yanlız video profesyonellikte son nokta olmuş :D:icon_tup:
Printable View
yanlız video harbi çok iyi olmuş:) eline sağlık abi
serhat maaşşallah araban gercekden bu sefer olmuş:) koca bi maaşşallah daha.
cok tatlı bi gece olmuş. golfü gidişi açıkçası beni tatmin etti baya beğendim.
tameri de çok görmek istedim (jap ep3) ama videoda giidişi görünmüyo:(
şefim ıkı dedıler ıkıde bastım :D:D onumuze arac flan cıkmadı bs vıtese gecmıyodu.
saolsın kenks :D
eyvallah abı saolasın.:icon_tup:
merak ettıgım bı ılk deneme bıde son deneme wardı zaten neyse ılkı cekılmemıs zaten.
bende sana deneme için tesekuredrım güzel gıdıyo gercekten aracın masallah.
cecom maşşallah takrardan kardeşim ben yatar hadi iyi geceler
maşallah fn2 hayvan gibi yürümüş :D
maşallah araçlara güzel denemele olmuşş...
Maşallah.
FN2 oldukça güzel yürümüş.
Yalnız aklıma takılan birkaç husus var;bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim.Amacım polemiğe sebep olmak falan değil..
1-)FN2'ye neden yürümez deniliyor?Hâli hazırda üzerinde 201 hp'lik makine var zaten.Keza bahsi geçen videodaki araç gibi de işlem yapılırsa gayet te güzel yürüyor görüldüğü üzere.Yürümez diye bir önyargı mı var yoksa FN2'lerin EP3'lere göre hâlen eksiklikleri mi var?
2-)AC 106'ya koca bir maşallah diyorum.Sahibini de tebrik etmek istiyorum.1.6 litrelik bir motordan çıkacak son güç çıkmış ve araç Type-R'larla yürüyor.Bazılarını da geçiyor.Fakat olayı bir de şöyle düşündüm.Yine kağıt üzerinde bir EP3 200 hp,FN2 201 hp,106 GTI ise 120 hp'lik bir güce sahip stok hâlde.Tamam 106'lar hafif arabalar ama bu arabalar nedir ki böyle hâlen daha kendilerinden 10 sene sonra üretilen araçlara bu denli kafa tutabiliyorlar?Mesela AC 106'daki specler(hakkında bilgim yok) bir EP3'e ya da FN2'ye yapılırsa bu sefer kafa tutma/geçme olayı biter mi?Yoksa aman aman fark olmaz mı?
3-)Golf GTI'ın bir mesajda(sanırım @miniks abinin mesajıydı) DSG olduğunu okudum.DSG'yi genel olarak serilik bakımından çoğunluk seviyor ama DSG'lerin fazla torka dayanıklı olmadığını da yine forumlardan ve kullananlardan duydum.Bu durumda GTI gibi bir araçta DSG olması kafama takıldı.Bu kadar güçlü;bu kadar torka sahip bir araçta insanların 122 Hp'lik 1.4 motorda bile sorun yaşadığı bir şanzımanın kullanılması ve bu şanzımanın da videolarda görüldüğü üzere gerçekten başarılı bir iş yapması..=)
Sorularıma teknik anlamda bilgili olan kişilerden cevap bekliyorum.Gerçekten amacım kimsenin arabasını kötülemek filan değil.Aksine herkesin aracına maşallah.Kana kan;dişe diş bir mücadele olmuş genelde;seyrederken zevk alıyor insan..Ama bahsettiğim hususlar aklıma takıldı işte bir kere..=)
o tampon olayında ogunde solemiştim debriyaj deistikten 2 saat sonra gelmistim aslında denemiyecektimde seni kıramadım abi ama araba gitmiyodu o zaman yoksa 1.5 barda o araba sıkıntılı yuruyo :D :D
s2000 i aynada kaybettigiyle alakası yoktu gidişin 2 saatlik bronz balata nasıl olur siz dusunun karar verin :D
dip not:tabi o sıra daha beyinle STI şanzuman yoktu,şanzumanı yeni yeni kırdıgımız zamanlar :D
masallah araclara super
