User Tag List

Sayfa 9/12 İlkİlk ... 7891011 ... SonSon
222 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Lüleburgaz Roll Day Videoları ''15 Ağustos '10 ''>>>>>>>>

iynn-RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozaman bize bol sabir gerekiyor, hondata intake gasket icin konusayim dusen iat yuzunden avansi artttirarak guc alabiliyorduk olay bundan ibaret
    umut ediyorum renoda da gorecegız o gunlerı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı chiefkadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    F4R(Megane,Laguna,Scenic,Clio) lerin hemen hepsinde Rs teki enjektör çıkıyor Yeşil halkalı..
    Bazı "usta"cıklar, "Ahaa buda uydu laaa"deyip 1.6 yani Gri halkalı enjektörü takabiliyor
    =) bilene abicim gri bantlıydı benimki işte gittim siparişle aldım acil sipariş die geçtim yeşil bantlı taktım gayet çok gsl oldu gideri baya deişti ..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tool Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ozaman bize bol sabir gerekiyor, hondata intake gasket icin konusayim dusen iat yuzunden avansi artttirarak guc alabiliyorduk olay bundan ibaret
    başkanım senin conta aldığını hatırlamıyorum nerden kimden almıştın

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SONE-R Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    başkanım senin conta aldığını hatırlamıyorum nerden kimden almıştın
    b20de takmis olmaliyim
    Experience is what you get when you don't get what you want.

ukku - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BoraRS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu arada contanın ve özellikle de headers sargısının faydası kesin vardır ama bu faydayı boy hesabı ile ölçmemek lazım. Ayrıca fayda-maliyet kavramını unutmamak gerekir. Kalkıp performans amaçlı iyileştirme kapsamında sargıya 150 lira verip motor serinlesin diye beklemek yerine 150 liraya çok güzel bir CAI yapılabilir. veya 150 liraya iyi bir shortshifter alınabilir. Veya 150 ordan 150 burdan derken biriktirilip güzel bir headers işine girilebilir. Veya 150 lira fazla verip potsuz egzoz yaptırılabilir. Yani aslında yapılacak o kadar çok şey varken sadece conta ve sargı ile hissedilir performans beklemek yanlış olur.

Soru aslında çok basit. O kadar maliyet yapıyorsun aldığın faydaya değiyor mu. Sanırım verilen tepkiler de bundan kaynaklanıyor.
    Ben yapabileceğim herhangi bi iyileştirme varsa onu yaparım. 150 lira sargı maliyeti ya da 100 lira conta maliyeti benim için sorun değil. Sonuçta modifiye zevktir ve bu yol paradan geçer. Ordan kıs burdan kıs diye modifiye olmaz.
    Arabamı 3 günde 1 değil, 2 haftada 1 yıkatırım. Tasarruf olacaksa ordan yaparım ama arabamın setupına göre gideri güzel olur. Benim de şahsi kanaatim budur.

IAT lerin hangi sistemlerle ne kadar değiştiğini ben çok ölçtüm.. Alper hocayla da uzun uzun tartıştık hepsini.. Şu an en verimli sistem (maxogen hariç) gösterdiğim sistemdir. Herşeyi de yazma sebebim herkesin arabası yürüsün, herkes daha giderli daha az yakan daha sağlıklı arabaya binsin. İsteyen yapar istemeyen yapmaz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üstat dynoların da verimliliği ve gerçeğe yakınlığı tartışılıyor biliyorsun Türkiye' de. Yani net güçler alabileceğin uygulamarı dynoda daha net anlıyorsun. Teflon ve sargı bezinin çıktılarını Türkiye' deki dynolarda anlaman çok zordur onu anlatmaya çalışıyorum. Ama RS TUner' da bağlarsın ve manifoldun iç basıncına ve sıcaklığına bakar aynı şartlarda ölçersin ha o zaman dersin ki şu kadar derece fark olmuş. Ama yine de bunun da arabaya pozitif yansımasını ölçmek çok zor olur çünkü hadi dedin 10 derece soğuttum. Bu nasıl yansır arabaya? 30 dereceden 20 ye düşürmek ile 10 dereceden 0 a düşmek arasında da ciddi fark vardır. Çünkü 20 zaten hala sıcak bir havadır ve etkisi çok daha farklıdır.

