Ben yapabileceğim herhangi bi iyileştirme varsa onu yaparım. 150 lira sargı maliyeti ya da 100 lira conta maliyeti benim için sorun değil. Sonuçta modifiye zevktir ve bu yol paradan geçer. Ordan kıs burdan kıs diye modifiye olmaz.
Arabamı 3 günde 1 değil, 2 haftada 1 yıkatırım. Tasarruf olacaksa ordan yaparım ama arabamın setupına göre gideri güzel olur. Benim de şahsi kanaatim budur.
IAT lerin hangi sistemlerle ne kadar değiştiğini ben çok ölçtüm.. Alper hocayla da uzun uzun tartıştık hepsini.. Şu an en verimli sistem (maxogen hariç) gösterdiğim sistemdir. Herşeyi de yazma sebebim herkesin arabası yürüsün, herkes daha giderli daha az yakan daha sağlıklı arabaya binsin. İsteyen yapar istemeyen yapmaz..
Utku da filtreli filtresiz caili caisiz butun loglar vardı, bende de Maxogen logları vardı, o lanet olası demlik sekilli filtrenin verimi adamı sasırtır ama fıyatı fenalarda.
Utkucum sen sanırım benim yukarıda yazdıklarımı ya okumadın ya da aklın başka şeye takılmış okurken.
Bak bu sorularına zaten önceki yazılarımda sen daha sormadan cevaplarını vermişim bir daha kopyalayayım senin için;
Bu yorumuna gelince, aslında burada hem benim hem diğer arkadaşların anlatmak istediği şey ordan kıs burdan kısdan ziyade daha çok önceden de söylediğim gibi fayda-maliyet veya maliyet-getiri ilişkisini düşünerek modlamaya girmektir. Bak bakımını eksik etmekten bahsetmiyorum yanlış anlama. Bakımını eksik ettiğin hiçbir arabanın benim gözümde yürürünün kıymeti yoktur. Bahsedilen şey, keyfe keder modlama. Dolayısı ile insanlar 250 lira verip ısı yalıtımı yapıp motora uzun ömürlü fayda sağlamak yerine örnek veriyorum 250 lira verip iyi bir CAI yapar ve çok daha fazla verim alırım diyerek haklı olarak eleştiriyor. Bu eleştirileri de bazen haklı görmek lazım. Netice itibarı ile 15 liraya düşük bütçeli araba alıyorsun. Modifiye bütçen de ona göre oluyor hali ile. Eğer çok paran var para sorunun yoksa gider 40 milyara typeR alırsın Kprosunu RBC sini todasını takar ayarlarını yaptırır yeni kasa M3 le yürür hatta geçersin. Önemli olan düşük bütçen ile maksimum verimi alabilmektir. Yoksa conta veya sargı gibi daha harcayacak tonla şey bulursun
Herşeyi yazman da bence çok güzel birşey. Takdir ediyorum. Bilirsin ben de RS ile ilgili sizin kadar olmasa da az çok ne biliyorsam herkes ama herkes ilepaylaştım paylaşıyorum. Yeter ki modlama sınır olan şu RS' ler iyi yürüsün.
selçuk yanlış konuşuosn bak burda herkes benim ne kdr deneme canlısı olduğumu bilio sen gelmiş diosn ki tel kapıo bu nerden çıktı sen trakyacısın ben şekerpınarcıyım ben R yapsam Ataşhire çıkmam haftada 3 kezkorksam oraya çağırmam sende oraya çağrıosn beni .. adam açık açık dioki 1.6 enjektörü gözümle gördüm hala uymaz diosunuz ya helal olsn be .. işte milleti inandıramıoz yaa sorunlu die suç bizde haklısınız
![]()
Ben senin dediklerini zaten anladım, genel olarak bi cevap verdim, sadece sana da alıntı yaptım bi kısmı seni ilgilendiriyor diye, sorun yok yani
Şu da var, iyi bi cai, iyi bi egzoz ve yazılım yaptıktan sonra yapabileceğin pek de basit mod yok.. manifold matchleme, egzantrik ya da klima iptali vs gibi zahmetli işlere sıra geliyor.. o zaman elindekileri nasıl en iyi değerlendiririm diye düşünüyorsun, bunlar çıkıyor
Arabamın gideri bana yeter diyen adama headersın sökme takma işçilik masrafı bile çok gelir.. Biliyorsun uzun bi iş.. Ama haftada 2 gün çıkıp 50 lira benzini rollingde yakmak için gözden çıkaranlar için bunlar çok da fazla maliyetler değil.. Benim de demeye çalıştığım buydu..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)