kprolu ep3 olarak bende gelmek isterim :)
Ben ikinci soruna cevap yazayım,
"bir EP3 200 hp,FN2 201 hp,106 GTI ise 120 hp'lik bir güce sahip stok hâlde.Tamam 106'lar hafif arabalar ama bu arabalar nedir ki böyle hâlen daha kendilerinden 10 sene sonra üretilen araçlara bu denli kafa tutabiliyorlar?Mesela AC 106'daki specler(hakkında bilgim yok) bir EP3'e ya da FN2'ye yapılırsa bu sefer kafa tutma/geçme olayı biter mi?Yoksa aman aman fark olmaz mı?"demişsin,
Teknoloji farkına dikkat çekerek 106 nın iyi gittiğini düşünmüşsün.. Evet 106 120hp bazlı ve atmosferik olarak 170-180 hp lere çıkıyor,kilosu ile oranladığında belli bir gidişi var .. ep3 veya fn2 de keza aynı şekilde 200hp den 250-260hp lere çıkıyor onunda kilo ise orantılı olarak belli bir gidişi var..Burda yakın gitmeleri ikisininde kilo/hp oranları ile alakalı .. Ayrıca 106 daki specler fn2 de olsa demişsin specleri hemen hemen aynı:icon_tup:
1) Fn2 yürümez denilmiyor sadece aynı modları EP3 e uygulasan daha hızlı olursun o yüzden de FN2 amanın bir anlamı yok deniyor gazlıyacak kişiler için
Çünkü Fn2 EP3 e göre agır ve dezavantajları var mesela 8 airbag var en basitinden EP3 te standart donanımda Teyp bile yok :)
2)Modiiye ettigin zaman aracın yaşı yılı yotur
unutmaki USA deki en hızlı drag araclarının ana şaseleri eski muscle carlar ve motorlarıda eski amerikan blokları
arac yaşına bakarak karar vericeksen eger HULK 98 model mesela 2010 model modlu GTR ı nasıl geciyor diye de sorarsın sen :)
Modifiye bu işte :)
3)DSG şanzumanlar için kim dayanıksız diyor ?
Aynı DSG şanzuman 170 hp lik passat ta da var ve o arac chişplendigi zaman 200 küsür hp ve 400 ksür NM torka sahip oluyor bu güce ve torka dayanan şanzuman Golf GTI da sorun cıkartacak duruma gelmesi için önce 400 torkları geçmesi lazım
Yanlız cok ciddi bişey sölücem
BG nin _ ER nin_ROL un
Egzantrikli hallerinden sanırsam yavaş BS
Bu yüzden EP3 ile FN2 karşı karşıya gelmesi çok zor gibi geliyor bana
Valla hilmi dedigin dogrudur daha yavas olabilir ama ben inaniyorumki yavas olmasinin nedeni gucuyle alakali degilde tamamen agirlik dezavantajindandir. Kilolar esitlenirse ayni speclerde is tamamen kullanima kalir bence, top speede gidilirsede aeroninami on plana cikar
BS bu şekliyle dyno yaptımı abi ?
dyno beklıyoruz...
birde o sıkıştıma için pompa benzinimi yoksa başka bir yakıtlamı kullanıyor şuan ?
İmkanım olsa düşünmeden fn2 alırım az yavaş olsun çokta önemli değil..
Hilmi sana bişey soram bu Serhatın bs de 12,5 sıkıştırma yerine toda conta kullanılsa aldığı güç nekadar farklı olurdu ?
aynen budur, toda zaten bu egzantrikler için enaz 12.1 sıkıştırma diyor, ayrıca chef bende ince conta var ama hilmiyle son konustugumuzda onun aslında ince conta olmadığını orginal size da oldugunu hatırlıyorum, yani motor içine girince orginaller yerine bunu kullan diyor sana toda, ince contası 0,3mm. benim arabadaki 0,6mm.
bs typer 100-102oktan komple depoda kullansa cok hızlı olur, sımdı 97oktan zaten 94.5cıkıyo ölçumlerde,
ep3 herzaman fn2 den hızlı olcaktır aynı malzemelerle, fn2 +1 fazla malzeme koyması şart ep3 karşı