Yani bu teflon conta ve sargı işi gerçekten motorun ömrünü uzatıyordur. Buna eminim ancak rasyonel olarak anlık faydasını ölçmek ve hesap etmek hem çok zor hem de çok zahmetli olacaktır.

abi trafikten çıktıktan sonra bile emme manifolduna rahatça dokunabiliyor olmak sence arabaya katkı sağlamıyor mudur?
    illa boy boy saymak mı gerek

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ukku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    abi trafikten çıktıktan sonra bile emme manifolduna rahatça dokunabiliyor olmak sence arabaya katkı sağlamıyor mudur?
    illa boy boy saymak mı gerek
    headers sargısınımnı diosn knka benim kapıutu bi açıon sıcak üflüo teflon conta var zntde sarsakmı headerıda

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı skate61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    headers sargısınımnı diosn knka benim kapıutu bi açıon sıcak üflüo teflon conta var zntde sarsakmı headerıda
    sargı iyidir

ALTNSA
    Misafir
    Alıntı iynn-RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    SS te CAI varmı?

gecen bı fotosunu gordum fılıtre motorun yanında duruyordu.

hatta aynı sekıldemı duruyor dıye merak ettıgım ıcın kaput altı fotosunu ıstemıtım.

okanın clionun bende bu resmi vardı filtreyle uğraşıyorlardı ama baya oluyor çekeli aşağıdan cai yapıyorlardı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    edittttttt

tool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

IAT lerin hangi sistemlerle ne kadar değiştiğini ben çok ölçtüm.. Alper hocayla da uzun uzun tartıştık hepsini.. Şu an en verimli sistem (maxogen hariç) gösterdiğim sistemdir. Herşeyi de yazma sebebim herkesin arabası yürüsün, herkes daha giderli daha az yakan daha sağlıklı arabaya binsin. İsteyen yapar istemeyen yapmaz..

en guzeli, bilgi paylastikca cogalir
    Experience is what you get when you don't get what you want.

Yigit-Y - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    125 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı ALTNSA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okanın clionun bende bu resmi vardı filtreyle uğraşıyorlardı ama baya oluyor çekeli aşağıdan cai yapıyorlardı

SS'den herşey beklenir
    İnsanlar ikiye ayrılır. İşine gelenler işine gelmeyenler olarak.
    Kendi Ahlakın için Kuran'ı oku, vatanın için Nutuk'u oku.
    Hakikatten yana olacaksan, yalnız kalmayı göze alacaksın...
    Dr.ECU

CLIORS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Utku da filtreli filtresiz caili caisiz butun loglar vardı, bende de Maxogen logları vardı, o lanet olası demlik sekilli filtrenin verimi adamı sasırtır ama fıyatı fenalarda.

BoraRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ............................

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Utkucum sen sanırım benim yukarıda yazdıklarımı ya okumadın ya da aklın başka şeye takılmış okurken.

Bak bu sorularına zaten önceki yazılarımda sen daha sormadan cevaplarını vermişim bir daha kopyalayayım senin için ;

abi trafikten çıktıktan sonra bile emme manifolduna rahatça dokunabiliyor olmak sence arabaya katkı sağlamıyor mudur?...
    ...Yani bu teflon conta ve sargı işi gerçekten motorun ömrünü uzatıyordur. Buna eminim ancak rasyonel olarak anlık faydasını ölçmek ve hesap etmek hem çok zor hem de çok zahmetli olacaktır.
    ...illa boy boy saymak mı gerek
    ...Teflon conta ve sargı bezinin getireceği sonuçların değerlendirmesi boy hesabı ile yapılmaz....

Ben yapabileceğim herhangi bi iyileştirme varsa onu yaparım. 150 lira sargı maliyeti ya da 100 lira conta maliyeti benim için sorun değil. Sonuçta modifiye zevktir ve bu yol paradan geçer. Ordan kıs burdan kıs diye modifiye olmaz.
    Arabamı 3 günde 1 değil, 2 haftada 1 yıkatırım. Tasarruf olacaksa ordan yaparım ama arabamın setupına göre gideri güzel olur. Benim de şahsi kanaatim budur.

Bu yorumuna gelince, aslında burada hem benim hem diğer arkadaşların anlatmak istediği şey ordan kıs burdan kısdan ziyade daha çok önceden de söylediğim gibi fayda-maliyet veya maliyet-getiri ilişkisini düşünerek modlamaya girmektir. Bak bakımını eksik etmekten bahsetmiyorum yanlış anlama. Bakımını eksik ettiğin hiçbir arabanın benim gözümde yürürünün kıymeti yoktur. Bahsedilen şey, keyfe keder modlama. Dolayısı ile insanlar 250 lira verip ısı yalıtımı yapıp motora uzun ömürlü fayda sağlamak yerine örnek veriyorum 250 lira verip iyi bir CAI yapar ve çok daha fazla verim alırım diyerek haklı olarak eleştiriyor. Bu eleştirileri de bazen haklı görmek lazım. Netice itibarı ile 15 liraya düşük bütçeli araba alıyorsun. Modifiye bütçen de ona göre oluyor hali ile. Eğer çok paran var para sorunun yoksa gider 40 milyara typeR alırsın Kprosunu RBC sini todasını takar ayarlarını yaptırır yeni kasa M3 le yürür hatta geçersin. Önemli olan düşük bütçen ile maksimum verimi alabilmektir. Yoksa conta veya sargı gibi daha harcayacak tonla şey bulursun

