim oksijen sensörüm arızalı iken 138kw gibi bir rakam yani yaklaşık olarak 188hp teker gücü vermişti ama ne hikmetse araba sensör yüzünden 5 boy geri gitmişti. Yani dediklerin doğru katılıyorum ancak aynı dynoda arabayı indirmeden before after testlerini yapabilirsin. Hepsi de hemen hemen aynı sonuçları verir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı izo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    biz neciyiz fordcu mu?

ha bu arada bu yazılanlar daha icebergin görünen tarafı
    dogru izo seni unutmusum kusura bakma, gerci seni yurt dısı yolcusu goruyorum ne zaman gıdıyorsun bu arada?

Bir de Baturalp var gercek anlamda RS le ugrasan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Utkucum dediklerine sonuna kadar katılıyorum. Evet ilk zamanlarda ben de çok gururlanıyordum ulan benim RS 189hp verdi diye. Meğer durum farklıymış sonradan öğrendik İşin daha da komik yanı, 189hp veren eski yazılımla Vteclerden 4-5 boy yemiştim uzunda

Zira ben de Paşaoğlunun havada uçan beygirlerine değil before-after sonuçlarına bakarak analiz yapıyorum. Bilirsin RS Tuner' da da before after analizleri yapardık. Ama Rs Tunerin kendi mini dynosunun verdiği rakamlara hiçbirzaman itimat etmezdik. Zira benim oksijen sensörüm arızalı iken 138kw gibi bir rakam yani yaklaşık olarak 188hp teker gücü vermişti ama ne hikmetse araba sensör yüzünden 5 boy geri gitmişti. Yani dediklerin doğru katılıyorum ancak aynı dynoda arabayı indirmeden before after testlerini yapabilirsin. Hepsi de hemen hemen aynı sonuçları verir.

Umarım açıklayıcı olmuştur.
    Bora su drag videolarından ekle de arkadaslar sonucları gorsunler

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)