Herşeyi yazman da bence çok güzel birşey. Takdir ediyorum. Bilirsin ben de RS ile ilgili sizin kadar olmasa da az çok ne biliyorsam herkes ama herkes ile paylaştım paylaşıyorum. Yeter ki modlama sınır olan şu RS' ler iyi yürüsün.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Cliosportve Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kendisi gelemiyor Daha 1 hafta başımın etini yedi bakımları yaptırıyorum yok öyle yok böyle en son geçen hafta arıyoruz kayıplarda telefonlar kapatılıyor sonra ....
    Neyse yav sağlık olsun Ruhsat işi senin harbiden sarpa sardı
    Üzerine alamadın mı durumlar nedir ? Neyde sıkıntı yaşıyorsun ...
    selçuk yanlış konuşuosn bak burda herkes benim ne kdr deneme canlısı olduğumu bilio sen gelmiş diosn ki tel kapıo bu nerden çıktı sen trakyacısın ben şekerpınarcıyım ben R yapsam Ataşhire çıkmam haftada 3 kez korksam oraya çağırmam sende oraya çağrıosn beni .. adam açık açık dioki 1.6 enjektörü gözümle gördüm hala uymaz diosunuz ya helal olsn be .. işte milleti inandıramıoz yaa sorunlu die suç bizde haklısınız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Utkucum sen sanırım benim yukarıda yazdıklarımı ya okumadın ya da aklın başka şeye takılmış okurken.

Bak bu sorularına zaten önceki yazılarımda sen daha sormadan cevaplarını vermişim bir daha kopyalayayım senin için

Ben senin dediklerini zaten anladım, genel olarak bi cevap verdim, sadece sana da alıntı yaptım bi kısmı seni ilgilendiriyor diye, sorun yok yani

Şu da var, iyi bi cai, iyi bi egzoz ve yazılım yaptıktan sonra yapabileceğin pek de basit mod yok.. manifold matchleme, egzantrik ya da klima iptali vs gibi zahmetli işlere sıra geliyor.. o zaman elindekileri nasıl en iyi değerlendiririm diye düşünüyorsun, bunlar çıkıyor
    Arabamın gideri bana yeter diyen adama headersın sökme takma işçilik masrafı bile çok gelir.. Biliyorsun uzun bi iş.. Ama haftada 2 gün çıkıp 50 lira benzini rollingde yakmak için gözden çıkaranlar için bunlar çok da fazla maliyetler değil.. Benim de demeye çalıştığım buydu..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı skate61 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    selçuk yanlış konuşuosn bak burda herkes benim ne kdr deneme canlısı olduğumu bilio sen gelmiş diosn ki tel kapıo bu nerden çıktı sen trakyacısın ben şekerpınarcıyım ben R yapsam Ataşhire çıkmam haftada 3 kez korksam oraya çağırmam sende oraya çağrıosn beni .. adam açık açık dioki 1.6 enjektörü gözümle gördüm hala uymaz diosunuz ya helal olsn be .. işte milleti inandıramıoz yaa sorunlu die suç bizde haklısınız
    Korkak Alican

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben senin dediklerini zaten anladım, genel olarak bi cevap verdim, sadece sana da alıntı yaptım bi kısmı seni ilgilendiriyor diye, sorun yok yani

Şu da var, iyi bi cai, iyi bi egzoz ve yazılım yaptıktan sonra yapabileceğin pek de basit mod yok.. manifold matchleme, egzantrik ya da klima iptali vs gibi zahmetli işlere sıra geliyor.. o zaman elindekileri nasıl en iyi değerlendiririm diye düşünüyorsun, bunlar çıkıyor
    Arabamın gideri bana yeter diyen adama headersın sökme takma işçilik masrafı bile çok gelir.. Biliyorsun uzun bi iş.. Ama haftada 2 gün çıkıp 50 lira benzini rollingde yakmak için gözden çıkaranlar için bunlar çok da fazla maliyetler değil.. Benim de demeye çalıştığım buydu..
    RS' ler hakkında konuşma sen artık bir VAG cısın Sen artık bir üfürükçüsün. Artık üfletiyorsun Senle işimiz olmaz artıkın

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)